Prezes Zagłębia nie zwolni Wyrobka. "Trzeba zażyć środki uspokajające"
Data: 11:40, 2012-09-21
- Sytuacja organizacyjna drużyna na pewno nie jest na 16. miejsce w lidze - irytuje się Leszek Baczyński, prezes Zagłębia Sosnowiec.
Trenera Jerzego Wyrobka jednak nie zwolni.
- Najprościej byłoby zwolnić trenera, ale z doświadczenia wiem, że to by nic nie dało. Ze szkoleniowcami mamy smutne doświadczenia, bo kiedy przyszedłem do klubu musieliśmy jeszcze spłacać trzech innych. Nie jestem Józefem Wojciechowskim, który zmieniał trenerów jak rękawiczki, ale miał do tego prawo, bo wykładał swoje pieniądze. Głównym udziałowcem spółki jest jednak gmina, więc decyzje podejmuje rada nadzorcza - tłumaczy.
- Jestem długodystansowcem i wierzę trenerowi, że jest w stanie wyprowadzić zespół z tej sytuacji. Jeżeli w Kluczborku zanotujemy kolejną porażkę, odwiedzę szatnię i zastanowimy się, co z tym fantem zrobić. Wszyscy wiedzą, że Zagłębie jest łakomym kąskiem dla szkoleniowców, bo zespół ma potencjał i na dodatek płaci w terminie. Doskonale wiem, jakie ciśnienie towarzyszy zespołowi, ale trzeba zażyć środki uspokajające i uzbroić się w cierpliwość. Kibice muszą wiedzieć, że w klubie obowiązują realne prawa ekonomii - dodaje Baczyński.
O przełamanie Zagłębie zagra na wyjeździe z MKS-em Kluczbork.
http://www.sportslaski.pl/prezes-zagleb ... ,info.html