ZAGŁĘBIE - BYTOVIA Bytów, sobota 05.04.2014r.godz.16:00!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - BYTOVIA Bytów, sobota 05.04.2014r.godz.16:00!

Postprzez Lars 2014-04-03, 12:45 pm

Napiszcie jak to tym razem wyglada z miejscami. Swego czasu za Adamczyka sprzedawane byly karnety na konkretne miejsca nijak nieoznaczone dla pozostalych kibicow. Potem 5min przed meczem zaczynal sie cyrk. w zwiazku z tym ze w sobote po raz pierwszy tej wiosny bede na Ludowym chcialbym wiedziec jak sprawa numeracji miejsc przy wprowadzeniu kart kibica oraz karnetow została rozwiazana.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez novack 2014-04-03, 2:53 pm

Czasy Adamczyka dawno i słusznie minęły :)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-03, 3:05 pm

Nie mogę przejść obojętnie obok tak ważnej sprawy jak obecność
KOl. Blajpiosa na naszym FORUM - witamy Kolegę.
Sobotni mecz to jest dopiero początek tego co nas czeka w krótkim
czasie. Wygrana z Bytowem to tak lekko rzecz biorąc to jest pierwszy
mecz z tych najważniejszych które mamy przed sobą. Mam sugestię
do tych którzy będą na LUDOWYM - NIE ZAŁUJCIE GARDEŁ - doping
pewnikiem naszym pomoże a WYGRANA będzie nasza. I o to chodzi.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jls 2014-04-03, 4:54 pm

Z obserwacji poprzednich spotkań na Ludowym ( najwyższy czas zastanowić się nad nadaniem MU imienia CZESŁAWA UZNAŃSKIEGO ), rzuca się w oczy duże spięcie u zawodników szczególnie w pierwszych 40 minutach.
Z Bytowią powinno to być bardziej lużne i uważne.
Dotyczy to obrony. Więcej rozmachu na skrzydłach i bardziej ofensywnie w przodzie.
Podejrzewam, że Bytowia postawi na mocną obronę i długie przeżuty na dobieg po skrzydłach.
Pozdrowienia dla Blajpiosa. Został jeszcze jeden utajniony muszkieter Artur.
jls

Postprzez novack 2014-04-03, 6:22 pm

Bytovia strzela bramki w końcowkach grając w 10 a nawet w 9. Bez względu na wynik i sklad osobowy jaki będzie w 80 min. ostatnie minuty musimy zagrać skoncenrowani na 200% nie tak jak Kursa w końcówce z Wejherowem.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Sir 2014-04-03, 9:45 pm

YOOSHKY napisał(a):Trzeba przyznać, że Blajpios nic z formy nie stracił. I dobrze... :)
Już nie pamiętam kiedy ostatni raz Cię czytałem. Pozdrawiam.

O Tobie Yooshky można powiedzieć to samo ;-)

Dobra koniec tej życzliwości. Do boju Zagłębie. Marsz Marsz Marsz...do boju marsz....ZWYCIĘSTWO CZEKA NAS :brawo: :brawo: :brawo:

Znowu na Ludowym czeka nas odrabianie wyniku? :redface:
Sir

Postprzez NHK12 2014-04-04, 11:16 am

Witam, 2500 sprzedanych karnetów napawa optymizmem :) oby zawsze było stałych bywalców na Ludowym nie ważne jakie będą wyniki. Bo tak naprawdę od kilkunastu lat czy to na hokeju czy piłce są tzw,przepraszam za wyrażenie te same "gęby " i mało tego w tych samych miejscówkach sie stoi . Więc śmieszyło mnie i nie tylko pytanie o sektor i miejsce, bo wiadomo było ,że co by małolata nie wbiła na bilet to i tak każdy stoi w "swoim miejscu " Oczywiście fajnie by było ,aby na każdym meczu było przynajmniej tyle osób ile na meczu z Wisłą . Do tego niestety potrzeba sukcesu ,bo prawda jest taka ,że mamy 100-1500 stałych kibiców niezależnie od ligi , wyników i niestety reszta to kibice sukcesu. Jest to też zauważalne w innych klubach ,więc tragedii nie ma. Zapraszam więc wszystkich ,tych dużych ,tych malutkich ,pomóżmy naszym kopaczom dopingiem. Być może to jest ostatnia chwila ,by wydostać się z tego trzecioligowego marazmy.
PoZdrawiam wszystkich bywalców Ludowego :brawo:
NHK12

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-05, 5:55 pm

No cóż jest remis - który wg mnie nie jest bardzo zły wynikiem w porównaniu
z pozostałymi wynikami w naszej II lidze - myślę ze mecz był wyrównany
z relacji naszych sprawozdawców można wnioskować, iż brakło nam troszkę
szczęścia w samej końcówce meczu. Patrząc na tabele w dalszym ciągu
jesteśmy w grze o AWANS.
Ciekaw jestem wypowiedzi Forumowiczów którzy byli na LUDOWYM.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez RUDI 2014-04-05, 6:31 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ciekaw jestem wypowiedzi Forumowiczów którzy byli na LUDOWYM.

Według mnie na boisku były TRZY drużyny ,Bytovia ,Zagłębie w pierwszej połowie ,i INNE Zagłębie w
drugiej połowie .My chyba tej wiosny musimy jako pierwsi tracić bramki ,aby później zabiegać i zaskakiwać rywali (przynajmniej na Ludowym) .Oni po prostu dostają jakiś "skrzydeł" po zdobyciu gola ,tak jakby dopiero po
wyrównaniu zaczynali wierzyć w swoje umiejętności strzeleckie .
Ps.Szkoda że strzał z przewrotki Tumicza nie "wszedł" ,byłby gol w stylu "stadiony świata" .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez dakos 2014-04-05, 6:37 pm

Bardzo dobra druga polowa meczu w wykonaniu Zagłebia, widac bylo ze chlopaki chcieli pokonac Bytovie,Brakło troche szczescia i tyle.Z taka gra Zaglebie awansuje do 1 ligi .Co do Bytovi to bardzo bardzo słabo , bramka z wolnego i nic wiecej.
dakos

Postprzez Tomcjo 2014-04-05, 8:04 pm

No coz porazka bylaby tragedia a wygrana euforia. A mamy cos posrodku . Wciaz trzy punkty straty do Bytowa i piec do Glogowa . I o dziwo blizej nam do Chrobrego . Dlaczego taka ocena wbrew matematyce . Bo gdybysmy wygrali to zgasloby morale w Bytowie a remis ich podbudowal . Uwierzyli ze awansuja i jak sami czegos nie wywina to mozemy juz ich nie dogonic . A Chrobry choc ma piec puntow przewagi to mamy ich w Sosnowcu i jak tym razem nie pokpimy sprawy to wygrywajac zmniejszamy strate do dwuch punktow . A Glogowianie w tej rundzie graja bardzo nierowno wiec dlatego widze wieksze szanse przegonic Chrobrego niz Bytovie . Ale to tylko takie kalkulacje bo najpierw to Zaglebie musi zdobywac co najmniej tyle punktow jak dotychczas a wtedy inni wczesniej czy pozniej wymiekna.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez novack 2014-04-05, 8:22 pm

Jeśli myślimy o awansie, to musimy liczyć stratę do Chrobrego, a że oni w ostatniej kolejce mają Polkowice, to musimy ich wyprzeddzić wczesniej.
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-06, 8:09 am

Szkoda tych 2 pkt oj bardzo szkoda, ale idziemy dalej do przodu - zły byłem
po meczu na ten remis - no cóż może i Tomcjo ma racje ze jeszcze z Chrobrym
się uda wygrać na LUDOWYM i nie tylko.
Bytów gra z Jarocinem, Gryfem, Calisią, Kluczborkiem, Zdzichami, Katowicami
Chrobrym, Polonią, Zielona Góra, Raków i 3 punkty za Polkowice

Chrobry gra z Poznaniem, Stargardem, Wałbrzychem, Zagłębiem, Jarocin, Bytów,
Calisia, Zdzichy, Katowice i ostatni mecz 3 pkt za Polkowice

Optycznie widać ze Chrobry ma więcej punktów do zgubienia niż Bytów, ale my
musimy grać swoje i do przodu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez gregor 2014-04-06, 9:42 am

Emocje opadły po wczorajszym meczu , zatem napiszę jak widziałem zawody o mistrzostwo III-ligi ze swojej strony .
Zagłebie zagrało bardzo fajnie , widać że zawodnicy zaczynają się zgrywac i rozumiec.Są jeszcze niedociągnięcia drobne czy duze to ocena nalezy do zawodników i sztabu szkoleniowego. Moim zdaniem naszym zawodnikom brakuje czytania sytuacyjnego zawodów w danej chwili np. w I-szej połowie brak szybkiej piłki na prawe skrzydło, w II-ej brak takiego zagrania na lewe skrzydło -wolne pole gry taka szybka piłka i mamy gości "do wora" , mało piłek ze środka "na afere" w obręb pola bramkowego , niedużo błędów nie wymuszonych by posłużyć sie terminologia z tenisa ziemnego . Bardzo fajne zagrania prostopadłe , kiwki 1/1 widać że chłopaki znają swoją wartośc i nie boją sie takiej gry , mnie sie taka gra podoba. NasI ZAGŁĘBIACY nie odpuszczali bo przeciez końcówka I-ej połowy ciśli Bytowie . Bramkarz rozumnie wyszedł do atakującego Bytowi , w obronie bez wiekszych błędów , pomoc harowali chłopaki jak konie no i atak mimo że nie strzelili to absorbowali obronę naszych sobotnich rywali . Reasumując kroi nam się niezła piłkarska ekipa w ZAGŁĘBIU pod kierunkiem trenera Smyły i duchowym prezesa Jaroszyńskiego . Uważam ze Zagłębie zagrało najlepszy mecz w sobote z Bytowią jaki do tej chwili widziałem .
Pozdrawiam wszystkich z LUDOWEGO.
gregor

Postprzez gregor 2014-04-06, 10:01 am

chcę jeszcze dodac że Janas świetnie przygotował Bytowian pod względem destrukcji przerwy w grze , wybijanie przeciwnika z rytmu meczowego , i takich tam pierdół , które dały im cenny remis . Jednak to tez należy umiec Zagłebiu dziekuję za wolę , hart i walke do gwizdka końcowego o całą pule
gregor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna