Mirosław Kmieć trenerem Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mirosław Kmieć trenerem Zagłębia Sosnowiec

Postprzez roxy 2013-08-10, 8:30 pm

może będzie lepiej,jak Pan Mirek czasem posłucha swojego sztabu szkoleniowego?Na dzisiejszej konferencji jak zwykle bełkot,ale jedno zrozumiałem,nie słuchałem ludzi ze mną współpracujących.Kolega novack zwrócił uwagę na zestawienie Sadowski Ninkovic i słusznie.Już słyszałem takie opinie.Tylko komu zadać to pytanie?
roxy

Postprzez Adam1906 2013-08-10, 8:37 pm

roxy, ja też sie zastanawiałem po co braliśmy Sadowskiego, bo chyba nie po to bierze się nowego piłkarza żeby siedział cały mecz na ławce? Tak na chłopski rozum: po co komu ofensywny piłkarz z którego przy wyniku 0:1 się nie korzysta? Tak więc podbijam: Panie Mirku, może czas skorzystać z usług Sadowskiego?
Adam1906

Postprzez django 2013-08-10, 9:29 pm

W którym konkretnie meczu Sadowski Was tak zachwycił? Jest problem na lewej stronie, bo ani Sadowski ani tym bardziej Domański nie są piłkarzami, którzy wnosiliby coś pozytywnego.Fatalnie prezentuje się też obrona na prawej stronie. Największą stratą jest póki co odejście Kudły. Być może warto skorzystać z tego, że jeszcze przez kilka tygodni jest otwarte okienko. Tylko znowu nie wiadomo, czy finanse pozwalają na pompowanie kadry.
django

Postprzez roxy 2013-08-10, 10:00 pm

django napisał(a):W którym konkretnie meczu Sadowski Was tak zachwycił? Jest problem na lewej stronie, bo ani Sadowski ani tym bardziej Domański nie są piłkarzami, którzy wnosiliby coś pozytywnego.Fatalnie prezentuje się też obrona na prawej stronie. Największą stratą jest póki co odejście Kudły. Być może warto skorzystać z tego, że jeszcze przez kilka tygodni jest otwarte okienko. Tylko znowu nie wiadomo, czy finanse pozwalają na pompowanie kadry.

skoro Sadowski i Domański nic nie wnoszą pozytywnego do gry,to co tu robią?No i ten bramkarz.Pominę milczeniem.
roxy

Postprzez August 2013-08-11, 5:40 pm

roxy napisał(a):.I mam gdzieś,że zaraz odpisze mi kolega August

Widzę, że to co uważałem za zwykłą polemikę, zabolało kolegę. Uważam, że niezależnie od różnicy zdań, tak naprawdę jedziemy na tym samym, brzydkim od lat, koniu i jako kibice tego samego klubu nie powinniśmy drzeć kotów. Dlatego publicznie przepraszam kolegę Roxy.

A co do trenera, nietrudno zauważyć, że w przypadku niekorzystnego biegu wydarzeń tak naprawdę nie miał nikogo, kto mógł zmienić obraz gry drużyny, a już wystawianie Tumicza jest śmiechem na sali. Niedawno Django pisał o tym jaki aspekt miało zakontraktowanie grajków za Ojrzyńskiego. Ja odnoszę takie samo wrażenie odnośnie ww. grajka.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez roxy 2013-08-11, 11:32 pm

August napisał(a):
roxy napisał(a):.I mam gdzieś,że zaraz odpisze mi kolega August

Widzę, że to co uważałem za zwykłą polemikę, zabolało kolegę. Uważam, że niezależnie od różnicy zdań, tak naprawdę jedziemy na tym samym, brzydkim od lat, koniu i jako kibice tego samego klubu nie powinniśmy drzeć kotów. Dlatego publicznie przepraszam kolegę Roxy.

A co do trenera, nietrudno zauważyć, że w przypadku niekorzystnego biegu wydarzeń tak naprawdę nie miał nikogo, kto mógł zmienić obraz gry drużyny, a już wystawianie Tumicza jest śmiechem na sali. Niedawno Django pisał o tym jaki aspekt miało zakontraktowanie grajków za Ojrzyńskiego. Ja odnoszę takie samo wrażenie odnośnie ww. grajka.

August dzięki,ale nie o to chodzi,żebyś mnie przepraszał,choć szanuję Ciebie,to co piszesz i ten gest.Masz rację,ale nie dziw się,że reaguję być może zbyt nerwowo,ale życie pokazało,że czekanie na obiecanki jak do tej pory,nic dobrego nie przynosiło.Nie ma nic złego w tym,że chciałbym,aby Pan Prezes co jakiś czas kibicom,których tak pragnie przyciągnąć na stadion,udzielił informacji o stanie klubu i o swojej pracy na rzecz Zagłębia.A na zakończenie,nie mam gdzieś,że kolega August mi odpisze.Pozdrawiam.
roxy

Postprzez Oliveber 2013-08-12, 6:58 am

Kol. August - pierwsze zdanie w moim przekonaniu najistotniejsze
Oliveber

Postprzez August 2013-08-12, 8:40 pm

roxy napisał(a):ale nie dziw się,że reaguję być może zbyt nerwowo

Nie dziwię się sobie , nie dziwię się Tobie. Tyle lat dziadostwa i marne perspektywy na przyszłość. Aż niewiarygodne, że miasto ponad 200-tysięczne nie jest w stanie posiadać w najwyższej klasie rozgrywkowej żadnej drużyny, a w najpopularniejszej dyscyplinie wyżej grają drużyny ze wsi takiej jak Stróże. To jest wstyd i hańba dla miasta z takimi tradycjami, nawet jeśli te tradycje zrodziły się za komuny. Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. Mimo popełnionych błędów trzymam kciuki za Kmiecia, nie chciałbym kolejnej, entej zmiany trenera.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Luis 2013-10-06, 10:58 pm

Kmieć w moich oczach był bardzo interesującym trenerem i wiązałęm z nim duże nadzieje na "lepsze jutro" dla Zagłębia, ale obecnie to trzeba tego pana zwolnić i to jak najszybciej. Wiadomo, 7 remisów pod rząd, tylko 2 zwycięstwa - już same wyniki powinny być przyczyną wypowiedzenia, jednak mnie najbardziej przeraza jego bezmyślność, za która powinien wylecieć. Zagłębie, to nie Calisia, czy Jarota, tylko uznana piłkarska marka i gdyby "Pan Łysy" przed sezonem uruchomił szare komórki, to wiedziałby, że po bardzo dobrej rundzie wiosennej zawiesił sobie wysoko poprzeczkę, jak i całej drużynie. Taka sytuacja powoduje, że zespoły z Kalisza, Jarocina czy Wałbrzycha jeszcze bardziej mobilizują się na mecze z nami. Gdyby nasz "treneiro" o tym pomyślał i wziął pod uwagę możliwe kontuzje, to być może nie zatrudniłby graczy do ogrania, ale zawodników dośwaidczonych, którzy umieją grać pod presją i mają zimną krew. Powiedzmy sobie szczerze, jaki jest obecnie np. Niedzielan, każdy wie, ale jestem prawie pewny, że na miejscu Czarneckiego trafiłby wczoraj do bramki. Taktyka jaką obrał Kmieć być może sprawdziłaby się w innych, mniejszych drużynach, gdzie nie ma takiej presji. Popełnił ogromny błąd nie podczas 2,3 meczów, tylko WIEŁBŁĄD na cała rundę - ŹLE DOBRAŁ ZAWODNIKÓW i za to powinien sam się podać do dymysji. Ktoś może powiedzieć, że nowy trener będzie miał teraz tą samą kadrę i to fakt. Tylko, że "nowa miotła" na pewno zdjęłaby presję z zawodników i drużyna mogłaby się odblokować. Mówicie, że nie ma kogo nim zastąpić ? A może warto porozmawiać z Piotrem Mandryszem? Awans z Piastem Gliwice, z Gksem Tychy, finał PP z Pogonią Szczecin, oraz kolejny awans do I ligi. Za nim przemawiają wyniki, oraz fakt, jak obecnie gra Gks bez niego. To wiele znaczy. A jeśli Kmieć mówi, że trzeba poczekać do konća rundy, to niestety, ale może wskazywać na bezgraniczen zaufanie Jaroszewskiego.
Luis

Postprzez Anakin 2013-10-07, 9:31 am

POmysł z Mandryszem nie jest zły. Tylko należałoby zapytać czy Zagłębie stać na zmianę trenera no i czy stać na Mandrysza ? Nie mówiąc o tym czy Mandrysz chciałby wracać do 3 ligi. Wydaje mi się że najsensowniej poczekać jeszcze ten miesiąc do końca rundy. Wtedy rozliczyć Kmiecia. Jeśli wyniki będa na tym poziomie co dzisiaj to "won". Jeśli nastapi poprawa i przybędzie trochę zwycięstw to można się zastanowić. Plan minimum: zakończyć rundę co najmniej na 8, ostatniej bezpiecznej pozycji.
Anakin

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-10-07, 4:07 pm

Zadaje sobie pytanie czy My na FORUM nie jedziemy za ostro z tym naszym
trenerem. To nie jest jakiś "cienias" któremu nie zależy, lub nie chce, aby
Zagłębie wygrywało.
Trzeba aby Zagłębie wygrało np. 4 mecze po kolei i myślę ze wskoczy gdzieś
na 5 miejsce w tabeli a jeśli więcej to oczywiście lepiej a w rundzie wiosennej
łatwiej. Nie wiem czy to się uda. Jestem pod wrażeniem gry Legii wczoraj
w Krakowie - młoda Legia zagrała bardzo fajny mecz - ale wynik meczu nie
koniecznie - przypomina mi to trochę nasze Zagłębie.
Dajmy trenerowi poprowadzić drużynę do końca wiosny a potem zobaczymy.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomcjo 2013-10-07, 9:57 pm

Ja jestem przeciwny zwalnianiu Kmiecia tak dlugo jak nasz pobyt w 2 lidze nie jest zagrozony . Na razie pomimo miejsca i gry nie jest . Wiec jesli do zimy sie wykaraska to zostaje do konca sezonu . Zreszta prezes nie jest w goracej wodzie kapany . A wariant z Mandryszem lub innym gosciem powinien byc gotowy do zatwierdzenia jesli tryb nagly zaistnieje. Kmiec popelnia bledy ale to bylo pewne ze taki zoltodziob je popelni . Wazniejsze czy da rade wyjsc z dolka i pociagnac druzyne w gore tabeli . Mandrysz wyciagnal w Tychach maksimum z tej druzyny ale po jego odejsciu zostala wypalona druzyna . A to tez o czyms swiadczy . Ze jesli nie bedzie naplywu swierzej krwi to zaora on zawodnikow.
Tomcjo

Postprzez Anakin 2013-10-08, 10:55 am

Tomcjo napisał(a):Ja jestem przeciwny zwalnianiu Kmiecia tak dlugo jak nasz pobyt w 2 lidze nie jest zagrozony . Na razie pomimo miejsca i gry nie jest .

Do bezpiecznego miejsca tracimy 3 pkt. Wyjazd do Bytomia będzie ciężki i nalezy się liczyć z porażką. Mam nadzieję, że Bytovia i Stargard nie przywiozą punktów ze swoich wyjazdów zwłaszcza że ci pierwsi grają w Głogowie. Ale w pesymistycznym wariancie możemy zacząć tracić i 6 pkt do bezpiecznego miejsca. A to już nie będzie takie fajne.Zgadzam się natomiast z tym, że zwolnienie Kmiecia w tym momencie byłoby bez sensu. Facet jest do rozliczenia po zakończeniu rundy.
Anakin

Postprzez turku 2013-10-11, 5:54 pm

Jeśli nie wygramy z Polonią a jest to raczej w 100% pewne to ja nieśmiało zauważam że Radosław Mroczkowski jest wolny a w Widzewie potrafił nawet z g**na bicz ukręcić. Więc wydaje mi się że taki trener Zagłębiu by sie przydał bo wygląda na to że Kmieć pomysłu na siebie i na drużynę nie ma.
turku

Postprzez pyla 2013-10-11, 10:14 pm

A który trener ZAGŁĘBIA w ostatnim czasie miał pomysł na siebie i na drużyne ? Dajmy spokój z tymi zwolnieniami trenerów, jaki mamy potencjał piłkarski każdy widzi , tu trzeba wzmocnień drużyny a nie ciągłych zmian trenerów.
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna