Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Anakin 2013-07-02, 1:04 pm

Ten transfer Grunta to lepszy majstersztyk niż Dudka z Sokoła Tychy do Feyenoordu. Jestem pod wrażeniem.
Anakin

Postprzez novack 2013-07-02, 4:02 pm

Czy mówi się coś w kuluarach o kwocie?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez patrios91 2013-07-02, 8:31 pm

Ryndak zostaje. Legia dała nam 4ch mlodych,zobaczymy czy Kmiec się na jakiegoś zdecyduje. Poszukiwania zastępcy Kudly trwają. Za Grunta..pewnie smieciowe pieniadze skoro nie ujawniają kwoty. Powodzenia. Może będzie z nim jak z Zielińskim.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez MrCricket 2013-07-02, 9:43 pm

Z tym Gruntem to dla mnie sensacja. Widać w nim potencjał, ale jako napastnik marnował dużo bramkowych sytuacji. Jest bardzo młody, ma szansę się rozwinąć,a taka szansa w życiu raczej mogła by się już nie zdarzyć. Prezes i trener muszą bardzo intensywniei szybko działać,aby sprowadzić godnych następców za tych co odeszli, bo przerwa w sezonie jest bardzo krótka. Na tych młodzieżowców z Legii nie liczyłbym za bardzo, bo to zawodnicy pewnie raczej dla uzupełnienia składu i dla spełnienia wymogów regulaminowych. Nie znam nazwisk, ale oni raczej nie będą mieli umiejętności i doświadczenia, żeby decydować o obliczu gry Zagłębia.
MrCricket

Postprzez wojtas sc 2013-07-02, 9:59 pm

patrios91 napisał(a):Poszukiwania zastępcy Kudly trwają..

ptaki cwierkaja ze Zagłebie ma na oku bramkarza z kolejarz stróże
wojtas sc

Postprzez Anakin 2013-07-03, 11:47 am

MrCricket napisał(a):Z tym Gruntem to dla mnie sensacja.

Michał Grunt będzie zawodnikiem SC Bragi, która zeszły sezon portugalskiej Primeira Ligi zakończyła na czwartym miejscu. Nigdy o nim nie słyszeliście? Nic dziwnego, w ekstraklasie ani pierwszej lidze nie zagrał nawet minuty, w drugoligowym Zagłębiu Sosnowiec grał niewiele. Sprawa transferu jest tajemnicza, a kluczem do jej rozwiązania może być osoba menedżera zawodnika.
Grunt jest wychowankiem Zagłębia. W sezonie 2011/12 trafił do Polonii Warszawa na zasadzie wypożyczenia, nie rozegrał jednak ani jednego ligowego meczu. Napastnik dobrze radził sobie w Młodej Ekstraklasie, ale "Czarne Koszule" nie zdecydowały się na transfer.

Najpierw słaby, później kontuzjowany
Czy powodem takiej decyzji były tylko problemy finansowe warszawian? Chyba nie, ponieważ po powrocie do Sosnowca rewelacyjnie się nie prezentował. Grunt wystąpił tylko w sześciu meczach II ligi, w których na boisku przebywał 239 minut.

W zeszłym sezonie w trzeciej klasie rozgrywkowej nie zdobył ani jednej bramki i szybko złapał kontuzję, która wyeliminowała go z gry. Właściwie jedynym "argumentem", który jakoś może wytłumaczyć transfer do Bragi, może być to, że świetnie się prezentował... w Football Managerze 2012.

Czy to wystarczająco dużo, by na sprowadzenie go zdecydował się czwarty zespół ligi portugalskiej? Zespół, który w tym sezonie zdobył superpuchar kraju? Zespół, który dwa lata temu grał w finale Ligi Europy?

Obrotny menedżer
Wyjaśnieniem tej zagadki może być osoba jego agenta. Jarosław Kołakowski wcześniej w Bradze umieścił już dwóch piłkarzy - Marcina Chmiesta i Pawła Kieszka. Pierwszy w Portugalii spędził tylko pół roku i wrócił do Polski do Arki Gdynia, drugi z czasem trafił nawet do Porto, a teraz gra w Vitorii Setubal.

Spreparowana kompilacja nie wystarczyła. Rumun opuścił zgrupowanie
Mimo wszystko tamte transfery jeszcze jakoś wytłumaczyć się da. Kieszek przed transferem na koncie miał już kilkadziesiąt meczów w Polonii Warszawa oraz epizod w greckim Aigaleo.

Chmiest co prawda szybko wrócił z podkulonym ogonem, ale wcześniej w ekstraklasie bronił barw GKS-u Bełchatów, Legii Warszawa i Odry Wodzisław. W stolicy szło mu fatalnie, ale już w śląskim klubie w czternastu meczach rundy jesiennej sezonu 2006/07 zdobył osiem goli. Potem trafił do Bragi.

Wzięli go w ciemno?
Jakie szanse na pójście przynajmniej w ślady Kieszka ma napastnik, który w Polsce nie zagrał ani minuty w ekstraklasie czy nawet pierwszej lidze? Portugalczycy na pewno nie sprowadzają go jako młodego talentu, bo na zachodzie 20-latków za takie się nie uważa.

Z drugiej strony Gruntowi zaproponowano czteroletnią umowę. Czy polskim klubom kolejny raz umknął wielki talent, czy jednak to Braga bierze w ciemno taniego gracza poleconego przez znajomego menedżera? Bo na żywo skauci raczej go nie oglądali, przynajmniej nie przez ostatnie kilka miesięcy, kiedy był kontuzjowany.

http://sport.tvn24.pl/pilka-nozna,105/z ... 36931.html
Anakin

Postprzez Adam1906 2013-07-03, 2:45 pm

18-letni obrońca Jan Grzesik pierwszym wypożyczonym młodym piłkarzem Legii.
http://www.90minut.pl/news/215/news2150 ... owiec.html
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-07-04, 2:45 pm

Za 90 minut - trzech zawodników Zagłebia podpisało umowy tj. Bolek,
Gruba i Matusiak.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2013-07-04, 4:26 pm

Bolo to juz sie chyba zadomowil w Sosnowcu do konca kariery,a jego forma z roku na rok slabsza. Dobrze,ze trzon zostaje. Czekam na pewne wzmocnienia pewnych ludzi w walce o awans. Chodzi mi o takie postacie jak np. Mójta. Trzech takich zawodników plus paru naszych mlodych i z Legii i moze byc ciekawie. Mam nadzieje,ze Jaroszewski tego nie schrzani.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-07-04, 5:11 pm

Za 90 minut - testowani z Legii to Jan Grzesik, Bartosz Widejko, B. Czarnecki
i Paweł Wolski oraz bramkarz Mateusz Struski z innego klubu.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-07-04, 5:32 pm

Idąc dalej za tymi info to Kol. NH12 w dniu 23.06.2013 - pisał otym bramkarzu
iz warto go sprawdzic bo ponoc to jest dobry zawodnik.
Co sie tyczy Legii - mnie obił sie o uszy tylko Paweł Wolski - mysle ze nawet
byl pzrywołany do Legii przez Jana Urbana , natomiast pozostali nieznani
moze sa Kol. którzy wiedzą wiecej o Legionistach.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adam1906 2013-07-04, 6:23 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):moze sa Kol. którzy wiedzą wiecej o Legionistach.

Z forum Legii:
Widejko - lewy obrońca, w zeszłym roku trenowal z "jedynką", po serii testów w różnej maści Bełchatowach wylądował na wypożyczeniu w Suwałkach. Tam podobno się wyróżniał i teraz miał jechać na obóz z Widzewem. Jestem zdziwiony, że jest do Was przymierzany. Powinien być wzmocnieniem.

Wolski - prawy lub lewy obrońca, dobra technika, gra do przodu (brat Rafała), ostatnio testowany w Dolcanie

Grzesik - ponoć szybki skrzydłowy lub boczny obrońca z super wrzutką, zdobywca MPJ

Czarnecki - napastnik, który niezbyt się łapał w Młodej Legii, ale może u Was odpali.
Adam1906

Postprzez Qcu20 2013-07-05, 11:06 am

Tak sobie myślę, po co nam Struski, bramkarz ,który cały poprzedni sezon miał stracony....
No ale zobaczymy ; ) Mójta - coś mi to mówi...

Mnie się kiedyś podobał grający u nas Adrian Mielec.
Qcu20

Postprzez STACH PL 2013-07-05, 4:05 pm

[quote="Qcu20"]Tak sobie myślę, po co nam Struski, bramkarz ,który cały poprzedni sezon miał stracony....
No ale zobaczymy ; )

A po co Bradze Gruncik też miał straconą rundę....
Co do młodych legionistów ok zobaczymy co potrafią, ale ja czekam jeszcze na jakiś konkretnych 2-3 zawodników do gry od razu którzy się nie załapią do extraklasy lub I-ligi byle nie szrot,a może nasi skauci (mamy takowych?) coś wypatrzyli ?
STACH PL

Postprzez Adamek182 2013-07-05, 4:43 pm

Okazuje się że piłkarze zaczeli rozumieć dla kogo grają,i gdzie grają. Zaczynają czuć przywiązanie itd. Sygnał dał Szatan. Po nim kolejne brawa na stojąco dla Jankesa. Został i w tym sezonie z Zagłębiem wywalczył awans do 1-szej ligi...ah, zagalopowałem się?
Dzięki Jankes.....jedziemy!!!!!!!!!!!
Adamek182

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników