ZAGŁĘBIE - Stal Mielec piatek 01.08.14 19.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - Stal Mielec piatek 01.08.14 19.00

Postprzez Tomcjo 2014-08-01, 6:23 pm

Wrzesien powiedzial ze wraca do drugoligowego Realu . Po kwadransie meczu z Mielcem jestem gotow mu uwierzyc .
Tomcjo

Postprzez August 2014-08-01, 8:51 pm

W sumie trochę dziwny mecz. Pierwsze mniej węcej pół godziny to prawdziwa miazga, wynik mógł być nawet wyższy. Mielec przy nas to ogórki. Ale potem coraz gorzej, a 2 połowa to raczej padaka znana momentami z poprzednich sezonów. I tu pytanie: czy nasi potem przeszli koło meczu czy sił nie wystarczyło. Myślałem, że to pierwsze ale miałem nadzieję, że jeszcze choć przez parę minut pokażą grę z początku ale nic takiego nie miało miejsca i w 2 połowie to ogórki miały więcej z gry. Przekonamy się wnastępnych meczach. Generalnie zwycięstwo cieszy i gdyby gra z pierwszych dwóch kwadransów wyglądała podobnie w dalszej części to zwycięstwo powinno być okazalsze. Ale - podkeślam - Stal to ogórki i wartość naszego teamu pokażą mecze z mocniejszymi przeciwnikami. Ale jestem też przekonany, że nabytki - nie tylko Dudek (klasa sama w sobie) ale i Arak (Unabomber) i inni będą wreszcie wzmocnieniem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez krysteksc 2014-08-01, 9:16 pm

Myślę Ze to prowadzenie 4:0 trochę uśpiło zespół i było widac że przeszli obok drugiej połowy aczkolwiek 1 była naprawde bardzo dobra a przerzut do Września w kontrze na mysle około 40 metrów był palce lizać 1 połowe oglądało się z przyjemnością nie zdąrzyłeś przestac klaskac a tu kolejny gol ale 2 połowa do bólu przypominała koncówke poprzedniego sezonu i oby takiej gry było jak najmniej
Hej Sialala Załębię 3 punkty ma w Sosnowcu wspaniała gra :brawo: :brawo:
Do zobaczenia na meczu z Okocimskim
krysteksc

Postprzez szajba555 2014-08-01, 9:50 pm

A ja już natomiast myślałem że będzie piękny rozjazd na 7:1 :) tak jak Niemcy zdemolowali Brazylię ale ten wynik to po mojemu może i brzmi jak zapowiedź dobrego sezonu noo kto wie może będą trzy awanse i mistrz polski (trzeci raz z rzędu) :-) bo BKS lokalni eksperci sportowi mianują jako głównego pretendenta do awansu do drugiej ligi,Olimpia też chce powrócić na właściwe tory :-) , my także mierzymy w 1 ligę a w ekstraklasie moim zdaniem nic się nie zmieni bo mistrzem polski po raz trzeci z rzędu brzmi przepięknie co ? sezon 2014/2015 jak z bajki :) oby Bóg był łaskaw pisać nam taki los może i na Araka narzekacie co niektórzy z was w duecie z Kozakiem może mógł tworzyć bardzo dobry duet
szajba555

Postprzez Sir 2014-08-02, 12:40 am

Zaczyna mnie to śmieszyć jak niektórzy narzekają!!! Ludzie, uderzcie się w pierś! Zagłębie wygrało 4-1 na inauguracje, strzelając CZTERY BRAMKI DO PRZERWY a wy narzekacie na drugą połowę? To trzeba było wyjść po 25 minutach do domu. My jesteśmy drużyną drugoligową...nie wszystkie zagrania będą wychodziły tak jak w pierwszych 25 minutach. Pamiętam lepsze sytuacje niż te które dziś mieliśmy a bramki jakoś nie wpadały. CIESZMY się zwycięstwem na początek i mocnym akcentem że jesteśmy mocnym kandydatem do awansu. Oczywiście są braki (gdyby nie to to gralibyśmy w innej lidze) i nad tym trzeba pracować, ale widać było w pierwszej połowie że potencjał piłkarski tej drużyny jest naprawdę CIEKAWY jak na DRUGĄ ligę...

To co ciekawe, to u młodych piłkarzy Zagłębia nie było widać tremy, wręcz przeciwnie. Zapał do gry i chęć pokazania się.

PS DUDEK przypomina mi trochę stylem gry (choć bardziej walczy) Jacka Berensztajna...i ciekawe czy przymnie podobną pozycję w drużynie

PS NA WIELKI MINUS GIGANTYCZNA KOLEJKA W POK i żal mi tych kibiców co nie ujrzeli kilku bramek...
PREZESIE w dniu meczu powinno tam obsługiwać więcej osób!
Sir

Postprzez novack 2014-08-02, 8:16 am

Konstruktywna krytyka, to wartość sama w sobie, bardzo ceniona przez ludzi mądrych. Pewnie, że po zwycięstwie 4:1 można stukać się kuflami, aż do następnego meczu i nie wyciągać wniosków z błędów jakie popełniono, nawet w tak wysoko wygranym spotkaniu, ale chyba właściwiej będzie cieszyć się z sukcesu, ale też nie zamiatać pod dywan błędów. W zasadzie spełniły się w tym meczu nadzieje na ofensywny styl gry i skuteczność z przodu, oraz obawy o tyły i bramkarza. Brawa dla trenera, że nie obawiał się postawić w atakau na juniora Araka i posadzić na ławce starych wyjadaczy Tumicza i Giela. Arak sylwetką i sposobem gry przypomina trochę Saganowskiego. Świetnie się ustawia, absorbuje obrońców i bramkarza, nie odpuszcza żadnej piłki i muszą być tego efekty, piłka go szuka i wraca do niego. Dudek mądry i doświadczony zawodnik, a taki na tej pozycji to skarb, do tego dobrze wykonuje stałe fragmenty. Wrzesień i Ryndak szarpiący na skrzydłach, tak jak mówi elementarz. Łysy na swoim poziomie czyścił jak laxigen. Mizgała moim zdaniem wczoraj jak na jego możliwości trochę za mało widoczny. Koniecznie trzeba wspomnieć o młodym Kozaku, który wszedł w drugiej, tej gorszej połowie, ale w zasadzie jako jedyny w Zagłębiu grał na poziomie z pierwszej połowy. Facet ma serce do gry i umiejętności. Giel wszedł na krótko i nie zachwycił, poczekajmy jeszcze, ale wydaje mi się, że wiązałem z nim zbyt duże oczekiwania w stosunku domjego umiejętności. W obronie graliśmy jakoś dziwnie nerwowo, każda wrzutka śmierdziała bramką, a do tego Matracki nie wnosił spokoju w lini obrony, a wręcz wprowadzał nerwowość. Przy każdym strzale wydawało się, że nie dosięgnie piłki i ratowało go w zasadzie to, że strzały były niecelne. Jednak jest chyba za niski.
Szkoda,że nie dobili przeciwnika strzelając tyle bramek ile tylko się da, bo nie wiadomo kiedy taka okazja się powtórzy. Za kilka kolejek będziemy wiedzieć' czy to Stal jest taka słaba, czy Zagłębie takie mocne. Od dziś cieszmy się pozycją lidera, mam nadzieje, że aż do końca sezonu :)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez bbartek 2014-08-02, 10:05 am

W I połowie to była nowa jakość, oczywiście pokazana w sprzyjajacych warunkach ( bramka samobójcza).
Zwróciłem uwage na zanagażowanie , determinacje i walke Sebastiana Dudka ( umiejetnosci piłkarskie poza dyskusją).
Myślę, że atak i srodek to solidne formacje,a obrona to znak zapytania.
Brawo za nawiązanie współpracy z poważna firmą : PKP Cargo.
bbartek

Postprzez RUDI 2014-08-02, 11:16 am

Mnie trochę niepokoi zachowanie naszego bramkarze ( spacerki dosyć dalekie od bramki ) nie wiem czy było to spowodowane słabą oceną przeciwnika czy to taki "nawyk"? ale może jestem przewrażliwiony ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez jondek 2014-08-02, 1:42 pm

To jest jego nawyk i dziwie się że trener Stanek nie potrafi tego wyeliminować.W sparingu (chyba z Przemszą)dostał wrzute za kołnierz z 40 m.I nic go to nie nauczyło :twisted:
jondek

Postprzez Tomcjo 2014-08-02, 2:45 pm

Podobno nowe stroje byly konsultowane ze srodowiskami kibicowskimi . To brzmi jakby conajmniej kilkaset osob bralo w tym udzial . Wiec moze ktos cos wie . Ciekaw jestem jak sie zaprezentuje glowny wzor meczowy czerwono zielony .
Tomcjo

Postprzez zag23 2014-08-02, 6:30 pm

Brawo Zagłebie, swietna inauguracja moze w tym sezonie bedziemy świetowac awans do 1 ligi, powinno byc łatwiej az 3 druzyny awansuja a 4 gra baraz o awans. Konsekwencja i dązenie do celu będa kluczowe, zawodników mamy na pierwsza trójke bez dwóch zdań, teraz niech kibice nie czekaja na potkniecie tylko ciesza sie z kazdego zwycięstwa i wspieraja drużyne w momencie straconej bramki.

Legionovia dzis przegrała z Kluczborkiem 0:2 a z nimi gramy w nastepnej kolejce, licze na kolejne 3 punkty mam nadzieje ze Ryndak (ex Legionovia) i nasi Legioniści pokaża sie z dobrej strony, bo pochodzą z tamtych okolic i powinni gryźć trawe..
zag23

Postprzez szajba555 2014-08-02, 11:34 pm

Tylko ten jeden mecz a już coś :) nas też bardzo dużo lokalnych mediów wybiera na głównego pretendenta do awansu :brawo: tak współpracujemy z Legią ale nie zadziałaliśmy tak radykalnie na pana Smyłę może końcówka ubiegłego sezonu w naszym wykonaniu przypominała mi ewidentnie to samo kiedy to właśnie Legia 3 sezony temu zapalczywie walczyła o mistrza a idealnie wiemy jak to się skończyło :redface: a jeśli będzie tak wyglądała nasza gra jak ze Stalą to jedyne co minie będzie gryźć to stroje piłkarzy możemy grać tragicznie ale musimy zdobywać te trzy punkty i jeszcze jedną nowinę mam dla was przyjaciele Chrobry przegrał z Niecieczą aż 0:6 :kiepsko: !!! ale rywali których ja się obawiam to : Raków i Stalówka (ta Stalowowolska) jeśli chcemy aby o Zagłębiu Sosnowiec za bity rok mówiło się że to pierwszoligowiec to Legia z przed dwóch sezonów dla nas byłaby idealnym przykładem walczyć z determinacją ale i trzeba nałożyć także dużą wagę na spokój drużyny a także obalić to co nas deprymuje od kilku sezonów słaba podstawa w rundzie jesiennej ;-) i ja myślę że jakiś tam malutki kroczek nasi kopacze robią po rozjechaniu Stali Mielec :-) to jest dla mnie możliwością frajerskiego tracenia sezon po sezonie miejsc premiowanych awansem lub też jak kto woli ślimaczego tempa dotrzymywania kroków za 1 siłami tej 2-giej ligi
szajba555

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-08-03, 8:19 am

W moim pierwszym wejściu na temat tego meczu zasugerowałem
wynik 4-0 tylko nie dopisałem do przerwy. Moje radości, przemyślenia
to wynik obserwacji i kumplowania się z komputerem.
Wynik tego spotkania jest OK ale byłem przekonany ze w drugiej
połowie Zagłębie dołoży jeszcze dwie bramki oczywiście nie tracąc żadnej.
Stało się inaczej - obejrzałem skrót bramek - nie wiem gdzie nasi stoperzy
byli - myślę ze wysokie prowadzenie uśpiło tych Panów.
Oczywiście będziemy mądrzejsi po pierwszych 5 kolejkach - życzę nam
wszystkim aby naszej drużynie nie zabrakło zaangażowania - myślę że
mogę użyć określenia iż lider w drużynie jest a z meczu na mecz powinno
być lepiej tzn wygrywamy mecze bez względu na miejsce rozgrywania
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez fan78 2014-08-04, 3:57 pm

Dobry wynik, lepszych moze nie byc w tym sezonie. Wiec cieszmy sie.
fan78

Postprzez Anakin 2014-08-05, 7:59 am

Sm Smyła przyznał ale i trener gości zauważył że nasi spuchli. Pozostaje mieć nadzieję że sztab trenerski coś z będzie w stanie zrobić bo sił na pół godziny gry to stanowczo za mało. Piłkarsko byliśmy o niebo lepsi a że doszła do tego skuteczność. Ale nie zawsze tak musi być. Będziemy mądrzejsi po kolejnym meczu.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna