MKS KLUCZBORK - ZAGŁĘBIE 25.10.14 godz.15

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: MKS KLUCZBORK - ZAGŁĘBIE 25.10.14 godz.15

Postprzez jackie57 2014-10-25, 9:04 pm

Remis na wyjeździe z liderem należy oczywiście ocenić wyzej niż 1 pkt. u siebie z outsiderem, ale drużyna Zagłębia absolutnie nie przekonuje kibiców swoją grą.
jackie57

Postprzez szajba555 2014-10-25, 9:11 pm

Ja jednak widzę że ten pakt na linii prezydent-wiceprezydent-prezes-trener jest dla mnie układem złośliwym :-( chociaż żeby dokonać destrukcji to trzeba już niebawem działać a potem uwziąść się na tym hanysie i naszym pseudoprezesie zamiast być niby takim Realem to jesteśmy takim trochę Huraganem Chrząstawa czy jakoś tak :twisted: a jeżeli by Pan tavarisz Górski byłby honorowym człowiekiem to dawno by sprzedał nasze akcje tylko nie takim dziadom jak Walter,Osuch albo Rutkowscy . Nie chcę obrażać pana prezesa ale jest on u nas jak pani Ostrowska w Legii jak my byśmy byli na miejscu Zawiszy to może i by u nas grali tacy zawodnicy jak jak Korzym,Covilo,Lovrencics,Szeveluchin, Sandomierski a nad nimi może i by czuwał przez nie których dobrze znany Zagłębiaków Drago Okuka tak szczerze to mi takie Zagłębie się marzy :)
szajba555

Postprzez LucasUSA 2014-10-26, 3:47 am

O jakosci tej ligi swiadczy to, kto jest liderem - jak juz pisano - osiedlowy klubik z zapyzialej dzielnicy Katowic, gdzie psy dupami szczekaja.
Jak na tym tle wyglada Zaglebie? Niech kazdy sobie odpowie. Ja juz nie mam zludzen, ze w obecnym ukladzie wydarzy sie cos pozytywnego.
LucasUSA

Postprzez Tomcjo 2014-10-26, 6:26 am

Jeszcze nie tak dawno trenerzy powtarzali ze " tak sie gra jak przeciwnik pozwala " . I tym podobne pierdoly . Nawijali makaron na uszy tlumaczac swoja nieudolnosc . Tyle ze to troche mialo odzwierciedlenie w rzeczywistosci bo umiejetnosci i poziom gry utrudnialy wykonywanie zadan . Ale teraz obraz polskiej pilki jest kompletnie inny . Zwlaszcza na poziomi II ligi i nizszych . Wychodza na boisko dwie druzyny kazda cos tam prezentuje ale nie ma pomiedzy nimi reakcji . Wyglada to troche tak jakby byly dwie pilki na boisku i kazdy mial swoja . Gdy Zaglebie gra dobrze to wygrywa bez wzgledu na klase przeciwnika a gdy gra slabo traci punkty bez wzgledu na to z kim gra . To tak jaby sedziowie oceniali wystem druzyn za styl i noty decydowaly a nie gole . Troche glupia teoria ale ma pokrycie w tym co sie wyrabia . Najwiekszym przeciwnikiem w awansie Sosnowca nie sa druzyny rywali tylko nasi pilkarze , nasz trener , nasz prezes i nasz system gry . Doskonale pokazal to mecz z Siarka ktora jest znowu wyzej od nas . Najpierw grala cos Siarka osmieszajac nasza obrone i strzelajac dwa gole a potem Zaglebie wzielo sie do roboty i strzelilo trzy . Wiec jesli gramy na poziomie pokonamy kazda druzyne tej ligi . Jesli gramy slabo zgubimy punkty i z Rakowem i Pulawami . A poniewaz wlasnie to co krytykujemy najbardziej w druzynie Smyly to styl , brak zgrania i pomyslu na gre i nie widac poprawy to wlasnie to sprawi ze nie awansujemy . Zaglebie ma niezle wyniki ale gra slabo .
To co sie dzieje w klubie to typowe oczekiwanie na wybory . Jesli Gorski wygra to zostanie Jaroszewski i Smyla . Jesli poleci Gorski to poleca ci dwaj funfle z boiska . Typowy uklad .
Tomcjo

Postprzez szajba555 2014-10-26, 12:38 pm

Więc jak chcemy zbudować Zagłębie marzeń chodźby w mojej wersji to jesteśmy zdani na siebie chcecie to głosujcie na każdego tylko nie na tego stalingradzkiego pachoła sprawa jest jasna chodzi mi o tavarisza Górskiego . Bo ten cały pakt to wiadomo że poprowadzi nas do równi pochyłej :twisted: ja mieszkam w Dąbrowie Górniczej i chciałbym widzieć mecze Ligi Europy w Sosnowcu np. z Rodą Kerkrade czy z Sivassporem a my niestety idziemy ale w drugą stronę . A wracając do tematu tego kolesiostwa które poprzedza nasze Zagłębie to lepiej zagłosować na kogoś kto najmniej obiecuje niż na takiego ciula co omamia nowymi stadionami,dociągnięciem do Sosnowca DTŚ'ki,i innymi luksusami rodem z Londynu czy Nowego Jorku nie chodzi mi o czarne czy żółte taksówki albo czerwone piętrowe autobusy czy też o Big Ben'a lub Statułę Wolności . U mnie tematem drażliwym są dworce PKP :twisted: a w Sosnowcu hala Żeromskiego i stadion Ludowy pięknie by to było mieć kibiców w Sławkowie,Siewierzu,Porębie,Pilicy,Zawierciu,Łazach, Chrzanowie,Libiążu,Andrychowie,Jędrzejowie,Kłobucku i Miechowie ale żeby mieć kibiców i fanów z innego województwa to potrzeba wyników bo ta socjaldemokratyczna klika na linii prezydent-wiceprezydent-prezes-trener jest dla nas niczym nowotwór
szajba555

Postprzez Anakin 2014-10-27, 7:38 am

W sytuacji w której mamy 4-5 pkt więcej remis na boisku Kluczborka byłby sukcesem. W sytuacji w której tych punktów brakuje to może nie jest porażką samą w sobie ale klasyczna stratą punktów.
Anakin

Postprzez novack 2014-10-27, 3:41 pm

Nie powinniśmy cieszyc się z punktu na boisku lidera, bo to my od wielu kolejek tym liderem powinniśmy być!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna