Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez Brynic 2012-01-25, 2:27 pm

sprechen napisał(a):A do kolegi brynica mam tyle, że jak na merytoryczną odpowiedź Cię nie stać to lepiej zamilknij bo jak mawiali starożytni Silendo nemo Peccat .

Po 1. To nie mam ochoty prowadzic z toba merytorycznej dyskusji, wiec sie odemnie odczep
Po 2. Nie znam cie i czytajac twoje wypociny w moim kierunku jestem szczesliwy ze cie nie znam
Po 3. Jak twoj kolezka swiezy52 umie dac mi ostrzezenie za "maloproduktywne nic nie wnoszace do tematu posty" to za twojego jeszcze mniej produktywnego posta, celujacego tylko w rozdmuchanie zgrzytów powinien wsadzic ci bana na nastepne 10 lat, ale tego nie zrobi, bo przeciez to twoj kolezka :lol:
Po 4. Widze ze musisz miec strasznie cienka skóre jezeli, moje poparcie krytyki twoich wpisów az tak cie oburzylo. W takim wypadku przeniosl bym sie na twoim miejscu jednak do tego kolka rozancowego. Tam nikt ci juz nie ublizy, tam bedziesz kochany.
Po 5. Nie mysl ze mnie lacinom zaskoczysz :lol: dalszy komentarz w tej kwestii naprawde zbedny
Po 6. Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum. I nad tym powinienes pomyslec zanim skrytykujesz moj wpis. Najbezpieczniej bedzie i tak jak pomyslisz nad samym soba, zanim innych obrzucisz brudami.
Po 7. Jak twoj kolezka swiezy52 przeczyta co tutaj napisalem to i tak wpakuje mi bana pod byle pretekstem i nie bede mógl juz nawet na twoje brednie odpowiedziec, wiec potraktuj ta wypowiedz jako ostateczna odnoszaca sie to twojej plytkiej krytyki powyzej.

PS1.: sprechen, jak juz odpowiadasz na moje posty to naucz sie pisac moj nick poprawnie, zanim pochwalisz sie mowa starozytnych Rzymian. Poprawne czytanie i przepisanie naprawde nie boli
PS2.: swiezy52, wiem ze podnieca cie rozdawanie banow i ostrzezen. Nie musisz nawet pisac za co, nie wysilaj sie, daj mi bana poprostu. Ja go przyjme na klate jak mezczyzna, a tobie bedzie lzej na sercu. Jest tak?
No to :niezle:

zasady sa bardzo proste. za ich lamanie sie odpowiada! nie pomoglo ostrzezenie moze pomoze odpoczynek. Swoja dorosloscia powinniscie chociaz zlac prowokacje chcecie sie wyplakiwac do siebie to korzystajcie z PW. moze 2 tyg odpoczynek pozwoli to zrozumiec! / swiezy52
Brynic

Postprzez Brynica1 2012-01-25, 6:09 pm

Napisalem ci analfabeto ze nie masz pisac za co, bo twoje z palca wyssane tlumaczenia to sobie w 4 litery wsadz. Zrozumiales? Tu tez mi mozesz dac bana, wisi mi to jak skora na hinduskiej swietej krowie.
Za pare dni oczyscisz forum z niewygodnie piszacych i mozesz sobie sam do siebie pisac swiezy52, bo nikt juz tu nie bedzie sie odzywal.
Takze tu mi tez daj bana, nawet na 2 lata, mam to gleboko w analu jak i ciebie, i nie tlumacz sie nawet.
Niedorozwiniety psychicznie swiezy52

mowisz i masz... / swiezy52
Brynica1

Postprzez Ludowiec 2012-01-25, 10:46 pm

swiezy52, przeciez ty tu robisz z siebie posmiewisko. Nie widzisz tego?

no i wygrales tygodniowego bana. jeszcze ktos madry sie znajdzie?? / swiezy52
Ludowiec

Postprzez zaglebie76 2012-01-26, 9:20 am

Temat jest o Stowarzyszeniu ,a najwięcej do powiedzenia-do tego nie na temat-mają osoby które nic nie robią w celu pomocy swojemu klubowi ,tylko toczą bezsensownie jakąś żałosną ,prywatną wojenkę z moderatorem i obrażają kolegów ze Stowarzyszenia.

Jesteśmy w przededniu połączenia się Stowarzyszenia z grupami kibiców z Zagórza ,może na ten temat ktoś by się wypowiedział zamiast rozmywać ?
zaglebie76

Postprzez saster 2012-02-15, 7:26 pm

Na spotkaniu SKZS przedstawiło swoje postulaty, które w najbliższym czasie powinny zostać wypracowane wspólnie z Klubem, Miastem oraz MOSiR-em.

Najważniejsze z postulatów:

- organizacja imprez mająca na celu promocję Zagłębia Sosnowiec w regionie,
- promocja spotkań Zagłębia Sosnowiec oraz Zagłębia 1906 Sosnowiec,
- siedziba Stowarzyszenia,
- możliwość gry i treningów drużyny Zagłębie 1906 Sosnowiec na obiektach MOSiR-u.

No, no, czułem, że to właśnie tak się skończy. Siedziba, diety, sekretarka :) Wspólne kibicowanie z chłopakami z przestępczego Zagłębia.
Mam nadzieję Judasze, że was pogonią na Mortimer, jesteście warci towarzystwa 1906 sp. z o.o.
saster

Postprzez pyla 2012-02-15, 9:56 pm

saster - nie przesadzasz ? O dietach i sekretarce nic nie wiadomo choć wiem że zartowałeś. Ale siedziba musi być i nie widze w tym nic złego.Jezeli chodzi o gre 1906 na obiektach MOSiRU to mam mieszane uczucia ale nie robil bym z tego tragedi. A kibice na Ludowym muszą być bez względu na animozje :!:
pyla

Postprzez jondek 2012-02-15, 10:17 pm

No to w koncu,czy to jest Stowarzyszenie Kibiców Zagłębia Sosnowiec czy stowarzyszenie z "1906ZS"(czy jakoś tak)??Ja w kazdym razie"emigruje" na krytą oby jak najdalej od tego tworu :kiepsko:
jondek

Postprzez Brynic 2012-02-15, 10:44 pm

Jak dla mnie to to Stowarzyszenie, można nazwac Stowarzyszeniem kolegowania sie z tworem ZS1906, a nie Stowarzyszeniem reprezentujacym kibiców którzy pozostali na Ludowym.
Okreslenie sobie tego jako jeden z celów: "promocja spotkań ... Zagłębia 1906 Sosnowiec" pokazuje że odpowiedz na pytanie: "Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców ?" jest dla mnie taka: Stwierdzam to z przykroscia, ale czas tego Stowarzyszenia już minal :kiepsko:
Brynic

Postprzez jondek 2012-02-15, 11:08 pm

Na koncu informacji o spotkaniu,wzmianka,"wkrótce więcej informacji".Słowo"wkrótce",robi u nas ogromną kariere."Rozmowy ze sponsorami trwają,wkrótce,ich poznamy,w meczu wystąpili testowani zawodnicy,wkrótce,poznamy ich nazwiska,z kilkoma zawodnikami, wkrótce,podpiszemy kontrakty,kto wypadnie ze skladu wkrótce się dowiemy,cały czas szukamy wzmocnień,wkrótce,zaczniemy zgrywać poszczególne formacje,wkrótce,rusza sezon,a nam jak zwykle braknie czasu".Mam racje???WKRÓTCE się przekonamy :redface: ;-)
jondek

Postprzez pyla 2012-02-15, 11:55 pm

Brynic- a jaka alternatywa ?
pyla

Postprzez Brynic 2012-02-16, 8:32 am

pyla, alternatywa mogla byc taka:
Jezeli ZS1906 chce prowadzic rozmowy z SKZS nt. wspolnego kibicowania to ta inicjatywa musi wyjsc z ich strony a nie ze strony SKZS, bo SKZS zostalo na Ludowym w koncu i nie zdradzilo matczynego klubu.
Nastepnie do rozmow mozna przystapic dopiero gdy Gabrysie pokaza dobra wole, czyli rozwiazanie klubu podróbki.
Dalej, ta ich cala czolowka powinna przeprosic na tym jak i na drugim forum za zamieszanie do jakiego doprowadzili samowolnie poprzez ich podzial kibicow na kumatych i piknikow z krytej. Bo przeciez nie SKZS wprowadza podzialy.
Wtedy SKZS moze podjac decyzje o zjednoczeniu sie w jedna calosc, i nawet wpuszczenie Gabrysiowcow we wlasne struktury.
To co teraz sie stalo to wygladalo mi tak:
Ladnie zapakowane pojednanie kibicow ZS i ZS1906, i to za wszelka cene.
A w srodku tego pakunku byly takie rzeczy jak zapomnienie o zastraszaniu, jak proszenie sie Gabrysiowcow "dla dobra Zaglebia" o przystapienie do rozmow, i wynik taki ze teoretycznie osoby z Ludowego powinny wspierac nawet ZS1906, czego nikt normalny i tak nie bedzie praktykowal. To jest wynik kompromisu ja wiem. Ale kibice z Ludowego postapili odpowiednio pozostajac na Ludowym, wiec kompromisow robic nie musza.
Krotko powiedziawszy albo oni wracaja na odpowiednia droge, czyli prawdziwe ZS, albo nie ma pojednania.
Teraz juz jest i tak za pozno na zmiany. Wladze SKZS postapily jak uwazaly, przez to stosunek Gabrysiowcow do nich sie i tak nie zmienil bo tamci i tak zyja w swoim swiecie.
Wystarczy poczytac ich forum, gdzie demonstracja kibicow w Warszawie na Superpucharze jest goracym tematem dyskusyjnym, a temat "II liga" i zwiazane z tym transfery, czy problemy finansowe ma ostatni wpis z grudnia.
Przed tym tzw. pojednaniem SKZS moglo liczyc na poparcie wszystkich kibicow ktorzy pozostali na Ludowym, dzisiaj tylko na poparcie tych ktorzy za wszelka cene chcieli miec papierek w rece ze "wszyscy sie znow nawzajem kochamy". Trzezwomyslacy kibice z Ludowego, znajacy Gabrysia i jego kolegow gardzacych kibicami z krytej, ci trzezwomyslacy a nie niebieskoocy kibice sa rozczarowani SKZS. Z drugiej strony SKZS podjelo jakies tam ryzyko, i wiadomo ze moglo byc tak czy tak. Ja nie czuje jakies pogardy dla SKZS, stwierdzam tylko ze postapilo pochopnie i za szybko, chcac za wszelka cene miec "papierek z dwoma podpisami". Jak dla mnie to nie tedy droga. I dlatego osobiscie nie czuje sie reprezentowany przez SKZS
Brynic

Postprzez jondek 2012-02-16, 7:06 pm

Nic dodać,nic ująć :kiepsko: Schrzaniliście sprawe.A podział,jak był,tak będzie.I nie mówcie mi,że nic się nie stało :redface:
jondek

Postprzez gregor 2012-02-25, 6:06 pm

Tak czy siak podział zostanie na tych z Volksstadium i na tych....Prawdziwy Zagłebiak nie opuszcza Ludowego a to co zrobili kibice z siódma sześć pomimo szczytnych ideii nie nazwę inaczej jak zadrą w dupie . Panowie , którzy krytykują działania SKZS-u troche pokory w forowaniu opinii to nie WY wystawiliście swoje dupy na działanie siły wyższej, zatem ... Pozdrawiam WIERNYCH Z NAJWIERNIEJSZYCH - " SEMPRE FIDELIS "
gregor

Postprzez Onslow 2012-02-26, 8:34 pm

Nawiązując do nowinek chciełem się dowiedzieć czy naprawde kibice z ZS1906 przyjdą na Ludowy? czy tylko podpisano tą umowe żeby korzystać z obiektów MOSIR-u... a potem znowu zacząć swoją gre i promocje.
Pozatym to co się dzieje między nami jest straszne dalej skaczemy sobie do gardeł, wystarczy iskra i bedziemy sie miedzy sobą tłuc a przecież (chyba) chodzi nam o to samo -dobrą marke Zagłębie.
Onslow

Postprzez Ludowiec2 2012-02-26, 9:35 pm

Onslow napisał(a):Nawiązując do nowinek chciełem się dowiedzieć czy naprawde kibice z ZS1906 przyjdą na Ludowy? czy tylko podpisano tą umowe żeby korzystać z obiektów MOSIR-u... a potem znowu zacząć swoją gre i promocje.
Pozatym to co się dzieje między nami jest straszne dalej skaczemy sobie do gardeł, wystarczy iskra i bedziemy sie miedzy sobą tłuc a przecież (chyba) chodzi nam o to samo -dobrą marke Zagłębie.

A jak myslisz Onslow?
Przeciez jednym z ich celow pryjorytetowych bylo granie tego ZS1906 na stadionie Ludowym, i cel ten jest praktycznie osiagniety.
A jezeli napisales o ich grze i promocji to oni nigdy nie przestali grac tej ich gry. Dla nich jestesmy dalej piknikami i dziadkami ze slonecznikiem w rece. Niektorzy od nas z Ludowego dali sie nawet nabrac na te ich gierki i oddali im poklon w zamian za podpisany kawalek papierku z pustym tekstem o "pojednaniu kibicow ZS".
A nam i im nie chodzi juz od 8 miesiecy o to samo. Nam zalezy na dobrej marce ZS a im na nowej marce ZS1906.
Ludowiec2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników