Zagłębie - Limanovia 27.08.2014 18.00 LUDOWY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie - Limanovia 27.08.2014 18.00 LUDOWY

Postprzez pyla 2014-08-27, 9:20 pm

Na moje oko to nasi zawodnicy są zajechani , przecież oni w drugiej połowie nie mieli sily. Chęci były ale brakowało pary, wyjątkiem był Wrzesień ale on nie miał okazji pracować ze Smyłą . Wg. mnie teraz niech chłopaki do meczu z Rakowem korzystają z basenu i odnowy biologicznej a Prezes powinien na te 2 dni dać Smyle nagrode w postaci urlopu.Jestem pewny że taka terapia dała by pozytywny efekt.
pyla

Postprzez lesław1 2014-08-27, 11:52 pm

panowie bez pierdolenia! bo gdyby Zaglębię było w "strefie zielonej" z takim stylem 3 miesiące temu to piszczelibyście jak 16-latka przy swoim pierwszym razie
lesław1

Postprzez fan78 2014-08-28, 2:49 am

Meczu nie widzialem poza bramka. Wszyscy narzekaja na styl ale kogo styl obchodzi? Jak oni 3 punkty z kazdego meczu beda brali to dla mnie moga grac padake. Liczy sie cel czyli awans, w jakim stylu zdobyty to malo istotne.
fan78

Postprzez django 2014-08-28, 6:58 am

Patrzeć się na to nie da, ale wyniki dwóch ostatnich kolejek bronią drużynę i trenera. Chociaż moim zdaniem tak głęboko cofnąć się można dopiero przy co najmniej dwóch bramkach przewagi. Biorąc pod uwagę to, co przy prawie każdym rzucie rożnym wyprawiał Matracki, mieliśmy kupę szczęścia, że skończyło się tak jak się skończyło.
django

Postprzez Anakin 2014-08-28, 7:06 am

Pytanie czy i na jak długo taka "gra" przyniesie efekty. Pamiętając że kiedyś Radzionków grał straszna kichę z która zdołał awansować wydaje się i w naszym przypadku to możliwe. Trudno jednak uwierzyć że szczęście będzie dopisywać w każdym meczu zwłaszcza z lepszymi drużynami. Bo nie oszukujmy się Limanovia nie wygląda mi na drużynę która będzie należeć do faworytów rozgrywek. A ich przewaga wynikała bardziej z naszej taktyki i słabości niż ich siły. Zresztą jakby byli lepszym zespołem to spokojnie mogli wywieźć co najmniej 1 pkt. Nie ma się zatem podniecać zwycięstwem i 3 miejscem.
Anakin

Postprzez Sir 2014-08-28, 7:12 am

Gratuluję drugiego meczu na ZERO z tyłu. To cieszy pomimo słabej gry.

Właśnie te drużyny awansują z tej ligi co mimo słabej gry będą zdobywać punkty...kto będzie pamiętał w maju 2015 roku jak wyglądał mecz z Limanovią? Liczą się tylko 3 pkt.

Oczywiście jest wiele do poprawy. SZCZEGÓLNIE GRA Z KONTRY...skoro tak murujemy bramkę. Bo jakby lepiej się rozumieli przy wyprowadzaniu kontr to byłyby ze trzy setki jeszcze.

Najlepszy na boisku DUDEK. Oprócz doświadczenia, to chcę powiedzieć że WALCZY baardziej niż większość piłkarzy w Koszulce Zagłębia!!! Czasami mnie wkurzają jego "kółeczka" ale od czasu Berka/Pacha nie mieliśmy takiego reżysera.

Nasz bramkarz nie jest wysoki i zbyt postawny dlatego ma wyraźne problemy przy rzutach różnych, dośrodkowaniach jak trzeba się przepchać i itd...ale widocznie nie mamy lepszego młodzieżowca na pozycję.

Zgadzam się z Wami, drużyna fizycznie prezentuję się blado. Od 70 minuty koniec tlenu. Czemu nikt nie przyzna ze popełniono błąd??!!

Nie mamy lewego obrońcy z prawdziwego zdarzenia. Ale wolę Kursę na lewej obronie niż Farkasa llub Kutarbe...bo przynajmniej wygrywa główki i zagęszcza środka.

Oczekiwałbym więcej jednak po Tomku Szatanie. Walczył to fakt, starał się ale nic z tego nie wychodziło.

Matusiak. Ludzie opamiętajcie się i nie wyzywajcie go! Chłop jest od zadań defensywnych, ma przerwać akcję, wypier**** piłkę, przerwać zagrożenie I TYLE. Jakby potrafił więcej to by nie grał w 2 lidze!!!! Z zadań defensywnych w środku pola naprawdę wywiązuje się w porządku w wielu meczach!!! Macie kogoś lepszego na te pozycje obecnie?!

I NA KONIEC. Jeśli wymagamy coś od piłkarzy, to najpierw spójrzmy na siebie i co my dajemy i ile dajemy temu klubowi naszego i jak wspieramy drużynę??!! Nie jestem fanem Kursy, uważam, że naprawdę wiele mu brakuje nawet do gry w 2 lidze ( co dopiero w 1wszej) ale obecnie gra w ZAGŁĘBIU. Więc kibicujmy, wspierajmy a jak my damy z siebie dużo to potem oczekujmy. Niby większość z nas grała kiedyś tam w piłkę i nie pamiętacie już jak to czasami jest jak kibice, sympatycy własnej druzyny z nas jak graliśmy się śmiali, drwili i itd/?! To naprawdę podcina skrzydła!!!
Sir

Postprzez Anakin 2014-08-28, 7:19 am

Sir napisał(a):Jeśli wymagamy coś od piłkarzy, to najpierw spójrzmy na siebie i co my dajemy i ile dajemy temu klubowi naszego i jak wspieramy drużynę??!! Nie jestem fanem Kursy, uważam, że naprawdę wiele mu brakuje nawet do gry w 2 lidze ( co dopiero w 1wszej) ale obecnie gra w ZAGŁĘBIU. Więc kibicujmy, wspierajmy a jak my damy z siebie dużo to potem oczekujmy.

A ja ma wrażenie żeś jest w Radku zakochany. To słaby piłkarz i na 3 ligę się nie nadaje. I przestań się czepiać kibiców. Bo przyczyną tego gówna w którym tkwi klub od lat nie są kibice. To nie oni są od organizacji, zgromadzenia budżetu, pozyskiwania sponsorów, zatrudniania grajków. A w sprawie marketingu robią więcej niż działacze.
Anakin

Postprzez Sir 2014-08-28, 7:30 am

Anakin napisał(a):
Sir napisał(a):Jeśli wymagamy coś od piłkarzy, to najpierw spójrzmy na siebie i co my dajemy i ile dajemy temu klubowi naszego i jak wspieramy drużynę??!! Nie jestem fanem Kursy, uważam, że naprawdę wiele mu brakuje nawet do gry w 2 lidze ( co dopiero w 1wszej) ale obecnie gra w ZAGŁĘBIU. Więc kibicujmy, wspierajmy a jak my damy z siebie dużo to potem oczekujmy.

A ja ma wrażenie żeś jest w Radku zakochany. To słaby piłkarz i na 3 ligę się nie nadaje. I przestań się czepiać kibiców. Bo przyczyną tego gówna w którym tkwi klub od lat nie są kibice. To nie oni są od organizacji, zgromadzenia budżetu, pozyskiwania sponsorów, zatrudniania grajków. A w sprawie marketingu robią więcej niż działacze.

Czepiam się tych co rzucają wyzwiska na piłkarzy Zagłębia nawet gdy drużyna wygrywa, a piłkarz się stara (choć mu nie zawsze wychodzi - to jest 2 liga) a sami wiele od siebie nie dają. Więc Kolego nie czepiam się wszystkich kibiców tylko tych co wyładowują swoją życiową frustrację na pilkarzach w taki sposób jak wczoraj na meczu.

I jeżeli te słowa moje świadczą o o tym co napisałeś to po prostu NIE POTRAFISZ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM: "
I NA KONIEC. Jeśli wymagamy coś od piłkarzy, to najpierw spójrzmy na siebie i co my dajemy i ile dajemy temu klubowi naszego i jak wspieramy drużynę??!! Nie jestem fanem Kursy, uważam, że naprawdę wiele mu brakuje nawet do gry w 2 lidze ( co dopiero w 1wszej) ale obecnie gra w ZAGŁĘBIU. "
Sir

Postprzez Anakin 2014-08-28, 8:04 am

Sir napisał(a):Więc Kolego nie czepiam się wszystkich kibiców tylko tych co wyładowują swoją życiową frustrację na pilkarzach w taki sposób jak wczoraj na meczu.

A ja to traktuję jako obrażanie tych ludzi którzy po latach dziadostwa wciąż chcą przychodzić i oglądać mecze. Nikt nie oczekuje finezji na tym poziomie rozgrywek ale oglądanie wieloletniej beznadziei to raczej sado-maso które muszą przechodzić a nie życiowa frustrację.
Sir napisał(a):najpierw spójrzmy na siebie i co my dajemy i ile dajemy temu klubowi naszego i jak wspieramy drużynę

Proponuję abyś zaczął od siebie. Na początek proponuje abyś jakąś częścią dochodów zaczął wspierać swój klub. Tu masz rachunek:
BPH o/Sosnowiec 41106000760000320001239433
I kto jak kto to Ty czegoś nie rozumiesz. Podstawową rzeczą przeciętnego kibica jest to, że przychodzą na mecz, płaca za bilet/karnet, czym wspierają swój klub. Frustracja kibiców wynika z tego że od lat klub tkwi w marazmie. I nawet kiedy się wydaje że cos się zaczyna dziać pozytywnego, następuje rozczarowanie. Jakby wczoraj zagrali odrobine lepiej, to z pewnością nikt nie miał do nich pretensji. jak w meczu z Mielcem gdzie wystarczyło pół godziny dobrej i skutecznej gry to i do późniejszej kaszany ludzie nie mieli pretensji.
Reasumując, takich cieniasów jak Limanovia, można było pyknąć ze 3-0. I nikt by się nie przyczepiał.
Anakin

Postprzez RUDI 2014-08-28, 8:32 am

Anakin napisał(a):Reasumując, takich cieniasów jak Limanovia, można było pyknąć ze 3-0. I nikt by się nie przyczepiał

I to zdanie powinno zamknąć temat meczu Zagłębie Sosnowiec - Limanovia .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez lesław1 2014-08-28, 10:33 am

Anakin napisał(a):
Sir napisał(a):Więc Kolego nie czepiam się wszystkich kibiców tylko tych co wyładowują swoją życiową frustrację na pilkarzach w taki sposób jak wczoraj na meczu.

A ja to traktuję jako obrażanie tych ludzi którzy po latach dziadostwa wciąż chcą przychodzić i oglądać mecze. Nikt nie oczekuje finezji na tym poziomie rozgrywek ale oglądanie wieloletniej beznadziei to raczej sado-maso które muszą przechodzić a nie życiowa frustrację.
Sir napisał(a):najpierw spójrzmy na siebie i co my dajemy i ile dajemy temu klubowi naszego i jak wspieramy drużynę

Proponuję abyś zaczął od siebie. Na początek proponuje abyś jakąś częścią dochodów zaczął wspierać swój klub. Tu masz rachunek:
I kto jak kto to Ty czegoś nie rozumiesz. Podstawową rzeczą przeciętnego kibica jest to, że przychodzą na mecz, płaca za bilet/karnet, czym wspierają swój klub. Frustracja kibiców wynika z tego że od lat klub tkwi w marazmie. I nawet kiedy się wydaje że cos się zaczyna dziać pozytywnego, następuje rozczarowanie. Jakby wczoraj zagrali odrobine lepiej, to z pewnością nikt nie miał do nich pretensji. jak w meczu z Mielcem gdzie wystarczyło pół godziny dobrej i skutecznej gry to i do późniejszej kaszany ludzie nie mieli pretensji.
Reasumując, takich cieniasów jak Limanovia, można było pyknąć ze 3-0. I nikt by się nie przyczepiał.

ja tam pamiętam że było narzekanie ze druga połowa strasznie słaba!
lesław1

Postprzez Anakin 2014-08-28, 11:03 am

lesław1 napisał(a):ja tam pamiętam że było narzekanie ze druga połowa strasznie słaba!

No bo była. Jakby Prezes wprowadził darmowe wifi na stadionie, czirliderki w toples i czipendejlsów z nagimi torami chodzących po koronie stadionu to pewnie kibice tak by nie psioczyli na poziom gry a Sir by nie najeżdżał na Bogu ducha winnych kibiców.
Anakin

Postprzez Sir 2014-08-28, 12:28 pm

Anakin napisał(a):

Kolego zrobiłem dla tego klubu więcej niż mógłbyś sobie nawet wyobrazić. Ty czegoś nie rozumiesz. Zagłębie Sosnowiec to coś więcej niż 11 grajków biegających po boisku. Kończę z Tobą dyskusję. Pozdrawiam z Warszawy.
Sir

Postprzez Anakin 2014-08-28, 12:43 pm

Sir napisał(a):Kolego zrobiłem dla tego klubu więcej niż mógłbyś sobie nawet wyobrazić. Ty czegoś nie rozumiesz. Zagłębie Sosnowiec to coś więcej niż 11 grajków biegających po boisku.

Aż dostałem czkawki z wrażenia. Sęk w tym ze ci którzy ze strony kibiców zrobili coś dla klubu to przede wszystkim to że ten klub nadal istnieje. Zwłaszcza kiedy powstał stworzono projekt 1906 a obecny klub miał zostać zlikwidowany. I to o tych ludziach można napisać ze zrobili dla klubu więcej niż się wydaje. natomiast bronię tych ludzi którzy wyrażają głośno swoje niezadowolenie na meczach bo również mają do tego zarówno prawo jak i podstawy. I oni też są właśnie częścią tego klubu a nie bezmyślnie nazywanymi życiowymi frustratami, bo to kompletne mylenie pojęć.
Anakin

Postprzez motovideo 2014-08-28, 2:46 pm

z cyklu "przeżyjmy to jeszcze raz" o zgrozo

http://www.tv28.pl/4821-limanovia-przeg ... la-ii-ligi
motovideo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna