II LIGA 2013/14 - DECYDUJĄCE STARCIE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: II LIGA 2013/14 - DECYDUJĄCE STARCIE

Postprzez mason 2014-04-04, 11:40 am

Skoro to taki temat "od wszystkiego" to ja tu wrzucę wymarzone (wg. mnie) dla nas wyniki tej kolejki:

Zagłębie Sosnowiec - Bytovia - 1

Odra - Chrobry - 1
Wałbrzych - Calisia - 2
Warta - Rozwój - X

i na deser: Raków - Polonia - 1

I nie mówcie że nie robicie przed tym meczem podobnej kalkulacji ;-)
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez STACH PL 2014-04-04, 1:43 pm

mason napisał(a):Skoro to taki temat "od wszystkiego" to ja tu wrzucę wymarzone (wg. mnie) dla nas wyniki tej kolejki:

Zagłębie Sosnowiec - Bytovia - 1

Odra - Chrobry - 1
Wałbrzych - Calisia - 2
Warta - Rozwój - X

i na deser: Raków - Polonia - 1

I nie mówcie że nie robicie przed tym meczem podobnej kalkulacji ;-)

Jasne że każdy robi dla mnie to wygląda troszkę inaczej(jak bym miał obstawiać)
Zagłębie-Bytowia-x (dla mnie Bytowia to główny kandytat do awansu)
Odra-Crobry-x
Wałbrzych-Calisia-1
Warta-Rozwój-2
STACH PL

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-04, 7:41 pm

Nie będę typował wyników na jutrzejsze mecze, ale postaram się
przedstawić obraz jak grała drużyna z Bytowa w tych rozgrywkach
Otóż remisowała ze Stargardem, z Opolem, z Kluczborkiem, z Katowicami
ze Zdzichami, z Zagłębiem, z Poznaniem I z Ostrovią.
Przegrali z Polonia Bytom, z Gryfem i z Wałbrzychem. Nie będę stawiał
tezy iż dobrze remisują to w Sobotę na Ludowym musi być remis Oj nie nie nie.
Przecież przegrali z Polonia, Gryfem i Wałbrzychem - stawiam tezę - Dlaczego
nie maja przegrać w Sosnowcu w dniu 05.04.2014 ? Mam takie przekonanie
i życzenie dla dobra drużyny zawodników no i nas Sympatyków - Zagłębie ten
mecz wygra - 3 pkt zostaną w Sosnowcu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sir 2014-04-04, 8:38 pm

Calisia jedzie do Wałbrzycha po 3 pkt i jestem przekonany, że wywiozą minimum 1 pkt.

Nie powinniśmy się jednak oglądać na innych tylko WYGRYWAĆ SWOJE mecze a będzie dobrze!!!
Sir

Postprzez leszekp85 2014-04-05, 1:10 pm

Warta -Rozwój 2:1
leszekp85

Postprzez zag23 2014-04-05, 3:51 pm

Górnik Wałbrzych - Calisia Kalisz 0:3 !!! tak wysoki wynik może szokować, ja to przewidywałem tydzień temu. My natomiast przegrywamy do przerwy 0:1 i meczu nie wygramy czuje to pod skórą. Zauważycie tez co Matusiak fauluje to padają bramki dla rywali.
zag23

Postprzez Tomcjo 2014-04-07, 10:43 am

Nowa kolejka
Chrobry Głogów - Warta Poznań 12 kwietnia, 19:00
Rozwój Katowice - Błękitni Stargard Szczeciński 12 kwietnia, 15:00
Ruch Zdzieszowice - Górnik Wałbrzych 12 kwietnia, 16:00
Calisia Kalisz - Zagłębie Sosnowiec 12 kwietnia, 18:00
Bytovia Bytów - Jarota Jarocin 12 kwietnia, 14:00
W Głogowie przydałby sie remis obie druzyny straca punkty co jest dla nas dobre . W odtatecznosci niech wygra Warta . Mecz kolejki warto sledzic wynik.
Rozwoj nie zglasza zainteresowania awansem ale i tu remis mile widziany .
Gornik gra tak slabo ze raczej nie wygra a to kolejna okazja dla nas .
Jarota zremisował w Poznaniu ale w Bytowie to bylaby super sensacja . Raczej nie ma co liczyc na strate punktow przez naszego rywala .
No i my w Kaliszu . Kolejny niełatwy mecz . Ale łatwo to będzie z Polkowicami . A Zagłębie musi wydzierać punkty w każdym meczu . Prawdopodobnie wyniki beda dosc korzystne dla nas wiec wszysko w nogach naszych piłkarzy bo bedzie okazja przeskoczyc Górnika i zblizyc sie do Chrobrego .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2014-04-22, 5:02 pm

Najważniejszy tydzień Zagłębia Sosnowiec. Trener czeka ze spokojem.
Wojciech Todur 22.04.2014 , aktualizacja: 22.04.2014 09:09

Zagłębie Sosnowiec coraz mocniej liczy się w walce o awans do pierwszej ligi. Przed drużyną ze Stadionu Ludowego dwa spotkania, które mogą zaważyć na realizacji ambitnych planów.
Sosnowiczanie są wiosną niepokonani. Z siedmiu rozegranych dotąd spotkań wygrali cztery dzięki czemu znacznie zmniejszyli dystans do miejsc premiowanych awansem. Do drugiej Bytovii Zagłębie traci zaledwie dwa punkty, a do lidera z Głogowa pięć. Najbliższe dwie kolejki to będzie czas próby. W środę Zagłębie czeka trudny wyjazdowy mecz z Rozwojem Katowice, a już w sobotę do Sosnowca przyjedzie lider, czyli Chrobry.

Trener Mirosław Smyła jest spokojny o dyspozycję zespołu i podkreśla, że jego siłą jest liczna i wyrównana kadra. Trudno się z tym nie zgodzić. Na ławce rezerwowych siedzą przecież tacy piłkarze, jak Grzegorz Arłukowicz, czy Wojciech Wojcieszyński, którzy wiosną mieli być wiodącymi postaciami drużyny. Na debiut czeka też wciąż wracający do zdrowia po kontuzji Przemysław Mizgała, którego Zagłębie pozyskało z Legii Warszawa.

- W kadrze jest 24 zawodników i każdy - od bramkarza poczynając, a napastniku kończąc - ma potencjał, którego potrzebuje nasz zespół. Spójrzmy na napastników. Łukasz Tumicz strzelił w ostatnim meczu z Ruchem Zdzieszowice trzy gole. Proszę uwierzyć, że jego dwa ostatnie mecze nie były najwyższych lotów, a mimo to grał dalej, bo wierzymy, że może być naszym snajperem numer jeden. To jednak nie oznacza, że nie czekam na gole Rafała Jankowskiego i Krzysztofa Kaliciaka. Jankowski też trafił w meczu z Ruchem, ale potem, niestety, doznał urazu. W ostatnich minutach wrócił do gry ze sztywną ręką. To pokazuje jak bardzo chce grać. Tak samo jest z Kaliciakiem, który w ostatnim spotkaniu bramki nie zdobył, ale to przecież on oddał strzał z dystansu, po którym była dobitka i wpadł gol. To jest nasza siła. Mamy trzech napastników. Tumicz dzisiaj się wyróżnia, a może za chwilę będą się wyróżniać Kaliciak i Jankowski - mówi Smyła.

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... czeka.html
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2014-04-24, 10:39 am

Czasami bawie sie statystyka . Polega to na typowaniu wynikow ale nie po to zeby wytypowac jak najlepiej choc i to jest wazne ale zeby otrzymac obraz i prognoze ligi . Ostatnio tego nie robilem bo ja typowalem same zwyciestwa Zaglebia a pilkarze bronili sie przed spadkiem . Ale znowu to zrobilem i co mi wyszlo .
CHROBRY
ZAGŁ 1pkt JARO 3 BYTO 0 CALI 3 RUCH 1 ROZW 3 GRYF 3 POLK 3. Na koniec 68 pkt
BYTOVIA
RUCH 3 ROZW 1 CHRO 3 POLK 3 POLO 3 KLUC 1 ZGÒR 3 RAKÒ 1. Na koniec 66 pkt
ZAGŁĘBIE
CHRO 1 POLK 3 POLO 3 KLUC 3 ZGÒR 3 RAKÒ 1 OSTR 3 ODRA 1. Na koniec 64 pkt
WARTA
KLUC 3 ZGÒR 3 RAKÒ 3 OSTR 1 ODRA 3 GRYF 3 BŁĘK 1 GÒRN 3. Na koniec 63 pkt
GÒRNIK
POLK 3 POLO 1 KLUC 3 ZGÒR 3 RAKÒ 3 OSTR 1 ODRA 1 WART 0. Na koniec 56 pkt

Oczywiscie kazdy moze typowac inaczej . Wg moich typow zajmiemy 3 miejsce. Ale to nie o to chodzi . Bedzie to pomocne w obserwacji trendow . Np Warcie typowalem prawie idealnie a Zaglebiu jako tako . To znaczy tylko tyle ze Warta wyzej raczej nie podskoczy a my mamy szanse . Wiec Warta nie jest az tak grozna. A Zaglebie - Chrobry typowalem ostroznie remis . To tylko oznacza ze jezeli tak sie stanie to bedziemy mieli sytuacje ciezka ale nie beznadziejna . A jesli wygramy na co tak naprawde licze to w mojej tabeli Zagłębie zyska 2 pkt a Chrobry straci i wtedy trzy druzyny maja po 66pkt. W takiej sytuacji przy zwyciestwie Bytowa nad Głogowem to Chrobry z tej trojki odpada . Oczywiscie my mozemy zyskac w Opolu lub Czestochowie a stracic np w Kluczborku ale to tylko ma pokazac gdzie sa szanse a gdzie zagrozenia. Oczywiscie licze na komplet punktow ale takie typowanie nie ma sensu bo wtedy z maksymalnej zdobyczy punktowej tylko by ubywalo co do niczego nie prowadzi .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez zag23 2014-04-24, 11:16 am

No to ja tez sie pobawię we wróżenie :)

CHROBRY
ZAGŁ 0pkt JARO 3 BYTO 3 CALI 1 RUCH 1 ROZW 3 GRYF 3 POLK 3. Na koniec 68 pkt
BYTOVIA
RUCH 3 ROZW 1 CHRO 0 POLK 3 POLO 1 KLUC 1 ZGÒR 3 RAKÒ 1. Na koniec 61 pkt
ZAGŁĘBIE
CHRO 3 POLK 3 POLO 3 KLUC 1 ZGÒR 3 RAKÒ 3 OSTR 3 ODRA 0. Na koniec 65 pkt
WARTA
KLUC 1 ZGÒR 3 RAKÒ 3 OSTR 3 ODRA 1 GRYF 3 BŁĘK 3 GÒRN 3. Na koniec 63 pkt
GÒRNIK
POLK 3 POLO 0 KLUC 1 ZGÒR 3 RAKÒ 1 OSTR 3 ODRA 0 WART 0. Na koniec 52 pkt

Awans: Chrobry i Zagłębie :niezle:
zag23

Postprzez novack 2014-04-24, 11:50 am

Ja trochę z innej beczki, do Administratora strony.Co oznacza zaznaczenie na czerwono dwóch ostatnich pozycji w tabeli na stronie głównej? Dwa pierwsze na zielono "rozszyfrowałem" ;)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez wilczy_jezdziec 2014-04-24, 11:56 am

No to jak wszyscy to ja też :D

ZAGŁĘBIE
CHRO 3 POLK 3 POLO 3 KLUC 1 ZGÒR 3 RAKÒ 3 OSTR 3 ODRA 1. Na koniec 66 pkt
CHROBRY
ZAGŁ 0pkt JARO 3 BYTO 1 CALI 3 RUCH 1 ROZW 1 GRYF 1 POLK 3. Na koniec 64 pkt
BYTOVIA
RUCH 1 ROZW 1 CHRO 1 POLK 3 POLO 3 KLUC 3 ZGÒR 3 RAKÒ 1. Na koniec 64 pkt
WARTA
KLUC 3 ZGÒR 3 RAKÒ 1 OSTR 3 ODRA 3 GRYF 1 BŁĘK 3 GÒRN 1. Na koniec 61 pkt
GÒRNIK dla mnie już się nie liczy.

Oby tylko nie powtórzyła się sytuacja z sezonu bodajże 2009/2010, gdzie też szliśmy jak po swoje na wiosnę i nagle po blamażu u siebie z jakimś zespołem z dołu tabeli (chyba Elana), wszystko wzięło w łeb, łącznie z Pierścionkiem, który tłumaczył się później na konferencji, że jego piłkarze byli głodni czy coś w ten deseń :) .
wilczy_jezdziec

Postprzez lesław1 2014-04-24, 12:01 pm

chyba ta tabela żyje jeszcze ubiegłymi sezonami gdzie pewnymi spadku były 2 zespoły- choć jak znamy teraz historię i to wcale nie pewne, bo w poprzednim sezonie z grupy wschodniej nie spadł żaden, a ostatnia Siarka Tarnobrzeg dziś jest prawie pewna awansu do pierwszej ligi.......
lesław1

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-24, 2:57 pm

Tak sobie myślę, iż przed meczem z Chrobrym to jest odpowiedni moment
aby się zastanowić co może spotkać nasze Zagłębie w najbliższych trzech
meczach i dalej do końca rozgrywek również. I tak:

Zagłębie = Chrobry- 3 pkt, 3 pkt dopisane, Polonia B - 3 pkt = 9 pkt + 46 = 55 pkt
Chrobry = Zagłębie - 0 pkt, Jarota - 3 pkt, Bytovia - 1 pkt = 4 pkt + 51 = 55 pkt
Bytów = Zdzichy - 3 pkt, Rozwój - 1 pkt, Chrobry - 1 pkt = 5 pkt + 48 = 53 pkt
Tak może wyglądać ilość pkt po trzech kolejkach jeśli nasi zawodnicy wygrają dwa
mecze na LUDOWYM.

Następne mecze to wg mnie jedna wielka wojna o punkty, myślę ze dla Zagłębia
i Bytowa - kluczowe spotkania to mecze z Rakowem i Kluczborkiem - jeśli któraś
z tych drużyn straci punkty z tymi drużynami to może być warunek AWANSOWAC
lub NIE AWANSOWAC.
Chrobry te drużyny ma poza sobą, ale ma bardzo wygodna sytuację a to dla
tego ze ostatni mecz dopisuje sobie 3 pkt za Polkowice.
Koledzy wymieniają WARTE Poznań - otóż przy obecnych 43 pkt - Warta gra również
z Wałbrzychem, Rakowem, Kluczborkiem - Opolem, Gryfem Ostrovią i Ziel Górą.
są to drużyna które walczą o pkt , aby pozostać w II lidze.
Jasno widać , że drużyny będą grały mocno jedne o AWANS inne o POZOSTANIE.
Tak widzę ilość pkt po 3 trzech najbliższych meczach. Może będę dobrym prorokiem.
Tak poza pktami - Zagłębie po meczu z Chrobrym będzie miało kilka dni wolnych może
zorganizować zawodnikom MINI - ZGRUPOWANIE dla odpoczynku, lepszego jeszcze
zgrania itd. itp.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawekchicago 2014-04-25, 6:48 pm

[quote="Tadeusz Wisniewski"]Tak sobie myślę, iż przed meczem z Chrobrym to jest odpowiedni moment
aby się zastanowić co może spotkać nasze Zagłębie w najbliższych trzech
meczach i dalej do końca rozgrywek również. I tak:

Zagłębie = Chrobry- 3 pkt, 3 pkt dopisane, Polonia B - 3 pkt = 9 pkt + 46 = 55 pkt
Chrobry = Zagłębie - 0 pkt, Jarota - 3 pkt, Bytovia - 1 pkt = 4 pkt + 51 = 55 pkt
Bytów = Zdzichy - 3 pkt, Rozwój - 1 pkt, Chrobry - 1 pkt = 5 pkt + 48 = 53 pkt
Tak może wyglądać ilość pkt po trzech kolejkach jeśli nasi zawodnicy wygrają dwa
mecze na LUDOWYM.

I tu sie zgodze trzeba patrzec gora na 3 kolejki do przodu a TYM BARDZIEJ TE 3 NASTEPNE sa najwazniejsze .I chyba po raz pierwszy to My mamy najprosciej , bo jedna z nich to 3 pkt za Polkowice. Tak tak wiem Bytovia i Chrobry tez tak beda mieli ale to My trafilismy odpowiednio. Wsobote konczymy wielki tydzien , TYLKO ZWYCIESTWO , tak jak pisalem tydzien temu 3 mecze 9 pkt lub 3 mecze 7pkt ale w tym obowiazkowe 3 pkt z Chrobrym, wiec konczymy ten Wielki Tydzien a potem przerwa 2 tygodniowa ,podleczymy kontuzje drobne urazy ,zregenerujemy sily i z calym impetem podejmiemy Polonie na Ludowym. Wiem beda tacy ktorzy moze powiedza ze taka przerwa moze podzialac odwrotnie ale tego nikt nie przewidzi ,dla mnie chyba dobrze Nam zrobi.
Popatrze teraz ja na Naszych rywali

Chrobry :Zaglebie(w) 0pkt (bo wiadomo ;-) ) Jarota(d) raczej 3pkt ale po porazce w Sosnowcu nogi moga zaczac sie trzasc a po drugie kto z Nas nie dopisywal Bytovii 3 pkt w meczu z Jarota u siebie :-) no i Bytovia(w) szczerze nie wiem dlatego otym meczu pozniej

Bytovia :Zdzichy(d) kol.Tadeusz pisze 3pkt ,oj nie wiem nie wiem ale ok raczej 3pkt , Rozwoj(w) 1pkt bo 3pkt beda dla mnie niespodzianka,Rozwoj jest przykladem jak mozna wpasc z deszczu pod rynne ,ale jakos nie wierze by mogli spasc ale do tego poprzedne jest punktowanie U SIEBIE !!!no i mecz z Chrobrym ,i tak jak wczesniej pisalem nie wiem jaki wynik dla Nas najlepszy .Najwazniejsze/Najgorsze ze po tym meczu My zaczniemy swoj z Polonia .Jedno pewne w tym meczu napewno ktos straci punkty ;-)

No i .....niestety Warta : z3 najblizszych meczy o dziwo te dwa trudniejsze u siebie Kluczbork(d) Zielona Gora (w) Rakow (d) i ile punktow ?? jezeli faktycznie walcza o 1 lige to musza zdobyc 9 kazda strata utrudnia im bardzo ta sprawe

I tyle ! jesli wygramy w sobote W CO GLEBOKO WIERZE :!: :!: :!: :!: to wroce do tego watku po nastepnym weekendzie !!!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna