Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
MirosławaSmyła napisał(a):Nie wiem, czy to takie oczywiste.
Gdyby podział na grupę zachodnią i wschodnią dalej obowiązywał, miejsce po Warcie rzeczywiście należałoby się Polonii Bytom (jeżeli otrzyma licencję), ale teraz będzie jedna II liga i do tego wolnego miejsca po Warcie prawa może rościć także Olimpia Elbląg.
MirosławaSmyła napisał(a):Nie wiem, czy to takie oczywiste.
Gdyby podział na grupę zachodnią i wschodnią dalej obowiązywał, miejsce po Warcie rzeczywiście należałoby się Polonii Bytom (jeżeli otrzyma licencję), ale teraz będzie jedna II liga i do tego wolnego miejsca po Warcie prawa może rościć także Olimpia Elbląg.
lesław1 napisał(a):kibicowsko i marketingowo fajnie jak zostaje Polonia Bytom, niż cokolwiek innego, ale ja osobiście jestem przeciwnikiem takiego utrzymywania kogoś, kto w świetle przepisów przed sezonem powinien spaść, nie wiem jakich argumentów trzeba by użyć aby mnie przekonać, żeby gloryfikować spadkowicza, a nie zespół z niższej ligi, najlepszy zaraz po mistrzu........ no tak powiedzą wszyscy, tam są baraże i tylko 2 z 8 drużyn awansują, a i tu można szybko coś fajnego wymyślić, oczywiście PZPN z licencjami zwleka na ostatni moment, bo zanim będą wszystkie te odwołania to prawie sie sezon zacznie, ale gdyby sprawy takie załatwić przed starem rundy rewanżowej- i gdyby okazało się tak jak teraz, że jedna drużyna nie dostanie licencji- to robimy tak jak teraz rewanże(czy dwumecz potrzebny to kwestia dyskusyjna), zwycięzca baraży jest jeden dostaje tam jakieś symboliczne 10-20 tys zł do podziału na graczy, drużyna przegrana w finale awansuje bez gratyfikacji finansowej, i gramy mecz o 3 miejsce które także awansuje- i byłyby 3 nowe głodne gry drużyny, a nie jakieś trupy trzymane na siłę........a tak z innej beczki o naszej potyczce z Bytomską Polonią było nawet w Węgierskim Parlamencie: https://www.youtube.com/watch?v=WeVsgvRayrg
Komisja Odwoławcza ds. Licencji Klubowych postanowiła:
– utrzymać w mocy decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych w przedmiocie nieprzyznania licencji klubowi Kolejarz Stróże na udział w rozgrywkach I ligi;
– utrzymać w mocy decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych w przedmiocie nieprzyznania licencji klubowi Polonia Bytom na udział w rozgrywkach II ligi;
– utrzymać w mocy decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych w przedmiocie nieprzyznania licencji klubowi KP Calisia Kalisz na udział w rozgrywkach II ligi;
– zmienić decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych i przyznać licencję klubowi Arka Gdynia uprawniającą do udziału w rozgrywkach I ligi wraz z sankcją w postaci kary pieniężnej w wysokości 45 000 zł;
– zmienić decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych i przyznać licencję klubowi GKS Gieksa Katowice uprawniającą do udziału w rozgrywkach I ligi wraz z nadzorem finansowym oraz ograniczeniem rejestracji nowych zawodników z wynagrodzeniami do wysokości wynikającej z łącznej puli kosztów wynagrodzeń w klubie zgodnej ze złożoną prognozą finansową, jednak nie wyżej niż 5 tysięcy zł brutto dla jednego zawodnika, a także sankcją w postaci kary pieniężnej w wysokości 10 000 zł;
– zmienić decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych i przyznać licencję klubowi Raków Częstochowa uprawniającą do udziału w rozgrywkach II ligi wraz z nadzorem finansowym związanym z systemem raportowania oraz koniecznością monitorowania realizacji zawartych ugód dotyczących zaległych zobowiązań oraz sankcją w postaci kary pieniężnej w wysokości 2500 zł;
– zmienić decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych i przyznać licencję klubowi Górnik Wałbrzych uprawniającą do udziału w rozgrywkach II ligi wraz z sankcją w postaci kary pieniężnej w wysokości 4000 zł.
Przedmiotowe decyzje są ostateczne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack