Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Adam1906 napisał(a):Szanowni koledzy, tak jak Wy jak też nie wiem kto ma przylecieć dzisiaj że słonecznej Hiszpanii na testy w Zagłębiu. Może będą to fajni zawodnicy, może dwie kaleki. Ale zastanawia mnie jedno: dlaczego, nie wiedząc kto to będzie, od razu ich skreślacie? Poczekajmy, zobaczmy i dopiero wtedy oceniajmy
Zagłębie Sosnowiec. Hiszpanie na celowniku pierwszoligowca
Na razie zespół ze Stadionu Ludowego wzmocnili Słowak Martin Pribula (ostatnio Limanovia) oraz Łukasz Sołowiej i Tomasz Margol (Flota Świnoujście).
O nowe kontrakty walczą jeszcze obrońca Maciej Protasiński oraz Słoweniec Milan Dajić. To jednak nie wszystko. W tym tygodniu treningi z Zagłębiem ma rozpocząć dwóch graczy z Hiszpanii.
- I na tym byłoby koniec testów, bo powoli chcemy już zamykać kadrę - mówi trener Romuald Szukiełowicz. Doświadczony szkoleniowiec nie tylko kompletuje zespół, ale i pracuje nad taktyką na nadchodzące rozgrywki.
W pierwszym z letnich sparingów - meczu z Górnikiem Wojowice (10:0) - sosnowiczanie zagrali nieoczekiwanie trójką stoperów. - Taki system gry stosowałem z powodzeniem we Flocie. W Sosnowcu też widzę zawodników, którzy sprostają takiej taktyce. To wbrew pozorom bardzo ofensywne ustawienie, gdyż pozwala na zaangażowanie większej liczby zawodników do gry w ataku - uważa Szukiełowicz.
mexicano napisał(a):Z tercery to jest ten Eriz Garcia Cabezas,wychowanek Realu Madryt-może być ciekawy.Z kolei napastnik ostatnio grał w zespole UD Torredembarra,w piątej lidze.Te słynne 30 bramek to pewnie z rozgrywek juniorskich,bo nie chce mi się wierzyć,że w wieku 16 lat ładował tyle w seniorachTak czy inaczej-niech się pokażą.
Adam1906 napisał(a):Dla przypomnienia Ruben Jurado został ściągnięty przez Piasta Gliwice z UD Almansa (3 liga), a Dani Quintana przez Jagiellonię Białystok z Club Gimnàstic de Tarragona (2 liga). Poza tym oni nie są już kupieni przez Zagłębie, oni są na testach. Sprawdźmy ich a dopiero później oceniajmy
django napisał(a):Na oficjalnej napisali, że obaj są z Tercery, nawet są podane kluby. Zresztą ani jednego, ani drugiego nie ma w kadrach tych klubów, więc może grają w rezerwach, albo juniorach![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack