Chojniczanka-Zagłębie Sosnowiec .2013-03-09, 15:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Chojniczanka-Zagłębie Sosnowiec .2013-03-09, 15:00

Postprzez August 2013-03-10, 11:33 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. August jak zwykle ostrze krytyki ma przygotowane na cała runde. OK
Rozumiem ze na Łajzy nie bedzie Kol. chodzil na LUDOWY bo nie ma sensu

Zupełnie niepotrzebny sarkazm z Pańskiej strony tym bardziej, że sam Pan się poczuł urażony gdy spytałem kiedy ostatnio widział Pan Zagłębie na żywo. A prawda jest taka, że na Ludowym została już tylko garstka, która i tak będzie jeszcze kruszeć bo ludzie od dawna mają dość dziadostwa.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2013-03-10, 12:25 pm

Na pewno nie można napisać, że w tym meczu piłkarzom zabrakło zaangażowania. Decydujące były błędy w obronie stoperów i brak skuteczności. Przy pierwszej bramce Sierczyński, który jak słusznie napisał Novack nie jest prawym obrońcą, został ograny jak dziecko, Jarczyk stał sobie nikogo nie pilnując, a Marek przeszkodził własnemu bramkarzowi w interwencji. Druga bramka to kuriozum ze strony Marka, który ani nie kryje napastnika, ani nawet nie robi kilku kroków do przodu, żeby złapać go na spalonym. A powinien zrobić jedną z tych dwóch rzeczy od razu jak zobaczył stratę z przodu. W konsekwencji Kudła miał ewidentną czerwoną kartkę i tylko dziwnej łaskawości sędziego zawdzięczamy to, że w 56 minucie nie było po meczu.

Prawdziwy problem jest z napastnikami. Niestety Jankowskiego jakby nie było na boisku i nieprzypadkowo został zmieniony jako pierwszy. Inna sprawa, że o Tumiczu można napisać to samo. Mamy za to mocny środek pola. Tutaj zdominowaliśmy Chojniczankę, czego efektem była bardzo duża ilość stałych fragmentów, z których może ze dwa przełożyły się na groźniejsze sytuacje. Było kilka rzutów wolnych z takich miejsc, że aż prosiło się, żeby uderzał pewien zawodnik, którego dzięki prezesowi już w Zagłębiu nie ma. Sprowadzony w jego miejsce Grube strzelał w mur albo w kosmos.

Ogólnie gra drużyny nie wyglądała źle. Różnica między nami, a Chojniczanką polega na tym, że oni mają skutecznego napastnika, a my nie. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało za tydzień na tle słabszego rywala.
django

Postprzez SPB 2013-03-10, 1:23 pm

SPB

Postprzez kriss68 2013-03-10, 1:37 pm

novack napisał(a):Obie bramki po akcjach prawą stroną naszej obrony, a czy ktoś wie kto jest nominalnym prawym obrońcą w Zagłębiu? Takiego w obecnym składzie nie ma, jest za to 3 lewoskrzydłowych. Sierczyńskiego ktoś przecież tam na tej prawej obronie postawił. Chłopak który nominalnie gra zupełnie w innym miejscu boiska, ale ktoś widział w nim potencjał bocznego obrońcy, podobnie jak Pierścionek widział potencjał napastnika w Adrianie Marku.

Priorytetem w zimowym oknie było pozyskanie prawego obrońcy. I ja również się pytam co za idiota wstawił tam Sierczyńskiego. Na skrótach ze sparingu z Wisłą dokładnie widać że robili z nim co chcieli ,teraz podobnie z Chojniczanką , przy pierwszej bramce nie dał rady Garuchowi przy drugiej prawa strona / gdzie poszło podanie/ całkowicie pusta.
Ewidentne wstawianie na minę gościa który nigdy nie grał na tej pozycji.
kriss68

Postprzez jondek 2013-03-10, 7:59 pm

Z tego co widze i słysze,to było kilka rzutów wolnych stworzonych przez naszych pilkarzy,przy których Lachowski,poradziłby sobie bez trudu.Ale......A ten nasz Rafał"Blokada",to niech może pokopie z Akademią Futbolu,to się może odblokuje :redface: :twisted: Mógłbym ja się zablokować w robocie,to kierownik już by wiedział na drugi dzień,jak mnie odblokować :kiepsko:
jondek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-03-10, 8:21 pm

Kol. August - otóz ku napewno zdziwieniu wielu Forumowiczów bylem
na Ludowym i prosze sobie wyobrazic iz moje Zaglebie przegrało 1-0
i nie robie z tego problemu bo taki jest football - powiem wprost iz
bardzo zalezy mi aby moje Zagłebie wyrało kilka spotkan po kolei
a czolowka zlapała oddech Zagłebia, ale nie wiem czy to sie uda.
A tak nawiasem czeski napadzior który mial byc u nas gra w Piascie
jak z nut - dzisiaj w Szczecinie strzelił dwie bramki zwycieskie dla
Piasta - mysle ze to była zciema ze strony Piasta, aby zagrał u nas.
Kol. August nie jestem złosliwy w zadnym razie - tylko Zagłebie dla
mnie stanowi pewna wartość i nie chciałbym aby na Klub , pilkarzy
kierowano skomne bo skromn ale zawsze epitety.
Jesli uraziłem przepraszam Kol August.
Serdecznie przepraszam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2013-03-12, 6:45 pm

Prawdziwy problem to jest z obroną,a mianowicie ze środkiem. Marek od dwoch sezonów gra raz do d*py,a raz dobrze. Jarczyk miał być podporą defensywy i najlepszym obrońca w skladzie...a czasami,a nawet często prezentuje poziom Dziolki. Jeśli tak wygląda najlepszy stoper to ja dziękuje. Budowanie składu trzeba zaczynać od tyłu. Marek i Jarczyk sa przecietniakami w ii lidze,a zmiennikow nie ma. Nawet jak Jankes się odblokuje albo Tumicz pokaże klasę to nasz duet stoperow zawali jak zwykle pare brameczek i albo przegramy wygrany mecz albo go zremisujemy. Rozumiemtanie koszty utrzymania,ale ile można to ciągnąć. Nawet nie ma sensu mówić o dalszych pozycjach skoro nie ma podstawy w skladzie. Obejrzyjmy powtorki straconych bramek w tej rundzie,jesli mowie nie prawde. Na konto Sierczynskiego dopiero jedna...środkówy pomoccik na prawej obronie. Boże.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez jondek 2013-03-14, 9:22 pm

Na stronie głównej Pajączek narzeka że Chojnice są dla nas pechowe,mieliśmy przewage ale nie strzeliliśmy jako pierwsi gola,bo wtedy mecz byłby do wygrania i tym podobny bełkot.Aha,i jeszcze że rywal był trudny,a teraz przed nami kolejny,równie trudny rywal.No to ręce opadają i "szczena" :twisted:W pełni to rozumiem.W tej grupie,nie ma łatwych przeciwników.Dlatego,jeżeli mogę coś doradzić to: CHŁOPAKI,PRZETRZYMAJCIE JAKIMŚ CUDEM,PIERWSZĄ MINUTE!!!!
jondek

Postprzez Anakin 2013-03-15, 8:07 am

jondek napisał(a):CHŁOPAKI,PRZETRZYMAJCIE JAKIMŚ CUDEM,PIERWSZĄ MINUTE!!!!

Tylko, że przy takich brakach na prawej stronie i tak pozostanie pytanie: co dalej ? Będziemy grać z lepszym przeciwnikiem i porażka murowana.
Anakin

Postprzez jondek 2013-03-15, 2:05 pm

Wtedy będziemy prosić:Chłopaki,tylko nie na ZERO Z PRZODU :kiepsko: :redface:
jondek

Postprzez Tomcjo 2013-03-15, 8:20 pm

II liga: Energetyk ROW 3-0 Chojniczanka
I wszystko w temacie .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez August 2013-03-16, 12:39 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jesli uraziłem przepraszam Kol August.
Serdecznie przepraszam
Tadeusz

No to mnie Pan załatwił. Czuję się zażenowany. Ani mi przez myśl nie przyszło aby czuć się w stosunku do Pana urażonym. Byłem po pprostu zły na tak szybko straconą bramkę.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna