Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2015-06-28, 4:17 pm

Szanowni koledzy, tak jak Wy jak też nie wiem kto ma przylecieć dzisiaj że słonecznej Hiszpanii na testy w Zagłębiu. Może będą to fajni zawodnicy, może dwie kaleki. Ale zastanawia mnie jedno: dlaczego, nie wiedząc kto to będzie, od razu ich skreślacie? Poczekajmy, zobaczmy i dopiero wtedy oceniajmy ;-)
Adam1906

Postprzez GrubyPerez 2015-06-28, 4:28 pm

Adam1906 napisał(a):Szanowni koledzy, tak jak Wy jak też nie wiem kto ma przylecieć dzisiaj że słonecznej Hiszpanii na testy w Zagłębiu. Może będą to fajni zawodnicy, może dwie kaleki. Ale zastanawia mnie jedno: dlaczego, nie wiedząc kto to będzie, od razu ich skreślacie? Poczekajmy, zobaczmy i dopiero wtedy oceniajmy ;-)

o to to :) Dajmy im poszukać i wierzmy że wypalą. Co jakiś czas udawało się przecież do Zagłębia ściągać naprawdę niezłych piłkarzy. Przyjmijmy ich zatem z dużym kredytem zaufania a reszta w ich nogach i głowach.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Tomcjo 2015-06-28, 7:23 pm

Zawisza sciągał zawodników z niższych lig i dobrze na tym wychodził . Ale trzeba robić to z głowa a nie na pęczki . Za to na pęczki można było brać z Wisły . Krakowianie sie sypia i pozbyli sie zawodników z dużymi kontraktami ale także pozbyli sie bardzo zdolnych juniorów . Gdybyśmy mieli rezerwy i kasę to ja bym wziął cała jedenastkę juniorska Wisły .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2015-06-29, 7:28 am

Zagłębie Sosnowiec. Hiszpanie na celowniku pierwszoligowca

Na razie zespół ze Stadionu Ludowego wzmocnili Słowak Martin Pribula (ostatnio Limanovia) oraz Łukasz Sołowiej i Tomasz Margol (Flota Świnoujście).

O nowe kontrakty walczą jeszcze obrońca Maciej Protasiński oraz Słoweniec Milan Dajić. To jednak nie wszystko. W tym tygodniu treningi z Zagłębiem ma rozpocząć dwóch graczy z Hiszpanii.

- I na tym byłoby koniec testów, bo powoli chcemy już zamykać kadrę - mówi trener Romuald Szukiełowicz. Doświadczony szkoleniowiec nie tylko kompletuje zespół, ale i pracuje nad taktyką na nadchodzące rozgrywki.

W pierwszym z letnich sparingów - meczu z Górnikiem Wojowice (10:0) - sosnowiczanie zagrali nieoczekiwanie trójką stoperów. - Taki system gry stosowałem z powodzeniem we Flocie. W Sosnowcu też widzę zawodników, którzy sprostają takiej taktyce. To wbrew pozorom bardzo ofensywne ustawienie, gdyż pozwala na zaangażowanie większej liczby zawodników do gry w ataku - uważa Szukiełowicz.

http://m.sport.pl/pilka/1,105004,182676 ... gowca.html
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2015-06-29, 9:59 am

3-5-2 to trudny system ale jak sie uda to powinny byc efekty . Zgrana drużyna łatwo przechodzi z ataku do obrony i na odwrót . Problemem sa spalone gdy do trzech obrońców wracają dwaj defensywni pomocnicy i zapominają trzymać linie ale wszystko da sie wyćwiczyć . No i gra jednym napastnikiem to głupota . 3-5-2 próbowali grać w Cracovii . Grali ładnie ale wyniki beznadziejne . Dopiero nowy trener to poukładał ale chyba zmienił ustawienie.
Tomcjo

Postprzez rio99 2015-06-29, 10:30 am

To mamy dwóch Hiszpanów na testach
http://www.90minut.pl/news/252/news2526 ... owiec.html
Proponuje obejrzeć filmiki bo wbrew temu co można sądzić to ten Garcia może okazać się perełką.
Mnie się podoba jego gra szybki , podanie , przegląd pola , drybling i ma 20 lat.
https://www.youtube.com/watch?v=fmuv7fTjHs8
Romeu mnie mniej przekonuje chyba dużo sytuacji marnuje ale kto wie
https://www.youtube.com/watch?v=LKeiUal7Gfk
rio99

Postprzez django 2015-06-29, 10:45 am

Czyli jednak amigo jest z tercery :) . Sparing z GieKSą to będzie niezłe bailando :) Tym bardziej, że nie widzę go w kadrze zespołu, z którego do nas przyjechał:

-> http://www.resultados-futbol.com/Pobla-Mafumet
django

Postprzez mexicano 2015-06-29, 12:13 pm

Z tercery to jest ten Eriz Garcia Cabezas,wychowanek Realu Madryt-może być ciekawy.Z kolei napastnik ostatnio grał w zespole UD Torredembarra,w piątej lidze.Te słynne 30 bramek to pewnie z rozgrywek juniorskich,bo nie chce mi się wierzyć,że w wieku 16 lat ładował tyle w seniorach ;-) Tak czy inaczej-niech się pokażą.
mexicano

Postprzez Adam1906 2015-06-29, 12:22 pm

Dla przypomnienia Ruben Jurado został ściągnięty przez Piasta Gliwice z UD Almansa (3 liga), a Dani Quintana przez Jagiellonię Białystok z Club Gimnàstic de Tarragona (2 liga). Poza tym oni nie są już kupieni przez Zagłębie, oni są na testach. Sprawdźmy ich a dopiero później oceniajmy ;-)
Adam1906

Postprzez django 2015-06-29, 12:40 pm

mexicano napisał(a):Z tercery to jest ten Eriz Garcia Cabezas,wychowanek Realu Madryt-może być ciekawy.Z kolei napastnik ostatnio grał w zespole UD Torredembarra,w piątej lidze.Te słynne 30 bramek to pewnie z rozgrywek juniorskich,bo nie chce mi się wierzyć,że w wieku 16 lat ładował tyle w seniorach ;-) Tak czy inaczej-niech się pokażą.

Na oficjalnej napisali, że obaj są z Tercery, nawet są podane kluby. Zresztą ani jednego, ani drugiego nie ma w kadrach tych klubów, więc może grają w rezerwach, albo juniorach ;-)

Adam1906 napisał(a):Dla przypomnienia Ruben Jurado został ściągnięty przez Piasta Gliwice z UD Almansa (3 liga), a Dani Quintana przez Jagiellonię Białystok z Club Gimnàstic de Tarragona (2 liga). Poza tym oni nie są już kupieni przez Zagłębie, oni są na testach. Sprawdźmy ich a dopiero później oceniajmy ;-)

Adam, ja nigdzie nie odnoszę się do ich poziomu sportowego. Po prostu moim zdaniem te testy mają kabaretową otoczkę. Jest napastnik z IV ligi słoweńskiej, którego Szukieł ogląda od miesiąca. Obrońca z nieznanego nikomu klubu, o którego biją się dwie reprezentacje. Hiszpanie, którzy mieli grać w III lidze, a grają podobno w IV i V, chociaż trudno ich znaleźć w kadrach swoich klubów. W dodatku jednego z nich nie wiadomo gdzie szukać, bo 90minut.pl i oficjalna mają zupełnie inne zdanie na temat tego, w której lidze i w jakim klubie on gra. W dodatku Szukieł wziął go na testy po obejrzeniu filmiku, na którym gość głównie marnuje stuprocentowe sytuacje, a do mediów sprzedaje bajki, ze w wieku 16 lat na poziomie czwartej ligi strzelał 30 bramek. Być może rzeczywiście to są dobrzy piłkrze, na których nikt do tej pory się nie poznał, ale te legendy które im nieudolnie tworzą, naprawdę skłaniają do szydery.
django

Postprzez mexicano 2015-06-29, 1:05 pm

django napisał(a):Na oficjalnej napisali, że obaj są z Tercery, nawet są podane kluby. Zresztą ani jednego, ani drugiego nie ma w kadrach tych klubów, więc może grają w rezerwach, albo juniorach ;-)

90minut.pl pisze co innego,i według hiszpańskiego internetu mają rację.Eriz Garcia Cabezas jest tutaj w kadrze (http://www.futbolesta.com/p_equipo_SQL.asp?equipo=881),z kolei testowany napastnik jest tutaj (http://www.resultados-futbol.com/jugado ... ell-170448).Ktoś z oficjalnej chyba dał ciała :)
mexicano

Postprzez Anakin 2015-06-29, 1:35 pm

Statystyki tych chłopaków za ostatni sezon to raczej dupy nie urywają
Anakin

Postprzez django 2015-06-29, 1:44 pm

Ten co zagrał 20 minut w dwoch meczach przynajmniej nie jest zmęczony sezonem.
django

Postprzez Anakin 2015-06-29, 1:48 pm

Nie przesądzając o niczym, jestem ciekaw co sprawiło, że ta zjednoczona Europa zawiała właśnie do nas.
Anakin

Postprzez jondek 2015-06-29, 1:56 pm

Awizowani Hiszpanie nie dojechali do Sosnowca.(taki żarcik).Czekam na komentarze :) :lol:
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna