ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC -GÓRNIK WAŁBRZYCH

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC -GÓRNIK WAŁBRZYCH

Postprzez turku 2012-04-07, 8:05 pm

To było okropne. Jedyną taktyką Zagłębia było szarpnięcie skrzydłem, próba wrzutki w pole karne a nuż coś z tego wyjdzie. No ale bez jaj. Jak się całą pierwszą połowę bije głową w mur i widać że te akcje nie wychodzą bo podejść pod linie to jeszcze umieli ale dośrodkować a już wykończyć to nie było komu to chyba trzeba było zmienić coś w drugiej połowie. A tu nic ta sama stara śpiewka. Ciśniemy prawą może coś wyjdzie.

I może napiszę coś niepopularnego.

Ci kibice którzy poczęstowali piłkarzy po meczu niewybrednymi przyśpiewkami o braku wstydu to sami tego wstydu nie mają. W rundzie jesiennej skład był lepszy i być może gdyby owi kibce zamiast jeździć po wioskach za 1906 byli na Ludowym i dopingowali grajków to teraz zamiast 19pkt byłoby ich wiecej. Bo przy pustych trybunach grać się odechciewa. Więc się nie dziwie że tak nam poprzednia runda kiepsko poszła jak żaden z kopaczy nie miał żadnej motywacji.

Teraz to już drodzy państwo za późno, z gówna bicza nie ukręcisz. Trzeba było kibicować jak jeszcze miał kto grać. A nie teraz odstawiać wielką brać kibicowską.
turku

Postprzez Lars 2012-04-07, 8:08 pm

po raz pierwszy dodaje posta tego typu:

Kto mi odda pieniaadze za bilety?
nie warto patrzyć na tą marność naLudowym.
Do zobaczenia w Sierpniu, jesli będzie lepiej, dziś moje nerwy sięgneły maksimum wytrzymałości dla patałachów !!! Żal,że patałachy reprezentują Zagłębie.

No to gaszę światło na Ludowym, Nara- następny niech też zgasi.
Kaziu Górski - dzięki palancie.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez mason 2012-04-07, 8:15 pm

Zawiedziony, wkurwiony i zmarznięty powiem tak:

Po co wy cioty gracie skoro jaj nie macie !!!!

Myślę że spora część tych pajaców pomyliła się z wyborem zawodu i zamiast do cyrku trafiła bezmyślnie na boisko piłkarskie. Chyba najwyższa pora spojrzeć prawdzie w oczy i pomyśleć o zmianie zawodu bo w każdym innym za tak wykonywaną pracę ląduje się po prostu za bramą!
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Lars 2012-04-07, 8:16 pm

turku napisał(a):To było okropne. Jedyną taktyką Zagłębia było szarpnięcie skrzydłem, próba wrzutki w pole karne a nuż coś z tego wyjdzie. No ale bez jaj. Jak się całą pierwszą połowę bije głową w mur i widać że te akcje nie wychodzą bo podejść pod linie to jeszcze umieli ale dośrodkować a już wykończyć to nie było komu to chyba trzeba było zmienić coś w drugiej połowie. A tu nic ta sama stara śpiewka. Ciśniemy prawą może coś wyjdzie.

I może napiszę coś niepopularnego.

Ci kibice którzy poczęstowali piłkarzy po meczu niewybrednymi przyśpiewkami o braku wstydu to sami tego wstydu nie mają. W rundzie jesiennej skład był lepszy i być może gdyby owi kibce zamiast jeździć po wioskach za 1906 byli na Ludowym i dopingowali grajków to teraz zamiast 19pkt byłoby ich wiecej. Bo przy pustych trybunach grać się odechciewa. Więc się nie dziwie że tak nam poprzednia runda kiepsko poszła jak żaden z kopaczy nie miał żadnej motywacji.

Teraz to już drodzy państwo za późno, z gówna bicza nie ukręcisz. Trzeba było kibicować jak jeszcze miał kto grać. A nie teraz odstawiać wielką brać kibicowską.

nie patrzmy na inynch. Niepołomice czy Brzesko ma lepszych kibiców?
Nasikibice cierpią, My cierpimy, bo w zespole grają cioty!
Każdy może mieć zespół co najmniej w II lidze, Sosnowiec będziemiał w IV lidze.
Tym Panom zarządzającym 210tysmieszkańcxów tego miasta już dziękujemy !!!
Chęciński :czerwona: Górski :czerwona:
PAJACE :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2012-04-07, 8:39 pm

RUDI napisał(a):August nie za ostro

Starałem się być delkatny. Przy następnym meczu niech zrobią spęd dziadków z oklicznych domów opieki społecznej. Tak dla równowagi z sierocincami.

gregor napisał(a):SEMPRE FIDELIS

Nie katuj już proszę tą i tak błędnie za każdym razem podawaną łacińską maksymą. Dziś to oznacza wiernośc bylejakości i miernocie.

"rozumie nerwice po meczu ale opamietajmy sie... z wulgaryzmami... bo nie chce mi sie edytowac 3/4 dzisiejszych postow/ swiezy52 "

Tak garstka zwykłych szaraków, która została przy klubie ma już kur.a serdecznie tego dość swiezy. Kibic nie ma sie już po czym opamietać. To prośba raczej do Kazia z Arusiem.
Lars napisał(a):Mimo wszystko nie jestem za odejsciem Baczynskiego. Wiemm,to on zatrudnił tego dziada Wyrobka, ale kto za L.B. jesli ktos lepsdzy

I to jest tragizm całej sytuacji. Wiadomo było jakimi skurwielami okazali się Hytry z Adamczykiem, a Baczyński po prostu nie jest w stanie spostać dzisiaejszym czasom. A my nadal nie umiemy znaleźć menago z prawdziwego zdarzenia. Jesteśmy i będziemy w czarnej dupie. Również w IV lidze.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Brynic 2012-04-07, 10:19 pm

Problemem nie sa pilkarzyki, problemem jest trener który nie potrafi do tych dzieci dotrzec. Problemem jest takze Baczynski (ale jak ktos wspomnial, lepszego na horyzoncie nie widac) no i problemem jest Górski.
Po spadku czeka nas prawdziwy problem, zobaczycie, wtedy miasto oglosi ze nie warto wspierac 2 druzyn i trzeba postawic na hokej bo to ekstraliga, a pilka to juz tylko 4. poziom rozgrywkowy.

Sebastian Olszar jest teraz wolnym zawodnikiem. Nikt go nie chce, a on ma karte na reku. Czy nie byloby warto sie z nim skontaktowac w imieniu klubu? Jego manago to firma Sportland International. Na sile to i numer telefonu zalatwie, ale ktos musi go chciec. No ale skzs woli bawic dzieciakow, miec biuro w klubie i kasowac skladki, zamiast sie dogadac z Baczynskim czy moga sie angazowac w szukanie graczy np.
Takich jak Olszar jest duzo, podalem go tylko jako przyklad, i sa to gracze ktorzy wybiegna na 6 miesiecy na boisko takze w II lidze, byle nie straca kontaktu z treningami i meczami. I kasa dla nich moze byc mniejsza niz w ekstraklasie. Ale kogo to obchodzi. Lepiej siedziec na dupie i pieprzyc pierdoly o pojednaniach z gabrysiami i jego "z1906s" (Chodzi o skzs) albo gadka typu "wicie rozumicie" (Chodzi o miasto) albo zero jakosci w prowadzeniu klubu sportowego (Chodzi o L. Baczynskiego)
Caly nasz klub jest osaczony samymi Down´ami dookola. Kazdy dzialacz chce sie tylko lansowac na koszt klubu. Biuro, akcje charytatywne, herbatka w ratuszu, byle tylko nie myslenie o klubie.
Bilety po 5 zeta, a widowni ile? Juz wiecej mi sie naprawde nie chce wymieniac, zapytam tylko:
I jak tu nie przeklinac?
Brynic

Postprzez django 2012-04-07, 10:20 pm

Kolejny dobry występ Matusiaka. Myślę, że z obecnego składu jako jeden z niewielu nadałby się na IV ligę. Wreszcie mamy w miarę dobrego defensywnego pomocnika. Odnośnie dzieci z domu dziecka, to faktycznie mają już na tyle ciężko w życiu, że można im oszczędzić widoku kalek w koszulkach Zagłębia.

Brynic napisał(a):Po spadku czeka nas prawdziwy problem, zobaczycie, wtedy miasto oglosi ze nie warto wspierac 2 druzyn i trzeba postawic na hokej bo to ekstraliga, a pilka to juz tylko 4. poziom rozgrywkowy.

Dokładnie odwrotnie. Spadek jest miastu jak najbardziej na rękę. Zmniejszą się koszty utrzymania klubu, a co za tym idzie skończy się żebranie o kasę, czyli Kaziu będzie miał to, co najbardziej lubi - święty spokój. W IV lidze będzie kochał Zagłębie jeszcze bardziej.
django

Postprzez Brynic 2012-04-07, 10:30 pm

django napisał(a):Kolejny dobry występ Matusiaka. Myślę, że z obecnego składu jako jeden z niewielu nadałby się na IV ligę. Wreszcie mamy w miarę dobrego defensywnego pomocnika. Odnośnie dzieci z domu dziecka, to faktycznie mają już na tyle ciężko w życiu, że można im oszczędzić widoku kalek w koszulkach Zagłębia.

Brynic napisał(a):Po spadku czeka nas prawdziwy problem, zobaczycie, wtedy miasto oglosi ze nie warto wspierac 2 druzyn i trzeba postawic na hokej bo to ekstraliga, a pilka to juz tylko 4. poziom rozgrywkowy.

Dokładnie odwrotnie. Spadek jest miastu jak najbardziej na rękę. Zmniejszą się koszty utrzymania klubu, a co za tym idzie skończy się żebranie o kasę, czyli Kaziu będzie miał to, co najbardziej lubi - święty spokój. W IV lidze będzie kochał Zagłębie jeszcze bardziej.

Ale to nie odwrotnie tylko tak samo jak ja mialem na mysli tylko inaczej powiedziane.
Wynik bedzie jeden: Górski bedzie dawal mniej kasy na ZS, a my bedziemy w ciemnej dupie, gorzej niz teraz
Brynic

Postprzez gregor 2012-04-07, 11:02 pm

SEMPER FIDELIS - dzieki za uwagę sierpień .
' Dziś to oznacza wiernośc bylejakości i miernocie.'- Mów za siebie . HONOR TO HONOR nie zależy od ilości bęcek jakie zbierasz , rozumiesz .
pozdro
gregor

Postprzez RUDI 2012-04-07, 11:18 pm

August napisał(a):Starałem się być delkatny. Przy następnym meczu niech zrobią spęd dziadków z oklicznych domów opieki społecznej. Tak dla równowagi z sierocincami.

Mnie ,w większym stopniu chodziło o coś innego w tamtym poście (a może jeszcze w jednym ;-) ),teraz dostęp do internetu jest szeroki ,jak poczują się co niektórzy czytający te posty ,że są jakąś częścią rozgrywek ?reklamy ?(jesteś inteligentnym człowiekiem ,na pewno wiesz o czym piszę ,a zresztą może się mylę,(nie o tej inteligencji )

Brynic napisał(a):No ale skzs woli bawic dzieciakow, miec biuro w klubie i kasowac skladki, zamiast sie dogadac z Baczynskim czy moga sie angazowac w szukanie graczy np.

Człowieku /Ludzie, jesienią inny zarząd ,ilu chętnych do pomocy ? oczekiwanie ,na co ?teraz inny ,oczekiwanie ,znowu na co ,składki ?ile zapłaciłeś? ile zapłacili inni ? zadzwoń,idź do nich ,niech się rozliczą ,jeżeli masz jakieś podejrzenia ,biuro ?no tak grzech ,pewnie tam jakieś wałki kręcą :-( .Masz/Macie adres ,spytajcie ,może rozwieją wasze wątpliwości ,a później podzielcie się informacjami .Jeżeli ja wpłacając składkę czy jakiś datek miałbym jakieś wątpliwości ,to proszę wierzyć, zapytał bym u źródła ,i jeżeli coś było by nie tak ,upubliczniłbym to.
Akcje charytatywne ,tak to oczywiście lansowanie ,kogo ? ludzi z SKZS? czy samego Stowarzyszenia ?
Chcesz więcej ? dołącz do nich ,takich ludzi brakowało na jesieni ,to i teraz na pewno są potrzebni .
Ostatnio edytowano 2012-04-07, 11:30 pm przez RUDI, łącznie edytowano 1 raz
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-04-07, 11:23 pm

gregor napisał(a):SEMPER FIDELIS - dzieki za uwagę sierpień .

Nie umiesz nie tylko prawidłowo przytoczyć maksymy, ale i wyciągnąć konstruktywnych wniosków. Mam oczywiscie na mysli dość prostolinijną reakcję przejawiającą się w użyciu spolszczonej formy mojego nicku.
gregor napisał(a):Dziś to oznacza wiernośc bylejakości i miernocie.'- Mów za siebie . HONOR TO HONOR nie zależy od ilości bęcek jakie zbierasz , rozumiesz .

Oczywiście, że mówie za siebie. Zwracam też uwagę, że dla ludzi myslących zwykle nawet honor czy wiernośc mają swoją granicę. I nie dotyczy to tylko spraw sportowych. Niemniej każdemu wolno być świadkiem dalszego upadlania swojego klubu, który i własciciel i Prezes i grajki maja głęboko. Mozna tez oczywiście za to równiez płacić. Ale odpłatne oglądanie kolejnego dostawania w dupę na własnym stadionie można równiez podciągnąć pod masochizm.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2012-04-08, 12:15 am

Tą bylejakość i miernotę mamy od dobrych kilku lat, można się przyzwyczaić ;-) A tak na serio, to faktycznie trzeba być masochistą, żeby przejmować się klubem, który wkrótce będzie na czwartym poziomie szamba, jakim jest polska piłka. Niestety takich masochistów jest coraz mniej, co w zasadzie świadczy pozytywnie o kondycji psychicznej zdecydowanej większości zagłębiowskiego społeczeństwa.
django

Postprzez marcelino 2012-04-08, 5:37 am

Po wczorajszym meczu nie mam wątpliwości że nasi kopacze od sierpnia w III lidze odwiedzać będą m.in. takie "metropolie" jak Żabnica, Piotrówka, Pawłowice, Chróścice, Leśnica itp. Zagramy mecze przyjaźni z BKS i "świętą wojnę" ze Szczakowianką. Z meczów z nami cieszą się też w Łaziskach Górnych, gdzie mam krewnych. Jest to jedno z nielicznych, jeśli nie jedyne górnośląskie miasteczko, gdzie szanuje się Zagłębie i jego kibiców. Do dzisiaj wspomina się tam mecze Polonii Łaziska z ekstraklasowym Zagłębiem w Pucharze Polski na początku lat 80-tych. Wtedy nasi kibice zostali w Łaziskach dotkliwie pobici przez fanów Górnika Zabrze. Pamiętają w Łaziskach także mecze Polonii z Zagłębiem w IV lidze, kiedy to z Sosnowca przyjechało 400-500 kibiców. Teraz liczą że wrócą dawne czasy i poprawimy frekwencję na ich PolArenie. Jeśli sportowo i kibicowsko mamy się odrodzić, to niestety musimy zejść poziom niżej.
marcelino

Postprzez marcelino 2012-04-08, 5:38 am

Po wczorajszym meczu nie mam wątpliwości że nasi kopacze od sierpnia w III lidze odwiedzać będą m.in. takie "metropolie" jak Żabnica, Piotrówka, Pawłowice, Chróścice, Leśnica itp. Zagramy mecze przyjaźni z BKS i "świętą wojnę" ze Szczakowianką. Z meczów z nami cieszą się też w Łaziskach Górnych, gdzie mam krewnych. Jest to jedno z nielicznych, jeśli nie jedyne górnośląskie miasteczko, gdzie szanuje się Zagłębie i jego kibiców. Do dzisiaj wspomina się tam mecze Polonii Łaziska z ekstraklasowym Zagłębiem w Pucharze Polski na początku lat 80-tych. Wtedy nasi kibice zostali w Łaziskach dotkliwie pobici przez fanów Górnika Zabrze. Pamiętają w Łaziskach także mecze Polonii z Zagłębiem w IV lidze, kiedy to z Sosnowca przyjechało 400-500 kibiców. Teraz liczą że wrócą dawne czasy i poprawimy frekwencję na ich PolArenie. Jeśli sportowo i kibicowsko mamy się odrodzić, to niestety musimy zejść poziom niżej.
marcelino

Postprzez gregor 2012-04-08, 10:35 am

Drogi znawco psychologii , starożytnych maksym . filozofii. łaciny. greki tudziez języków nowozytnych temat jest o zawodach piłkarskich miedzy nami , a nimi zatem wybacz per sierpniu - Auguscie że prostolinijny śmiał wyrazić swe zdanie w tle tak wybitnego rzekłbym mentora ....

pozdrawiam
gregor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna