Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Lars 2014-02-08, 2:25 pm

Wojcieszyński wg mnie wcale nie zagrał złego spotkania. Biegał, pokazywał się do gry, a w sytuacji bramkowej dał szanse lepiej ustawionemu Jankesowi.
Arłukowicz natomiast słabo. Ja bym go nie brał, ale to było jedyne 45' w jakich widziałem tego zawodnika.
Farkas też próbował się pokazać, był chętny do gry, nie unikał piłki.
Weisa wogóle na boisku nie było widać.
Kaliciak zmarnował sytuację bramkową, jednak również widać w nim ambicje i chęć do gry a nie tak jak to czasem bywało w meczach na Ludowym u niektórych piłkarzy unikanie piłki i podania do najbliższego.
Wisła w pierwszej połowie wystawiła bardzo silny skład, jest to zespół, który za tydzień rozpoczyna walkę o mistrzostwo Polski, dlatego sądzę że wcale Zagłębie nie zagrało źle.
To był dobry sparing, teraz - grać, trenować, zgrywać się i od 8 marca gryź trawę, zdobywać punkty. Może uda się awansować z tej nieobliczalnej i drewnianej 2 ligi?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez novack 2014-02-08, 2:29 pm

Waisa nie było widać? Wais to ten który po drugiej stronie boiska patrząc od krytej , na lewej stronie sial spustoszenie w obronie Wisły i wjeżdżał w pole karne jak w masło.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Lars 2014-02-08, 2:34 pm

novack napisał(a):Waisa nie było widać? Wais to ten który po drugiej stronie boiska patrząc od krytej , na lewej stronie sial spustoszenie w obronie Wisły i wjeżdżał w pole karne jak w masło.

moje oko nie dostrzegło tego spustoszenia w obronie Wisły :)
...zarówno powodowanego przez zawodnika z numerem 24 jak również całe Zagłębie.
Lars

Postprzez jondek 2014-02-08, 4:00 pm

Smyla twierdzi że ma problem bogactwa.A ja jak nie widziałem napadziora z prawdziwego zdarzenia,tak dalej nie widze.
jondek

Postprzez roxy 2014-02-08, 4:13 pm

kłopoty bogactwa, czyli wszyscy się nadają? Trzeba ograniczyć kadrę, a co z awizowanymi "wzmocnieniami" z Legii? Nic już nie kumam.
roxy

Postprzez Lars 2014-02-08, 7:06 pm

roxy napisał(a):kłopoty bogactwa, czyli wszyscy się nadają? Trzeba ograniczyć kadrę, a co z awizowanymi "wzmocnieniami" z Legii? Nic już nie kumam.

Sprawa jest prosta. Na dzień dzisiejszy mamy 27 zawodników potrafiących wywalczyć awans z II do I ligi do tego przyjdzie 1-3 zawodników z Legii, którzy też to będą potrafić. Tak więc na rundę wiosenną mamy około 30 zawodników gotowych na wyższy poziom gry. Teraz pozostaje wyeliminować 8 zawodników, którzy nie gwarantują w przyszłym roku przynajmniej środka tabeli I ligi.
Super, nareszcie dobre wieści z klubu :-)
Lars

Postprzez novack 2014-02-08, 8:03 pm

lesław1 napisał(a):
novack napisał(a):Po zobaczeniu dzisiejszego sparingu z Wisłą utwierdzam się w przekonaniu, że mając w składzie takich piłkarzy jak Szatan, Cyganek, czy Grube, kontraktowanie szrotu typu Wojcieszyński czy Arłukowicz, to jest totalne nieporozumienie i wyrzucanie pieniędzy na ich pensje. Z nimi w składzie Zagłębie w pierwszej połowie na tle Wisły wyglądało jak chłopaki z ochotniczej straży pożarnej, do tego Kursa który zawalił obie bramki. Druga połowa to już dominacja Zagłębia bez tych "transferów" w składzie. Do formy wraca Wais, koncert zagrał Struski, słabiutko Kaliciak. Udał się w zasadzie tylko transfer Słowaka na boku obrony. Szkoda, bo w miejsce Wojcieszyńskiego, czy Arłukowicza ogrywać mogliśmy z co najmniej tym samym efektem własnych juniorów.

jak po jednym sparingu potrafisz ocenić, że są słabi to jesteś lepszy od skautów najlepszych klubów europy.
Twój Cyganek nie potrafił przez całą połowę zagrać jednego celnego podania

Może dla ciebie to był pierwszy sparing w którym ich widziałeś, kibice sa na każdym!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez MrCricket 2014-02-08, 10:13 pm

Podczas sparingu z Wisłą szczególnie przyglądałem się Kaliciakowi. Ktoś musi przecież w lidze nękać obrońców przeciwnika i strzelać bramki. Żaden z niego wirtuoz, zbyt wiele nie pokazał, ale trzeba pamiętać, że Wisła ma najmniej straconych bramek w całej ekstraklasie, więc zadanie nie było łatwe i zwykle niewielu zawodników Zagłębia podłączało się pod akcje ofensywne drużyny. Co do pozostałych nowych i testowanych zawodników, naprawdę ciężko ocenić w takich meczach. Trzeba zagrać z drużyną z podobnego poziomu rozgrywek i wtedy wszystko będzie bardziej klarowne.
MrCricket

Postprzez lesław1 2014-02-08, 11:22 pm

to że graliśmy dziś z Wisłą nie oznacza że na wiosnę będziemy bić się o utrzymanie w extraklasie i potrzebujemy napastnika nękającego obrońców. większość meczów, a może nawet wszystkie będzie polegać na tym co mamy od kilku lat , żeby sforsować obronę rywali, więc po takich sparingach nie można wyciągać wniosków, bo Wisła grała stoperami na linii środkowej, a takie Zdzieszowice przyjadę do nas ósemką stoperów w polu karnym. Mecze z Wartą która grała z nami otwarty futbol mamy już za sobą, więc pozostaje nam niestety przebijanie się przez zasieki, nawet Chrobry zagra cofnięty, no może jedynie Bytom zagra otwartą piłkę. Tak więc nie liczy się pozyskanie jednego super snajpera(choć takiego też bym sobie marzył) tylko drużyna kolektyw która bedzie potrafiła każdego rozklepać w ataku pozycyjnym, do tego moze jakiś skuteczniejszy egzekutor wolnych, bo Grube potrafi ale wydaję mi się że robi to zbyt rzadko.

dodam tylko bo chyba wielu z was nie docenia, ale po dzisiejszym sparingu utwierdziłem się w przekonaniu, że Grzesik to z tą kadrą numer jeden na prawą pomoc, a Tylec do pięt mu nie sięga
lesław1

Postprzez kriss68 2014-02-09, 12:40 pm

novack napisał(a):
lesław1 napisał(a):
novack napisał(a):Po zobaczeniu dzisiejszego sparingu z Wisłą utwierdzam się w przekonaniu, że mając w składzie takich piłkarzy jak Szatan, Cyganek, czy Grube, kontraktowanie szrotu typu Wojcieszyński czy Arłukowicz, to jest totalne nieporozumienie i wyrzucanie pieniędzy na ich pensje.

jak po jednym sparingu potrafisz ocenić, że są słabi to jesteś lepszy od skautów najlepszych klubów europy.

No niestety lesław1 na tym forum są "fachowcy " którzy potrafią ocenić zawodnika po zagraniu łącznie 90 minut na Ludowym (z Ekstraklasowymi zespołami) że to szrot :brawo: :brawo: :brawo:
kriss68

Postprzez lesław1 2014-02-09, 11:44 pm

widzę że to standard
w grudniu biadolenie że trzeba wzmocnień , bo Grube coraz słabszy bo to , bo tamto, jak przychodzą nowi piłkarze , to texty typu poco oni skoro mamy dobrych wymiataczy.
Jak klub ściąga młodego z młodszej ligi( np. Domański) to są głosy ze młodego trzeba ograć żeby się nadawał na wyższym poziomie rozgrywkowym, a my na to czasu nie mamy. a jak przychodzą z wyższych lig, ograni,to jeszcze gorzej bo szrot. Rozumiem, Wojcieszyński to tylko jakiś tam podstawowy gracz z zespołu pierwszoligowego, a przecież 100% piłkarzy marzy o tym, żeby grać w 2 lidze, bo przecież to Zagłębie Sosnowiec więc można w takim klubie grać nawet za darmo. Aż dziw, że nie sprowadziliśmy, albo nie pozwoliliśmy przyjść do nas Nakoulmie, Mili, Robakowi, Koseckiemu, a już zupełnie nie mogę pojąć po co ci młodzi zdolni z Legii wyjeżdżają do Rosji albo innych klubów Europy, przecież lepiej byłoby dla nich gdyby przyszli do Zagłębia.
Zrozumcie w końcu, że jak nie słyszy się o kimś w mediach to nie oznacza od razu, że to szrot!!
lesław1

Postprzez jls 2014-02-10, 2:14 pm

http://www.90minut.pl/news/228/news2280 ... owiec.html

Arłukowicz w Zagłębiu Sosnowiec
autor: Dariusz Gryko, zródlo: własne
10.02.2014, 10:19

21-letni pomocnik naszego klubu Grzegorz Arłukowicz najbliższe miesiące (do 30.06.2014r.) spędzi na wypożyczeniu w drugoligowym Zagłębiu Sosnowiec, gdzie ostatnio przebywał na testach.

Arłukowicz w barwach Jagiellonii debiutowa jako 16-latek w meczu Pucharu Ekstraklasy z ŁKS-em Łódź (3:2). W ekstraklasie zadebiutował 3 lata później w meczu z Legią Warszawa (0:0) za kadencji trenera Czesława Michniewicza. W sumie wystąpił w pięciu spotkaniach w najwyższej klasie rozgrywkowej. W oczach trenera Tomasza Hajty nie znalazł juz uznania i sezon 2012/13 spędził na wypożyczeniu w pierwszoligowym Kolejarzu Stróże. Jesienia ubiegłego roku był podstawowym zawodnikiem rezerw Jagiellonii, został też włączony do szerokiej kadry drużyny ekstraklasowej. Podczas zimowych przygotowań nie pojechał jednak na zgrupowania do Władysławowa i tureckiego Side. Do Zagłębia Sosnowiec został wypożyczony do końca czerwca bieżącego roku.
jls

Postprzez roxy 2014-02-11, 10:47 pm

a co z tymi grajkami z Legii? Czas leci i cisza.
roxy

Postprzez Tomcjo 2014-02-13, 10:23 am

Jak to co ? Najpierw wybiora ekstraklase potem Zabki a to co zostanie za kare przyjedzie do Sosnowca tuz przed startem ligi i nie wpasuja sie do druzyny i przesiedza na ławie całà rundè.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez jondek 2014-02-14, 5:47 pm

Jutro mecz drużyn o podobnym poziomie sportowym.I dowiemy się ,czy mamy snajpera,czy tylko napastników.O pomocy i współpracy z Legią to ja zapomniałem w dniu jej podpisania.Sorry,ale takie są układy biznesowe.Co innego kibicowskie.
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna