Jerzy Wyrobek - trener Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Jerzy Wyrobek - trener Zagłębia Sosnowiec

Postprzez August 2012-09-15, 9:59 am

django napisał(a):Pytanie tylko, czy Baczyński, który w klubie otoczył się koleżkami, będzie zdolny do pożegnania się z nimi.

Sztab szkoleniowy powinien był sobie Jorguś sam wybrać, a tak ma narzuconych współpracowników typu Stanek, który ponoć ma dużo do powiedzenia, chyba nawet za dużo. Oczywiście Jorguś też jest trenerem, który na najlepsze lata ma za sobą ale lepszego Baczyński po prostu nie umie znaleźć.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez bbartek 2012-09-21, 9:19 am

Zbulwersowało mnie zdjecie zamieszczone w dzisiejszym lokalnym dodatku do GW.
Na zdjęciu"nasz" trener na stadionie Ruchu w rozmowie W.Grzybem który odpowiada w Ruchu za marketing.
Ciekaw jestem o czym Panowie rozmawiali ? Chyba o pogodzie....
Trener ma czas na pogawędkę z WG i to ok ale kiedy Trener Wyrobek był na meczu IV , V ligi i znalazł "jakiś talent do gry w Zagłębiu?
A może Panowie rozmawiali o marketingu? O nowych potencjalnych sponsorach dla...?
A może Trener namawiali WG do gry w Zagłębiu ?
Oczywiście Trener ma prawo spotykać sie z kim chce i gdzie chce, pod warunkiem, że swój czas pracy w 100% dedykuje Zagłebiu, a sadząc po wynikach mam co do tego poważne wątpliwości.
bbartek

Postprzez STACH PL 2012-09-21, 10:43 am

Pan Wyrobek ma niebieską krew i to jest jasne dla wszystkich,żyje meczami Ruchu jest przywiązany do nich osiągnął z niebieskimi największe sukcesy i to jest normalne dla fanatyków swojego klubu. Talenty
bbartku to może i Wyrobek jakieś zauważył ale jak znam życie wylądują w Ruchu.
U nas pan Wyrobek po prostu nie ma motywacji(KASA) i myśli że pracuje charytatywnie i "robi dobrą minę do złe gry"
Natomiast wynik sondy jednoznaczny :!: ok tylko skąd Baczyński ma zatrudnić nowego trenera jak nas nie stać na wybitnego trenera.Są na rynku Płatek,Żurek tylko materiał zawodniczy u nas słaby o kasie nie wspomnę.
Ostatnio edytowano 2012-09-21, 11:16 am przez STACH PL, łącznie edytowano 1 raz
STACH PL

Postprzez August 2012-09-21, 11:01 am

Prezes Zagłębia nie zwolni Wyrobka. "Trzeba zażyć środki uspokajające"
Data: 11:40, 2012-09-21
- Sytuacja organizacyjna drużyna na pewno nie jest na 16. miejsce w lidze - irytuje się Leszek Baczyński, prezes Zagłębia Sosnowiec. Trenera Jerzego Wyrobka jednak nie zwolni.

- Najprościej byłoby zwolnić trenera, ale z doświadczenia wiem, że to by nic nie dało. Ze szkoleniowcami mamy smutne doświadczenia, bo kiedy przyszedłem do klubu musieliśmy jeszcze spłacać trzech innych. Nie jestem Józefem Wojciechowskim, który zmieniał trenerów jak rękawiczki, ale miał do tego prawo, bo wykładał swoje pieniądze. Głównym udziałowcem spółki jest jednak gmina, więc decyzje podejmuje rada nadzorcza - tłumaczy.

- Jestem długodystansowcem i wierzę trenerowi, że jest w stanie wyprowadzić zespół z tej sytuacji. Jeżeli w Kluczborku zanotujemy kolejną porażkę, odwiedzę szatnię i zastanowimy się, co z tym fantem zrobić. Wszyscy wiedzą, że Zagłębie jest łakomym kąskiem dla szkoleniowców, bo zespół ma potencjał i na dodatek płaci w terminie. Doskonale wiem, jakie ciśnienie towarzyszy zespołowi, ale trzeba zażyć środki uspokajające i uzbroić się w cierpliwość. Kibice muszą wiedzieć, że w klubie obowiązują realne prawa ekonomii - dodaje Baczyński.

O przełamanie Zagłębie zagra na wyjeździe z MKS-em Kluczbork.
http://www.sportslaski.pl/prezes-zagleb ... ,info.html
August

Postprzez LucasUSA 2012-09-21, 11:19 am

August napisał(a):Prezes Zagłębia nie zwolni Wyrobka. "Trzeba zażyć środki uspokajające"
Głównym udziałowcem spółki jest jednak gmina, więc decyzje podejmuje rada nadzorcza

A rada nadzorcza ma wszystko w dupie. Czy moze ktos mi przypomniec, kto zasiada w tym zacnym gremium?

August napisał(a):Jeżeli w Kluczborku zanotujemy kolejną porażkę, odwiedzę szatnię i zastanowimy się, co z tym fantem zrobić.

Oooo, to mi sie podoba, taki putinowski styl! Zejdzie do szatni... To zes sie jeszcze kuzwa Baczynski tam wczesniej nie pofatygowal?!

August napisał(a):Kibice muszą wiedzieć, że w klubie obowiązują realne prawa ekonomii - dodaje Baczyński.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LucasUSA

Postprzez August 2012-09-21, 11:33 am

Z tą radą nadzorczą Baczyński głupoty opowiada. Jej istnienie to wymóg kodeksowy, a nie fakt, że akcjonariuszem jest Gmina. Poza tym może sobie ona wprowadzić do statutu opiniowanie zmiany trenera, nic więcej. W tego typu sprawach klub reprezentuje Zarząd więc niech Baczyński nie wprowadza ludzi w błąd.
August

Postprzez LucasUSA 2012-09-21, 11:44 am

Skoro mamy wszechmocna rade nadzorcza, to po co nam prezes?
LucasUSA

Postprzez August 2012-09-21, 11:55 am

LucasUSA napisał(a):Skoro mamy wszechmocna rade nadzorcza, to po co nam prezes?

No niestety, w praktyce to od Zarządu najwięcej zależy przyszłość i rozwój klubu
August

Postprzez bbartek 2012-09-21, 11:59 am

A kto jest w ZarzÄ…dzie ?
bbartek

Postprzez bbartek 2012-09-21, 12:06 pm

Według KRS Zarząd jest jednoosobowy(LB).
Ale czy to jest aktualne ?
bbartek

Postprzez August 2012-09-21, 12:08 pm

bbartek napisał(a):Według KRS Zarząd jest jednoosobowy(LB).

Sąd rejestrowy móle jeszcze nie wpisać Adamczyka. Nie wiem jak teraz ale jak 2 lata temu powołano jednego członka zarządu w pewnej spółce w lutym to wpisany został we wrześniu
August

Postprzez LucasUSA 2012-09-21, 9:31 pm

bbartek napisał(a):A kto jest w Zarządzie ?

Pewnie jak w wielu zarzadach, same slupy (byle z klucza) :lol:
LucasUSA

Postprzez August 2012-09-21, 10:05 pm

bbartek napisał(a):Według KRS Zarząd jest jednoosobowy(LB).

Wg oficjalnej również. A przewodniczącym RN jest nadal imć Sławczyk.
August

Postprzez django 2012-09-21, 10:09 pm

August napisał(a):- Najprościej byłoby zwolnić trenera, ale z doświadczenia wiem, że to by nic nie dało. Ze szkoleniowcami mamy smutne doświadczenia, bo kiedy przyszedłem do klubu musieliśmy jeszcze spłacać trzech innych. Nie jestem Józefem Wojciechowskim, który zmieniał trenerów jak rękawiczki, ale miał do tego prawo, bo wykładał swoje pieniądze. Głównym udziałowcem spółki jest jednak gmina, więc decyzje podejmuje rada nadzorcza - tłumaczy.

Ale o co chodzi? Przecież jeszcze niedawno Baczyński nie chciał nawet podać na ile podpisał z Wyrobkiem kontrakt, sugerując, że w każdej chwili może rozwiązać umowę, bo są koleżkami. Więc o jakim wykładaniu pieniędzy mówimy? Co do podejmowania decyzji przez RN, to mam nadzieję, że Baczyński po prostu pierdoli od rzeczy i robi z nas idiotów, bo w przeciwnym razie okaże się, że klubem rządzi kilku nieznanych nikomu ludzi nie wiadomo po co i z czyjego nadania.

August napisał(a):Kibice muszą wiedzieć, że w klubie obowiązują realne prawa ekonomii - dodaje Baczyński. l

Nieprawda. Gdyby w klubie obowiązywały realne prawa ekonomii, to prezes, który przez półtora roku nie potrafi znaleźć żadnego sponsora, a jego aktywność polega na przelewaniu na konta wierzycieli pieniędzy, które mu daje miasto, już dawno by nie był prezesem.
django

Postprzez django 2012-09-21, 10:17 pm

August napisał(a): A przewodniczącym RN jest nadal imć Sławczyk.

Ludzi Szatana (w tym Sławczyka) i duetu Kozielski - Książek odwołali z RN wiosną. Przewodniczącym RN jest zdaje się Lechosław Juszczyk, prezes Zagłębiowskiej Izby Gospodarczej i zapewne zaufany człowiek Sprawdzonego Gospodarza.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników