08.11.2014 ZAGLEBIE SOSNOWIEC - Kotwica Kolobrzeg

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 08.11.2014 ZAGLEBIE SOSNOWIEC - Kotwica Kolobrzeg

Postprzez szajba555 2014-11-08, 11:27 pm

I niestety trafiłem jak kulą w płot :kiepsko: jeśli ma być prezes a ' la Marta Ostrowska ( była kierownik drużyny Legii) i trener Hanowerska niedojda to ja wolę aby Zagłębie miało to coś z Cracovii sprzed 15 lat a nie żeby było to u nas tak jak w połowie lat '90 i żeby nasz pan prezes miał godność to żeby wywalił tego Berlińskiego kutasa którego tu na forum ironicznie nazwałem panem profesorem ale do czasu :twisted: . A co do dzisiejszego meczu to szkoda słów nasze chujki wolą być pieszczeni przez tego Berlińskiego kutasa w szatni ale niestety jeśli chcemy być w pierwszej lidze to trzeba iść w drugą stronę. Polecam obejrzeć a jeśli lubicie hip - hop nie jest to filmik o Zagłębiu ale o innym klubie gdzie w latach dziewięćdziesiątych cały Lublin na aleje Zygmuntowskie walił drzwiami i oknami to polecam posłuchać i popatrzeć na te nagrania z klipu na chociaż poprawę tego okropnego wieczoru i na pewno wiecie o jaki klub mi chodzi ŁAPCIE LINKA : http://youtube.com/watch?v=05CC7HpppJA . Niby mówi się że po każdej burzy wychodzi słońce ale u nas jak tak dalej będzie to nie będzie jak w Cracovii kilkanaście lat wstecz a jak w Wiśle 18 lat temu ;-( podobno tam zawodnicy musieli się składać na różne płyny np . woda mineralna potem gdzieś tak w latach 1997/98 przyszedł pan Cupiał z gigantyczną stertą banknotów za które wyciągnął białą gwiazdę z grobu w stronę platynowej ery ale który bogacz by teraz chciał mieć zaniedbany klub sportowy w początkowej fazie agonii ? bo Cupiał na pewno nie gorzej jak trafimy na takiego Osucha albo na wiernych naśladowców Króla,Wojciechowskiego albo Drzymały który najpierw wprowadza nas na salony a potem zostawia z długami bo takiemu piłka się nudzi i trzeba się mozolnie wspinać do elity nawet kilkanaście lat :redface:
szajba555

Postprzez jondek 2014-11-08, 11:30 pm

Wymienić Smyłe na Trzeciaka.Niech "trener" idzie do kochanej przez niego Polonii.Jest jeszcze Brzęczek.No ale niestety jest jeszcze Jaroszewski.I tu widzę największy problem :redface:
jondek

Postprzez szajba555 2014-11-09, 12:48 am

Ja bym idealnie widział Brosza a berliński kutas niech wypierdala do Bytůmia :czerwona: !!!!! a mnie ciekawi też Robert Kasperczyk co wprowadził niby najostrzejszych oponentów naszych braci z Bielska ? . Jest jeden problem który zwie się Marta Ostrowska w Sosnowieckim wydaniu a mianowicie prezes za tydzień trzeba W c*** OSTRO DZIAŁAĆ i tyle! !!!!! . Kiedyś pewna bardzo bliska mi osoba stwierdziła że w dzisiejszych czasach jak za komuny bez znajomości ani rusz tak jak i w naszym klubie PRL'em jebie na kilometr i tu moim zdaniem jest największy sęk tak jak na tej ulotce anty sld-owskiej ja proponuję jakoś to rozkręcić tylko że gwóźdź to trumny brzmi : jest na to za mało czasu wydać na przykład antygbórską edycję koszulek i vlepek itd. tak jak to zrobili Poloniści ze Stolicy na stypie po swoim ukochanym klubie wydali koszulki z podobizną swojego prezesa bankruta wlepionym w tułów świni na których pisało : "Prezesie gdzie są pieniądze !!! ?" i na pewno to pamiętacie a mi wpadł pomysł tyle że niemal skopiowany na którym by pisało "Pomiocie radziecki gdzie są stadiony i lata świetności " na przedwyborczej debacie wspomniał że kocha sport chyba kocha niszczyć obiekty oraz sekcje Zagłębia aj tavarisz tavarisz PASZOŁ W c***! !!!!!!!!!!!
szajba555

Postprzez ulysses1 2014-11-09, 2:59 am

Drogi Busiu,

Przepraszam, że za pośrednictwem tego forum się z Tobą kontaktuje, ale wiem , że czytasz. Zresztą tak jak ja, jesteś kibicem naszego beznadziejnego klubu, na dobre i na złe. Tych kilka słów, które zamieniliśmy na krytej wczoraj nie oddaje całych emocji związanych z ostatnim meczem, stąd mój post. Była to w końcu przerwa i obaj mieliśmy płonne nadzieję, że coś się w 2 połowie zmieni, a potem nie było już okazji pogadać. Nasz Bob Budowniczy, w którego ciągle beznadziejnie wierzysz, nigdy nie skończy budowania. Budowanie bowiem jest sensem jego istnienia i usprawiedliwieniem comiesięcznych przelewów, które otrzymuje. Zatem Twoje oczekiwania, że kiedyś będziemy mieli skład stabilny, a kolejny mecz nie będzie nowym zaskoczeniem, są płonne. Ja też mam swoje nadzieję, że Prezes czeka tylko do końca sezonu, aby coś zmienić w miarę bezkosztowo. Pocieszam się, o święta naiwności, że w końcu nie na darmo nazywają nas „rycerzami wiosny” i jakikolwiek trener by nie był, to i tak na wiosnę wygramy wszystko, co będzie do wygrania. Będzie pięknie, będzie ciepło i nasi wspaniali kibice wrócą, aby dopingować naszą drużynę głośno i kulturalnie. A kolejny prezydent zbuduje stadion, a nie tylko makietę. I będziemy nareszcie mogli świętować awans. Tymczasem spadam, śladem naszych posłów, do Madrytu. Podobnie jak oni wybiorę tanie linie, uprzednio wziąwszy zaliczkę na paliwo lotnicze. Tam podobno też jest Real. Porównam więc ceny i zobaczę czy kolejki do kas są tak niewielkie jak u nas w Milowicach. Jak spotkam Krystynę, tą portugalską piłkarzynę, w kolejce po żel do włosów, to nie omieszkam jej od Ciebie pozdrowić. Może namówię ją, żeby u nas zagrała? Wrócę wiosną, razem z bocianami. Do zobaczenia na krytej, oby w lepszych czasach
ulysses1

Postprzez Qcu20 2014-11-09, 11:01 am

August napisał(a):
Adam1906 napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):POKAŻ MI PIERDOLONY ŚLĄSKI CWELU GDZIE ? W CO ? JAK ? MAM CI WIERZYĆ ... ROZMAWIAŁEM Z TOBĄ NIE RAZ , PROSIŁEŚ O CZAS , MÓWIŁEŚ ŻE TO CO ROBISZ MA SENS, WIĘC SIĘ PYTAM k***a KIEDY?? wyp....laj W PODSKOKACH I TO JUŻ! I TO BEZ WZYWANIA , GDZIE MASZ HONOR CHUJU , ZŁÓŻ DYMISJĘ - SAM BO JAK NIE TO MY CIĘ WYJEBIEMY . I NIE STRASZ MNIE TERAZ KONSEKWENCJAMI JAK TO MÓWIŁEŚ ŻE NIKT W INTERNECIE NIE JEST ANONIMOWY. JA NA BANK NIE JESTEM BO MOJA KSYWA KOJARZY SIĘ ZORIENTOWANYM Z KONKRETNĄ OSOBĄ - NO A TOBIE TO JUŻ NA BANK. WIĘC CI MÓWIĘ TO TU NA FORUM CO CI POWIEM JUTRO W TWARZ- wyp....laj FRAJERZE ŚLĄSKI. TWOJA PORA W ZAGŁĘBIU TO CIEMNY I STRACONY CZAS.
Marcin , please, wypierdol go już bo Ciebie za chwilę wypierdolą.

Za ten wpis to masz u mnie piffko. Niestety, ale ja również muszę zaapelować do Prezesa: Marcin, wypierdol tego hanysa z Naszej drużyny! Wiosną chcemy zobaczyć Nowy styl w grze Zagłębia pod wodzą nowego trenera! Prawdziwego trenera a nie pro-wuefisty!

Panowie, a coscie sie ta uwzięli na Smyłę. Czy facet sam sie zatrudnil w Zagłebiu ? Sam ze soba umowę podpisał ? Sam siebie trzyma na stołku ? Nie prezentujcie moralności Kaelgo typu "Marcin please". Nazwijmy rzecz po imieniu: Na dzień dzisiejszy szmaciarzem numer jeden jest Jaroszewski, a nie Smyła. I jego trzeba by wystrzelić w kosmos jako pierwszego. Bo to on nie tyle, że zatrudnił kolesia to go uparcie trzyma, na nic nie reguje a kibiców ma w dupie. Usłyszał ktoś publiczne "przepraszam" ? Bo ja nie. Chcecie rozliczeń ? Zacznijcie od Prezesa. To on kieruje klubem i go reprezentuje. Nie Smyła.

Dodam coś od siebie.
Czy uważacie, że klubem powinien rządzić prezes, czy kibice? Bo mam wrażenie, że w Polskiej piłce klubami co raz bardziej rządzą kibice i co raz więcej mają do powiedzenia. Kibice szukają zawodników, rzucają propozycje nowych trenerów ( pomijam Szajbę, którego postów nie da się czytać:

a) ze względu na składnię, a raczej jej brak
b) za bzdury, które wypisuje. )

Piszecie, że Jaroszewski ma kibiców w dupie, bo trzyma Smyłę cały czas.
Ale brzmi to trochę tak, jakby to kibice mieli decydować, a Jaroszewski ma robić, to co kibice karzą.

Kibic powie: wywal Smyłę ---> Jarowszki zwalnia Smyłę
Kibic powie: trener, a,b,c,d,e,f są wolni, Jaroszewski działaj. Potem przychodzą trenerzy/kandydaci, jest casting (coś jak casting na kapelę weselną lub studniówkę ). Wspólnie z Kibicami Jaroszewski dochodzi do wniosku, że trener "C" to dobry kandydat, zatrudnia go za namową kibiców. Kibice są szczęśliwi, bo Jaroszewski się posłuchał.
Dalej idąc kibice chodzą na treningi Zagłębia, podpowiadają trenerowi "C", kto ma grać i gdzie, jak trenować, a trener siedzi i nic nie robi, klubem i piłkarzami rządzą kibice.

To trochę nie w porządku, bo tak było w Wiśle. Trochę inaczej, niż u nas ale jednak.
Prezesem był Bednarz, drużyna grała naprawdę dobrze, jak na taki skład i takie środki jakie mają, a kibiców nie było bo...? "Bednarz musi odejść". I kibice wymusili na Cupiale / Radzie nadzorczej zmianę prezesa, bo nie było chociażby wpływów z biletów. Tylko jak musieli czuć się piłkarze, którzy wykonywali kawał dobrej roboty, a nic to nie dawało? Stadion świecił pustkami...nie z ich winy.
To samo teraz jest w Lechii Gdańsk, która de facto jest bez trenera. Były przymiarki do innych trenerów ale kibice się nie zgodzili....Czy to w porządku?

Żeby było jasne, też uważam, że drużyna gra kiepsko, nie ma na co patrzeć i jest beznadzieja. Pytanie, czy to wina Smyły? Może po prostu piłkarze są do zmiany?

Ps. Gdzie podziękowania dla Smyły, za to, że zdjął w końcu Kursę? :) Przecież się tego domagaliście : )
Qcu20

Postprzez Tomcjo 2014-11-09, 3:13 pm

Tak to prawda ze kibice nerwowo reaguja na brak zwyciestw ale jak maja reagowac . Poprzedni sezon przegralismy minimalnie punktowo . Ale zdecydowanie stylowo i mentalnie . Nie wygralismy meczow z bezposrednimi rywalami i to na swoim boisku . Wlasnie mentalne braki druzyny i trenera zadecydowaly . Teraz sytuacja jeszcze sie poglebila . Gramy w silniejszej lidze i ciagle jestesmy tuz za czubem . Ale co z tego gdy dochodzi do meczow ktore moga nas wywindowac na podium Zaglebie znowu daje ciala . Boje sie ze gdyby zamiast Kotwicy przyjechala druzyna A klasowa to tez by nie wygrali . Smyla nie potrafil przygotowac druzny w przerwie letniej . To naprawde malo spotykany przypadek . To co dopiero bedzie w dlugiej przerwie zimowej gdzie nawet najlepsi trenerzy popelniaja bledy . On juz nie rokuje i trudno zeby kibice wierzyli Smyle . Jak mawial Gorski dobry trener ale nie ma wynikow .
Tak to nie kibice powinni narzucac prezesowi kto bedzie trenerem i jak ma byc prowadzony klub . Ale czy zostala ogloszona linia po jakiej bedziemy sie rozwijac . Jakie mamy plany rozwoju co prezes zamierza . Nie to wszystko tajne . Prezes nic nie mowiac pokazuje ze ma nas w dupie . Wiec nic dziwnego ze pojawiaja sie pouczenia jak ma byc prowadzony klub i co trzeba zrobic . Zycie nie lubi pustki . Mamy prezesa a jakoby go nie bylo . Mamy trenera ktory nie radzi sobie z presja i walka o sukces .
Na koniec taki drobiazg z czasow Tochela . Gralismy na niskich szczeblach i zawsze bylo widac przewage taktyczna i dojrzalosc druzyny . Gra w ligach niskich jest wolna i bez polotu choc czasem grana z duzym sercem . Gdy druzyna rozgrywa i jest podanie to adresat czeka az pilka sie do niego dotoczy a przeciwnik dopiero atakuje jak ten dostanie pilke . Kiedys Zaglebiacy czesto ubiegali przeciwnika wyskakujac zza plecow i przejmujac pilke zostawiali przeciwnika z rozdziawiona geba . Od lat tego nie widzialem na Ludowym. Stale fragmenty grano na rozne sposoby . Na krotki rog , na dlugi , zagranie do przodu i wycofanie do nadbiegajace. Co nowego wprowadzil nowego do gry druzyny Smyla ? Niski presing i katastrofalne kiksy w obronie .
Tomcjo

Postprzez STACH PL 2014-11-09, 3:40 pm

Panie i Panowie spokojnie,ja dalej swoje Tylko Idiota i Nieudacznik by nie awansował z tym składem :!: Na pewno będzie lepiej..heh
STACH PL

Postprzez Lars 2014-11-09, 6:13 pm

STACH PL napisał(a):Panie i Panowie spokojnie,ja dalej swoje Tylko Idiota i Nieudacznik by nie awansował z tym składem :!: Na pewno będzie lepiej..heh

Ale właśnie dlatego wszyscy grzmimy i mamy dość! Mamy taki skład, że powinniśmy już patrzeć na całą resztę z góry.
W tym rzecz, że trenerem jest nieudacznik, a prezesem idiota!!! W tym właśnie kolego STACH PL problem :-(
A jeszcze większym problemem jest fakt, że to wszystko kontroluje idiota i nieudacznik Górski.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Tomcjo 2014-11-09, 6:40 pm

Po meczu z Rakowem padly pierwsze powazne gromy ze strony kibicow na Smyle i druzyne . W jego obronie wystapil bodaj Todur . Niby faktycznie przesada ale glupio stracilismy 2 pkt . Oprocz wielu innych glupio stracilismy tez punkty w Rybniku . Kolejne dwa oczka . Nie mowie o porazkach i tych beznadziejnych remisach ze slabeuszami bo wtedy od poczatku nie szlo i mecz nie smierdzial zwyciestwem . Tylko te dwa mecze i cztery punkty w plecy . Dzis te punkty dawaly lidera i po remisie z Kotwica zawiedzeni kibice zakleliby szpetnie ale generalnie nastroje bylyby dobre bo jak tu narzekac na lidera . I to jest najwieksza drzazga pod paznokciem ktora nas uwiera . Smyle zawsze bedzie minimalnie brakowac a to punktow a to szczescia a to wiedzy . Niby mamy mala strate ale to doprowadza kibicow Zaglebia do wscieklosci ze tak malo brakuje i nie widac szans ze bedzie lepiej .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-11-09, 7:37 pm

Wiem dobrze , ze wypowiedzi prawdziwych , oddanych Kibiców Zagłębia sa
identyczne, brak wyników, drużyna się wlecze na miejscach poniżej możliwości
zespołu. Ciagle mówi się tylko a brakuje nam 3 pkt do lidera a trener nigdy nie
powie ze powinno być 6 pkt przewagi nad druga druzyną w Tabeli. Trener nie
powie w ubieglym sezonie przegrałem AWANS na wlasne zyczenie bo w 3 meczach
na LUDOWM druzyna zdobyla 2 pkt.
To ciagle mowienie ze jest dobrze + doprowadzilo do frustracji Kibicow ja się nie
dziwie bo powiem otwarcie SAM MAM JUZ DOSYC słuchania i czekania na AWANS.
Najlepszym tego dowodem sa pustki na LUDOWYM.
To nie jest tak ze Kibice chcą decydowac o sprawach druzyny + Kibice chcą mieć
druzyne dla której przychodzą na LUDOWY a druzyna gra i nie przegrywa , proszę
policzyć ile pkt stracila druzyna w frajerski sposób _Trenera Kmiecia zwolniono
bo miał za dużo remisow.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawekchicago 2014-11-09, 7:48 pm

ZAL ZAL ZAL ,sorki ale ja tak to widze .Rozumiem wszystkie wasze pretensje i zazenowanie .ale jakto pokazujecie ????? dla kogo te zmiany maja byc ???? dla tej garstki co przychodzi ????ile bylo kibicow 500 ,600 czy nawet 1000 ???? Zbierzcie sie na nastepny mecz ale nie na stadionie tylko pod nim ,niech taki bedzie protest. Latwo mi pisac bo nie jestem na miejscu ??? Gowno prawda , przezywam to tak samo jak Wy i w takiej akcji wzialbym udzial. Pokazal ze zalezy mi na Zaglebiu i bylbym na meczu ale nie koniecznie na trybunach .TYle !!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez novack 2014-11-09, 8:00 pm

Teraz dwa wyjazdy pod rząd w tym w Mielcu, który nie czekał jak Jaroszewski, zmienił trenera i jest w gazie wygrywajac wszystko.
W ciemno biorę cztery punkty, ale obawiam się, że będą dwa lub jeden i przezimujemy na 9 miejcu ze stratą 6 punktów do miejsca premiowanego, a na wiosnę wielka mobilizacja i... zabraknie nam zaledwie punktu, druzyna pokaże się z lepszej strony i szarlatan zostanie na kolejny sezon.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2014-11-10, 12:46 pm

novack napisał(a):Teraz dwa wyjazdy pod rząd w tym w Mielcu, który nie czekał jak Jaroszewski, zmienił trenera i jest w gazie wygrywajac wszystko.

Nie chce mi się wierzyć, że Mielec, który przez pierwsze 20 minut tego sezonu kompletnie nie istniał, a przez następne 70 min. zdążył zaistnieć bo nasi stanęli, zdążył nas wyprzedzić w tabeli.
Anakin

Postprzez Anakin 2014-11-10, 12:55 pm

Qcu20 napisał(a):Czy uważacie, że klubem powinien rządzić prezes, czy kibice?

Lepiej postaw pytanie: Jak rządzi ? To że na forum kibice wyrażają swoje zdanie, chcą zmian i maja swoje propozycje to chyba normalne bo chyba forum jest od wyrażania swoich poglądów. To że ze Smyłą przyszłości nie ma, widać po meczach choćby na Ludowym. Na 9 meczy w większości przypadków straciliśmy punkty. To że nadal mamy niewielkie straty do czołówki wynikają bardziej z tego że w obecnym sezonie nie ma bardziej zdecydowanych i mocnych faworytów. Poza pierwszą kolejką nie osiągnęliśmy nawet na moment podium, choć okazji było sporo. Na pocieszenie dodam że byli gorsi trenerzy na Kresowej. Jak Franz Krótki.
Anakin

Postprzez GrubyPerez 2014-11-10, 1:04 pm

ok, ale marne to pocieszenie. Na żart zakrawa fakt , że dzisiaj zmiana TEGO trenera na KOGOKOLWIEK przyniosła by ulgę i ...tak - poprawę w grze . Ten koleś , poza swoimi śląskimi przymiotami , których tu ani chcę ani muszę pomijać - nie daje zespołowi nic - a powinien . Ba , on daje minus - bo jak inaczej nazwać oczekiwania - nie tylko moje - że smyła trener odejść powinien NAWET w przypadku awansu?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna