Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez mwy 2014-06-11, 11:30 am

A Tumicz własnie podpisał z nami :)
mwy

Postprzez lesław1 2014-06-11, 1:11 pm

według pewnych faktów, wszystko wskazuje jednak na to że to Zagłębie chciało pozbyć sie i pozbyło Łukasza Grube- ktoś może zna jakiś sensowny powód? Czy to takie rozwiązanie umowy jak z Marcinem Lachowskim?
lesław1

Postprzez Adam1906 2014-06-11, 6:25 pm

Panowie, jak już wrzucacie tekst z internetu dot. transferów lub innych informacji na temat Zagłębia to łaskawie wklejajcie link do źródła tej informacji ;-)
Adam1906

Postprzez pyla 2014-06-11, 8:43 pm

Jak na razie to odchodzą ci co powinni zostać / oprócz powrotów do Legi/ ?
pyla

Postprzez lesław1 2014-06-11, 10:04 pm

na każdym kroku chwalili Grudniewskiego i odchodzi, no chyba, że siła wyższa(czyt. Legia) nie zgodziła się aby został.........
lesław1

Postprzez Anakin 2014-06-12, 1:53 pm

Prezes Warty Poznań Izabella Łukomska-Pyżalska poinformowała w oświadczeniu o rezygnacji Warty z ubiegania się o licencję na poziomie II ligi.
Więcej:
http://www.90minut.pl/news/234/news2343 ... encje.html
Anakin

Postprzez marcelino 2014-06-12, 2:11 pm

Warta się wycofała, czyli utrzymanie zapewniła sobie Polonia Bytom. Chyba że też nie dostanie licencji.
marcelino

Postprzez MirosławaSmyła 2014-06-12, 3:11 pm

Nie wiem, czy to takie oczywiste.

Gdyby podział na grupę zachodnią i wschodnią dalej obowiązywał, miejsce po Warcie rzeczywiście należałoby się Polonii Bytom (jeżeli otrzyma licencję), ale teraz będzie jedna II liga i do tego wolnego miejsca po Warcie prawa może rościć także Olimpia Elbląg.
MirosławaSmyła

Postprzez Rutek94 2014-06-12, 3:54 pm

MirosławaSmyła napisał(a):Nie wiem, czy to takie oczywiste.
Gdyby podział na grupę zachodnią i wschodnią dalej obowiązywał, miejsce po Warcie rzeczywiście należałoby się Polonii Bytom (jeżeli otrzyma licencję), ale teraz będzie jedna II liga i do tego wolnego miejsca po Warcie prawa może rościć także Olimpia Elbląg.

I oby tak się stało. Liczę na to że to Olimpia zostanie. To już by było przegięcie gdyby bytom został po raz 2 uratowany od spadku kosztem innego klubu.
Rutek94

Postprzez MirosławaSmyła 2014-06-12, 5:41 pm

Na 90 minut już zaznaczyli w tabeli II zachodniej, że utrzymała się Polonia Bytom. Szybko coś przesądzili sprawę, nie było przecież jeszcze żadnego oficjalnego komunikatu PZPN.
MirosławaSmyła

Postprzez werty2 2014-06-13, 7:21 am

MirosławaSmyła napisał(a):Nie wiem, czy to takie oczywiste.

Warta grała na zachodzie więc utrzyma się Polonia... Co innego gdyby licencji nie uzyskał spadkowicz z pierwszej ligi, wtedy mogą pojawić się roszczenia zainteresowanych klubów z obu grup 2 ligi...
werty2

Postprzez lesław1 2014-06-13, 11:17 am

kibicowsko i marketingowo fajnie jak zostaje Polonia Bytom, niż cokolwiek innego, ale ja osobiście jestem przeciwnikiem takiego utrzymywania kogoś, kto w świetle przepisów przed sezonem powinien spaść, nie wiem jakich argumentów trzeba by użyć aby mnie przekonać, żeby gloryfikować spadkowicza, a nie zespół z niższej ligi, najlepszy zaraz po mistrzu........ no tak powiedzą wszyscy, tam są baraże i tylko 2 z 8 drużyn awansują, a i tu można szybko coś fajnego wymyślić, oczywiście PZPN z licencjami zwleka na ostatni moment, bo zanim będą wszystkie te odwołania to prawie sie sezon zacznie, ale gdyby sprawy takie załatwić przed starem rundy rewanżowej- i gdyby okazało się tak jak teraz, że jedna drużyna nie dostanie licencji- to robimy tak jak teraz rewanże(czy dwumecz potrzebny to kwestia dyskusyjna), zwycięzca baraży jest jeden dostaje tam jakieś symboliczne 10-20 tys zł do podziału na graczy, drużyna przegrana w finale awansuje bez gratyfikacji finansowej, i gramy mecz o 3 miejsce które także awansuje- i byłyby 3 nowe głodne gry drużyny, a nie jakieś trupy trzymane na siłę........a tak z innej beczki o naszej potyczce z Bytomską Polonią było nawet w Węgierskim Parlamencie: https://www.youtube.com/watch?v=WeVsgvRayrg
lesław1

Postprzez motovideo 2014-06-13, 3:36 pm

motovideo

Postprzez GrubyPerez 2014-06-13, 5:36 pm

lesław1 napisał(a):kibicowsko i marketingowo fajnie jak zostaje Polonia Bytom, niż cokolwiek innego, ale ja osobiście jestem przeciwnikiem takiego utrzymywania kogoś, kto w świetle przepisów przed sezonem powinien spaść, nie wiem jakich argumentów trzeba by użyć aby mnie przekonać, żeby gloryfikować spadkowicza, a nie zespół z niższej ligi, najlepszy zaraz po mistrzu........ no tak powiedzą wszyscy, tam są baraże i tylko 2 z 8 drużyn awansują, a i tu można szybko coś fajnego wymyślić, oczywiście PZPN z licencjami zwleka na ostatni moment, bo zanim będą wszystkie te odwołania to prawie sie sezon zacznie, ale gdyby sprawy takie załatwić przed starem rundy rewanżowej- i gdyby okazało się tak jak teraz, że jedna drużyna nie dostanie licencji- to robimy tak jak teraz rewanże(czy dwumecz potrzebny to kwestia dyskusyjna), zwycięzca baraży jest jeden dostaje tam jakieś symboliczne 10-20 tys zł do podziału na graczy, drużyna przegrana w finale awansuje bez gratyfikacji finansowej, i gramy mecz o 3 miejsce które także awansuje- i byłyby 3 nowe głodne gry drużyny, a nie jakieś trupy trzymane na siłę........a tak z innej beczki o naszej potyczce z Bytomską Polonią było nawet w Węgierskim Parlamencie: https://www.youtube.com/watch?v=WeVsgvRayrg

warto obejrzeć. Aczkolwiek musiał być po kilku Tokayach, skoro na Ludowym widział 15000 ludzi :)
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez MirosławaSmyła 2014-06-13, 6:12 pm

Komisja Odwoławcza ds. Licencji Klubowych postanowiła:

– utrzymać w mocy decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych w przedmiocie nieprzyznania licencji klubowi Kolejarz Stróże na udział w rozgrywkach I ligi;

– utrzymać w mocy decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych w przedmiocie nieprzyznania licencji klubowi Polonia Bytom na udział w rozgrywkach II ligi;

– utrzymać w mocy decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych w przedmiocie nieprzyznania licencji klubowi KP Calisia Kalisz na udział w rozgrywkach II ligi;

– zmienić decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych i przyznać licencję klubowi Arka Gdynia uprawniającą do udziału w rozgrywkach I ligi wraz z sankcją w postaci kary pieniężnej w wysokości 45 000 zł;

– zmienić decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych i przyznać licencję klubowi GKS Gieksa Katowice uprawniającą do udziału w rozgrywkach I ligi wraz z nadzorem finansowym oraz ograniczeniem rejestracji nowych zawodników z wynagrodzeniami do wysokości wynikającej z łącznej puli kosztów wynagrodzeń w klubie zgodnej ze złożoną prognozą finansową, jednak nie wyżej niż 5 tysięcy zł brutto dla jednego zawodnika, a także sankcją w postaci kary pieniężnej w wysokości 10 000 zł;

– zmienić decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych i przyznać licencję klubowi Raków Częstochowa uprawniającą do udziału w rozgrywkach II ligi wraz z nadzorem finansowym związanym z systemem raportowania oraz koniecznością monitorowania realizacji zawartych ugód dotyczących zaległych zobowiązań oraz sankcją w postaci kary pieniężnej w wysokości 2500 zł;

– zmienić decyzję Komisji ds. Licencji Klubowych i przyznać licencję klubowi Górnik Wałbrzych uprawniającą do udziału w rozgrywkach II ligi wraz z sankcją w postaci kary pieniężnej w wysokości 4000 zł.

Przedmiotowe decyzje są ostateczne.
MirosławaSmyła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna