Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-01-14, 11:00 pm

Kol. Rudi - Szlakotin - jedzie na zgrupowanoierz Korona.
Podaje 90 minut.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez RUDI 2012-01-14, 11:25 pm

Kol.Tadeuszu ,w moim poście chodziło mi o to jak sobie dał radę na sparingu ,tak wiem że jedzie na obóz ,ale tu też wypowiedź Ojrzyńskiego po sparingu -

"Co do pozycji bramkarza, to Ołeksij również nie zachwycił. Znam jednak tego zawodnika i też będziemy zastanawiać się, czy zostanie z nami na dłużej"

Też pozdrawiam .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez STACH PL 2012-01-15, 11:22 am

Musimy poczekać 2-3 tygodnie aż kluby z ekstraklasy i I-ligi pozamykają swoje składy to może kogoś ciekawego pozyskamy.
STACH PL

Postprzez django 2012-01-15, 3:18 pm

Jeżeli Suchańskiemu będzie się jeszcze chciało to myślę, że może być wzmocnieniem. Bo doświadczenie i umiejętności ma. No i wznawiający karierę Ostrouszko dojechał :)
django

Postprzez LucasUSA 2012-01-15, 7:13 pm

django napisał(a):Jeżeli Suchańskiemu będzie się jeszcze chciało to myślę, że może być wzmocnieniem. Bo doświadczenie i umiejętności ma. No i wznawiający karierę Ostrouszko dojechał :)

Ba, dojechal i nawet bramke strzeli ;-)

Doswiadczony bramkarz to moze byc recepta na dziurawa obrone, moze bedzie w stanie to poukladac i ogarnac.
LucasUSA

Postprzez django 2012-01-15, 8:05 pm

LucasUSA napisał(a):Ba, dojechal i nawet bramke strzeli ;-)

Nie sugerowałbym się tym, skoro bramki na tym turnieju strzelali nawet znani i lubiani Grzesiu Kmiecik oraz Jakub Snadny ;-)

A co do bramkarza, to raczej lepszego nie znajdziemy, o ile będzie mu się jeszcze chciało pograć. Mimo wszystko obrońcy też by się przydali, bo przy duecie Marek-Jarczyk nawet Casillas by nie poradził.
django

Postprzez Ludowiec 2012-01-16, 9:50 pm

portal 90minut informuje o nowych testach:

Trzech zawodników testowanych w Zagłębiu Sosnowiec
Łukasz Cichy z Hutnika Nowa Huta oraz Michał i Mateusz Majsnerowie z Polonii Łaziska Górne to zawodnicy, którzy obecnie są testowani w drugoligowym Zagłębiu Sosnowiec.

Cichy to 20-letni napastnik czwartoligowca. Ma za sobą występy na drugoligowych boiskach w barwach Puszczy Niepołomice.

Michał Majsner to 21-letni obrońca. W swojej karierze reprezentował barwy juniorskich drużyn AKS-u Mikołów i Gwarka Zabrze oraz Polonii Bytom (ME), skąd trafił do trzecioligowca.

Młodszy z braci Mateusz ma 19 lat i gra na pozycji napastnika. Występował wcześniej w juniorach AKS-u Mikołów i Ruchu Chorzów oraz Ruchu Chorzów (ME).

Zagłębie Sosnowiec po rundzie jesiennej zajmuje ostatnie, 18. miejsce w grupie zachodniej II ligi.
Ludowiec

Postprzez patrios91 2012-01-17, 7:36 pm

Arka zaproponowała dłuższe testy, Zagłębie się nie zgodziło
Rafał Jankowski od środy do piątku zeszłego tygodnia przebywał na testach w Arce Gdynia. Trener Petr Nemec zaproponował napastnikowi przedłużenie tego okresu. Na takie posunięcie nie zgodziło się Zagłębie.
Pierwotnie plan wyglądał tak: Jankowski w środę z rana melduje się w Gdyni na treningu Arki. Przebywa na Pomorzu 3 dni, a następnie wraca do Sosnowca. Sytuacja się zmieniła, kiedy nadszedł sędziwy piątek. Petr Nemec zamiast dać jasną odpowiedź, zaproponował Jankowskiemu... jeszcze tydzień testów.

- Ustalenia z trenerem Nemecem były zupełnie inne. Miał się do piątku zdecydować, czy chce mnie w swojej drużynie, czy nie. Skoro decyzja nie zapadła, wracam do Zagłębia. Zresztą, na dłuższe testowanie zgody nie wyraził mój klub - komentuje sytuację najskuteczniejszy napastnik II ligi zachodniej.

Brak pozytywnej opinii odnośnie przedłużenia testów może wpłynąć na ewentualne zatrudnienie Jankowskiego w Arce. Z tego powodu Nemec może kategorycznie z 26- latka zrezygnować.

- Nie mam żalu do Zagłębia, że się na to nie zgodziło. Jak umówiliśmy się na decyzję do piątku, to tak miało się skończyć, a nie przedłużać to w nieskończoność - oznajmia sam zainteresowany.

Na chwilę obecną piłkarz trenuje z Zagłębiem i jeśli nic się nie wydarzy, rundę wiosenną również spędzi w Sosnowcu. Choć nie ukrywa, że... - Jest jeszcze kilka ofert. Nie chcę zdradzać szczegółów ani zapeszać. Najbliższe dni powinny przynieść jakieś konkrety - dodaje.

-> http://sportslaski.pl/arka-zaproponowal ... ,info.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2012-01-18, 10:48 am

(...)
Sparing z ŁKS-em definitywnie wyjaśni również, czy w Koronie zostaną testowani od ponad tygodnia bramkarz Ołeksij Szlakotin i lewy obrońca Marcin Woźniak. - Obiektywnie obaj nie zachwycili w sobotę, dlatego ustaliliśmy, że to będzie dla nich decydujący sprawdzian. Albo na tak, albo na nie - zapowiada Niebudek.

Trener Ojrzyński decyzje jednak raczej już podjął. - Na pewno zostanie Szlakotin. Chcę mieć trzech bramkarzy w kadrze, a dodatkowo Aleks ma wielki potencjał. Woźniaka nie można oceniać tylko przez pryzmat meczu z Łęczną. Mam go na co dzień i wiem, że może być ciekawą alternatywą dla Tomka Lisowskiego. Choć oczywiście ostateczne ustalenia zapadną po sparingu - podkreśla szkoleniowiec.
(...)

Więcej... http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35259, ... z1jnlzVeGf
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez wojtas sc 2012-01-18, 9:52 pm

a co z Marcinem Suchańskim ?
wojtas sc

Postprzez patrios91 2012-01-21, 2:04 pm

W Radzionkowie...sa ciagle testy,testy,testy. Co chwile nowi zawodnicy...z nizszych lig badz Mlodej Ekstraklasy. Klub z ograniczonymi finansami wsrod wieeelu testowanych napewno sobie kogos znajdzie do Iwszego skladu. U nas cisza...3ch zawodnikow w ciagu tylu tygodni...wstyd. Jak to funkcjonuje ? :!: Mamy sie utrzymac ? :!: Przeciez odeszlo 3ch kluczowych pilkarzy,a nie zastapilismy ani jednego...ba,nie zastapilismy nawet szrotu,ktory odszedl.
patrios91

Postprzez Ludowiec 2012-01-21, 2:33 pm

patrios91 napisał(a):W Radzionkowie...sa ciagle testy,testy,testy. Co chwile nowi zawodnicy...z nizszych lig badz Mlodej Ekstraklasy. Klub z ograniczonymi finansami wsrod wieeelu testowanych napewno sobie kogos znajdzie do Iwszego skladu. U nas cisza...3ch zawodnikow w ciagu tylu tygodni...wstyd. Jak to funkcjonuje ? :!: Mamy sie utrzymac ? :!: Przeciez odeszlo 3ch kluczowych pilkarzy,a nie zastapilismy ani jednego...ba,nie zastapilismy nawet szrotu,ktory odszedl.

Bardzo niechetnie, ale tutaj musze koledze patrios przyznac racje. Wszyscy testuja i sciagaja graczy tylko nie my. Za 10 dni zamykane jest okienko transferowe, a u nas ani jednej nowej twarzy narazie. Hanba!
Ludowiec

Postprzez Zaglebiak92 2012-01-22, 9:03 pm

O ile mi wiadomo w Polsce okienko transferowe zamyka się z końcem lutego, także jeszcze trochę czasu jest... Tym bardziej że gramy dopiero od połowy marca. Zapewne zawodnicy przyjdą w lutym i jak zawsze będzie gadka o problemie ze zgraniem, że nie da się zgrać drużyny w trzy tygodnie itp...
Zaglebiak92

Postprzez patrios91 2012-01-23, 8:36 pm

24-letni Krzysztof Zaremba trenuje z drugoligowym Zagłębiem Sosnowiec - informuje "Gazeta Wyborcza".
Krzysztof Zaremba ma za sobą grę m.in. w Beskidach Andrychów, Wiśle Płock, Pelikanie Łowicz i GKS-ie Tychy. Rundę wiosenną 2010/11 spędził w Podbeskidziu Bielsko-Biała. W tym sezonie gra w rezerwach tego zespołu.

źródło: własne / Gazeta.pl

-> http://www.90minut.pl/news/178/news1788 ... owiec.html

Tyskich nie bylo na niego stac...a nas ma?! Jesli nie nadwyrezy budzetu to bardzo dobre posuniecie. 2ga strona medalu-po kontuzji.

Pelne info.
-> http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... lige_.html
patrios91

Postprzez yahaya 1906 2012-01-25, 5:03 pm

Zagłębie Sosnowiec przetestuje kilku piłkarzy

Zagłębie Sosnowiec w meczu kontrolnym z IV-ligowym Zagłębiakiem Dąbrowa Górnicza przetestuje kilku nowych piłkarzy. Wśród nich są Marcin Suchański, Mateusz Stąporski oraz Dawid Miłkowski.

http://www.90minut.pl/news/179/news1790 ... karzy.html
yahaya 1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna