Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez August 2012-08-20, 6:41 pm

(...)
Jestem pełen podziwu dla naszych kibiców! Są wspaniali, świetnie wspierają naszych młodych piłkarzy. Dla porównania kilka kilometrów stąd zawodników wyzywa się od "pajacyków" - wskazał Piotr Pierścionek.
(..)

Mam nadzieję, że tą wypowiedzią zamknąłeś sobie Piotrek, wstęp do naszego klubu na wieki wieków.
Plując w ten sposób pokazałeś,że jesteś zwykłą małostkową gnidą.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Kiba 2012-08-20, 8:10 pm

przecież nazwał rzeczy po imieniu ;d
Kiba

Postprzez August 2012-08-20, 9:18 pm

Kiba napisał(a):przecież nazwał rzeczy po imieniu ;d

Nie jego babci zasrany interes, to jedno.
Gość jest teraz trenerem bytomian więc niech sobie komentuje porażki prowadzonej przez siebie drużyny, to drugie.
Dwa razy prowadził Zagłębie i nic z tego specjalnie nie wynikło, to trzy.
Jak Ci nie pasują kibice Zagłębia, to - po czwarte - zawsze ze swoim kuplem Piotrkiem możesz zacząć sławić kibiców bytomian. Najlepiej na ich forum.
August

Postprzez Kiba 2012-08-20, 9:22 pm

i po co się tak podniecasz?
dopingowałeś podczas meczu?
pozwól że odpowiem za ciebie- NIE
więc po co te przyśpiewki na dobre i na złe no chyba ze to reklama serialu na tvp2
Kiba

Postprzez August 2012-08-20, 9:42 pm

Chyba nie trzeba być specjalnie rozgarniętym, aby wiedziec, że konferencja prasowa po meczu Polonii Bytom nie jest raczje miejscem własciwym do oceny kibiców Zagłębia Sosnowiec, cokolwiek by nie zrobili. No, chybaa , że dokonano czegoś wyjatkowo ohydnego w postaci gwałtu zbiorowego na sztabie szkoleniowym z Jogusiem na czele i przynajmniej części drużyny. Dlatego mam nadzieję, że znajdzie się na forum ktoś kto w - byc może - bqrdziej inteligentny sposób wyjasni to ludziom pokroju tego powyżej.
Co do kwestii "na dobre i na złe" postawiłem w innym wątku pytanie: czy jest i jesli tak to gdzie sie znajduje granica wierności klubowi. Mam tu na myśli ocene klubu, jego włascicieli i działaczy w okresie po spadku z OE.
August

Postprzez django 2012-08-21, 12:40 am

Ja mam taką informację dla Piotrusia P. któremu chyba sodówa całkiem uderzyła po tym, jak spadła mu z nieba I liga, chociaż w ciągu dwóch sezonów nic nie ugrał z Balinem, w którym podobno miał kasę i skład na stuprocentowy awans. Jeszcze trochę i cudowna bytomska publiczność zapewne potraktuje cię gorzej niż Fornalaka, który w przeciwieństwie do ciebie - przybłędy ze znienawidzonego Zagłębia - był w Bytomiu prawie legendą:

Trener Polonii Bytom, Dariusz Fornalak, po meczy z Dolcanem powiedział: - Jeżeli ktoś krzyczy do mnie personalnie, że mam wyp..., jeżeli taka będzie wola większej grupy osób, pracujących dla dobra klubu, to Fornalaka nie będzie. Podszedłem do kibiców, nie mam z tego tytułu żadnego problemu. Tak jak powiedziałem, to m.in. dla nich tutaj się pracuje. Jeżeli kibic Polonii Bytom będzie lżył swojego trenera i będzie uważał, że trener jest w tym klubie zbędny, to ja odejdę, nie będę tutaj na siłę siedzieć i robić z siebie pośmiewiska. Nie będę przeciwko kibicom Polonii, którzy mają dopingować zespół.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html
django

Postprzez RUDI 2012-08-21, 6:00 pm

Po co napinki w temacie Pierścionka :-)

August napisał(a):że konferencja prasowa po meczu Polonii Bytom nie jest raczje miejscem własciwym do oceny kibiców Zagłębia Sosnowiec

August przecież jesteś człowiekiem doświadczonym ;-) ,nie wiesz po co na konferencji prasowej?,może po to aby zatuszować swoją niekompetencje ,nie brzmi to jakoś tak "a tam biją murzynów "? Liczył na wygraną i nie przejrzał internetu ,znalazłby może więcej przykładów "niegrzecznych " kibiców ,albo może trzyma te wiadomości na następne konferencje po przegranych Polonii .
A już tak na poważnie co do Twojej oceny zachowania Pierścionka (miejsca i czas poruszania kwestii kibiców Zagłębia ) pełna zgoda ,palec w du..ę panie Pierścionek ,swoje osądy na temat zachowania ludzi niech Pan zostawi sobie dla kolegów przy grillu .Wszystko może było by ok ,jeżeli jakiś dziennikarz zapytałby "co sądzi o zachowaniu kibiców ,niedaleko Bytomia" ale kolego Kiba to się nie zdarzyło ,tylko wyskoczył z tym jak" Filip z konopi " "kulturalny doping i pomoc jaką udzielają kibice Bytomia " też się skończy po kilku porażkach i przekonasz się jak ich oceni pan trener po odejściu z klubu .
I o to chyba chodziło koledze Augustowi ,niech Pierścionek wypowiada się o klubie w który pracuje w danej chwili ,czy czytałeś gdzieś w prasie wypowiedzi jakiś trenerów na temat kibiców innych drużyn ,jeżeli nie dotyczy to drużyn bezpośrednio zaangażowanych w pojedynek ,a co dopiero na innym stopniu rozgrywek kolego Kiba ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-26, 11:07 am

Mój Ulubieniec - Jacek Berenstajn - jest trenerem III ligowego Włókniarza Zelów
liga Łódzko - Mazowiecka - a w roli napastnika wystepuje Mariusz Ujek.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2012-08-26, 2:33 pm

Właśnie w bramce Korony zadebiutował Szlakotin. I nawet obronił karnego tyle, że przy dobitce był bez szans.
August

Postprzez tiktak 2012-08-26, 5:13 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):a w roli napastnika wystepuje Mariusz Ujek.

Ten .... (tu niech każdy wstawi co sam uważa) kasował po odejściu z Zagłębia co najmniej przez jeden sezon okrągłą bańkę (milion PLN) kontraktu w "państwowym " Bełchatowie. No comments.
tiktak

Postprzez August 2012-08-26, 6:10 pm

django napisał(a):Jeszcze trochę i cudowna bytomska publiczność zapewne potraktuje cię gorzej niż Fornalaka, który w przeciwieństwie do ciebie - przybłędy ze znienawidzonego Zagłębia - był w Bytomiu prawie legendą

Blisko, coraz bliżej. Piotrek przerżnął 4 mecz z beznadziejną dotychczas Sandecją.
August

Postprzez LucasUSA 2012-08-27, 1:22 am

Hehe, ze wzgledu na Pierscionka zaczalem sie uwaznie przygladac "postepom" Polonii. Ale spoko, Pierscionek ma na pewno wszystko rozpisane w swoich notatkach :lol:
LucasUSA

Postprzez RUDI 2012-08-31, 6:17 pm

Jakub Miszczuk został zgłoszony do rozgrywek przez Lecha Poznań.

-> http://www.90minut.pl/news/195/news1958 ... Lecha.html

Ale najciekawsze jest to -
"Ojcem bramkarza jest Bogusław Miszczuk, prezes zarządu Sokołów S.A., sponsora Lecha Poznań."
Zagłębie nie próbowało tego wykorzystać ;-(
Ps.Ja nawet nie wiedziałem o tych koneksjach rodzinnych .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Adam1906 2012-09-01, 10:43 am

RUDI napisał(a):"Ojcem bramkarza jest Bogusław Miszczuk, prezes zarządu Sokołów S.A., sponsora Lecha Poznań."
Zagłębie nie próbowało tego wykorzystać ;-(
Ps.Ja nawet nie wiedziałem o tych koneksjach rodzinnych .

Też nie wiedziałem. Ale za to teraz już wiem, dlaczego ten nasz były "gwiazdor" trafił akurat do Lecha :lol:
Adam1906

Postprzez August 2012-10-03, 12:09 pm

Swego czasu myślałem o Kulawiku jako ciekawym, perspektywicznym trenerze w naszym klubie:
To już oficjalna wiadomość. Michała Probierza w Wiśle zastąpił Tomasz Kulawik. Poprowadzi drużynę już w piątek przeciwko Legii Warszawa.
Kulawik już w przeszłości prowadził Wisłę w kilku meczach, ale wtedy był zatrudniany jako trener tymczasowy. Tym razem podpisał dłuższy kontrakt. Ma zostać na stanowisku co najmniej do końca sezonu. - Potrzebowałem pół minuty na to, by podjąć decyzję. Po to zostałem trenerem, by prowadzić Wisłę. Wreszcie mogę spróbować. Czy wierzę w to, że nie zostanę zwolniony po pierwszej wpadce? Czas pokaże - mówi Kulawik.

Jacek Bednarz, wiceprezes Wisły ds. sportowych: - Liczymy na wiedzę, umiejętności i doświadczenie trenera Kulawika. Od lat jest związany z klubem. Zna zawodników i drużynę. Ze sporą liczbą piłkarzy pracował jeszcze w Młodej Ekstraklasie. Sytuacja ekonomiczna nie determinowała wyboru trenera. Mieliśmy kilkanaście kandydatur i wcale nie wybraliśmy najtańszej opcji.

Kulawik niemal przez całą karierę jest związany z Wisłą. Jako piłkarz występował pod Wawelem w latach 1991-2002, był nawet kapitanem drużyny. Kiedy skończył z piłką, wrócił na Reymonta. Był asystentem pierwszego trenera, prowadził drużynę rezerw, a ostatnio Młodą Wisłę.

Dwa razy występował też jako ratownik. Po zwolnieniu Jerzego Engela w 2005 r. poprowadził Wisłę w 10 meczach. Musiał opuścić stanowisko z końcem roku, kiedy krakowianie zatrudnili Rumuna Dana Petrescu. Na ławce trenerskiej pierwszej drużyny zasiadał też po zwolnieniu Henryka Kasperczaka w sierpniu 2010 r, zanim Wisła zatrudniła Holendra Roberta Maaskanta.

Tym razem Kulawik ma przejąć drużynę po Michale Probierzu, który w poniedziałek podał się do dymisji po porażce z Piastem Gliwice 0:2. Nowy trener będzie musiał posprzątać po starym, bo gra Wisły ostatnio wołała o pomstę do nieba. Po siedmiu kolejkach zespół zajmuje fatalne 11. miejsce.

Kulawik poprowadzi Wisłę już w piątek przeciwko Legii w Warszawie. - Chciałbym, by drużyna grała ładną piłkę. Taki cel postawił też przede mną zarząd - zapewnia nowy "stary" trener Wisły.

http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow ... isly_.html
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna