Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez Anakin 2014-07-17, 11:02 am

mwy napisał(a):Piast Gliwice - w moim przypadku 2+1 (dwóch dzieci+jeden dorosły) - Karnet rodzinny 136zł
ZS - Karnet 3*120 zł = 360zł

werty2 napisał(a):Mamy więc podwyżkę i to (procentowo) sporą. Czy uzasadnioną? Śmiem wątpić. Kolejnym „rozwiązaniem autorskim” jest likwidacja biletów ulgowych, rzecz niespotykana w normalnie funkcjonujących klubach sportowych. Tak jak poprzednicy wspomnieli brakuje także biletów rodzinnych.

Dodajmy do tego hasło marketingowe na stronie oficjalnej:
"Nie wstydź się pomagać Zagłębiu, wstydź się prosić o darmową wejściówkę"
To wszystko co powyżej świadczy o wielkim Debiliźmie Jaroszewskiego. Psu w dupę kolejny prezes który ma pomysł jak dostać kasę podatników z Urzędu Miasta albo wydrenować kieszenie kibiców. Nigdy, nigdzie w życiu nie pomyślałem aby dostawać coś za darmo. Ale k***a żadne z moich trojga dzieci które mają powyżej 6 lat jeszcze nie pracuje. Na mecze lubi też chodzić tatuś-emeryt z typowo polska emeryturą nieco ponad tauzen wiec mu też czasami zasponsoruję bilet. Teraz to chyba będzie albo rotacja (idzie ze mną albo wybrana osoba tj. tatuś lub któreś z dzieci, od święta nawet dwójka). Za piątkę karnet tylko na jesień to w minimalnej opcji 600 zł (z dziećmi i emerytami lepsza kryta). Albo 40 zł za mecz. Gdyby jeszcze to był Te-Mobile. Ale na litość to jest tylko polska 3 liga. No i sorry, mam takie a nie inne zarobki więc przy rodzinie nie mogę nie brać pod uwagę ekonomii. A biorąc to ostatnie pod uwagę to można by śmiało napisać ze bardziej opłaca się wykupić pakiet w Canal + i mieć w HD mecze , z dużą dozą pewności że poziom i warunki oglądania będą lepsze.
Anakin

Postprzez werty2 2014-07-17, 11:26 am

Niestety, Zagłębie organizacyjnie,to poziom małego klubiku z gminy wiejskiej, wspomniane przez Anakina hasło zwala z nóg...

Skoro o marketingu temat to pozwolę sobie zapytać o nowy pub w budynku klubowym. Zagłębie S.A jest inwestorem? Oni na prawdę myślą, że to miejsce będzie rentowne ?
werty2

Postprzez Rutek94 2014-07-17, 12:21 pm

Słowa Prezesa "każda złotówka wydana na karnet czy bilet pomaga lepiej żyć Waszemu Zagłębiu" cieszą, przynajmniej gość nie kłamie. Gdyby chodziło o grę to bym się zastanowił czy nie pomóc finansowo.
Rutek94

Postprzez Anakin 2014-07-17, 12:55 pm

Rutek94 napisał(a):Słowa Prezesa "każda złotówka wydana na karnet czy bilet pomaga lepiej żyć Waszemu Zagłębiu" cieszą, przynajmniej gość nie kłamie. Gdyby chodziło o grę to bym się zastanowił czy nie pomóc finansowo.

Po pierwsze pomóc finansowo zawsze możesz - bezinteresownie -, tutaj masz namiary na konto:
http://www.zaglebie.eu/klub/informacje-o-klubie
Ciekawe ilu tych którzy trajkoczą o miłości samo wpadło na to aby wpłacać miesięcznie tę dychę czy dwie na konto klubu. Nie łudźmy się, kibicowanie ulubionej drużynie jest pewnym rodzajem namiętności ale jest też swoistą transakcja handlowa. Płacisz - otrzymujesz. Fajnie jak się mówi o pomocy dla klubu ale wszystko musi mieć ręce i nogi. Klub i kibice dostosowani do swoich potrzeb i możliwości. Kibice muszą mieć świadomość że Zagłębie to nie jest dziś klub który będzie wygrywał z każdym w 3 lidze po 5-0 a klub zwłaszcza Prezes że propozycja musi być dostosowana do maxymalnie szerokiej liczby kibiców. Są bogatsi i biedniejsi. Są tatusiowie z kilkorgiem dzieci. Są i emeryci gdzie nie każdy był górnikiem. No niestety trzeba myśleć głową a nie tatuażem...
Anakin

Postprzez werty2 2014-07-17, 1:39 pm

Pomocą dla klubu może być też zakup koszulki, podpowiedź w kwestiach marketingu i współpracy biznesowej (kolega bbartek i jego propozycje sukcesywnie olewane, zapewne nie tylko on). Myślałem, że z tym prezesem ruszymy do przodu, oczywiście w miarę możliwości. Chyba jednak nie ruszymy.
werty2

Postprzez Anakin 2014-07-17, 1:55 pm

werty2 napisał(a):Pomocą dla klubu może być też zakup koszulki

Nie wiem jak na dzisiaj jest rozwiązana sprawa prawa do herbu co jest kwestia kluczową. Mam na myśli oczywiście sprzedaż gadżetów i współpraca na linii Dariusz - Klub.
Anakin

Postprzez szajba555 2014-07-22, 1:35 am

A jak się wam podobają nowe stroje w których nasze piłkarzyki grali o wejście do pucharu Polski ?
bo dla mnie szczerze mówiąc to wyglądają jak te co są sprzedawane na targowiskach po 25 złotych lepsze już były te z firmy errea (były bardziej estetyczne) ale jeśli mielibyśmy zmieniać dostawcę strojów to jak myślicie czy firma Kraksport nie mogła by z nami współpracować ?. A jeśli byśmy chcieli awansować to czemu niemożna by było troszkę się "podrasować" :) na 1 ligę

Ja natomiast bym tylko chciał zaproponować jakie koszulki mi najbardziej wpadały w oko

Domowa: http://www.kraksport.com/6220,nike-striker-iii.html

Wyjazdowa : http://www.kraksport.com/6216,nike-striker-iii.html
przecież rozpocząć współpracę z hurtownią sportową (bo na razie nas tylko na takie warianty stać) to spójrzcie ile klubów gra z "trzema paskami"Adidas i ironicznie zwaną "łyżwą Nike nawet takie wioski Nieciecze,Stróże,Bytovie i Niepołomice itd. grają z tymi znaczkami to dlaczego my nie mieli byśmy tak grac gratuluje osobie która wybierała stroje dla kopaczy z Kresowej rozumiem w stroje z Patricka można by ubrać Sarmację ale z Zagłębiem to już przesada :czerwona:
szajba555

Postprzez Anakin 2014-07-23, 6:57 am

Na stronie oficjalnej jest zakładka "kibice" gdzie jest do wypełnienia formularz z danych z informacją:

"Jeżeli chcesz być na bieżąco ze wszystkimi informacjami dotyczącymi klubu zapisz się do newslettera. Będziemy Cię informować, o meczach i innych ważnych wydarzeniach z życia klubu."

Od miesięcy nie dostałem nic. Może ktoś jest takim szczęśliwcem ?
Anakin

Postprzez Adam1906 2014-07-23, 8:29 am

Anakin napisał(a):Od miesięcy nie dostałem nic. Może ktoś jest takim szczęśliwcem ?

Potwierdzam. Kilka miesięcy temu również zapisałem się do newslettera. I co? I jajco... :kiepsko:
Adam1906

Postprzez August 2014-07-23, 8:43 am

Adam1906 napisał(a):
Anakin napisał(a):Od miesięcy nie dostałem nic. Może ktoś jest takim szczęśliwcem ?

Potwierdzam. Kilka miesięcy temu również zapisałem się do newslettera. I co? I jajco... :kiepsko:

Ja tez nic dotad nie dostalem
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2014-07-23, 8:49 am

Szkoda, bo pomysł bardzo dobry. Może to jednak ruszy...
Anakin

Postprzez pyla 2014-07-23, 10:13 pm

Ja też cierpliwie czekam :-)
pyla

Postprzez aleki4 2014-07-25, 8:11 am

Niestety nadal nie są niedostępne karnety za 600 zeta.
Ciekawe ile prezes rozda nieudacznikom z magistratu ?
A czy do tych żałosnych ludzi z Urzędu Miasta stosuje maksymę "Nie wstydź się pomagać Zagłębiu, wstydź się prosić o darmową wejściówkę"
Mam nadzieję, że szczególnie pani prezydent (!?) oraz reszta świty ma odrobinę honoru i uszczupli swój budżet i zakupi karnet i pokaże paragon z kasy fiskalnej.
Może chociaż politycy przed wyborami zainwestują w nasze ZAGŁĘBIE
aleki4

Postprzez novack 2014-07-25, 8:58 am

Rozumiem, że w cenie karnetu za 600 PLN, prócz wszystkich opisanych w ofercie przywilejów, jest jeszcze jedna mega atrakcja, w postaci możliwości zajęcia miejsca w bezpośredniej bliskości sprawdzonego gospodarza, jego świty, oraz posłów i innych kacyków, którzy niebawem zaczną interesować się sportem, albowiem wybory się zbliżaja
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez lesław1 2014-07-27, 1:22 pm

ciągle czytam tutaj posty zarobionych kolesi, którzy nie mają na nic czasu, bo zawsze sa w pracy jak są mecze, spotkania z prezesem i ważne sparingi, treningi itd. a jak klub daje bilet za 16zł to jest lament jak u menela któremu brakuje 50gr do jabola. Ogarnijcie się, albo chcecie mieć markę, która coś znaczy, albo gówno które każdemu dawane jest za darmo
lesław1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna