Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tomcjo 2016-02-23, 9:44 pm

Troche podbudowal moje morale ten transfer bo spodziewalem sie slabego poczatku . Co jest wart hiszpan to sie okaze ale nie byl zapchajdziura w ekstraklasie to da rade w I lidze . Szkoda ze nie wczesniej . Ciagle uwazam ze sukces w dwuch pierwszych meczach bedzie mial wplyw na cala runde .
Tomcjo

Postprzez dziejus 2016-02-24, 7:39 pm

Carlos,bo tak na niego wołali koledzy na sparingu,pokazał się z dobrej strony.Widać,że jest zawodnikiem uniwersalnym.Może grać na stoperze i w pomocy.Martwi kontuzja Martina Pribuli. Zszedł z boiska przed czasem po jednym z fauli,wyraźnie utykając.Czekam na wieści,bo wyglądało to nieciekawie.
dziejus

Postprzez hellboyek 2016-02-25, 11:24 am

Wygląda, że na Wigry będzie. Kluczowy będzie jednak początek tygodnia

http://www.twojezaglebie.pl/martin-prib ... wany-97689
hellboyek

Postprzez Michał_Wwa 2016-03-01, 9:30 pm

Jagiełło już do wzięcia za free

http://www.90minut.pl/news/262/news2626 ... canem.html

bierzmy go zanim sprzątnie nam go konkurencja. Przyda się na 10-tkę jeśli Bartczak nie odpali
Michał_Wwa

Postprzez Tomcjo 2016-04-02, 11:18 am

Ostatnio mocno krytykowani sa Wezałow i Martinez . Trochę chciałbym ich bronić . Nie grają dobrze bo nikt nie gra . Wiec nie do końca to ich wina . Na dodatek za późno dołączyli do drużyny . Raczej widze szanse ze w nowym sezonie beda kluczowymi graczami . Podobnie było z Fonfara . Bezużyteczny w II lidze w I wystartował obiecująco . Zreszta tak o nim myślałem ze na wyższym poziomie moze odpali . Teraz tez ma słabe momenty ale tak jak cała drużyna . Będziemy potrzebować wzmocnień w każdej formacji ale ci piłkarze raczej zostaną w klubie na dłużej . A swoją droga ciekawy byłby sparing tych co grają z tymi co ostatnio odeszli lub sa wypożyczeni .
Tomcjo

Postprzez Luis 2016-04-02, 1:53 pm

Tomcjo napisał(a):Ostatnio mocno krytykowani sa Wezałow i Martinez . Trochę chciałbym ich bronić . Nie grają dobrze bo nikt nie gra . Wiec nie do końca to ich wina . Na dodatek za późno dołączyli do drużyny . Raczej widze szanse ze w nowym sezonie beda kluczowymi graczami . Podobnie było z Fonfara . Bezużyteczny w II lidze w I wystartował obiecująco . Zreszta tak o nim myślałem ze na wyższym poziomie moze odpali . Teraz tez ma słabe momenty ale tak jak cała drużyna . Będziemy potrzebować wzmocnień w każdej formacji ale ci piłkarze raczej zostaną w klubie na dłużej . A swoją droga ciekawy byłby sparing tych co grają z tymi co ostatnio odeszli lub sa wypożyczeni .

Dla mnie Wezalow to jak na razie porażka. Fcet gra nomszalancko, często zapomina, że jest środkowym obroncą, a nie napastnikiem. Tylko, że to wszystko to są zachowania, a nie umiejetności. Gdyby się tego pozbył, a skupił na twardej, defensywnej grze, to pewnie byłyby tego efekty. Do Martineza wszystcy mają pretensje, ale ja rowniez sie z nimi nie zagdzam. Facet jest defensywnym zawodnikiem, a oczekiwania od niego są jakby grał tuż za napastnikiem i jeszcze mecze rozgrywa po kilkanascie minut. Nie ma szans w tym czasie zaprezentowac tego co umie najbardziej, czyli typowego przecinania akcji. Natomiast Fonfara dla mnie aut.
Luis

Postprzez pyla 2016-04-02, 9:17 pm

Wg. mnie Derbin przekombinował zaraz po kontuzji Dutka na jego miejsce miał wskoczyć Martinez. Jak wyleczy się Dudek na ławe powinien iść odpocząć Matusiak , bo to co gra ostatnio to oględnie mówiąc jest jakimś nieporozumieniem. Z Martinezem Dudek mogliby coś nowego wnieść, chociaż 100% pewności nie ma , ale na dzień dzisiejszy nic nie ryzykujemy. Na wtorek czekam z niepokojem ale zarazem z nadzieją że coś coś się odblokuje i powalczymy.
pyla

Postprzez August 2016-04-02, 10:58 pm

pyla napisał(a):Wg. mnie Derbin przekombinował zaraz po kontuzji Dutka na jego miejsce miał wskoczyć Martinez.

Mnie się wydaje, że Martinez jest przede wszystkim defensywnym pomocnikiem i nie jest tak wszechstronny jak Dudek. Zawodnikiem, który mógł był próbować zastąpić Dudka to Tomek Szatan, którego się lekko pozbyto. A jak sobie radzie Rozwój na wiosnę a jak my ? Dziś rozwój ma bliżej do nas niż my do Arki
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2016-04-06, 8:12 am

Mam nadzieję, że działacze i sztab szkoleniowy powoli będą nie tylko myśleć, ale i działać w kontekście zmian kadrowych. Z pewnością priorytetem będzie konieczność zatrzymania trzonu zespołu. Zwłaszcza, że jak napisano na weszlo.com w relacji z meczu z Lechem:
„Zagłębie rzuciło wyzwanie, próbowało naciskać, była jazda na czterech literach. Wyrównało na 1:1 zasłużenie, ale też powiedzmy sobie szczerze: zasłużenie odpadło. Z ciekawej strony znowu pokazał się Udovicić, który wprowadzał sporo zamieszania na skrzydle, całkiem nieźle zarówno w obronie jak i ofensywie wypadał Matusiak, bez kompleksów walczył z obrońcami Lecha Fidziukiewicz, a bramkowa kontra Bartczaka i Paluchowskiego była wzorowa. To nie było jednak dość, by wykoleić Kolejorza, ale jest tu już teraz ciekawy zespół z potencjałem, który wystarczy szlifować, rozwijać, a stać go będzie na wiele.”
http://weszlo.com/2016/04/05/w-bolach-a ... narodowym/

Dlatego mam nadzieję, że zespół jak taki po sezonie nie rozpadnie się, a znacząco wzmocni, bo jak pokazały choćby letnie transfery, można ściągnąć ciekawych zawodników.
Kogo można uznać za trzon zespołu ? Fabisiak, Perdijić (Maciejowskiego nie liczę, no ale ktoś musi być tym trzecim), Ninković, Sierczyński (pod warunkiem zmiany pozycji albo na wypożyczenie), Žarko Udovičić, Bartczak (mimo że Ferrari jak dotąd nie odpaliło), Dudek, Matusiak, Pribula, Ryndak, Arak (mam nadzieję, że do końca sezonu jeszcze odpali), Fidziukiewcz.
Do odpalenia: Markowski, Sołowiej, Wezałow (chyba, że znajdzie się dla gościa inna pozycja), Fonfara, Wilk.
Znak zapytania postawiłbym przy Bajdurze (za krótko jak dotąd grał) , Martinezie (choć jako stricte defensywny pomocnik może jeszcze być bardziej użyteczny) i Paluchowskim (ktoś musi być trzecim napastnikiem)
Na jesień z pewnością wróci Budek, mam nadzieję, że sprawdzona zostanie przydatność Zaradnego, Tylca czy Witkowskiego.
Tak czy owak konieczna przebudowa musi zostać rozpoczęta od zmian w defensywie. I podziałania w tym zakresie powinny zostać rozpoczęte już teraz.
Anakin

Postprzez django 2016-04-07, 9:15 am

Tomcjo napisał(a): Podobnie było z Fonfara . Bezużyteczny w II lidze w I wystartował obiecująco . Zreszta tak o nim myślałem ze na wyższym poziomie moze odpali . Teraz tez ma słabe momenty ale tak jak cała drużyna .

Może słabsza forma Fonfary jest związana z tym:

Kończy się proces karny byłych piłkarzy GKS Bełchatów oskarżonych o kupowanie meczów w latach 2004-2005, by awansować do Ekstraklasy. Zamknięty już został przewód sądowy, mimo, że zeznania składać miał były reprezentant Polski Dariusz P. Nie dojechał jednak do sądu, choć wniosek o jego przesłuchanie złożył jego obrońca. Byłemu zawodnikowi PGE GKS... popsuł się jednak samochód w drodze do Bełchatowa. Prowadzący rozprawę sędzia Piotr Nowak nie zgodził się na odroczenie rozprawy, uznając, że to przeciąganie procesu.

Prokurator wniósł o skazanie wszystkich oskarżonych oraz zasądzenie wobec nich następujących kar:

- wobec Grzegorza F. - pół roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na dwa lata oraz 15.000 zł grzywny plus koszty sądowe
-> http://www.belsport.pl/pilka-nozna/1199 ... y-gks.html
django

Postprzez novack 2016-04-07, 9:25 am

Przyznam, że nic nie wiedziałem o przeszłosci Grzegorza F. ale ja jestem tylko kibicem. Zastanawiam się czy Prezes zatrudniając go wiedział co ma za uszami? A na dodatek gra piach.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez django 2016-04-07, 9:35 am

Z Fonfarą jest o tyle ciekawie, że zaprzeczał, żeby brał udział:

Mając powyższe na uwadze oświadczam, że nigdy nie wręczyłem ani nie obiecywałem żadnemu piłkarzowi, sędziemu, trenerowi, działaczowi oraz jakiejkolwiek innej osobie pieniędzy lub innej korzyści materialnej w celu wpłynięcia na wynik meczu piłkarskiego. Proszę więc o nie wyciąganie zbyt pochopnych wniosków przed ostatecznym rozstrzygnięciem w niniejszej sprawie przez odpowiednie organy lub sądy. Na chwilę obecną wobec toczonego się śledztwa nie mogę powiedzieć nic więcej na ten temat.

Z wyrazami szacunku

Grzegorz Fonfara"
-> http://www.gks.net.pl/aktualnosci/item/20-oświadczenie-grzegorza-fonfary-w-sprawie-afery-korupcyjnej

Z drugiej strony deklaracje deklaracjami, ale jakoś kasy na swoją niewinność by nie postawił:

Grzegorz Fonfara był bardzo bliski gry w Polonii Warszawa Ireneusza Króla. Odmówił jednak złożenia deklaracji, że nie brał udziału w korupcji. "Czarne Koszule" go nie chciały i w efekcie wylądował w Katowicach.
- Wszyscy się dziwili, że tylu zawodników przyjeżdża na testy. Ale z jednej strony były to testy medyczne, z drugiej sportowe, natomiast w dwóch przypadkach zdarzyło się, że piłkarze odmówili podpisania oświadczenia antykorupcyjnego - mówi Ireneusz Król. Chodziło o Grzegorza Fonfarę i Macieja Iwańskiego. W przypadku, gdyby zawodnicy podpisali stosowne dokumenty, a później na jaw wyszedłby ich udział w korupcji, musieliby klubowi wypłacić odszkodowanie wielkości tylu pensji, ile pozostało im do końca kontraktu.
-> http://www.sportslaski.pl/info/gracz-gi ... upcji.html
django

Postprzez bbartek 2016-04-14, 4:22 pm

Przyznam sie ,że bardziej mnie interesuje dlaczego wszystkie transfery zrobione przed ta rundą okazały sie nie trafione. Kto za nie odpowiada? Stanley ? MJ? A może menago tych piłkarzy mieli taką siłe przekonywania?
Prezesa nie interesuja wyniki badań więc może też nie interesuje Go polityka transferowa .
Porównajmy nasze transfery do transferów Arki..Kosmos na korzyść Arki. Dlaczego ? Temat transferów z Legii to osobny temat, ale nikt z Klubu nie wypowiada się na ten temat . Dlaczego ?
Rozumiem, że na kilka transferów można nie trafić 1-2, ale wszystkie ? Przecież Stanley zna się na piłce i potrafi ocenić jako były bramkarz umiejetności piłkarza, a więc kto decyduje o transferach ?
Pomijam już zupełnie zaniedbany własny skauting. Bazowanie na transferach z Legii to ogromny błąd.
bbartek

Postprzez maniek-75-75 2016-04-17, 1:47 pm

ileż tu osób jechało Sołowieja.... Wezałow wcale lepszy nie jest a przynajmniej Soło gwarantuje kilka bramek ...a poza tym ... Siara - i wszystko jasne .. chłop ma niesamowitą ambicję ...
maniek-75-75

Postprzez Tomcjo 2016-04-19, 8:27 am

Roger były reprezentant lat 33 reklamuje sie ze bedzie do wzięcia za darmo . Chciałby do Legii ale tam go nie wezmą . Gdyby któryś z naszych dziadków odchodził to byłoby to wzmocnienie na ekstraklasę
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna