Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez pyla 2012-02-26, 10:53 pm

Ludowiec2 napisał(a):
Onslow napisał(a):Nawiązując do nowinek chciełem się dowiedzieć czy naprawde kibice z ZS1906 przyjdą na Ludowy? czy tylko podpisano tą umowe żeby korzystać z obiektów MOSIR-u... a potem znowu zacząć swoją gre i promocje.
Pozatym to co się dzieje między nami jest straszne dalej skaczemy sobie do gardeł, wystarczy iskra i bedziemy sie miedzy sobą tłuc a przecież (chyba) chodzi nam o to samo -dobrą marke Zagłębie.

A jak myslisz Onslow?
Przeciez jednym z ich celow pryjorytetowych bylo granie tego ZS1906 na stadionie Ludowym, i cel ten jest praktycznie osiagniety.
A jezeli napisales o ich grze i promocji to oni nigdy nie przestali grac tej ich gry. Dla nich jestesmy dalej piknikami i dziadkami ze slonecznikiem w rece. Niektorzy od nas z Ludowego dali sie nawet nabrac na te ich gierki i oddali im poklon w zamian za podpisany kawalek papierku z pustym tekstem o "pojednaniu kibicow ZS".
A nam i im nie chodzi juz od 8 miesiecy o to samo. Nam zalezy na dobrej marce ZS a im na nowej marce ZS1906.

Ludowiec ,Ty się dobrze czujesz? Skąd masz takie wiadomości że 1906 będzie grało na Ludowym ? A choćby nawet to co takiego strasznego się stanie ? piszesz że dla nich nadal będziemy piknikami, co w tym zlego czy obrażliwego ? Jak Ci to przeszkadza to nie kupuj słonecznika i będzie po kłopocie :-) Jak Ty chcesz podtrzymywać dobrą marke ZAGŁĘBIA ? 500 czy w najlepszym razie 1000 osób na krytej to wg. Ciebie podtrzymywanie dobrej marki , jezeli tak to gratuluje.Nie jestem fanem i nie bylem fanem 1906, byłem przeciwny opuszczaniu Ludowego ale stało się jak się stało. Wspierałem SKZS / mam na myśli jego powstawanie/ i dziękuje wszystkim którzy oddali dla jego powstania czas ,zdrowie i nie jednokrotnie pieniądze i doprowadzili do podpisania jakTy to nazywasz kawałka papieru o pojednaniu. Bardzo jestem ciekaw co Ty zrobiłeś dla dobrej marki ZAGŁĘBIA - oprócz tego że Ci na tym zależy ?
pyla

Postprzez Ludowiec2 2012-02-27, 11:39 am

pyla, ja cie nie obrazam wiec hamuj.
Mozecie przeciez jako SKZS robic na co tylko macie ochote. SKZS moze zbudowac silna marke ZS, moze tez nie robic nic, moze wystepowac w cyrku albo wchodzic Gabrysiowi do tylka. SKZS moze robic co tylko uwaza za stosowne i to jest tylko sprawa ludzi z SKZS.
Lecz ja jako osoba uwazalem SKZS jako organizacje ktora reprezentowala takze moja osobe, do czasu az SKZS podpisalo ten papier z 1906. Od tego momentu ja osobiscie nie poczuwam sie do bycia reprezentowanym przez SKZS, a to z tego powodu ze ja bym z nimi nigdy niczego nie podpisywal. Bo oni sa dla mnie osobiscie dnem.
Demokracja zyje od zawsze z kompromisu, i jezeli kompromisem bylo podpisanie papieru z tymi z 1906 to niech to bedzie wola wiekszosci (zakladajac ze wiekszosc z Ludowego byla za). W takim razie ja jestem w mniejszosci tych ktorzy sa przeciwni podpisywaniu czegokolwiek z nimi i zostaje w tej mniejszosci.
Ludowiec2

Postprzez pyla 2012-02-27, 10:04 pm

Nie wiem w którym miejscu Cię obraziłem - ale jeżeli tak się poczułeś to przepraszam. Pozdrawiam
pyla

Postprzez wojtekwilk 2012-02-28, 8:17 pm

Ludowiec popieram 100% twór to dno i ja tak samo uważam ze stowarzyszenie pcha się w 4 litery i napewno się do niego nie zapiszę pozdro z Będzina jeszcze raz popieram i jestem z tobą :brawo: :brawo: :brawo: :!: :!: :!:

p.s a swierzy jak chce niech mi znowu bana wsadzi ,bo on tylko to potrafi jak już wiele razy to pokazywał jest stronniczy :kiepsko:

jak tam sobie uwazasz... ale nad ortografia to radze posiedziec troszke przy slowniku... to nie boli ;)/ swiezy52
wojtekwilk

Postprzez Blajpios 2012-02-29, 4:44 pm

ZS1906ZS napisał(a):Płaczcie dalej i tak się musicie podporządkować ! :lol: :lol: :lol:

To kibole, bandyci rządzą trybunami !!!

Szczekaczki będziecie mieli tylko to forum do wyrażania swoich pochlebnych decyzji. żaden z Was nie ma jaj żeby rozmawiać w 4 oczy.

Jeżeli tak by było - to to jest właśnie nieszczęście, przed którym przestrzegałem, zwłaszcza wtedy, gdy chwaliłem otwarcie M. Adamczyka na fora kibicowskie - i wskazywałem, by nie uległ pułapce takiej akceptacji, która skończyłaby się jak w niektórych klubach czy państwach na Bałkanach, gdzie praktycznie zawody piłkarskie są miejscem spotkań bandytów, nie kiboli nawet, nie mówiąc o kibicach. Można powiedzieć, że jednym ze skutków skorumpowanego systemu rozgrywek jest - skoro z jednej strony mogą oszukiwać, to i druga "nie musi" trzymać się cywilizacji: stłamszenie kibolstwa (kibiców szczególnie zaangażowanych) przez bandytów. Tak przynajmniej wychodzi na to, że jest na Bałkanach - i można zrozumieć, że tą logiką chcą iść niektórzy i tu. Jest bandytyzm w rozgrywkach (korupcja, układy, zwycięstwa wg branży za komunizmu) - dlaczego nie miałoby być bandytyzmu na trybunach? Niestety, w tę pułapkę wpadają, choćby właśnie ludzie umoczeni w dawne "systemy rozgrywek", jak było na Bałkanach. Niby wydaje się logiczne - więc chamstwo i przestępczość może się pchać i panoszyć.
Niby też można na to powiedzieć - a co tam! Najlepsza odpowiedź na wpisy typu tutaj cytowanego przeze mnie jest taka: panoszcie się, panoszcie, napawajcie pychą. Prawdą pozostaje: "kto mieczem wojuje od miecza ginie". W końcu doczekacie się, że przyjdą silniejsi, choćby trzykrotnie liczbowo: i stłamszą oni z kolei No, chyba że uznają, żeście cioty - i nawet nie będzie się im chciało machnąć ręką, by gęby obijać.
Tylko dokąd prowadzi takie myślenie? Naprawdę - jaki jest sens?
Myślę, że już dobrze jest wiadomo, iż zawsze nawoływałem do koegzystencji - obu światów. I tych "mocno zaangażowanych", kiboli, byle nie bandytów - i tych kibiców ze słonecznikiem nawet, czy też innym "dopalaczem soft". Tylko to daje szanse na rozwój, zwłaszcza rozwój Klubu - i na frajdę; broni też przed zaczadzeniem przemocą. Wiadomo, że ci, co są mniej zaangażowani, bo mają jeszcze inny świat niż klubowy - będą mniej wyraziści w konfrontacji z tymi, dla których ten światek tu jest całym życiem, niemal jedyną miłością, bo nie potrafią i/lub nie doszli jeszcze do miłości rodzinnej, jak buduje - i nawet jest ten światek dla nich quasi religią. Tylko czy warto rzeczywiście pchać do takiej konfrontacji? Cóż, półświatek faktycznie pozdobywał, zawłaszczył - nawet spelunki! Czy to wielki sukces, nawet jeżeli są z tego dumni? Fakt - w niektórych wypadkach dokonał dzieła zniszczenia, bo doprowadził do bycia spelunkami - małe, regionalne lokale. Potrafi zastraszyć, by nie chodzić wieczorami w niektórych regionach. Tylko co to daje? Wciąż mam nadzieję, że Zagłębie (Klub) jednak ocali możliwości swego rozwoju, przez znalezienie sposobu współistnienia różnych nurtów. To dlatego zawsze wzywałem, by hamowali się, jeżeli chodzi o sianie nienawiści, poniżanie drugich, wyzwiska i pogardę: wszystkich, którzy zajmowali stanowiska skrajne, bliskie nienawiści czy to z jednej czy z drugiej strony. Dlaczego nie zauważyć, że jednym i drugim chodzi o to samo - szacunek i dumę dla dobrych osiągnięć, które już są i o rozwój dalszy. Czy to, że chodzi obu stronom o to samo - ma być mniej ważne od tego, że chodzi im trochę inaczej? Czy naprawdę musi się kończyć tym, że - jedni i drudzy Zagłębiacy!!! - pogardzają innymi Zagłębiakami dlatego, że są trochę inni: a nie cieszą się, że są tak samo Zagłębiakami? Czy naprawdę lepiej pogardzać i poniewierać drugich za to, że są trochę inni - a nie budować przez to, że połączą się w tym, co stanowi Zagłębiowską jedność! Ta jedność, choćbyście przemocą ją wymuszali w jakiejś mniejszej grupie w swoich sztywnych i ciasnych ramach - rozwijać się będzie tylko wtedy, gdy łączyć będzie coraz więcej ludzi a nie coraz mniej. Czyli tylko wtedy, gdy jedni i drudzy będą umieć wychodzić poza swoje sztywne i ciasne pancerzyki.
Blajpios

Postprzez lopez 2012-02-29, 5:55 pm

nie dajmy sie prowokowac i tak mamy dużo problemów trzeba się odbic od dna i to bardzo mocno więc pomyślmy wspulnie żeby to jakoś prosperowało przypomnijmy wszyscy że mamy dobrą ekipę i mamy się całkiem dobrze PS ZS1906ZS zanim coś napiszesz zastanów się głeboko zanim obrazisz braci po szalu twój post był bardzo nie na miejscu odczułem to tak jakbyś nienawidził reszty ZAGŁĘBIAKÓW zachowałeś się prawie jak jakiś HANYS
lopez

Postprzez lopez 2012-02-29, 6:35 pm

ADAM 1906 jestem kibicem starszej daty i bardzo mnie boli że tak się porobiło ale zamiast brnąć dalej w tych sporach czas pomyśleć wspulnie jak odbudować naszą markę ktura powoli zanika .zapraszam na KP.SPORT NA MECZ 1-0 DLA ZAGŁĘBIA
lopez

Postprzez swiezy52 2012-02-29, 6:42 pm

czesc postow usunieta a niektorzy ich tworcy pouczeni!!!!

Panowie wracamy do tematu nie dajemy sie prowokowac nastepne tego typu wpisy jak ten ktory to zapoczatkowal skoncza sie innymi konsekwencjami :!:
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez zaglebie76 2012-03-01, 11:11 am

Niektórym wydaje się że pozjadali wszystkie rozumy i mają monopol na wierność Zagłębiu.
Szkoda tylko że jak była szansa na zrobienie czegokolwiek dla swojego klubu (a liczyła się wtedy dosłownie każda para rąk - choćby do rozwieszania plakatów czy jeżdżenia szczekaczką),ci narzekacze nie kiwnęli palcem żeby pomóc ,nie zapisali się wtedy do SKZS żeby zrobić cokolwiek - ja to rozumiem ,niektórzy potrafią tylko narzekać dlatego nie warto za bardzo przejmować się ich wiecznym marudzeniem ,bo tacy ludzie są niepoważni i niewiarygodni.Mocni tylko w gębie.
Jeżeli ktoś z was wieczni malkontenci poczuł się obrażony tym co napisałem ,to dobrze - gówno zrobiliście jak założyciele SKZS łazili po prośbie choćby do UM ,czy z własnych pieniędzy finansowali plakaty ,paliwo do szczekaczki i wiele innych rzeczy ,oraz poświęcali czas na działania na rzecz Zagłębia.
To nie dzięki waszemu bezsensownemu pier... miasto przyznało jesienne dotacje dla klubu...
Ciągle tylko lamentujecie na forum zamiast ruszyć dupę sprzed monitora - te wasze lamenty są po prostu żałosne.
Łatwo wszystko krytykować ,trudniej działać czy zaproponować coś konstruktywnego.
zaglebie76

Postprzez August 2012-03-01, 12:01 pm

zaglebie76 napisał(a):Szkoda tylko że jak była szansa na zrobienie czegokolwiek dla swojego klubu (a liczyła się wtedy dosłownie każda para rąk - choćby do rozwieszania plakatów czy jeżdżenia szczekaczką),ci narzekacze nie kiwnęli palcem żeby pomóc ,nie zapisali się wtedy do SKZS żeby zrobić cokolwiek

Pogadaj z tymi ludźmi, którzy coś właśnie robili jesienią. Sprawa nie jest taka prosta.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez zaglebie76 2012-03-01, 12:42 pm

Sprawa jest bardzo prosta - kto chciał coś zrobić zamiast tylko gadać ,to działał (m.in. ja ).
zaglebie76

Postprzez Ludowiec2 2012-03-01, 3:53 pm

zaglebie76 napisał(a):Sprawa jest bardzo prosta - kto chciał coś zrobić zamiast tylko gadać ,to działał (m.in. ja ).

Nie ma to jak docenic siebie samego :)
Proponuje w ramach podziekowania za jego prace koledze zaglebie76 zaspiewac cos na meczu ZS-Raków.
Moze tak przez 5 minut skandowac "zaglebie-siedem-szesc...zaglebie-siedem-szesc...zaglebie-siedem-szesc...itd." i do tego jakies oklaski? :lol:
Ma ktos inne propozycje?

ja mam jedna - miesieczny ban / swiezy52
Ludowiec2

Postprzez django 2012-03-01, 4:35 pm

Ludowiec2 napisał(a):Ma ktos inne propozycje?

Ja mam taką propozycję, żeby ktoś cię w końcu raz a dobrze z tego forum, cytując klasyka, wypierdolił dyscyplinarnie.

zaglebie76 napisał(a):Sprawa jest bardzo prosta - kto chciał coś zrobić zamiast tylko gadać ,to działał (m.in. ja ).

Wydaje mi się, że Augustowi chodziło raczej o rozczarowanie ludzi zmianami, do jakich doszło ostatnio w SKZS
django

Postprzez RUDI 2012-03-01, 7:07 pm

Czy to ciężko zrozumieć ,co nie którym ,że zagłębie76 napisał o swojej działalności jesienią ,dlatego aby nikt mu nie zarzucił, że nie wie o czym pisze ,a nie po to żeby się chwalić swoim uczestnictwem w akcjach ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-03-01, 8:41 pm

Ja aboslutnie nie neguję tego co kolega zagłębie76 napisał bo jest sporo prawdy w jego słowach . Natomiast chciałbym na forum zwrócić uwagę na to, aby nie zostały odstawione na boczny to własnie te osoby, które poświęciły się jesienią aby cokolwiek zrobić dla stowarzyszenia i klubu a tym samym udowodniły jak wiele klub dla nich znaczy. Przykład najbanalniejszy z banalnych. Ktos poswięcił czas i włożył swój wysiłek aby zaprojektować logo nowego stowarzyszenia. Był on kosultowany z ówczesnymi członkami i został zaakceptowany. Tymczasem nowy Zarząd po cichu wycofał sie z niego. Oczywiście miał do tego prawo, niemniej jednak czy nie można było o tym poinformowac na jakims zebraniu cżłonków a po akceptacji zmiany przez członków podziękować za trud autorowi ? Niby niewiele a odczucie byłoby inne. Natomiast taki a nie inny sposób pokazuje, wskazuje na olanie sprawy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna