Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Michał_Wwa napisał(a):Bardziej martwi wymieniane na 90minut.pl zainteresowanie Płocka Fidziukiewiczem, który moim zdaniem jest lepszy, no i może też zagrać na 10tce.
Łukasz Sołowiej przejdzie testy w Jagiellonii Białystok
Obrońca Zagłębia w najbliższy poniedziałek rusza na Podlasie. Zabawi tam sześc dni - z nadzieją na grę w ekstraklasie.
Piłkarze beniaminka rozpoczęli wczoraj długo wyczekiwane urlopy, które potrwają do 22 czerwca. Udali się na nie w dobrych humorach, bo rozgrywki zakończyli dwoma zwycięstwami z rzędu, co od początku bieżącego roku udało im się po raz pierwszy.
Czysta głowa
W wygranych spotkaniach z Chrobrym Głogów (3:1) oraz Zawiszą Bydgoszcz (2:1) na listę strzelców wpisywał się środkowy obrońca, Łukasz Sołowiej. W kolejce zamykającej sezon otworzył wynik spotkania już w 6 minucie. – Od grudnia wypominaliście mi mecz w Bydgoszczy, w którym zobaczyłem czerwoną kartkę już w ósmej minucie – mówił z wyrzutem krótko po końcowym gwizdku. – A ja od razu wyrzuciłem to z pamięci. Wyszedłem na murawę z czystą głową i może również dlatego szybko udało się strzelić gola. Przeszłość się nie liczy. Liczy się tylko to, co przed nami.
Testy na Podlasiu
Sołowiej tryskał optymizmem, ale pytań o najbliższą przyszłość unikał. Nie chciał zdradzić, czy zostanie przy Kresowej na następny sezon. Udało nam się wczoraj dowiedzieć, że wcale nie jest to przesądzone. W poniedziałek 27-letni stoper udaje się bowiem na sześciodniowe testy w Jagiellonii Białystok. Jeśli przejdzie je pomyślnie, po wakacjach będzie występował w ekstraklasie. Do tej pory grywał jedynie na niższych szczeblach.
Braliby w ciemno
- Proszę mnie nie pytać, gdzie będę grał w drugim półroczu, bo to pytanie nie do mnie – asekurował się „Soło”. - Dzisiaj chcę przede wszystkim pogratulować sobie i chłopakom całego sezonu. Półfinał Pucharu Polski i trzecie miejsce w tabeli. Jesteśmy beniaminkiem, pamiętajmy o tym. Kto z nas brałby taki wynik w ciemno? Każdy. To był bardzo udany sezon, a my jesteśmy superdrużyną. Teraz czas na krótki odpoczynek i wierzymy głęboko, że następny sezon będzie jeszcze lepszy.
Zagłębie przypuści ponowny szturm na ekstraklasę, Jagiellonia z kolei – na europejskie puchary. Dla Sołowieja, który przed niespełna rokiem przybył do Sosnowca z Floty Świnoujście, obie perspektywy są atrakcyjne. O opcję białostocką na pewno jednak przez te kilka dni mocno powalczy...
wojtaszko napisał(a):wywiad z Leśnodorskim
Co dalej z Robertem Bartczakiem i Jakubem Arakiem?
- Zostają w Zagłębiu, gdzie trenerem będzie Jacek Magiera. l
django napisał(a):wojtaszko napisał(a):wywiad z Leśnodorskim
Co dalej z Robertem Bartczakiem i Jakubem Arakiem?
- Zostają w Zagłębiu, gdzie trenerem będzie Jacek Magiera. l
A może by się tak nowy trener Zagłębia wypowiedział, czy ich chce w drużynie? A nie, sorry, przecież nowy trener to były podwładny Bogusia...
To może chociaż prezes Zagłębia by się ustosunkował, czy klub zamierza przedłużać im wypożyczenia? No też nie, przecież prezes Zagłębia dorabia u Bogusia, więc głupio tak polemizować z szefem.
Takich jaj nie było chyba nawet za Hytrego.
August napisał(a):Ciekawi mnie to, z jakich przyczyn Prezydent Arkadiusz wszystko akceptuje. Może też jest zatrudniony u Bogusława
lesław1 napisał(a):Sołowiej w ostatnich dwóch meczach strzelał bramki jeśli mnie pamięć nie myli i mocno pokazywał herb Zagłębia na koszulce.
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack