Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez novack 2012-08-04, 9:35 am

RUDI napisał(a):
novack napisał(a):z Wieczorka nie ma i raczej nie będzie jeszcze długo pociechy (jeśli w ogóle)

Ja jego przyszłość widzę trochę inaczej (jeżeli popracuje ,może coś osiągnąć ,) Porównujesz sytuację do tej z Prusem? on był znany wcześniej z boisk ,a co wiadomo o nowym nabytku ? że grał w którejś tam lidze ,że go sprawdzali gdzieś tam , że kiedyś gdzieś tam grał .Sytuacja z kontraktem rzeczywiście "cuchnie" ,ale może ktoś miał "nosa" ,a ja się mylę ;-) .

Ps .Wieczorek zagrał 3 mecze w pełnym wymiarze ,popełnił na pewno błędy (ale kto nie popełnia ) ale czy tak grał beznadziejnie ?
Obejrzyj filmy w archiwum ,jakie nie raz byki robił Szlakotin ,dobry refleks ,ale gra nad przedpolu ?wiele do życzenia .

Obyś miał rację z Wieczorkiem, ale póki co będziemy się pięknie różnić. Moim i nie tylko moim jak widać zdaniem, ten chłopak nie jest w stanie pomóc Zagłębiu, a pojedyncze interwencje to za mało. Bramkarz musi dawać pewność całej drużynie, a on niestety jej nie daje. Mecz ze Stalą pokazał właściwie jego dyspozycję. Niepewność i błędy przez 90 minut i jedna dobra interwencja. Na tym nie można budować zaufania. Chcę się mylić, bo to nasz chłopak a ja jestem kibicem i Zagłębiakiem. Piszesz, że Prus był znany z boisk, hmm. Pamiętam, że przyszedł do nas z rozsypującego się Hetmana za 5000 zł. słownie pięć tysięcy zł. To była prawdziwa okazja, trzeba wierzyć ,że tym razem jest podobnie i że chłopak jest utalentowany, a nie jego menago. Chętnie podzielę się spostrzeżeniami na temat Dawida po pierwszym meczu, choć życzę mu żeby nie miał wielu okazji do pokazania formy :) Póki co to wszystko jest wróżeniem z fusów. Poniżej opinia kibica Górnika na temat Dawida, umieszczona na 90 min.

"Jako pełnoletni kibic z Zabrza moge powiedzieć, że jest na prawde solidnym bramkarzem z ogromnym potencjałem. Ma niesamowite warunki fizyczne, bardzo komunikatywny z obroncami. Nie znam szczegółów dlaczego na cyprze mu nie poszło. jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... : )"
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez PawełK 2012-08-04, 9:47 am

novack napisał(a):Gdyby Prus zdecydował się podpisać kontrakt na dwa lata, pewnie Holendrzy zapłaciliby za niego dobrą kasę, a tak poszedł za free.

novack napisał(a):Piszesz, że Prus był znany z boisk, hmm. Pamiętam, że przyszedł do nas z rozsypującego się Hetmana za 5000 zł. słownie pięć tysięcy zł.

Odnośnie Prusa to nie masz do końca prawdziwej wiedzy. Owszem przyszedł do Sosnowca za przysłowiowe frytki, ale Zagłębie na nim zarobiło. W ostatnim okresie czasu najwięcej na transferach dla Zagłębia zarobił Grzesiek Kurdziel (Kopył i Prus). Z tym, że z Prusem to do dziś w Zamościu pewnie plują sobie w twarz za ten "deal" :lol: bo sprawa przejścia do Rody była już dogadana przed przyjściem do Sosnowca ;-) Prus to prywatnie kolega Przemka Tytonia, który go tam polecał, a operatywność i znajomość rynku przez Grześka pozwoliła na zarobienie przez Zagłębie.

Być może ta sytuacja będzie kiedyś szerzej opisana, jak i inne sprawy, w książce do której się powoli przekonuję, aby napisać :-)
PawełK
pyszałek

Postprzez novack 2012-08-04, 9:51 am

PawełK napisał(a):
novack napisał(a):Gdyby Prus zdecydował się podpisać kontrakt na dwa lata, pewnie Holendrzy zapłaciliby za niego dobrą kasę, a tak poszedł za free.

novack napisał(a):Piszesz, że Prus był znany z boisk, hmm. Pamiętam, że przyszedł do nas z rozsypującego się Hetmana za 5000 zł. słownie pięć tysięcy zł.

Odnośnie Prusa to nie masz do końca prawdziwej wiedzy. Owszem przyszedł do Sosnowca za przysłowiowe frytki, ale Zagłębie na nim zarobiło. W ostatnim okresie czasu najwięcej na transferach dla Zagłębia zarobił Grzesiek Kurdziel (Kopył i Prus). Z tym, że z Prusem to do dziś w Zamościu pewnie plują sobie w twarz za ten "deal" :lol: bo sprawa przejścia do Rody była już dogadana przed przyjściem do Sosnowca ;-) Prus to prywatnie kolega Przemka Tytonia, który go tam polecał, a operatywność i znajomość rynku przez Grześka pozwoliła na zarobienie przez Zagłębie.

Być może ta sytuacja będzie kiedyś szerzej opisana, jak i inne sprawy, w książce do której się powoli przekonuję, aby napisać :-)

Z pewnością nie mam pełnej wiedzy, bo wiem tyle ile oficjalnie jest napisane, dlatego zachęcam do popełnienia tej książki.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RUDI 2012-08-04, 10:03 am

@novack
Już po podpisaniu paroletniego kontraktu z Zagłębiem ,pojechał na kilku dniowy staż do Rody ,to jest na pewno coś na rzeczy w tym co pisze Paweł (o pluciu sobie w twarz ) i mimo że piszesz rozsypujący się Hetman ,to jednak trochę meczy tam rozegrał ,ktoś go wypatrzył ,i ograł się na tych naszych boiskach,dlatego napisałem że był znany ,a o nowym bramkarzu co wiemy ?to co pisze w cv ,opinie na 90 minut ? są różne ;-)

Ps.Też bym przeczytał coś ciekawego "widzianego "w pewnym czasie od "wewnątrz" ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-04, 2:55 pm

Koledzy -moje pytanie o Wieczorka to mój bład - zacmienie słonca
Najmocniej przepraszam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jondek 2012-08-04, 5:17 pm

Maciej Żurawski(36lat)był na trybunach na dzisiejszym meczu.To mogłaby być zapowiadana sensacja prezesa Leszka ;-) :) ?
jondek

Postprzez patrios91 2012-08-04, 6:08 pm

jondek napisał(a):Maciej Żurawski(36lat)był na trybunach na dzisiejszym meczu.To mogłaby być zapowiadana sensacja prezesa Leszka ;-) :) ?

...ale się uśmiałem ;DZ osób zasiadających na trybunach raczej obstawiam Stefanskiego.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez kriss68 2012-08-04, 8:12 pm

Był tez Dariusz Gęsior , trenerzy Orzeszek ,Kapica , Kurdziel trochę luda zjechało na inaugurację by zobaczyć kandydatów/kandydata do awansu.
kriss68

Postprzez wojtas sc 2012-08-04, 9:50 pm

kriss68 napisał(a):Był tez Dariusz Gęsior , trenerzy Orzeszek ,Kapica , Kurdziel trochę luda zjechało na inaugurację by zobaczyć kandydatów/kandydata do awansu.

w końcu takiego miejsca jak Zagłębie to nikt nie zapomina :niezle:
też pomyślałem że żuraw to ta niespodzianka Leszka ;-) lecz nie wykluczam Stefana :-)
wojtas sc

Postprzez patrios91 2012-08-05, 8:44 am

wojtas sc napisał(a):
w końcu takiego miejsca jak Zagłębie to nikt nie zapomina :niezle:
też pomyślałem że żuraw to ta niespodzianka Leszka ;-) lecz nie wykluczam Stefana :-)

Wraz z Zurawiem potezny sponsor,ktory go utrzyma :-)

Panowie...lewe skrzydlo dziala. Mlody Weiss i Pajak to niezla mieszanka. Gdyby dolaczyl Stefanski to prawe skrzydlo tez by dzialalo. Ryndak nie ma w sobie spokoju. Dla mnie tak jak i Szati,ktory jak gra od pierwszej minuty to nie za bardzo mu to idzie,ale jak pogra nawet 45 minut to daje na pelnych obrotach co wnosi sporo do druzyny. Rydnak na koncowki i Stefan na prawe skrzydlo. Mam do was pytanie panowie. Czy dla was Jarczyk jest strasznÄ… niewiadoma w kazdym meczu odkad przyszedl do Zaglebia,bo dla mnie owszem ? :!: Czy wystawiamy go w pierwszym skladzie,bo po prostu nie ma lepszych na jego pozycje ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-05, 11:12 am

Czy ja dobrze wypatrzyłem na filmie - Stefanski byl na meczu
Zagłebia z Chojniczanką ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adamek182 2012-08-05, 9:05 pm

Słabiutko Ostrouszko zagrał. Bardzo niepewny i jak dla mnie środkowy obrońca ma wygrywać większość górnych piłek a jak widzialem nasz obcokrajowiec nie był w stanie wygrac ani jednej. W tym temacie na pewno lepiej zaprezentował by się Białek bądź Marek. Weiss ok,działa,ale jeżeli chodzi o kiwnięcie i sam na sam. Z patrzeniem co dzieje się na boisku to chłopak ma problemy-ale może się nauczy. Wolne bite przez naszego nowego bocznego obrońce to może być siła Zagłębia w tym sezonie. Spadek formy Lachy bardzo mnie martwi. Gra coraz bardziej do tyłu przez co początek meczu był nieciekawy. Jankes i Grunt-potem dłuuugo nic,i potem dwóch defensywnych pomocników, Matusiak i Lachowski. Lacha wróć do formy!!!
Adamek182

Postprzez gargamele 2012-08-06, 2:45 pm

Co Ty mówisz?Lacha grał najlepiej z naszych!Przecież on z Matusiakiem,już od tamtej rundy,są ustawieni pod obrońcami aby rozgrywać piłkę.Jak Lacha ja ma to mozna być niemal pewnym,że jej nie straci!Oglądaliśmy więc chyba inny mecz...poza tym postronni obserwatorzy,gazeta "Sport" to potwierdzają.A dla Ostrouszko to był pierwszy od dawna mecz na srodku obrony i wydaje się,że będzie tam grał coraz lepiej.Ogólnie...jak na pierwszy mecz,średnio,ale najwazniejsze,że potrafia taki mecz wygrać.Do boju Zagłebie!
gargamele

Postprzez MiChAs089 2012-08-06, 4:51 pm

Nie podniecajcie się Żurawskim on jest skautem w Wiśle z tego co wiem a po tym meczu zapisał w zeszyciku nazwisko Weissa
MiChAs089

Postprzez wojtas sc 2012-08-08, 6:36 pm

Jurij Medwediew Ukrainiec
Hat trick Jurija Medwiediewa! Ukrainiec już dwie minuty po powrocie na boisko pokonał bramkarza
czyżby to była obiecana niespodzianka pana prezesa
wojtas sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: achter