Zawodnicy Zagłębia w .... Torino!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zawodnicy Zagłębia w .... Torino!!!!

Postprzez Cygan 2003-11-18, 2:54 pm

Czytajcie: http://www1.gazeta.pl/katowice/1,35024,1781264.html

Z tego wynika, że mogą być niezłe jaja, jakby tak kilku zawodników odeszło...... :(
Cygan

Postprzez slawojka 2003-11-18, 3:11 pm

Niestety, na taką ewentualność będziemy narażeni ciągle - przynajmniej dopóki właścicielami Zagłębia będą Włosi. Wiadomo że w pierwszej kolejności będa dbać o wizerunek i interes AC Torino, i każdy kto się za bardzo wychyli w naszym zespole może być "sprzątnięty" do Włoch. Myslę, że teraz nam to jeszcze nie grozi, ale jak będziemy grać w II i I lidze to będziemy częściej słyszeć o przejściach zawodników Zagłębia do Torino. To cena jaką trzeba będzie płacić za obecność Włochów w naszym Zagłębiu. I patrząc obiektywnie trzeba będzie uszanować ich decyzje.

-----------------------------------------------------------
II-ligowiec!!! ZAGŁĘBIE II-ligowiec!!!
slawojka

Postprzez warchlak 2003-11-18, 3:12 pm

już był taki temat.
ale sie powtórze mozna by wysłać na staż do torino młodych zawodników z talentem a nie pilkarzy z podtswoego składu.wtedy by najbardziej skorzystali ci młodzi zawodnicy ale i równiez zagłebie.bo bardziej wartosciowa i pozyteczna jest gra w lidze włoskiej niż w a-klasie.
warchlak
Prowokator

??

Postprzez Diouf39 2003-11-18, 3:57 pm

Już bardziej bym był zadowolony gdyby taki ruch odbył się w drugą stronę. Pożyjemy, zobaczymy. :D .
Diouf39

Postprzez rrr 2003-11-18, 5:00 pm

Przy tej wiadomości można podsumować prace trenera i zespołu tej jesieni. (zreszta lepszego podsumowania jak taki wyjazd chyba być nie może).
Trzeba zwrócić uwagę na prawie perfekcyjny sposób budowy zespołu na wg mnie wiele lat. Pomimo że rezerwowych gotowych do gry jest 6-7, są tak dobrani że na każdą pozycję na boisku jest równorzędny zmiennik. Brak jakichs fajerwerków świadczy tylko o tym że ten zespół najlepsze ma przed sobą. Mało kto zwraca uwagę, że jeśli tracili punkty, to z nie byle kim (jako jedyni), no i na wyjazdach. Kalendarz na wiosne jest wręcz wymarzony. Jedyny trudniejszy wyjazd (Ruch R.) powinien już być o pietruszkę.
Wracając do składu to mam nadzieję, że na wiosnę Łuczywek wróci na swoja pozycję, bo gra na środku pomocy (wymuszona brakiem kogoś odpowiedniejszego) chyba przeszkadza mu pokazać pełnię mozliwości. Teraz na srodku mogą grac Malinowski z Lachowskim.
Najlepsze mecze w 2 lidze Zagłębie grało, gdy Skrzypek z Łuczywkiem robili na zmianę młyn po swojej stronie. Dla mnie byli najlepszą para bocznych pomocników w 2 lidze.
Szkoda ze nie ma młodzieżowca na pozycje Twardawy, żeby można grać 4-5-1, ale w drugiej lidzej juz nie powinno byc tego problemu.
Co do wyjazdu do Włoch to trudno nie miec mieszanych uczuć, chociaż jest to na pewno nobilitacja i najlepsza ocena trenera i zespolu. Poza tym jest to kolejny dowód na to co już mówiło wielu polskich zawodników, że różnią się od przecietnych ekip z zachodu tylko stanem kasy.
No i jeszcze to że Zagłebie swoją pozycję (po części, nie licząc własnych "zasług") zawdziecza różnym reorganizacjom ligowym, chorym zasadom awansu (brak baraży) czyli krótko matołom z pzpn.
Na zakończenie pozostaje wyrazić oczekiwanie, ze ten zespół już wkrótce "eksploduje" i jestem o to spokojny.
rrr

Postprzez CharoN^ 2003-11-18, 5:06 pm

Hmmm ... moja opinia na ten cały temat jest następująca -----> Tak jak wspomniał pan Tochel, ten wyjazd napewno dowartościowałby naszych siedmiu czołowych piłkarzy i dałbym im wiarę w swoję możliwości. Napewno chlopaki sprawdziliby, czy stać ich na poziom który prezentują kopacze z obecnie piątego zespołu SERIE B. Swoją drogą myślę że Ujek i Lachowski ( prezentujący ostrą twardą piłkę ) napewno mieli by szansę w Torino [ nie przecząc że Teresa, Stolpa, Siwy i inni odstawali by od rezerwowych z Turynu ]. Jednak obiektywnie patrząc na sprawę wolałbym żeby przyjechali z Włoch w komplecie choćby nawet po 2-3 tygodniach, a jeszcze lepiej jakby wzięli ze sobą jakiegoś młodego włocha ( 18-20 lat ) który nadawał by się do Zagłębia ... . Co byście powiedzieli na taki obrót sprawy ?!?!?!?!
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Gość 2003-11-18, 6:31 pm

Powiem tak:

To było do przewidzenia. Mnie martwi tylko jedna rzecz. Pisze się o współpracy obu klubów i wymianie zawodników. Ale wymiana polega na tym że nasi jadą do Włoch a Włosi przyjeżdżają do nas. Więc czemu przy okazji tej "wymiany" nigdy nie pisze się o włoskich zawodnikach??

Jeżeli to miałaby być rzeczywiście wymiana to jestem w stanie się zgodzić ale jeśli to będzie tylko "odpływ zawodników z Zagłębia" i jego osłabianie to jestem przeciwl
Gość

re

Postprzez Qba 2003-11-18, 7:32 pm

niestety nie mamy wplywu na decyzje dzialaczy... :(
Qba

Postprzez Gość 2003-11-18, 11:33 pm

Czym wy sie k***a martwicie ????? .... przeciez nasi grajkowie sa za ciency na SERIE B spokonie panowie !
Gość

Postprzez bankier 2003-11-18, 11:48 pm

też myślę ze nikt w torino nie zostanie - ale chłopaki będą mogli zobaczyć serie B z bliska!!! a choćby 7 dni spędzonych we włoszech - bedzie to dobre doświadczenie dla zawodników lidera III ligi :wink:

ps. musiałem wreszcie coś w tym temacie napisac bo niedostawałem info na mejla o Waszych nowych postach!!! pozdro!!!
bankier

Postprzez Tomano 2003-11-19, 12:50 am

Nic sie nie martwcie z Włoch wszyscy wrocą, bardziej martwil bym sie o te zaklusy Gieksy :?
Tomano
Adventure Group

Postprzez Monti 2003-11-19, 9:26 am

A ja życzę tego żeby któryś z naszych wychowanków załapał się do Torino. Po pierwsze jak by nie było prestiż dla Zagłębia, wychować piłkarza grającego w włoskiej lidze. Po drugie dla piłkarza realizacja piłkarskich ambicji, z naszej III ligi do ich Torino to jak by na to nie spojrzeć, znaczący krok w kasjerze. (Na pewno także względy finansowe). Po trzecie motywacja dla tych, którzy grają u nas by się jeszcze bardziej starać . Po kolejne przy ewentualnych transferach piłkarzy z wyższych lig do nas, choćby z naszej pierwszej kolejny argument mogący ich zachęcić do podpisania transferu z klubem grającym w III czy II lidze.
Monti
Moderator

Postprzez G@L@ 2003-11-19, 7:40 pm

Wątpie żeby nasi zawodnicy zostali w Torino , nie wykluczam ze nigdy tam nie przejdą ale wydaje mi sie że nie tak szybko (może po sezonie)
G@L@

Postprzez Sadek 2003-11-19, 10:45 pm

Ciekawie by wyglądała wymiana :D .Przede wszystkim była by to duza szansa dla naszych zawodników żeby rozwijac swoja karierę.Spox poczekamy jak to wszystko sie potoczy.
pozdro.
Sadek
dj. transfer

Re: Zawodnicy Zagłębia w .... Torino!!!!

Postprzez Tomaszek 2003-11-20, 12:07 pm

Cygan napisał(a):Z tego wynika, że mogą być niezłe jaja, jakby tak kilku zawodników odeszło...... :(

wątpie w to, najwyżej co to mogą nabyć pewności siebie 8) i będa

pózniej cwaniakować -gwiazdy nasze :roll:
Tomaszek
Żółta kartka

Następna strona

Powrót do Piłka nożna