Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-07-26, 1:21 pm

To może być pytanie czy tez sprawa młodych piłkarzy których nie zatrzymuje się
w Klubie tam gdzie nie wiadomo o co chodzi tam chodzi o KASĘ. Chciałbym się
mylić. Mam na myśli zbliżające się spotkanie z Prezesem.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2014-07-26, 6:05 pm

Jestem ciekaw co z wielką nadzieją Zagłębia Christianem Gandu?! Tak na marginesie były król strzelców 2 ligi przeniesiony do rezerw. Szymon Skrzypczak. Giel,Skrzypczak..to już coś. Obrona niestety wygląda slabiutko.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-07-26, 8:01 pm

Szanowny Patriosie 91 - czy można prosić o dwa słowa Kto to, Co to ten Szymon Skrzypczak
nie mam pewności i wiedzy co to za grajek. Dziękuję.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2014-07-26, 8:12 pm

Sprawdziłem na 90 minut, Skrzypczak to gość, ktory w poprzednim sezonie strzelił 34 bramki w drugiej lidze i pucharze, teraz jest w rezerwach Zabrza. Być może warto było spróbowac...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez kriss68 2014-07-27, 9:16 am

novack napisał(a):Sprawdziłem na 90 minut, Skrzypczak to gość, ktory w poprzednim sezonie strzelił 34 bramki w drugiej lidze i pucharze, teraz jest w rezerwach Zabrza. Być może warto było spróbowac...

W poprzednim sezonie to strzelił ale 1 bramkę, 3/4 meczów z ławki .
patrios91 napisał(a):Jestem ciekaw co z wielką nadzieją Zagłębia Christianem Gandu?!

Gandu wrócił do kraju ban od federacji obowiązuje nadal.

Czy Zagłebie nie musi już grać sparingu przed sezonem ? wszyscy graja a my co nabieramy świeżości ? ekipa jest tak zgrana (doszedł Dudek) że nie potrzebuje gierki ?
kriss68

Postprzez lesław1 2014-07-27, 1:14 pm

ciekawe skąd masz takie super nowinki na temat Gandu, skoro odwiesili go i gral pół seoznu w Skrze to niby dlaczego teraz ma zakaz gry? domysły zostaw dla siebie a jak chcesz pisać to pisz sprawdzone rzeczy
lesław1

Postprzez kriss68 2014-07-27, 1:50 pm

lesław1 napisał(a):ciekawe skąd masz takie super nowinki na temat Gandu, skoro odwiesili go i gral pół seoznu w Skrze to niby dlaczego teraz ma zakaz gry? domysły zostaw dla siebie a jak chcesz pisać to pisz sprawdzone rzeczy

Informacja z ust Prezesa.
kriss68

Postprzez lesław1 2014-07-27, 2:24 pm

niby spoko, tylko czemu ani be ani me na stronie klubu o tym ze kontrakt nie zostanie przedłużony ??
lesław1

Postprzez novack 2014-07-27, 2:49 pm

Z Gandu jest jak z Yeti, każdy słyszał, że istnieje, ale nikt go w akcji nie widział. Z formą jego jest podobnie, jak wydawało się, że nie ma szans na podpisanie z nim kontraktu, to był słaby, nie przygotowany fizycznie i ciężki, ale jak jednak podpisał, to okazało się, że perła i żywe srebro, a my mieliśmy wieeelkie szczęście, że go nam ekstraklasa nie podebrała. Teraz, gdy podobno odszedł, pewnie znowu będzie słaby, tak żeby nie było czego żałować.
A tak z innej beczki, po kilku miesiącach rezygnujemy z transferów zakontraktowanych zimą, tj. Arłukowicza, Kaliciaka i Wojcieszyńskiego. Czy będą jakieś konsekwencje dla osób odpowiedzialnych za ich zakontraktowanie, wbrew opiniom szarych, zwykłych kibiców, obserwujących zimowe sparingi i wpisujących tutaj swoje jak się teraz okazało słuszne obserwacje na temat w/w?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez novack 2014-07-27, 7:56 pm

kriss68 napisał(a):
novack napisał(a):Sprawdziłem na 90 minut, Skrzypczak to gość, ktory w poprzednim sezonie strzelił 34 bramki w drugiej lidze i pucharze, teraz jest w rezerwach Zabrza. Być może warto było spróbowac...

W poprzednim sezonie to strzelił ale 1 bramkę, 3/4 meczów z ławki .
patrios91 napisał(a):Jestem ciekaw co z wielką nadzieją Zagłębia Christianem Gandu?!

Gandu wrócił do kraju ban od federacji obowiązuje nadal.

Czy Zagłebie nie musi już grać sparingu przed sezonem ? wszyscy graja a my co nabieramy świeżości ? ekipa jest tak zgrana (doszedł Dudek) że nie potrzebuje gierki ?[/quote
Jedną bramkę strzelił w "tym" sezonie który trwa tydzień. Pisząc o poporzednim nie miałem na myśli tego który trwa teraz od tygodnia, ten który się zakończył uznałem za obecny, a poprzedni to 2012/2013 w ktorym strzelił jak napisałem.
novack

Postprzez lesław1 2014-07-27, 10:26 pm

i dziś dołożył już dwie dla górnika 2
lesław1

Postprzez Anakin 2014-07-28, 8:19 am

novack napisał(a):Z Gandu jest jak z Yeti, każdy słyszał, że istnieje, ale nikt go w akcji nie widział.

Albo jak z Michałem Janicki. Jeśli pamiętacie gościa. Bo ostatecznie to się chyba pojawił. Zagrał w jakimś meczu rezerw i zniknął. Potem było o nim głośno bo okazał się bigamistą.
A na poważnie. Dziwna sprawa z tym Gandu. Niby był zawieszony, potem odwieszony, potem kontrakt i wypożyczenie do Skry. I cisza. Czyżby Prezes miał słabe rozeznanie co do sytuacji zawodnika ?
Nie do końca rozumiem też sprawę z Weisem. Mam wrażenie że Smyła nie dał mu tak naprawdę szansy. Wypożyczenie do niższej ligi po kontuzji, ok. Ale wiosną mógł wrócić. Zapewne nie byłoby gorzej niż kilku innych zakontraktowanych w tym czasie.
Anakin

Postprzez django 2014-07-28, 8:50 am

Anakin napisał(a):Nie do końca rozumiem też sprawę z Weisem. Mam wrażenie że Smyła nie dał mu tak naprawdę szansy. Wypożyczenie do niższej ligi po kontuzji, ok. Ale wiosną mógł wrócić. Zapewne nie byłoby gorzej niż kilku innych zakontraktowanych w tym czasie.

Tak było z Weisem i z Domańskim. A teraz pewnie tak samo będzie z Sadowskim.
django

Postprzez Anakin 2014-07-28, 9:37 am

Do tego jeszcze doliczmy położenie lagi na Cyganku czy Wieczorku. W zamian dalej mamy takie "perełki" jak Kursa czy Wojcieszyński, którzy są nadal mimo wątpliwej jakości wniesionej wiosną. Jestem ciekaw czy na coś się nada Zalewski. Choć się spodziewam że będzie to "wynalazek" a'la Jeremicz.
Anakin

Postprzez rossoneriM 2014-07-28, 1:37 pm

Weis,Domanski,Cyganek ,tym bardziej Wieczorek to drewna jakich malo,takze przestancie pisac pierdoly,sklad na papierze wyglada imponujaco,ale jak to bedzie w rzeczywistosci to sie okaze.

jedynie co mozna miec zastrzezenia do obrony,bo jaki slaby jest Ninkovic tak nasz nowy Kutarba chyba nie jest wcale lepszy ,tez wydaje mi sie ze lepiej trzeba bylo zostawic Grudniewskiego i by gral z Markowskim ,zamiast Kursy,prawa strona tez Sierczynski z Farkasem nie jest czyms mocnym na ta lige ,za to pomoc wyglada bardzo dobrze Matusiak,Dudek na skrzydlach Wrzesien,Ryndak i przed nimi Mizgala ,problemem bedzie z mlodziezowcem bo jak zagra Kozak to juz odpada ktos z pierwszej dwojki ,jak zagra Arak to Giel na lawie,oczywiste jest ze na bramce caly sezon mlodziezowiec bo Wieczorek jest starszy ale i najslabszy
rossoneriM

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników