Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez LucasUSA 2015-07-24, 5:27 pm

Luis napisał(a):Slowenia oraz Rumunia nie sa stricte panstwami Balkanskimi, ale coraz czesciej sa z nimi kojarzone i do zaliczane. Slowenia, ze wzgledu na dawna Jugoslawie.

OT, ale to podobnie z percepcja lokalizacji Polski za oceanem - "yeah, yeah, Poland - Eastern Europe, right?", z obowiazkowym pytaniem jak u nas w kraju zimno :)

Dobrze, ze Fidziukiewicz bedzie nam sie mogl zaprezentowac juz w sobote i bedzie mial okazje zagrac w grze o stawke przed liga.
LucasUSA

Postprzez django 2015-07-24, 9:23 pm

Skoro może być hiszpański trzecioligowiec z czwartej ligi, to może też być Słoweniec z Bałkanów. A co do Września, gdyby w klubie go chcieli, to pewnie by tu grał. Oby następca coś sobą prezentował, bo z Ursusem był jeźdźcem bez głowy w stylu Piątkowskiego i Smolca.
django

Postprzez jondek 2015-07-27, 9:08 pm

Według Przeglądu Sportowego,Piotrem Brożkiem najbardziej zainteresowane jest Zagłębie Sosnowiec.Na co my jeszcze czekamy ? Jest awans,muszą być koszty. www.przegladsportowy.pl
jondek

Postprzez Adam1906 2015-07-27, 9:43 pm

jondek napisał(a):Według Przeglądu Sportowego,Piotrem Brożkiem najbardziej zainteresowane jest Zagłębie Sosnowiec.Na co my jeszcze czekamy ? Jest awans,muszą być koszty. http://www.przegladsportowy.pl

Uwielbiam te inteligentne pytania. A jak myślisz "na co"? Gościu chce zarabiać tyle, co cała pierwsza jedenastka Zagłębia. A gwarancji zajebistej gry za tą miesięczną kwotę nie daje kompletnie żadnej.

Ps. Zapomnialbym. Naucz się wreszcie wrzucać link do konkretnego cytowanego przez siebie artykułu a nie do strony głównej. Bo już dzisiaj trzeba się naszukać artykułu o Brożku. Jutro ktoś zainteresowany go już tak łatwo nie znajdzie.
http://m.przegladsportowy.pl/pilka-nozn ... 1,788.html
Adam1906

Postprzez jondek 2015-07-27, 9:58 pm

Jeżeli jest tak jak mówisz,to olać gościa i szukać z kartą i bez wymagań.Też bez gwarancji zajefajnej gry i za mniejsze pieniądze. :niezle: Co do linków.To akurat byłem "na chorobie",gdy uczyli je wrzucać. :-) Ale chętnie skorzystam z korepetycji na PW. :idea:
jondek

Postprzez Tomcjo 2015-07-28, 6:56 am

Kiedys bylem zwolennikiem sciagniecia Brozka . Potem gral chyba w Piascie . A teraz? Przydalby sie gosciu ktory na boisku pouklada obrone i huknie na pozostalych zeby ich mobilizowac . Ale Brozek sam nie jest w topowej formie . Powinien dostac indywidualnego trenera ktory postawi go na nogi . Obawiam sie ze my takiego nie mamy . Bo wydatki powinnismy zaczac od trenera . Nasi to fajne chlopaki ale oni sie dopiero ucza . Jesli to duza kasa jaka chce pilkarz to powinna byc uzalezniona od tego czy bedzie gral . A tego panowie pilkarze nie lubia .
Tak czy inaczej jesli nas stac to potrzebujemy fachowca na stankwisko managera . Kogos kto ogarnie obie druzyny , skauting , szkolenie mlodziezy caly system dzialania klubu lacznie z trenerami . I musi byc to ktos z doswiadczeniem na poziomie europejskich pucharow . Nie wiem , moze Urban , moze tanszy Lenczyk . Ale to na to staniwisko powinny sie znalezc pieniadze w pierwszej kolejnosci .
Tomcjo

Postprzez rio99 2015-07-28, 10:35 am

No i mamy dwa ciekawe nazwiska na 90 minut
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_ ... 1&poziom=2
Ciekawe tylko ile sobie kopacze życzą :):)
Alexis Norambuena - myślę że by nam się bardzo przydał.
rio99

Postprzez Adam1906 2015-07-28, 1:30 pm

Filmik co prawda z końca ubiegłego roku, ale chyba warto obejrzeć Alexisa Norambuenę w akcji ;-)
Adam1906

Postprzez jondek 2015-07-28, 2:26 pm

Na stronie oficjalnej Zagłębia jest napisane,że Alexis Norambuena już trenuje z pierwszym zespołem :brawo:
Ostatnio edytowano 2015-07-28, 3:14 pm przez jondek, łącznie edytowano 1 raz
jondek

Postprzez novack 2015-07-28, 3:09 pm

Jak rozumieć przymiarki tych piłkarzy, Brożek lub Norambuena, czy obaj mogą trafić do Zagłębia? Na jakiej pozycji nominalnie gra Norambuena, lewy , środkowy,czy prawy obrońca? Z filmu wnioskuję, ze gra po lewej stronie, więc to rozwiazanie alternatywne, albo, albo. Filmu z Brożkiem nie widzialem, a Noram prezentuje sie super.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez lesław1 2015-07-28, 3:32 pm

Brożek od dłuższego czasu podejrzewam od odejścia z wisły ma wyjebane i chce tylko kasę nic poza tym, wiele bramek piast stracił za jego bierność, nie wrócił nie skoczył, ogólnie stał i srał, w dupie miałbym takiego starego dziada w dodatku ceniącego się jak Roberto Carlos :czerwona: co do filmiku Alexisa- mało mnie przekonuje, bo jeśli ma to być obrońca, to po co mi jego akcje i gole? z tego co wiadomo szukamy obrońcy bo tracimy bramki jak natchnieni.... swoją drogą jeśli mamy doświadczonego Sołowieja i Markowskiego którzy dawali spokojnie radę w 1 lidze, zespół tego pierwszego tracił bardzo mało bramek, Stróże też nałogowo tych bramek nie traciły do tego dorzucamy zdolnego Budka i ambitnego Sierczyńskiego i wychodzi na to, że ktoś nie potrafi tych panów ustawić, zgrać....
lesław1

Postprzez novack 2015-07-28, 3:35 pm

To powiadasz, że Brożek jest starym dziadem, a Markowski naszą przyszłoscią?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez gothblack 2015-07-28, 5:44 pm

novack napisał(a):Jak rozumieć przymiarki tych piłkarzy, Brożek lub Norambuena, czy obaj mogą trafić do Zagłębia? Na jakiej pozycji nominalnie gra Norambuena, lewy , środkowy,czy prawy obrońca? Z filmu wnioskuję, ze gra po lewej stronie, więc to rozwiazanie alternatywne, albo, albo. Filmu z Brożkiem nie widzialem, a Noram prezentuje sie super.

2-3 lata temu jeszcze interesowałem się mocniej ektraklasą (tzn oglądałem większość meczów ekstraklapy teraz to tylko Legia) i pamiętam tego
gagatka Alexisa... to była tragedia zresztą popytajcie na forum Jagi..co do Brożka to też sledziłem jego zjazd w Piaście i Lechii... z tej mąki to chleba nie będzie...tylko nazwiska po nich zostały zresztą ten Alexis to nigdy nie miał wysokich notowań,ale chciałbym się mylić bo tak czy siak z lewym obrońcą w tym kraju jest ciężko przykład chociażby Legii...
gothblack

Postprzez novack 2015-07-28, 5:59 pm

Czyli albo podejmujemy wielkie ryzyko zatrudnienia kolejnego wypalonego grajka za mega kase jak na nasz budżet, albo podejmujemy ryzyko dania szansy młodemu wilczkowi z nadzieją, że odpali jak Arak. Takim własnie mlodym, gniewnym i utalentowanym jest Witkowski. Widziałem go co prawda tylko raz w sparingu i właśnie na lewej obronie. Moim zdaniem wypadł REWELACYJNIE, prezentując sie lepiej nawet niż Ninkovic. Super w ofensywie, super w destrukcji, super wrzutka, dobra szybkość. Szkoda, że już wypożyczony, a my teraz łowimy w mętnej wodzie za 5 dwunasta i obawiam się, że skończy się to kolejnym Kopruckim, tyle, że za większa kasę, ku uciesze menago wybrańcy. Wiem też, że potrzebujemy wzmocnień właśnie w obronie i nie mamy czasu na eksperymenty, ale czy te dwie propozycje to pewniaki do brania bez testowania? Nie wiem...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-07-28, 6:05 pm

Myślę sobie tak ze Brożek to już jest równia pochyla i z niego
pociechy mieć nie będziemy a pewnikiem KASE chce z kosmosu.
Natomiast Chilijczyk tutaj zaryzykowałbym pod warunkiem ze
facet nie ma parcia na kasę i czy nas będzie stać na tego grajka.
Koło Czwartku możemy wiedzieć więcej - kogo Prezes zatrudni.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Adam1906, aro10, krysteksc, novack