Puchar Polski 2013-14

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Puchar Polski 2013-14

Postprzez zagłębiakos 2013-08-13, 7:41 pm

August napisał(a):A na poważnie. Zobaczcie, jaka biurokratyczna machina została opuszczona w ruch tylko po to aby prz.pie.olić własnym obywatelom. Przerażające.

Przerażające to mało powiedziane . Polska to chyba kraj najmniej przyjazny dla swojego obywatela w Europie. Jak mają nas szanować inni , skoro sami nie potrafimy tego we własnym gronie . Pozostaje tylko nadzieja że ten matoł tusek i jego pachoły już niedługo wylądują na zielonej trawce - na czele z tym nieudacznikiem Chęcińskim i Łukaszczykiem . W piątek znów będzie modna przyśpiewka "Na ulicy jagiellońskiej ma siedzibę swą..........."
zagłębiakos

Postprzez Adam1906 2013-08-13, 8:25 pm

Informacje o biletach na mecz z Wisłą
(mawa), 2013-08-13, 19:15

W związku z bardzo dużym zainteresowaniem przedsprzedażą biletów, pragniemy poinformować, iż wejściówki na pucharowe spotkanie z Wisłą Kraków będzie można kupić również w czwartek.

Przedsprzedaż biletów na mecz pucharowy z Wisłą Kraków cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Jutro do Sklepu Kibica trafi nowa partia wejściówek, gdyż w dniu dzisiejszym zabrakło w tym punkcie biletów na trybunę odkrytą. Łącznie sprzedała się już ponad połowa biletów przeznaczonych na to ciekawie zapowiadające się widowisko.

W środę bilety można będzie kupić w Sklepie Kibica (Sosnowiec, ul. Modrzejowska 34 od godz. 12:00 do 17:00), w naszym klubie (Sosnowiec, ul. Kresowa 1, od godz. 8:00 do 15:30), a także w kasie nr 1 przy Stadionie Ludowym od strony trybuny odkrytej (od godz. 16:00 do 19:00.)

W czwartek jest Święto Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny, a także Święto Wojska Polskiego. Jest to dzień wolny od pracy, jednak bilety będzie można kupić w Sklepie Kibica od godz. 12:00 do 17:00 i w kasie nr 1 przy Stadionie Ludowym od strony trybuny odkrytej od godz. 16:00 do 20:00.

W sytuacji wyprzedania wszystkich biletów poinformujemy Państwa za pośrednictwem naszej strony o przerwaniu przedsprzedaży, dlatego zachęcamy, by w najbliższych dniach śledzić informacje dotyczące wejściówek na mecz z Wisłą.

Jeśli zostaną bilety, to kasy przed meczem z Wisłą będą otwarte dwie godziny przed meczem.

http://zaglebie.eu/informacje-o-biletac ... _2727.html

Panie i Panowie! Wreszcie na Ludowym będzie komplet, więc radzę się pospieszyć w zakupie biletów 8) A w piątek tylko i wyłącznie od Nas zależy, czy porwiemy szaleńczym dopingiem piłkarzy Zagłębia do wykrzesania z siebie 100% w pucharowej walce z krakowską Wisłą!
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2013-08-13, 8:51 pm

Wojewoda psuje nam swieto a sam zamierza sie bawic na muchowcu
http://dlapilota.pl/wiadomosci/internet ... a-muchowcu
Moze by mu grzecznie podziekowac i wymienic uprzejmosci .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez August 2013-08-13, 9:12 pm

Tomcjo napisał(a):Wojewoda psuje nam swieto a sam zamierza sie bawic na muchowcu

To tylko patronat Zygmunta. To nie oznacza, ze on tam będzie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2013-08-13, 9:23 pm

August napisał(a):
Tomcjo napisał(a):Wojewoda psuje nam swieto a sam zamierza sie bawic na muchowcu

To tylko patronat Zygmunta. To nie oznacza, ze on tam będzie.

I tak by się wkur*ił ;)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez mason 2013-08-14, 8:42 am

To wielkie kurewstwo przebrzydłego hanysa ale jestem teraz także pewien że pewien cwaniak, wielbiciel hanysów i Sralezji będzie teraz stroił piórka dobroczyńcy kibiców, że on nie widział przeszkód, że on chciał itd. To będzie powtórka z rozrywki, z czasu gdy poprzednio stadion był zamknięty. Jakie szło wtedy bratanie z kibicami :lol: a potem i tak zostali wydymani i są dymani dalej.

Jest jeden sposób: trzeba ich wszystkich po równo wypierdolić w kosmos przy najbliższych wyborach !
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez August 2013-08-14, 9:50 am

Tak po prawdzie to jakby Kaziu z Ryśkiem byli choć w miarę porządnymi gospodarzami i zabrali się za robotę, a nie namiętnie kolekcjonowali projekty stadionowe, to żadne żorskie popierdóły nie mogłyby się ot tak doczepić.
No, ale zapewne niedługo problem zniknie bo "bzyku" Chęciński zapewne dokończy z sukcesem :twisted: budowę Estadio Ślunskiego i Zagłębie - zgodnie z marzeniami Kazika o regionalnej integracji - będzie wreszcie upagniony, nowoczesny "łobiekt" u " nas na Ślunsku".
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-08-14, 5:55 pm

Na łamach GAZETY - Pan F.Smuda wypowiada się na temat meczu o PP w Sosnowcu
NIE BEDZIE LEKCEWAZENIA PRZECIWNIKA, ZAGRAMY PIERWSZYM SKŁADEM, KTO BEDZI
LEKCEWAZYŁ NATYCHMIAST Z BOISKA - oczywiście zablokowany napadzior będzie grał
ma się odblokować w Sosnowcu - Mr Brozek.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2013-08-14, 6:03 pm

Arkadiusz Chęciński, członek zarządu województwa, a prywatnie kibic Zagłębia Sosnowiec, skrytykował w internecie decyzję wojewody o zamknięciu części trybun stadionu Zagłębia Sosnowiec podczas zaplanowanego na piątek meczu Pucharu Polski z krakowską Wisłą.

Wojewoda Zygmunt Łukaszczyk zdecydował, że podczas piątkowego spotkania sektor dla gości będzie zamknięty. Powód? Stan techniczny.

- Decyzje o niewpuszczaniu gości są wynikiem urzędniczego spychania odpowiedzialności przez pana wojewodę, za ewentualne hipotetyczne wydarzenia, za które finansowane przez państwo służby odpowiedzialność ponosić powinny. Taka ich praca. Ostatecznie imprezę mamy o podwyższonym ryzyku, czyli płacimy podwójnie za ochronę, a kibiców gości nie będzie, czyli za bilety pieniążki nie wpłyną, co czyni sytuację absurdalną - skomentował na oficjalnej stronie klubu Marcin Jaroszewski, prezes Zagłębia Sosnowiec.

Jeden z internautów zapytał na Facebooku Arkadiusza Chęcińskiego, sosnowiczanina i członka zarządu województwa, co on na to? - Łukaszczyk jest wojewodą a ja jestem w zarządzie Urzędu Marszałkowskiego. Nie mamy ze sobą zbyt wiele wspólnego. Też jestem wkur...... na tą [pisownia oryginalna - przyp. red.] decyzję, bo jest bez sensu i nie ma żadnego uzasadnienia - odpowiedział Chęciński, który wydał w tej sprawie także oficjalne oświadczenie.

- Decyzja ta jest dla mnie o tyle zaskakująca, że Zagłębie Sosnowiec otrzymało licencję i zgodę na organizację imprez masowych, co więcej, stadion spełnia wymogi związane z organizacją rozgrywek we wstępnej rundzie europejskich pucharów, a tu kryteria bezpieczeństwa są jeszcze bardziej wyśrubowane. Decyzja o ewentualnym zamknięciu trybun nie może być podejmowana na podstawie domysłów i kalkulacji, gdyż jest zwyczajnie krzywdząca, nie tylko dla klubów, ale przede wszystkim dla ich kibiców - napisał Chęciński.

Od lat jestem stałym gościem na trybunach Stadionu Ludowego i nie spotkałem się z sytuacją, w której istniałoby realne ryzyko zakłóceń porządku publicznego i zmniejszenia bezpieczeństwa w czasie organizacji imprez masowych. Emocje są na trwałe wpisane w sportową rywalizację, jednak mam wrażenie, że tego typu decyzje niepotrzebnie je zaogniają - czytamy w oświadczeniu
.

Kibic się znalazł, prawie jak Sekuła w 89! Mam nadzieję, że to co z Zagłębiem robią jego bracia ślązacy po partyjnej linii, nie pozostanie bez echa!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez KBB 2013-08-14, 6:41 pm

apropopo
ogólnie Chęciński dobrze gada i faktycznie widać go na meczach nie tylko tydzień przed jakimiś wyborami...
wizualek jeszcze nie robil :)
ale ten :czerwona: cały żużlowy stadion gó.nośląski który ma niby za miliardy PLN "wybudowac" to ładna paranoja
KBB

Postprzez tomi2509 2013-08-14, 7:42 pm

czyli na sektor gości też możemy wejść?
tomi2509

Postprzez Onslow 2013-08-14, 8:34 pm

Hej ja mam pytanko czy mecz będzie transmitowany w TV- od razu was uprzedze że ide na mecz bo co na żywo to na żywo wiem że tvn turbo transmitował kiedyś ale to był chyba zeszły sezon. Jeżeli będziemy w TV to trzeba się dobrze zaprezentować żeby ludziska w kraju wiedzieli że tu ruch kibicowski nie zamarł
Onslow

Postprzez roxy 2013-08-14, 9:53 pm

tomi2509 napisał(a):czyli na sektor gości też możemy wejść?

doputy,dopuki nie odwołają statusu meczu,jako imprezy o podwyższonym ryzyku,to nie,bo ta pierdoła ją zamknęła.Gdyby jednak udało się ten status zmienić,to tak i nowy sponsor mógłby się wykazać większą ilością browarka,niż to miało miejsce ostatnio.
roxy

Postprzez Adam1906 2013-08-15, 6:08 am

Onslow napisał(a):Hej ja mam pytanko czy mecz będzie transmitowany w TV- od razu was uprzedze że ide na mecz bo co na żywo to na żywo wiem że tvn turbo transmitował kiedyś ale to był chyba zeszły sezon. Jeżeli będziemy w TV to trzeba się dobrze zaprezentować żeby ludziska w kraju wiedzieli że tu ruch kibicowski nie zamarł

Tak. Transmisja live jest na TVN Turbo.
Adam1906

Postprzez novack 2013-08-15, 6:32 am

ZNALEZIONO W SIECI

Jak wojewoda Łukaszczyk Sosnowiec chciał ratować

Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy związana była z powstaniem kolejnej części moherowego teatrzyka. Temat idealny a sympatyczny były już wiceprezydent na ch jak zwykle nie zawiódł. Wspomógł go również prezes Zagłębia Sosnowiec, który zaczyna być silną konkurencją dla sympatycznego byłego już wiceprezydenta. Zdałem sobie jednak sprawę, że sprawa jest poważna więc postanowiłem śmichy chichy odłożyć na później. Zacznijmy od początku.

Wojewoda śląski Z. Łukaszczyk decyzją nr z dnia 13 sierpnia 2013r. zakazał Zagłębiu S.A. przeprowadzenia w dniu 16 sierpnia 2013r. meczu piłki nożnej w ramach Pucharu Polski pomiędzy drużynami Zagłębie Sosnowiec i Wisła Kraków z udziałem publiczności na sektorze kibiców przyjezdnych.

Cóż po Pogoni, Lechu, Bydgoszczy, Lechii, Lubinie, Chojniczance jest to decyzja, która nie powinna dziwić, gdyż bezpośrednio wpisuje się ona w politykę jaśnie nam panującej partii rządzącej. Parafrazując "nie róbmy polityki, zamykajmy stadiony". Ale o co chodzi? zapytacie. Wystarczy zajrzeć na fora kibicowkie i już mamy odpowiedź.

Podobno krakowscy kibice wybierali się do S-ca w liczbie przekraczającej ilość miejsc na sektorze gości. W związku z powyższym odpowiednie służby doszły do wniosku, że krakowscy kibice, którzy nie zmieszczą się na stadionie w celu zapewnienia sobie jakiejkolwiek rozrywki, niczym wikingowie, zaczną plądrować, rabować, no i gwałcić. Wystosowano więc stosowne dokumenty do wojewody, a ten już wiecie co zrobił (jakby powyższa decyzja miała kogokolwiek zatrzymać przed przyjazdem do S-ca).

Decyzja jak decyzja, można się z nią zgadzać lub nie. Widowisko sportowe trochę ucierpi, ale nie za dużo. Przypomnę tylko, że nie jest już to Wisła z czasów Kasperczaka. Obecnie jej trenerem jest niejaki Smuda. Smuda i wszystko jasne ale wróćmy do meritum.

Przy okazji swojej szansy by siedzieć cicho nie wykorzystali sympatyczny były wiceprezydent na ch i obecny Prezes ZS. Jak mawiają chcącemu nie dzieje się krzywda, więc zobaczmy co powiedzieli i odnieśmy się do tego.

W pierwszej kolejności zajmiemy się Chęcińskim.

"Łukaszczyk jest wojewodą a ja jestem w zarządzie Urzędu Marszałkowskiego. Nie mamy ze sobą zbyt wiele wspólnego."

Oczywiście. Poza tym, że obaj są nominatami rządzącej w naszym pięknym kraju Platformy Obywatelskiej. Na pewno nigdy w życiu się nie spotkali, ani na żadnym zjeździe partyjnym, ani w ogóle. Nie mają też wspólnych znajomych, ani numerów do siebie. Podejrzewam wręcz, że w ogóle o sobie nigdy wcześniej nie słyszeli.

W końcu jeden urzęduje w K-cach na Ligonia 46, a drugi w K-cah na Jagiellońskiej 25. Sprawdziłem w google maps. Dzieli ich cale 260 metrów, 3 minuty spacerkiem.

W ramach przerwy na kawę można wybrać się do kolegi partyjnego z flaszeczką czegoś mocniejszego i załatwić sprawę przy kieliszku, znaczy przy koleżeńskiej pogawędce. Nie, a po co, lepiej powojować na fejsiku, tak jest bezpieczniej.

"Też jestem wkur...... na tą decyzję" pisze nasz internetowy wojowniczek. I co zamierza zrobić?

"W związku z zaistniałą sytuacją planuję zorganizować spotkanie dotyczące bezpieczeństwa na Stadionie Ludowym w Sosnowcu, z udziałem przedstawicieli urzędu miasta, policji, wojewody, MOSiR-u i oczywiście kibiców Naszego klubu."

Czyli nic. Wielkie nic. Może w ramach swego wkur..... nie postawi chociaż kurtynki przed urzędem wojewódzkim. Pytanie: czy starczy mu odwagi?

A czym naraził się prezes ZS? Ten również się wysilił, wydał oświadczenie na stronie internetowej ZS. Nie odwołał się od przedmiotowej decyzji, nie zaskarżył jej. Nie. Nie zrobił nic, co powinien zrobić jako prezes spółki, którą zarządza. Zwłaszcza w sytuacji gdy spółka ta jest zadłużona a wpływy z biletów będą mniejsze od zakładanych. W sytuacji gdy trwa walka o przetrwanie, a każdy grosz jest na wagę złota. Po prostu wyżalił się w necie. Zobaczmy więc co napisał.

„Skoro klub dostaje licencję, jest zgoda na organizację imprez masowych, a stadion spełnia nawet wymogi na wstępne rundy europejskich pucharów, to ciągłe nękanie nas koniecznością udowadniania i potwierdzania czegoś co zostało już sprawdzone, jest niezrozumiałe. Mimo spełnienia warunków, zawsze jest coś, do czego można się odwołać, czy mówiąc wprost - przyczepić. Decyzje o niewpuszczaniu gości są wynikiem urzędniczego spychania odpowiedzialności przez pana wojewodę, za ewentualne hipotetyczne wydarzenia, za które finansowane przez państwo służby odpowiedzialność ponosić powinny. Taka ich praca. Ostatecznie imprezę mamy o podwyższonym ryzyku, czyli płacimy podwójnie za ochronę, a kibiców gości nie będzie, czyli za bilety pieniążki nie wpłyną, co czyni sytuację absurdalną. Ciężka praca pomagających Zagłębiu kibiców, życzliwych władz Sosnowca i ludzi z klubu jest niweczona automatycznym podpisem pod papierem, nad treścią którego pan wojewoda pewnie nie miał czasu się zastanowić. Kibiców na stadionach w Polsce nie ma, bo tor przeszkód na trybuny jest trudny do przejścia. irytujący, a czasem po prostu frustrujący i upokarzający. A gdy trafia się wydarzenie, sprawa nabiera wagi, to i cios jest silniejszy i bardziej boli.”

Co z tego wynika? Prezesik lubi nadużywać zdań wielokrotnie złożonych. Przedmiotowa wypowiedź jest jednym wielkim bełkotem, co zastanawia, gdyż ten pan był dziennikarzem. A nawet szefował redakcji sportowej w TV K-ce. Ja wiem, że poziom dziennikarstwa z roku na rok jest coraz niższy ale pewnego poziomu nie powinno się przekraczać. Prezesik pokazał, że granice nie istnieją.

To może chociaż władze miejskie coś zrobiły? Też nie. Są zajęte ratowaniem upadającego hokeja. Zajęte tak bardzo, że nie zauważyły, iż hokejowe ZS nie otrzymało licencji na sezon rozgrywkowy 2013/2014 z powodu nie uzupełnienia wymaganej dokumentacji licencyjnej (za: hokej.net).

Na tym kończę na dziś. Niech każdy spojrzy na poczynania nieodpowiedzialnych chłoptasiów w krótkich spodenkach, których pensje wypłacane są z naszych podatków i sam wyciągnie wnioski.

Autor: Moher Sosnowiecki o 15:54
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna