II LIGA 2013/14 - DECYDUJĄCE STARCIE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: II LIGA 2013/14 - DECYDUJĄCE STARCIE

Postprzez django 2014-05-25, 10:31 pm

Dajcie już spokój z tą zmianą trenera. Trener zostanie bo:
1. Jest kolegą prezesa.
2. Prezes zapowiadał, że Smyła to "trener na lata"
3. Nie ma sensu teraz zmieniać trenera.
Należy postawić ultimatum. W przyszłym sezonie gramy o awans i dopóki na ten awans będą szanse, to Smyła jest nietykalny.
django

Postprzez patyczak 2014-05-25, 10:32 pm

czynnik pozasportowy czyli kasa ,a raczej jej brak .
patyczak

Postprzez Qcu20 2014-05-26, 11:32 am

Tak czytam te Wasze wypowiedzi i widzę w nich tylko rozgoryczenie. Wcale się nie dziwię, bo dawno nie było takiej szansy na awans. Jednak, aby myśleć o awansie, trzeba grać obie rundy na dobrym, wysokim poziomie. My zagraliśmy tylko jedną taką rundę. No i niewykorzystane szanse, bezpośrednie mecze zwłaszcza na Ludowym. Ja nie wiem, dlaczego Wy wszyscy myślicie, że Zagłębie to jakiś wielki zespół, od którego wymagacie awansu, zwycięstw w każdym meczu ( zwłaszcza u siebie ). A ja powiem tak:
Zagłębie to klub z tradycjami ale niczym nie różniący się od klubików typu Bytovia, czy inne wiochy ( nie liczę bazy sportowej bo to faktycznie robi wrażenie nawet podejrzewam na tle kilku klubów z ekstraklasy ). Ale tak to grają u nas piłkarze, którzy zasługują na grę w tej nędznej II(I) lidze i nie ma siły, aby to się szybko zmieniło. Jest, jak jest i pogódźcie się z tym, że dopóki nie będzie większych pieniędzy, ani dobrych transferów ( ciężko o dobry transfer w II lidze ). Balonik się nadmuchał, ale nadmuchaliśmy go my sami. Pojawiły się transfery, anonimowi piłkarze, którzy mieli coś wnieść ( a wniósł tylko Wrzesień ), kilka wygranych meczy, dobre sparingi i od razu "będzie awans". Z 8 miejsca po rundzie jesiennej jesteśmy na 3, czego w sumie wszyscy pod nami nam zazdroszczą, bo to dobre miejsce. Na lepsze widocznie nie było nas stać. Coś się zacięło, porażka, remis, dwie porażki i po awansie. Nie można wszystkiego wygrywać, nie wiem, dlaczego nikt tego nie potrafi zrozumieć. Chłopaki takie mają umiejętności, na tyle ich było stać. Może, gdyby został trzon drużyny + kilka fajnych transferów, wypożyczeń, to po dobrej rundzie wiosennej można mówić o awansie. A tak? A tak to drodzy kibice, cieszmy się, że za rok będziemy grali w II lidze ( a nie ligę niżej ) z takimi dobrymi drużynami jak Warta Poznań, GKS Tychy, ROW Rybnik i inne wiochy :) ( sarkazm z mojej strony ).
Qcu20

Postprzez slawekchicago 2014-05-26, 1:30 pm

Qcu20 napisał(a):Tak czytam te Wasze wypowiedzi i widzę w nich tylko rozgoryczenie. Wcale się nie dziwię, bo dawno nie było takiej szansy na awans. Jednak, aby myśleć o awansie, trzeba grać obie rundy na dobrym, wysokim poziomie. My zagraliśmy tylko jedną taką rundę. No i niewykorzystane szanse, bezpośrednie mecze zwłaszcza na Ludowym. Ja nie wiem, dlaczego Wy wszyscy myślicie, że Zagłębie to jakiś wielki zespół, od którego wymagacie awansu, zwycięstw w każdym meczu ( zwłaszcza u siebie ). A ja powiem tak:
Zagłębie to klub z tradycjami ale niczym nie różniący się od klubików typu Bytovia, czy inne wiochy ( nie liczę bazy sportowej bo to faktycznie robi wrażenie nawet podejrzewam na tle kilku klubów z ekstraklasy ). Ale tak to grają u nas piłkarze, którzy zasługują na grę w tej nędznej II(I) lidze i nie ma siły, aby to się szybko zmieniło. Jest, jak jest i pogódźcie się z tym, że dopóki nie będzie większych pieniędzy, ani dobrych transferów ( ciężko o dobry transfer w II lidze ). Balonik się nadmuchał, ale nadmuchaliśmy go my sami. Pojawiły się transfery, anonimowi piłkarze, którzy mieli coś wnieść ( a wniósł tylko Wrzesień ), kilka wygranych meczy, dobre sparingi i od razu "będzie awans". Z 8 miejsca po rundzie jesiennej jesteśmy na 3, czego w sumie wszyscy pod nami nam zazdroszczą, bo to dobre miejsce. Na lepsze widocznie nie było nas stać. Coś się zacięło, porażka, remis, dwie porażki i po awansie. Nie można wszystkiego wygrywać, nie wiem, dlaczego nikt tego nie potrafi zrozumieć. Chłopaki takie mają umiejętności, na tyle ich było stać. Może, gdyby został trzon drużyny + kilka fajnych transferów, wypożyczeń, to po dobrej rundzie wiosennej można mówić o awansie. A tak? A tak to drodzy kibice, cieszmy się, że za rok będziemy grali w II lidze ( a nie ligę niżej ) z takimi dobrymi drużynami jak Warta Poznań, GKS Tychy, ROW Rybnik i inne wiochy :) ( sarkazm z mojej strony ).

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: SZCZEGOLNIE JESLI CHODZI O KWESTIE NADMUCHANEGO BALONIKA , ZYJEMY HISTORIA ,BOGATA ALE HISTORIA :!: :!: :!: Co sie u Nas zmienia nic :kiepsko: , pisze to patrzac chocby na Tychy (nowy stadion) ile lat stracilismy w tej kwestii ?????? U mnie tez jest ROZGORYCZENIE ale tak naprawde kto mi ten awans obiecal ? NIKT !!!! Dopiero teraz czytam ze w nastepnym walczymy o niego , tak ! nasuwa sie pytanie czy to bedzie takie latwe zadanie ? ? ? ,lacza sie dwie ligi ze soba ,ALE TO JUZ NIE NASZ PROBLEM ,TERAZ OBIECUJA AWANS WIEC TERAZ MAJA GO ZROBIC . Bo prawda jest taka minie troche czasu nadejdzie nowy sezon ,znow siadziemy na trybunach i przed monitorami i bedziemy kibicowac , BO ZAGLEBIE TO MY I NIKT Z NAS NAGLE NIE ZMIENI UPODOBAN I ZACZNIE JEZDZIC NA BUKOWA CZY DO BYTOWA .

CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Qcu20 2014-05-26, 6:09 pm

Przepraszam,
a kto i kiedy obiecywał awans i gdzie o tym wyczytałeś?

slawekchicago napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Tak czytam te Wasze wypowiedzi i widzę w nich tylko rozgoryczenie. Wcale się nie dziwię, bo dawno nie było takiej szansy na awans. Jednak, aby myśleć o awansie, trzeba grać obie rundy na dobrym, wysokim poziomie. My zagraliśmy tylko jedną taką rundę. No i niewykorzystane szanse, bezpośrednie mecze zwłaszcza na Ludowym. Ja nie wiem, dlaczego Wy wszyscy myślicie, że Zagłębie to jakiś wielki zespół, od którego wymagacie awansu, zwycięstw w każdym meczu ( zwłaszcza u siebie ). A ja powiem tak:

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: SZCZEGOLNIE JESLI CHODZI O KWESTIE NADMUCHANEGO BALONIKA , ZYJEMY HISTORIA ,BOGATA ALE HISTORIA :!: :!: :!: Co sie u Nas zmienia nic :kiepsko: , pisze to patrzac chocby na Tychy (nowy stadion) ile lat stracilismy w tej kwestii ?????? U mnie tez jest ROZGORYCZENIE ale tak naprawde kto mi ten awans obiecal ? NIKT !!!! Dopiero teraz czytam ze w nastepnym walczymy o niego , tak ! nasuwa sie pytanie czy to bedzie takie latwe zadanie ? ? ? ,lacza sie dwie ligi ze soba ,ALE TO JUZ NIE NASZ PROBLEM ,TERAZ OBIECUJA AWANS WIEC TERAZ MAJA GO ZROBIC . Bo prawda jest taka minie troche czasu nadejdzie nowy sezon ,znow siadziemy na trybunach i przed monitorami i bedziemy kibicowac , BO ZAGLEBIE TO MY I NIKT Z NAS NAGLE NIE ZMIENI UPODOBAN I ZACZNIE JEZDZIC NA BUKOWA CZY DO BYTOWA .

Qcu20

Postprzez jackie57 2014-05-26, 6:15 pm

To co udaje się w innych klubach, w Sosnowcu jest ciągle w sferze marzeń.
jackie57

Postprzez August 2014-05-26, 6:38 pm

Qcu20 napisał(a):Balonik się nadmuchał, ale nadmuchaliśmy go my sami.

Zagłębie Sosnowiec jest klubem z tego rodzaju kibicami, że napoziomie 3-ligowym (i nie tylko) zwykle będzie parcie na awans. Deklaracje włodarzy nie muszą być potrzebne. I nie ma się co za to winić.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2014-05-26, 8:42 pm

To niech do Was wszystkich dojdzie, że Zagłębie Sosnowiec to jest średni III ligowy klub z tradycjami, które nie mają nic wspólnego z obecnym Zagłębiem Sosnowiec!! :czerwona:
I za rok też będzie parcie na awans, będzie parcie na awans tylko nas - kibiców, bo my wierzymy, my chcemy, my wierzymy, że samą marką, nazwą Zagłębie Sosnowiec można awansować.
"Cześć, nazywamy się Zagłębie Sosnowiec, wygramy wszystko i awansujemy!". Nie, nie ma tak i nie będzie!.

August napisał(a):
Qcu20 napisał(a):Balonik się nadmuchał, ale nadmuchaliśmy go my sami.

Zagłębie Sosnowiec jest klubem z tego rodzaju kibicami, że napoziomie 3-ligowym (i nie tylko) zwykle będzie parcie na awans. Deklaracje włodarzy nie muszą być potrzebne. I nie ma się co za to winić.
Qcu20

Postprzez August 2014-05-26, 8:45 pm

Qcu20 napisał(a):To niech do Was wszystkich dojdzie, że Zagłębie Sosnowiec to jest średni III ligowy klub z tradycjami

Ok, doszło ze Zagłębie Sosnowiec jest dupiatym klubem co najwyżej 3-ligowymi aspiracjami. W przeciwieństwie do słynnego Kolejarza Stróże.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2014-05-26, 9:05 pm

Smutne ale prawdziwe. To, że nazywamy się Zagłębie Sosnowiec nie oznacza, że jesteśmy lepsi od Kolejarza Stróże, Dolcana Ząbki itd! W czym jesteśmy lepsi? Bo mamy tradycje? Ok, fajnie. Ale pora patrzeć w teraźniejszość i przyszłość. Leją nas wiochy i małe klubiki typu UKP Zielona Góra, czy Bytovia Bytów. I dalej będą nas lać, bo samą nazwą nie zrobimy awansu ani nie wygramy meczu.

August napisał(a):
Qcu20 napisał(a):To niech do Was wszystkich dojdzie, że Zagłębie Sosnowiec to jest średni III ligowy klub z tradycjami

Ok, doszło ze Zagłębie Sosnowiec jest dupiatym klubem co najwyżej 3-ligowymi aspiracjami. W przeciwieństwie do słynnego Kolejarza Stróże.
Qcu20

Postprzez NHK12 2014-05-26, 9:17 pm

Qcu20 dobrze napisał.
A po drugie , na mecz z Ostrovią stadion powinien być pusty. piłkarze może działacze -nie chciany awans tego sie nie dowiemy -chyba maja nas w dupie. Zrodziły sie nadzieje ,kibice znowu zaczeli chodzic na ludowy .6000 z Polonia znowu sie długo nie powtórzy, przez chwile mialem nadzieje ,ze bedzie to norma ,ale terza długo chyba nie bedzie . Mam nadzieje ze sie myle, pozdrawiam
NHK12

Postprzez jackie57 2014-05-26, 9:23 pm

NHK12: Wątpię, żebyś się mylił.
jackie57

Postprzez Qcu20 2014-05-26, 9:33 pm

NHK12 napisał(a):Qcu20 dobrze napisał.
A po drugie , na mecz z Ostrovią stadion powinien być pusty. piłkarze może działacze -nie chciany awans tego sie nie dowiemy -chyba maja nas w dupie. Zrodziły sie nadzieje ,kibice znowu zaczeli chodzic na ludowy .6000 z Polonia znowu sie długo nie powtórzy, przez chwile mialem nadzieje ,ze bedzie to norma ,ale terza długo chyba nie bedzie . Mam nadzieje ze sie myle, pozdrawiam

A może część przyjdzie z czystej ciekawości, nudy? Zobaczyć, co będzie później, co się stanie, gwizdy, brawa, obelgi? Niektórych to kręci:)
Qcu20

Postprzez MirosławaSmyła 2014-05-26, 10:37 pm

może rzeczywiście trzeba ściągnąć lepszych zawodników np.Okińczyca z tego UKP

Fajnie by było, tylko na niego to już pewnie ostrzą sobie zęby inni. W przerwie zimowej testowało go Podbeskidzie, pewnie w I lidze znajdzie pracę bez problemu.
MirosławaSmyła

Postprzez Tomcjo 2014-05-27, 9:06 am

Nowa liga moze wygladac np tak
Stomil Olsztyn
Puszcza Niepołomice
Energetyk ROW Rybnik
Okocimski KS Brzesko
Siarka Tarnobrzeg
Zagłębie Sosnowiec
Znicz Pruszków
Warta Poznań
Wisła Puławy
Rozwój Katowice
Stal Stalowa Wola
Błękitni Stargard Szczeciński
Legionovia Legionowo
Górnik Wałbrzych
Stal Mielec
Polonia Bytom
Ślęza Wrocław
Resovia Rzeszów
Nie wiem jak wygladac beda awanse . Jesli 2 druzyny to jestesmy bez szans na awans . Jesli 3 to nic nie zmieni . Ale jesli 4 to sa minimalne szanse . Co najmniej trojka spadkowiczow bedzie walczyc o awans . Plus Warta Znicz Siarka lub Wigry w zaleznosci kto nie awansuje . Do tego dojda Rozwoj i Stalow W. Moze byc jakis niespodziewany team . Zeby walczyc o awans potrzebujem pieciu graczy klasy september a my tymczasem tracimy bo znowu wypozyczamy zawodnika na pol roku po to zeby zostac z reka w nocniku . A nasi podstawowi gracze siedza na lawie i traca czas i forme . Ten trzeci lewel jest nam pisany na lata. Bo nawet kase ktora mamy klub marnuje a na bogatego sponsora nie ma szans . Cieszmy sie druga liga bo lepszej nie bedzie w najblizszej pieciolatce .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna