Arka Gdynia - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC piątek 11.03.16 g.20.30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Arka Gdynia - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC piątek 11.03.16 g.20.30

Postprzez GrubyPerez 2016-03-11, 9:28 pm

niech się ogarną w tej przerwie, bo jakby im jaja powiązali. Prawie wszystkim. A Martinez jakby w ogóle pierwszy raz grał w piłkę poza podwórkiem.Kontra - mistrzostwo świata. Ale co poza tym? Przecież potrafimy grać w piłkę. Trzeba coś zmienić.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Kamilosx 2016-03-11, 9:52 pm

Czemu gra Arak, a nie Fidżi to mi się w głowie nie mieści
Kamilosx

Postprzez tyson85 2016-03-11, 10:28 pm

jak mozna bylo stracic te punkty w doliczonym czasie :( scisnelo mi zoladek na caly weekend
tyson85

Postprzez pyla 2016-03-11, 10:38 pm

Jeden pkt. na wyjeżdzie powinniśmy się cieszyć, ale niedosyt został. Najważniejsze że kontakt z czołówką został i nadal walczymy o awans :-)
pyla

Postprzez novack 2016-03-11, 10:43 pm

Znakomity mecz Fonfary, no no, nie spodziewałem sie. Brawo! Komentarz meczu "Pribula walczy ze Stolcem" ;))) Zdobylismy punkt,ale jescze bardziej oni nie zdobyli dwóch. Jeszcze bedzie kilka okazji ich przeskoczyć, gdy bedziemy grali po ich przegranym meczu, zobaczymy wtedy.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2016-03-11, 10:46 pm

Szkoda . Szkoda bo zwycięstwo było blisko i głupi błąd w końcówce .
Gra Arak bo ma siłe żeby robić zamieszanie a Fidżi jak wchodzi na podmeczonego rywala daje duża przewagę . Po za tym gramy w Poznaniu i tam moze byc na odwrót .
Piekna akcja na pierwsza bramkę .
Pribula po tym wejściu korkami trochę zgasł .
Bartczak nie daje rady . Musi próbować .
Dość mądra gra Zaglebia ale ciut słaba skuteczność . Do szału doprowadza mnie Arak bo dobrze gra a nie moze strzelić gola . Oby przełamał sie w Poznaniu .
Gramy dalej . Ciagle o awans . Moze Wisła przegra i bedzie ciekawie .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2016-03-11, 10:51 pm

Pewnie, że szkoda iż 3 pkt. uciekły nam w 91 minucie, ale i tak ten remis cieszy bo... przed meczem brałem go w ciemno ;-) Nie jest źle! Teraz powtórka tego wyniku w Poznaniu i ogolić za tydzień w lidze Kluczbork, a będzie zajebiście :)

Jak ktoś jeszcze śpi to przypominam, że są jeszcze bilety do Poznania! Pamiętajcie, że kibicem się jest a nie bywa... 8)
Adam1906

Postprzez Luis 2016-03-11, 11:08 pm

Mnie najbardziej boli rewelacyjna gra Arki. Niestety, ale pressing mistrzowski, obrona poukładana. Jak tak będą grali to wiele punktów nie stracą, a rywalizujemy chyba tylko z Arka, bo Wisła jutro może odjechać na 6 pkt. Markowski na I ligę nie jest taki zły, ale jak już się go troszkę mocniej przyciśnie to chłop się gubi, tak jak i dziś Wezałow, ale on ma jeszcze czas na zgranie. Chociaż jego nonszalancja bardzo mnie irytuje.
Luis

Postprzez tyson85 2016-03-11, 11:27 pm

Luis- straca napewno i to z 7 punktow minimum my tez poglubimy ale mam nadzieje ze nie wiele a przeczucie mi mowi ze Plock zgubi juz w tej kolejce gorzej ze Zawisza prawdopodobnie nas dopadnie po niedzieli. Dobrze ze stomil juz poglubil i wyklarowala sie 4 w ktorej jestesmy na moje oko i potencjal druzyny duzym faworytem do sukcesu. pozdrawiam
tyson85

Postprzez bbartek 2016-03-12, 4:42 am

To jest ważny punkt.Zagłebie grało dojrzała piłkę a że zdarzyło sie kilka błędów w obronie to przy takim przeciwniku jak Arka, musiało sie zdarzyć.
Mamy ambitny ZESPÓŁ, zdeterminowany w osiagnieciu celu.
BRAWO MY!
bbartek

Postprzez Tomcjo 2016-03-12, 9:48 am

Myśle ze to czy ten punkt jest sukcesem czy nie zadecydują kolejne mecze . Jesli będziemy grać bezbłędnie to i ten punkt da nam awans . Jak sie pogubimy to nic nam nie pomoże . Ten mecz nie był idealny ale był dobry i jest szansa ze bedzie jeszcze lepiej . Jak bedzie seria zwycięstw to nie będziemy musieli patrzeć na innych .
A teraz Lech . Czyli dodatkowe atrakcje ale tez dodatkowe obciążenia . Przed meczem z Arka Derbin musiał myslec o Lechu . Teraz nie moze zapomnieć o kolejnym meczu . Remis z Kluczborkiem bedzie klęska .
Tomcjo

Postprzez slawekchicago 2016-03-12, 11:02 am

U mnie do achow ochow po meczu naprawde brakuje niewiele i nie chodzi tu o bramke stracona w doliczonym czasie . Jak to mowil tez moj TATA w przyrodzie nic nie ginie . ile razy do My doganialismy przeciwnika lub nawet przeganialismy w takich okolicznosciach .W tym sezonie jest 2:1 dla rywali ( Kluczbork, Gdynia : mecz z gieksa u Nas).Pozwole sobie na oceny ale nie punktowe tylko opisowe

Wojciech Fabisiak: przy bramkach bez szans , reszta bez zarzutu choc drzalem raz przy podaniu do Niego, ogolnie na plus co potwierdzila interwencja po jednym ze strzalow
Grzegorz Fonfara : BRAWO BRAWO BRAWO myslalem ze Artur Mu nie zaufa ,a jednak bylo inaczej .I SLUSZNIE ucieszylem sie gdy zobaczylem go w wyjsciowym skladzie a i chyba On przekonal do siebie chociaz niektorych tych co w Niego nie wierzyli.Jeszcze raz BRAWO
Krzysztof Markowski: Pewny punkt , doswiadczenie procentuje , byly narzekania co poniektorych ,niesluszne , Krzysztof gra na swoim poziomie , czasami popelnia bledy ,wczoraj byl jeden gdy dal sie minac ale reszta bez zarzutu. Dla mnie "najlepszy moment" jak zjebal Udo gdy ten nie wyszedl , nie trzymal linii z pozostala trojka obroncow. Chcial powtorzyc Suwalki ale strzal nie wyszedl
Dimityr Wezalow: na poczatku :lol: z wygladu taki Kuba Blaszczylowski :lol: a na powaznie DUZE NASZE WZMOCNIENIE przy najmniej w moim odczuciu , jeden powany blad przy wyprowadzeniu pilki ,a poza tym PLUS .Przerzut do Martina w pierwszej polowie MIODZIO , Brak jeszcze wlasciwego zgrania z druzyna nadrabia DOSWIADCZENIEM
Zarko Udovicic:bedzieci mowic pisac ze za krotko wybil pilke , to raczej ona go tak akurat "zlapala" ze nie mial chyba mozliwosci wybic dalej ,ogolnie caly Udo .Ofensywnie jak zawsze w defensywie ;-) rowniez . Zagapienie sie przy wyjsciu pozostalych obroncow na jego MINUS
Dawid Ryndak: no niestety ,jeszcze chyba nie wszedl w runde , najslabszy na boisku i jak najbardziej sluszna zmiana , Dawid budzimy sie .tej oceny nie zmieni nawet "ASYSTA" do Sobieraja
Lukasz Matusiak: caly Lukasz , nigdy wedlug mnie nie schodzi ponizej pewnego poziomu, ale jak to mowi On sam nie lubi byc chwalony bo to od tego jest na boisku by zapieprzac wiec napisze tylko TAK TRZYMAJ LUKASZ
Carles Martinez: niby niewidoczny , ale tak to jest na tej pozycji , nie ustrzegl sie bledow ale dla mnie pozytywnie ,Dal sie zablokowac Abbottowi przy bramce ale to wlasnie caly Abbott . Carles jest DOBRZE
Sebastian Dudek:co by nie pisac co by nie mowic to bedzie krotko SZACUNEK sposob w jaki podchodzi pod rywala a potem faul na nim Mistrzostwo Swiata , Przez caly czas prawie nie na swojej pozycji ale po wejsciu Fidzia mial okazje pokazac od czego jest w druzynie SEBA jeszcze raz SZACUNEK
Martin Pribula: czegos mi zabraklo ale zgasl tak jakby po tym wejsciu w Niego buciorem , dla mnie minimum :zolta: ale i z :czerwona: sedzia by sie wytlumaczyl. Dobra wymiana pozycji z Udo , no coz taki juz jego los gdy gra sie przed Udo . Martin faktycznie mial racje po kontuzji nie ma sladu
Jakub Arak: jedyne z czym nie trafilem podajac sklad tydzien temu .Liczylem ze bedzie Fidziu a Araczek wejdzie na podmeczona Arke ,ale mimo wszystko dobry mecz Kuby.Byl za bardzo samotny w przodzie wiec i tez do konca nie mogl pokazac snajperskich umiejetnosci. Liczylem ze bedzie Fidziu bo chodzilo mi o walke z obroncami ale Kuba pokazal ze wcale nie jest jakis miekki :brawo: .Sobieraj "zabral"mu pewna bramke a to Swinia :lol:

Robert Bartczak: zmiana na PLUS , ciekawe jakby gral gdyby byl w wyjsciowym skladzie. sedzia pokazal przywilej korzysci przy bramce Fidzia takze udalo mu sie go "nabrac".Napisze krotko na tle Dawida wypadl duuuzo lepiej ,ale to jeszcze nie jest Ferrari na drodze to jest Ferrari ktore dopiero wyjechalo z garazu
Michal Fidziukiewicz: podrazniony chyba lawka , ale daje to narazie pozytyw, gdyby nie opatrunek nie byloby bramki , a tak to wyzwolil sie z bandaza niczym Mumia i GOOOOOLLLL :lol: :brawo: .Jak zwykle WALCZAK , Brawo Michal
Jakub Wilk: zbyt krotko ale jego czas ma nadejsc w Poznaniu .Kuba ! Tam ma byc ogien :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

Ogolnie jest punkt i przyznam ze chyba sprawiedliwy takze DO BOJU ZAGLEBIE
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez krysteksc 2016-03-12, 11:27 pm

Mnie zdziwiło wystawienie od 1 minuty w 1 składzie trio Matusiak Dudek Martinez jak myślę miało to na celu chęć kontroli środka pola wyszło moim zdanie średnio myślę że optymalnie byłoby Dudka dać na swoją nominalną pozycję na 10 wystawić Fidzia a za Denvera na skrzydło Bartczak ( jeśli jest tak uniwersalny jak o nim mówią można próbować) punkt moim zdaniem cenny a i bilans mamy korzystny co może się na koniec okazać zbawienne.
krysteksc

Postprzez patrios91 2016-03-13, 1:32 am

Wszystko fajnie,pięknie,lecz nowy nabytek Martinez w tej jego niby super "destrukcji" był beznadziejny podobnie jak Matusiak,który większość piłek tracił. Jak dla mnie beznadziejny mecz Łysego. Na plus: Fabisiak,Fonfara,Wezalow,Udo,Bartczak,Dudek. Nie wiem czy Fidziu szykowany jest specjalnie na Lecha czy o co chodzi. Jak dla mnie Arak na pierwszą ligę jest jeszcze nie gotowy i nie wiem ile czasu Fidziu musi udowadniać,że jest aktualnie w lepszej formie od Kuby. Cenny punkt. Dzięki za walkę.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Anakin 2016-03-14, 7:35 am

Naprawdę dobry wynik i moim zdaniem nie ma co się rozwodzić, że straciliśmy bramkę pod koniec meczu. Przecież równie dobrze mogliśmy stracić druga bramkę jeszcze w pierwszej połowie i różnie mogłoby się potoczyć. Zachowaliśmy po meczu na trudnym terenie status quo dlatego nie jest źle. Arka ma o tyle dobrze, że ma zdobyte po prostu 3 pkt więcej a które to punkty my musimy dopiero wywalczyć. Z drugiej jednak strony mamy korzystny bilans z nimi i to też ma swoje znaczenie. Jeszcze sporo kolejek przed nami.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna