Zawisza Bydgoszcz - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zawisza Bydgoszcz - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Postprzez Inż. Mamoń 2015-12-06, 12:49 am

No to zakończyliśmy rundę z przytupem :niezle:
Jedno pytanie do trenera po tym meczu:

-- co sprawiło, że przy wyniku 1-1, zdecydował się Pan na wycofanie bramkarza????
Inż. Mamoń

Postprzez Anakin 2015-12-06, 12:49 am

Sugerujecie ze przy okazji urodzin Primuli a przed ostatnim w rundzie i ważnym meczem chlali wódę i wyszli na kacu ? To znaczyłoby totalną nieodpowiedzialność grajków i brak nadzoru ze strony klubu. Gdyby to była prawda to powinny posypać się kary. I oby się tak słaba postawa nie powtórzyła. Nie wolno zmarnować wysiłku tak fajnej rundy.
Anakin

Postprzez Inż. Mamoń 2015-12-06, 1:39 am

Też mi się wydaje, że to był kolejny KAC-WPIERDOL !!!

Mam wrażenie i obawy czy aby trener Derbin nie jest dla naszych piłkarzy dobrym kumplem, za dobrym. Chyba na za dużo im pozwala i nie jest w stanie pierd.olnac pięścią w stół.
Inż. Mamoń

Postprzez zag23 2015-12-06, 3:06 am

Czekam na skrót meczu i decyzję personalne + kary finansowe za ten mecz bo to była klęska na która klub pt Zagłębie Sosnowiec nie może sobie pozwolić, gdyby nie dobra runda to Derbin by stracił pracę po takim meczu ale ... jesień i gra w PP bronią go, rewolucja w obronie nas czeka a i bramce bo Fabisiak za dużo traci bramek i przydarzaja mu się klopsy. Młody to się uczy ale niech na wypozyczeniu. Solowiej zawiódł mnie dziś ...
zag23

Postprzez Adam1906 2015-12-06, 7:53 am

Adam1906

Postprzez August 2015-12-06, 8:24 am

oni mic nie grali. To jakaś masakra. Sołowiej - "Mistrzostwo Świata". Nigdy więcej chłopie w Zagłębiu. Symptomatyczne że nigdzie nie ma wypowiedzi żadnego z naszych grajków
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez bbartek 2015-12-06, 8:39 am

Nieme kino..dosłownie.
Cała drużyna powinna zobaczyć ten skrót po 20 razy...zero zaangażowania formacji srodkowej..spacer.
Trener+ trener bramkarzy robia ogromna krzywdę Fabisiakowi..szkoda słów.
Myśle, że to deklaracje o dobrej kondycji fizycznej to tylko deklaracje bo widać po ostatnich meczach ( łącznie z Gieksą), że fizycznie prezentujemy się słabo.
bbartek

Postprzez August 2015-12-06, 9:28 am

Ewidentny czynnik pozasportowy. I tyle w temacie
August

Postprzez zaglebie32 2015-12-06, 9:34 am

Po meczu w katowicach napisałem ze jest drużyna ale wylałem trochę dziegciu.Prawie wszyscy byli zainteresowani bardziej tym co się działo na ławce gejksy niż oceną meczu.Podsumowując panowie i panie runda byłą dobra, jednak nic sie nie dzieje w kierunku nieuniknionych zmian.Jedynym pozytywem taktycznym była wymuszona przez sytuację, kibiców w końcu zmiana na dwóch napastników.
Aby była jasnośc nikt już z nikim nie przegrywa 6-1.W ostatnich 5 meczach w lidze straciliśmy 14 bramek i to jest fakt.Brakuje nam srodka pola Dudek nie ogarnia niestety, słaba obrona,Fabisiak dziwny chłop, niby broni setki a takie głupie błedy które przekładają się na strate punktów.Gadka że młody , że jakieś tam konsultacje kadry nie trafiają do mnie.Ikerem Cailiasem to on nie bedzie i w/g mnie nie powinien w tej formie wąchac murawy.Zresztą na meczach rozmawiając z kibicami słyszę takie same opinie.
Parę korekt w zespole i może będzie fajnie.Tylko niech nasz sztab pamieta że jeśli nic się nie będzie działo to juz około 6-7 kolejki rundy wiosennej będzie pozamiatane, bo nikt z druzyn z czołówki nie bedzie ogladał sie na Zagłębie.
zaglebie32

Postprzez comitam 2015-12-06, 11:19 am

tak za bardzo nie wiem czego oczekujecie w tym sezonie po całym zespole, moim zdaniem klub powinien pograć z dwa sezony w 1 lidze, żeby się obyć z poziomem mimo wszystko nizszym nawet od drugiej części tabeli ekstraklasy. Awans do ekstraklasy moze przerosnąć umiejętności piłkarzy i ambicje trenera, a efektem mogą być wyniki podobne do tego i paru innych. w tym sezonie powinniśmy nastawić drużynę na finał Pucharu Polski i mieć nadzieję, że Legia zdobędzie majstra, a awans zostawić na następny rok. chwała tym wszystkim co sprawili, ze piłka w Sosnowcu odżyła, ale z niektórymi zawodnikami powinniśmy się pożegnać lub sprzedać dopóki maja jakąkolwiek wartość.co do trenera to jednak powinien sobie wylac kubeł zimnej wody na łysinkę bo takiego zachowania po za boiskowego nikt nie powinien tolerować przykładem jest zachowanie Kapustki...
comitam

Postprzez novack 2015-12-06, 12:37 pm

Bardzo długo zabierałem sie do obejrzenia skrótu z tej kompromitacji, obawiając sie o swoje ciśnienie, serce, oraz monitor, ale w końcu się przemogłem i widzialem TOTO. Przyznam, że takich niewymuszonych błędów w obronie nie widziałem nigdy, nie tylko na meczach juniorów, ale nawet na placu przed blokiem,w czasach gdy jeszcze dzieci biegały za piłką. Żenujące błędy popełniali wszyscy obrońcy, od lewego do prawego, przez środkowych, a na bramkarzu kończcą. Oni nawet nie potrafili dojśc z piłką do 40 metra! Napastnicy Zawiszy dostawali podania bezpośrednio od naszych obrońców, którzy powinni miec w statystykach zaliczone bezpośrednie asysty przy bramkach Zawiszy. Jak to Caliński sie odgrażał, że zostawimy im coś w prezencie na Mikołaja? To że czerwona kartka miała charakter wyłącznie analny (z dupy wzięta) niczego nie tłumaczy, tak samo jak to, że podobno nasi nawet przy stanie 1:4 dalej chcieli strzelac bramki, a nie murowac swojej, bo gole tracilismy po kretyńsko-idiotycznych, banalnych, niewymuszonych, własnych błędach. Czuje sie tak, jakbym pod poduszką znalazł kartke od naszych piłkarzy z życzeniami MASZ TY CHUJU MIKOŁAJA! Czekam na ruch Prezesa!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2015-12-06, 1:55 pm

Nie mam żadnych ekstra kontaktów w klubie . Moje sugestie ze piłkarze zabalowali wzięły sie z dwuch powodów . Pierwszy nie ma takich porażek bez ekstra przyczyny . Na ogół najprostsze rozwiazanie okazuje sie najbardziej prawdopodobne . Drugi to wywiad z Pribula .
http://youtu.be/rnxAzYLUVbg
Posłuchajcie koncówki wywiadu i popatrzcie na ta słodka minę bobasa ktory troszkę nabroił ale przecież nic sie nie stało i rodzice wybacza . Jestem w stanie uwierzyć ze na samych urodzinach było w miarę mało picia . Ale najwyraźniej ozory wyschły i po imprezie większość zrobiła sobie poprawiny . I to juz musiało byc na ostro . Wytrenowany organizm dochodzi szybko do siebie wiec to musiało byc tuż przed meczem tytułem rozgrzewki bo my miszczowie wszystkich pokonamy a juz były zapowiedzi imprezy po Bydgoszczy . No i zabawili sie naszym kosztem .
Ale dość trucia . W klubie tez nie powinni tego ciagnąć za długo . Jest dobra atmosfera szkoda to psuć ale kara musi byc . Nie wiem ile to dla nich dużo ale tak np po 5 tys na łebka wstrzymanej wypłaty do końca sezonu . A na koniec po sezonie zarząd i trener podejmą decyzje czy dostaną zwrot czy baj baj kaso .
Tomcjo

Postprzez August 2015-12-06, 4:29 pm

Po meczu nie wypowiedział się ani jeden zawodnik.
August

Postprzez comitam 2015-12-06, 5:11 pm

wypowiedzą się bo za kilka dni losowanie półfinału PP, a znając realia to Zawisza wygra ze Śląskiem i ponownie trafimy za zetkę, chyba, że Boniek przygotował finał Legia-Lech....
comitam

Postprzez August 2015-12-06, 5:20 pm

Kiedyś pewnie dadzą głos ;-)
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna