Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez RUDI 2012-02-13, 8:02 pm

Zagłębie nie zdąży potwierdzić piłkarza z Białorusi .

Baczyński niestety przesądza, że przed rundą wiosenną Gornak nie dołączy do Zagłębia. - Obawiamy się, że zabrakłoby czasu, na to, żeby uporać się z wszystkimi formalnościami. To jednak nie oznacza, że z niego rezygnujemy. Wrócimy do tematu latem - mówi prezes.

-> http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... orusi.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez turku 2012-02-14, 12:33 am

RUDI napisał(a):Wrócimy do tematu latem

To już będzie po ptokach.
turku

Postprzez AroSpider 2012-02-14, 4:28 pm

Zagłębie Sosnowiec rozwiązało kontrakt z Piotrem Zielińskim

http://www.90minut.pl/news/180/news1806 ... nskim.html
AroSpider

Postprzez novack 2012-02-14, 4:39 pm

Znowu?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2012-02-15, 3:50 pm

To chyba jedna z najkrócej obowiązujących umów w klubie:
W piątek napastnik Krzysztof Zaremba podpisał kontrakt z Zagłębiem, a dzisiaj umowa została rozwiązana za porozumieniem stron.
http://zaglebie.sosnowiec.pl/aktualnosc ... lebiu.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sir 2012-02-15, 4:45 pm

August napisał(a):To chyba jedna z najkrócej obowiązujących umów w klubie:
W piątek napastnik Krzysztof Zaremba podpisał kontrakt z Zagłębiem, a dzisiaj umowa została rozwiązana za porozumieniem stron.
http://zaglebie.sosnowiec.pl/aktualnosc ... lebiu.html

Żeby potem nikt nie zarzucił że u nas scouting nie działa:)

A tak poważnie to powtarzam, że w tej SŁABEJ 2 lidze nie liczą się nazwiska, tylko trzeba zapierdzielać na boisku, trener ma ich poukładac taktycznie SZCZEGOLNIE W DEFENSYWIE i to wystarczy aby nie spaść z tej ligi w miarę NISKIM kosztem dla budżetu klubu
Sir

Postprzez novack 2012-02-15, 4:58 pm

Byłem na kilku sparingach w których on grał i szczerze byłem zdziwiony podpisaniem z nim kontraktu. Całkowicie bezbarwny, bez polotu, bez błysku, ot trochę się poprzepychał z racji gabarytów i to wszystko. My nie mamy czasu czekać aż wróci mu skutecznośc. Jesteśmy na ostatnim miejsccu w tabeli a do końca rozgrywek pozostała już niecała runda. Dużo lepiej prezentował się Białorusin, a może robi się miejsce dla Olszara?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez django 2012-02-15, 5:15 pm

Na oficjalnej napisali, że rozwiązał z przyczyn osobistych. Żeby się nie okazało, że te przyczyny osobiste, to GKS Tychy, ewentualnie inna trzecioligowa Barcelona. Jakby nie było, dobrze się stało. Gość od pół roku nie grał w piłkę, teraz znowu złapał kontuzję, więc szansa na to, że strzeli kilka bramek była niewielka. Raczej powtórzyłby się casus Dziółki. Chociaż sytuacja z podpisaniem kontraktu, żeby go po kilku dniach rozwiązać jest żenująca i nie najlepiej świadczy o profesjonalizmie władz klubu i samego grajka.
django

Postprzez jondek 2012-02-17, 9:12 pm

Czy jutro zagrają jacyś testowani,czy już się "nawzmacniali"???? :kiepsko:
jondek

Postprzez novack 2012-02-18, 3:03 pm

Po obejrzeniu sparingu z drużyna Pierścienia nasuwa mi się jedno pytanie, kto bierze pieniądze za wyszukiwanie takich "perełek" jak Adamek nr 18 w dzisiejszym sparingu. Nie trzeba być znawcą by stwierdzić zanim ten pan się przebierze, że robić może każdą inną czynność prócz gry w piłkę. Chyba, że w tych smutnych czasach sztab zadbał o dobry humor zgromadzonych kibiców. Jeśli tak to wieeelki szacun, zabawa była przednia, choć gdyby ten misiu dostał wylewu, a wszystko na to wskazywało , nie byłoby już taki śmiesznie..
novack

Postprzez MrCricket 2012-02-18, 7:24 pm

novack napisał(a):Po obejrzeniu sparingu z drużyna Pierścienia nasuwa mi się jedno pytanie, kto bierze pieniądze za wyszukiwanie takich "perełek" jak Adamek nr 18 w dzisiejszym sparingu. Nie trzeba być znawcą by stwierdzić zanim ten pan się przebierze, że robić może każdą inną czynność prócz gry w piłkę.

No cóż po ostatnim laniu z Kliczką chłopak zrozumiał, że w wadze ciężkiej nie ma czego szukać i próbuje zaczepić się gdzieś indziej. Wybór padł na Zagłębie :lol:
MrCricket

Postprzez majkL 2012-02-22, 8:58 am

Bardzo kontrowersyjną propozycję i trochę z gatunku SCIENCE-FICTION przedstawię, no ale coż...
W związku z odsunięciem od drużyny Wisły Kraków, zawodnika Patryka Małeckiego może by się zorientować jakie były by szanse na jego grę w Zagłębiu w rundzie wiosennej ?! :)
O ile dobrze pamiętam jedną z jego wypowiedzi, to swoją grę widział tylko w dwóch zespołach, t.j. w Wiśle Kraków i... ...Zagłębiu Sosnowiec(dodatkowo bardzo dobrze wspominał okres gry w Sosnowcu, no i tak prawde mówiąc od tego czasu jego "kariera" się tak naprawde rozwinęła).Skoro jednak w Wiśle grać nie może...
Nie ma wątpliwości że pomógł by drużynie w walce o utrzymanie, a po drugie - z marketingowego punku widzenia - mam wrażenie że łatwiej byłoby w znacznym stopniu zapełnić LUDOWY, gdyż wielu skusiłoby się zobaczyć zawodnika z potencjałem na Reprezentacje Polski na drugoligowych boiskach.
Reasumując - ZYSKALI BY WSZYSCY,
klub - z racji zwiększenia potencjału drużyny i szans na utrzymanie w 2 lidze oraz solidniejszą frekwencję na Ludowym,
drużyna - bezsprzecznie znaczące wzmocnienie składu, bez względu na auktualną formę zawodnika,
zawodnik - mimo wszystko by grał, a to najważniejsze. Bo kasę jeszcze zarobi...
kibice - może w końcu byłaby i drużyna i gwiazda w drużynie, a to do poprawy frekwencji na Ludowym kolosalny krok

Także do czynów Panowie działacze, zawsze warto wrobić ten pierwszy krok, zwłaszcza że układy z Wiślakami, choćby z racji niedawnej współpracy i osoby Pana Prezesa Cupiała są całkiem dobre !!

Z Zagłębiowskim pozdrowieniem !!
majkL

Postprzez Brynica1 2012-02-22, 12:12 pm

majkL napisał(a):Bardzo kontrowersyjną propozycję i trochę z gatunku SCIENCE-FICTION przedstawię, no ale coż...
W związku z odsunięciem od drużyny Wisły Kraków, zawodnika Patryka Małeckiego może by się zorientować jakie były by szanse na jego grę w Zagłębiu w rundzie wiosennej ?! :)
O ile dobrze pamiętam jedną z jego wypowiedzi, to swoją grę widział tylko w dwóch zespołach, t.j. w Wiśle Kraków i... ...Zagłębiu Sosnowiec(dodatkowo bardzo dobrze wspominał okres gry w Sosnowcu, no i tak prawde mówiąc od tego czasu jego "kariera" się tak naprawde rozwinęła).Skoro jednak w Wiśle grać nie może...
Nie ma wątpliwości że pomógł by drużynie w walce o utrzymanie, a po drugie - z marketingowego punku widzenia - mam wrażenie że łatwiej byłoby w znacznym stopniu zapełnić LUDOWY, gdyż wielu skusiłoby się zobaczyć zawodnika z potencjałem na Reprezentacje Polski na drugoligowych boiskach.
Reasumując - ZYSKALI BY WSZYSCY,
klub - z racji zwiększenia potencjału drużyny i szans na utrzymanie w 2 lidze oraz solidniejszą frekwencję na Ludowym,
drużyna - bezsprzecznie znaczące wzmocnienie składu, bez względu na auktualną formę zawodnika,
zawodnik - mimo wszystko by grał, a to najważniejsze. Bo kasę jeszcze zarobi...
kibice - może w końcu byłaby i drużyna i gwiazda w drużynie, a to do poprawy frekwencji na Ludowym kolosalny krok

Także do czynów Panowie działacze, zawsze warto wrobić ten pierwszy krok, zwłaszcza że układy z Wiślakami, choćby z racji niedawnej współpracy i osoby Pana Prezesa Cupiała są całkiem dobre !!

Z Zagłębiowskim pozdrowieniem !!

Panie Boze oszczedz nam takich bredni, zrzuc dla niego mózg z niebios, bede wdzieczny

Bogiem nie jestem ale oszczedze Ci tych "bredni" - BAN / swiezy52
Brynica1

Postprzez Adam1906 2012-02-22, 12:16 pm

Bez urazy, ale tak dobry zawodnik jak Patryk Małecki to może przenieść się z Wisły dosłownie do każdego ekstraklasowego zespołu w Polsce. Więc Twojego posta odbieram jako właśnie
majkL napisał(a): z gatunku SCIENCE-FICTION
Adam1906

Postprzez RUDI 2012-02-22, 12:36 pm

Adam też uważam że jest to z gatunku "S-F" ale,on Patryk Małecki ma chyba najmniej w tym przypadku do gadania ,ma ważny kontrakt z Wisłą ?chyba ma ,klub może chyba z nim zrobić to co chce ,nie trenuje z 1 zespołem ,nie trenuje z młodą ekstraklasą ,płaci mu klub ,i może go wypożyczył do jakiegokolwiek klubu i ponosić koszty ,(jeżeli chcieli by go udupić sportowo)wydaje mi się że może tak zrobić .Przenieś się na pewno może do jakiegoś lepszego klubu ,ale na to zgodę musi chyba wyrazić Wisła ,a dopóki związany jest kontraktem to oni decydują co ,gdzie i kiedy .Jeżeli Cupiała stać i będzie miał kaprys to Małecki będzie siedział do końca kontraktu w domu,lub grał w jakiś głębokich rezerwach Wisły (chyba że jakieś sądy ustalą ,że może rozwiązać kontrakt z jakiś przyczyn ,nie wiem nie znam się :redface: )
Tak że gra w jakimś słabszym klubie ,może nie jest tak zupełnie S-F.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna