Romuald Szukiełowicz nowym trenerem Zaglebia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Romuald Szukiełowicz nowym trenerem Zaglebia

Postprzez mexicano 2015-06-11, 9:15 pm

Jaroszewski
- W II lidze dostaliśmy zgodę na to, by wciąż pracował ten sam skład trenerski, pod warunkiem rozpoczęcia kursu przez Artura Derbina. Na I ligę - mimo starań - to już w grę nie wchodziło. Zdawaliśmy sobie z tego sprawę, dlatego już ponad miesiąc temu przygotowywaliśmy się na tę ewentualność. Nie ukrywam, że pozostawiłem to w gestii trenera Stanka. Rozmawialiśmy, kto mógłby kontynuować pracę, mieć dobry wpływ na drużynę, znać I ligę, być doświadczony i kogo drużyna będzie słuchała. Z trenerem Szukiełowiczem kontaktowaliśmy się już miesiąc temu. Widział zespół na żywo, otrzymał materiały filmowe, pełne dossier kadry, więc przyszedł w pełni przygotowany do pracy - opowiada prezes Jaroszewski.

I od razu odbija piłeczkę w stronę tych wszystkich, którzy w Romualdzie Szukiełowiczu widzą - jak się to brzydko mówi - „słup” czy figuranta podkładającego jedynie licencję.
- Żeby była pełna jasność: przyszedł trener, który za to wszystko odpowiada w 100 procentach. Tu nie ma żadnych podtekstów - podkreśla sternik I-ligowca.

mexicano

Postprzez pyla 2015-06-11, 9:21 pm

Dajcie chlopu popracować, przecież w Flocie dawał sobie całkiem dobrze rade a w składzie nie miał gwiazd. Tomcjo z tym porównaniem ze Smyłą to przesadziłeś.
pyla

Postprzez jondek 2015-06-11, 9:35 pm

Marcin Prasoł z ROW-u przymierzany jest do Rozwoju.Już słyszę te ochy i achy.
jondek

Postprzez Tomcjo 2015-06-11, 10:42 pm

Nic nie przesadziłem bo czuje sie jakby mi ktoś pod drzwiami nasrał . On juz tu był i piłkarze sie z niego śmiali . Słup słupem a honor trzeba mieć . Łatwiej bym łyknął Smyle . To gość typu nic nie potrafię ale mam sie za bóg wie co . Większy pajac to tylko Piechniczek ale ten to przynajmniej był kiedyś trenerem pełna gęba i sukcesy miał jak niewielu innych . I choć czasami głupio gada to zawsze dla mnie będzie Pan Trener Piechniczek .Tylko na starość mu sie porobiło z głowa jak wielu facetom taka cecha gatunku . A ten był średniakiem wiec upadł znacznie niżej . Ostatnio był we Flocie gdzie kręcono lody na międzynarodowa skale . Czy klubowi ktory ma tyle brudu za pazuchą potrzebne kolejne afery . Jaki sponsor tu przyjdzie . Chyba idiota .
Tomcjo

Postprzez Anakin 2015-06-12, 6:05 am

Sens zatrudnienia Szukiełowicza (poza posiadaną przez niego licencją) jest chyba taki, że w tym czasie trio się szkoli aby uzyskać niezbędne kwity i zdobywa doświadczenie u boku szkoleniowca aby za jakiś czas znowu przejąć stery trenerskie. Tak to odbieram.
Anakin

Postprzez Adam1906 2015-06-12, 12:41 pm

Co ma sponsor do trenera? Wyjaśnij mi to Tomcjo... :)
Adam1906

Postprzez mexicano 2015-06-12, 1:49 pm

Wywiad z Szukiełowiczem

Kiedy w czwartek o 8.36 wyjeżdżał pan z Wrocławia do Sosnowca, wiedział już pan, że złożenie podpisu pod kontraktem będzie formalnością?
ROMUALD SZUKIEŁOWICZ: Tak, bo wszystko zostało już wcześniej przygotowane i omówione. Nie będzie żadnych zmian w sztabie szkoleniowym, to ja dołączyłem do tego sztabu. Nie jako pasażer, ale jako szofer.

W planie przygotowań Zagłębia do sezonu zajdą istotne zmiany?
ROMUALD SZUKIEŁOWICZ: Bez przesady. Zakontraktujemy dodatkowo jedną lub dwie gry kontrolne. Ponadto przeprowadzimy badania na katowickiej Akademii Wychowania Fizycznego. Zgrupowanie odbędzie się w Wodzisławiu Śląskim. Czasu nie mamy zbyt wiele, bo już 18 lipca czeka nas mecz w rozgrywkach Pucharu Polski.

Dodatkowe gry kontrolne spowodowane są poszukiwaniami nowych zawodników?
ROMUALD SZUKIEŁOWICZ: Po każdym awansie o klasę wyżej niezbędne są korekty w kadrze, wzmocnienie składu. Na razie doszło do zespołu dwóch piłkarzy, czekamy na trzeciego. Przede wszystkim musimy wzmocnić defensywę, ponadto poszukujemy środkowego pomocnika oraz klasycznej „dziewiątki”. Musimy być przygotowani na stratę Jakuba Araka, który wyjeżdża z Legią Warszawa na zgrupowanie i nie ma żadnej gwarancji, że wróci do nas.

Wrócił pan do Zagłębia po ośmiu latach. Wszystko się zmieniło w klubie?
ROMUALD SZUKIEŁOWICZ: Czas nie stoi w miejscu. Ze starych znajomych pozostał tylko Leszek Baczyński, który wtedy był prezesem, a teraz jest kierownikiem obiektów. Ale jest młody, rzutki prezes, z którym chyba znaleźliśmy wspólny język. Generalnie podoba mi się to, że wszyscy ludzie pracujący w klubie są bardzo zaangażowani, by Zagłębiu wiodło się jak najlepiej. Gdy wszyscy ciągną wózek w jedną stronę, to w takiej atmosferze buduje się jakiś sukces.

Odświeżył pan znajomość z Robertem Stankiem?
ROMUALD SZUKIEŁOWICZ: Jak najbardziej. Znowu będziemy współpracować ze sobą, chociaż na innych zasadach niż poprzednio. Wtedy ja byłem trenerem, a on bramkarzem. Los zetknął nas ze sobą trzykrotnie. Najpierw był Śląsk Wrocław, potem ściągnąłem go z czwartej ligi do Hutnika Kraków, bo bramkarz, którego miałem do dyspozycji, krótko mówiąc mi „nie przypasował”. Po raz trzeci współpracowaliśmy ze sobą w Pogoni Szczecin, ale Robert przegrał wtedy rywalizację z Radkiem Majdanem
mexicano

Postprzez Tomcjo 2015-06-12, 7:24 pm

Co ma sponsor do trenera ? E voila . Pojawia sie w regionie sponsor . Kogo zasponsoruje . Ten akurat nie chce czołowych klubów bo nie ma tyle kasy ale chce jak Bruk bet w Niecieczy . Za mała kasę duża reklama . Wiec weźmie beniaminka . Najpierw prześwietli kluby . Kluczbork . Swietnie rządzą sie mała kasa . Jak im dam pieniądze powalczą o awans . Tylko trochę małe miasto i nie sa zbyt popularni ale przecież Nieciecza to wieś wiec moze . Drugi kandydat . Rozwój . Tez swietnie rządzą kasa . Wychowali Milika a ja mam koszulkę Ajaksu . A jak ich bede sponsorował to zrobię sobie zdjęcie z Milikiem i pewnie zaprosi mnie do Amsterdamu . To jednak Rozwój lepszy i jaka to będzie sensacja jak pokonamy w derbach GKS . A i jeszcze zostało Zaglebie ale to tylko formalność . Zdegradowani za korupcje wracają po latach . I co . Ich mecz wycofano z typowania bo chodziły plotki ze dogadali sie z Puszcza no i tak było . Teraz zatrudnili nieudolnego trenera o którym sie mówi ze ma byc słupem . Wiec niczego sie nie nauczyli . Dalej kręcą lody . Tylko idiota zainwestuje tam kasę . Lub gość ktory będzie prał pieniądze .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2015-06-12, 8:21 pm

Dalej kręcą lody bo zatrudnili trenera o którym "się mówi" że ma robić za słupa?...

I dlatego potencjalny sponsor ma nie wejść w klub? Cienkie to Twoje tłumaczenie :)
Adam1906

Postprzez pyla 2015-06-12, 9:36 pm

Do dziś jestem wk...y na ten ustawiony mecz z Puszczą , głupi myślałem że będzie to mecz w którym udowodnimy na boisku kto tu rządzi i bedzie jakieś 2,3-0 i prawdziwa feta a to wszystko sztuczne. Jak już było wszystko ustalone że nikt nikomu nie zrobi krzywdy to ze zwykłej przyzwoitości wstęp powinien być darmowy / Ja mam karnet/ :redface: Co do nowego trenera to nie wiem czy jest jako słup, ale nie przeceniał bym też myśli szkoleniowej naszej trójki. Staż i doświadczenie jako trener ma nie porównywalne do ww. wymienionych. Dajmy mu czas niech popracuje.
pyla

Postprzez LucasUSA 2015-06-13, 2:01 pm

Pociesza mnie fakt, ze przyjscie Szukielowicza bylo od jakiegos czasu planowane i nie odbylo sie na zasadzie lapanki. To pozytyw. Martwi mnie, ze jego poprzednia kariera w Sosnowcu byla tak krotkotrwala i mowiac krotko d..y nie urwala.
LucasUSA

Postprzez pyla 2015-06-13, 9:07 pm

LucasUSA napisał(a):Pociesza mnie fakt, ze przyjscie Szukielowicza bylo od jakiegos czasu planowane i nie odbylo sie na zasadzie lapanki. To pozytyw. Martwi mnie, ze jego poprzednia kariera w Sosnowcu byla tak krotkotrwala i mowiac krotko d..y nie urwala.

To prawda :-)
pyla

Postprzez Tomcjo 2015-07-15, 11:08 am

Jeszcze mi sie nie zdarzyło tak mieć racje co do oceny . Pisałem ze to dupa nie trener i on to potwierdził .
Tomcjo

Postprzez kriss68 2015-07-15, 11:11 am

Zamieszania ciąg dalszy, nie bawem rusza liga a u nas brak trenera :
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html

czy wypada się cieszyć ?
Na biegu trzeba szukać gościa z UEFA Pro
kriss68

Postprzez Tomcjo 2015-07-15, 11:16 am

Koledzy krytykowali mnie ze przesadzam . Zwłaszcza gdy napisałem ze wolałbym Smyle . Smyla przy licznych wadach jednak czegoś dokonał . Zwłaszcza na początku swojej pracy . Niby trener Szukielowicz po raz drugi opuszcza Zaglebie z niczym . Modlę sie żeby te błędy czegoś nauczyły prezesa i wykosztował sie na zawodowca skoro nie sprowadził piłkarzy .
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna