Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez kiboll 2011-11-18, 1:03 am

To tylko gdybanie sytuacje Zagłębia jest beznadziejna ty tylko komentujesz bo masz takie prawo ale czy sam mając takie problemy i będąc Prezesem z pustego byś nalał raczej podzielił byś los pozostałych czasem lepiej nie trzymac na siłę czegoś w tym wypadu 2 ligi
kiboll

Postprzez RUDI 2011-11-19, 11:46 am

Ten artykuł ,też chyba można zaliczyć do tego tematu .Dla przeciwników ,a także zwolenników ,czy miasto ma dawać ,czy nie dawać.

Zestawienie sporządzone przez "Gazetę" trochę zaskakuje. Wcale nie jest tak, że na najwięcej pieniędzy w tym roku mogły liczyć kluby z ekstraklasy, na trochę mniej te z I ligi, a na jeszcze mniej - te z II. W zestawieniu nie uwzględniamy sum przeznaczonych na utrzymanie stadionów.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1e9A8B9PG
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez myszka.dg 2011-11-20, 7:31 pm

jestem kibicem Zagłębia od wielu lat brakuje kibiców na ludowym i to bardzo ,bez nich nie ma szans na walke o pozostanie w lidze nie oszukujmy sie dla mnie zawsze będzie Ludowy w sercu te dopingi wyjazdy zajebista sprawa ,chodzę na mecze siedze na krytej i jest mi przykro jak zerkam na otwartą chłopaki tylko wy i wasz doping zmobilizuje piłkarzy do walki
myszka.dg

Postprzez jackie57 2011-11-20, 9:07 pm

To może znajdą się pieniądze na chociaż jednego dobrego obrońcę. Tak naprawdę cała ta formacja jest do wymiany.
jackie57

Postprzez TadPogon 2011-11-24, 7:16 pm

Kol. Flex - Ja nazywam sie Tadeusz Wisniewski na Forum jestem od 2004 r. po wprowadzeniu nowej strony nie moglem sie zalogowac jako ze nie pamietałem info ktore wowczas wpisalem.
Czy moge kontynuowac tamte info i czy moge prosic o pomoc jesli tak - nie chce tracic
stazu na Forum.
Obecnie jestem zalogowany na Forum jednak wole kontynuacje od 2004
Serdecznie dziekuje
Tadeusz
TadPogon

Postprzez pyla 2011-11-24, 9:47 pm

Miałem nie pisać ale szlag mnie trafia, może odpowiesz Flex dlaczego został zablokowany dział KIBICE ZAGŁĘBIA to już przestaje być śmieszne - zakładka zlikwidowana dział o kibicach również o co tu chodzi ?
pyla

Postprzez patrios91 2011-11-24, 10:28 pm

pyla napisał(a):Miałem nie pisać ale szlag mnie trafia, może odpowiesz Flex dlaczego został zablokowany dział KIBICE ZAGŁĘBIA to już przestaje być śmieszne - zakładka zlikwidowana dział o kibicach również o co tu chodzi ?

Jak zauwazyles...admini tej strony i tego forum sa stronniczym gownem i maja w*jebane w jakakolwiek moralnosc.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez swiezy52 2011-11-25, 5:50 am

patrios91 napisał(a):
pyla napisał(a):Miałem nie pisać ale szlag mnie trafia, może odpowiesz Flex dlaczego został zablokowany dział KIBICE ZAGŁĘBIA to już przestaje być śmieszne - zakładka zlikwidowana dział o kibicach również o co tu chodzi ?

Jak zauwazyles...admini tej strony i tego forum sa stronniczym gownem i maja w*jebane w jakakolwiek moralnosc.

a ja mialem nie reagowac na takie epitety... zainteresowalem sie wczorajszym postem uzytkownika Pyla przejrzalem panel moderacji i niestety ku mojemu zdziwieniu nie znalazlem jakiejkolwiek interwencji kogokolwiek w temat wyzej opisany.dlatego chcialbym wiecej informacji na ten temat moze to mnie na cos naprowadzi!
a ciebie patrios nawet nie bede ostrzegal bo nie ma sensu uwazasz ze jestesmy stronniczy twoja sprawa uwazasz ze jestem gownem tez twoja sprawa oczywiscie masz do tego prawo do wyrazania swojej opinii... powodzenia
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Brynic 2011-11-25, 8:05 am

swiezy52 napisał(a):
patrios91 napisał(a):

a ja mialem nie reagowac na takie epitety... zainteresowalem sie wczorajszym postem uzytkownika Pyla przejrzalem panel moderacji i niestety ku mojemu zdziwieniu nie znalazlem jakiejkolwiek interwencji kogokolwiek w temat wyzej opisany.dlatego chcialbym wiecej informacji na ten temat moze to mnie na cos naprowadzi!
a ciebie patrios nawet nie bede ostrzegal bo nie ma sensu uwazasz ze jestesmy stronniczy twoja sprawa uwazasz ze jestem gownem tez twoja sprawa oczywiscie masz do tego prawo do wyrazania swojej opinii... powodzenia

Do swiezy52
Moze gdybys dal sobie na pare tygodni spokoj z moderowaniem tego forum to by to bylo zarowno zyskiem dla samego forum jak i dla ciebie. Ty bys sie nie denerwowal i nie byl bys przez nikogo obrazany a forumowicze mogliby spokojnie prowadzic dyskusje bez odgórnej cenzury i ostrzezen.
Nie mam zamiaru cie obrazac bo to nic nie wnosi, ale najswiezszy przyklad to byl temat ktory zalozylem "Scouting". Ostatnio bylismy na czacie i rozmawialismy z paroma kolegami tutaj z forum o tym czy kibice powinni pomoc klubowi w scoutingu. Najprostrzym bylo zalozyc taki temat i dyskutowac o wolnych zawodnikach. Temat po 4 postach zostal zamkniety przez Ciebie.
To ja sie teraz pytam: Robisz na zlosc klubowi, czy forumowiczom.
Pozatym wiele osob tutaj ma dziwne uczucie ze jestes stronniczy i wspierasz b-klasowych kibiców. Nie udowodnimy Ci tego moze nigdy, ale taki negatywny smaczek wisi w powietrzu.
Moze byloby jednak lepiej gdybys spojrzal na siebie a nie tylko na innych, i dal sobie przez jakis czas spokoj z moderowaniem. Jest tu jeszcze paru innych "oficjalnych" i to forum napewno nie eksploduje z brakow jakosci jezeli przez jakis czas ty nie bedziesz sie naszymi postami zajmowal. Taka przyjacielska rada z mojej strony dla Ciebie swiezy52
PS: mam nadzieje ze nie czujesz sie zaatakowany przezemnie tym wpisem, i ze nie zarobie bana za mowienie prawdy
Brynic

Postprzez August 2011-11-25, 9:19 am

Brynic napisał(a):Moze gdybys dal sobie na pare tygodni spokoj z moderowaniem tego forum to by to bylo zarowno zyskiem dla samego forum jak i dla ciebie

W tym miejscu będę bronił Swiezego jak i tych ludzi, którzy przez lata współtworzyli 100%. Fakt, że ostatnimi czasy były można było mieć mieszane odczucia od czasu kiedy powstało 1906 niemniej należałoby spojrzeć na sprawe bardziej horyzontalnie, a mianowicie na fakt, że ludzie tworzący stronę roblili to napjaprawdopodobniej za własną kasę i na swój koszt. A dzięki ich działaniom mamy relacje, zdjęcia czy filmy ze wszystkich miejsc gdzie gościło Zagłębie. Ateraz być moze jest czas na powolne odbudowywanie renomy strony, jaką kiedys ona miała. Tyle, że obrzucanie epitetami w tym nie pomoże.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2011-11-25, 12:08 pm

August napisał(a):
Brynic napisał(a):Moze gdybys dal sobie na pare tygodni spokoj z moderowaniem tego forum to by to bylo zarowno zyskiem dla samego forum jak i dla ciebie

W tym miejscu będę bronił Swiezego jak i tych ludzi, którzy przez lata współtworzyli 100%. Fakt, że ostatnimi czasy były można było mieć mieszane odczucia od czasu kiedy powstało 1906 niemniej należałoby spojrzeć na sprawe bardziej horyzontalnie, a mianowicie na fakt, że ludzie tworzący stronę roblili to napjaprawdopodobniej za własną kasę i na swój koszt. A dzięki ich działaniom mamy relacje, zdjęcia czy filmy ze wszystkich miejsc gdzie gościło Zagłębie. Ateraz być moze jest czas na powolne odbudowywanie renomy strony, jaką kiedys ona miała. Tyle, że obrzucanie epitetami w tym nie pomoże.

Ave.

Pokażcie proszę wszyscy , że zależy Wam na Zagłębiu a nie na prywacie.
Nawet mając skrajnie odmienne poglądy można o nich dyskutować w sposób cywilizowany.
Krzyki i wyzwiska zachowajmy dla prawdziwych przeciwników.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Blajpios 2011-11-25, 1:44 pm

To może ja dopowiem - jeszcze inaczej. Po pierwsze, Drodzy Koledzy, zwłaszcza opluwacze adninów: to, że admini bylib niestronniczy, to byłby piękny ukłon z ich strony! Podarunek. Koledzy opluwacze zaś - jak mam wrażenie - są przekonani, że Admini mają jakiś obowiązek być bezstronni. Tymczasem, jako właściciele, bo chyba nadal jest tak, że strona jest wciąż z ich prywatnych funduszy opłacana: to w takim wypadku jak najbardziej mają prawo do stronniczości. Tak więc, dodatkowo podziwiam ich, gdy utrzymują za swoje pieniądze bluzgi, pomyje, niesprawiedliwości na siebie - a poniżanie ich w stylu "uznania kasującego, że nie mają moralności": wydaje się nie tylko niemoralne, ale i śmieszne i autoośmieszające. Jak z moralnością np byłoby z moralnością u mnie, gdybym kazał drugiemu płacić za krążenie po sieci stwierdzenia mojego, że nie on mi łaskę robi tylko ja jemu?
Tak więc - wyhamujmy najpierw to. Zwłaszcza, że przy całej stronniczości Kol. Adminów, Modów itp - wydaje mi się, że w poniżaniu adwersarzy nie posunęli się tak daleko, jak to zastosowali ich adwersarze względem właśnie Adminów.
Jeżeli tak zaś jest - że nie posunęli się tak daleko w bluzgach, względnie byłyby to rzeczy porównywalne: to nawet w wypadku, gdyby z drugiej strony już Forumowicze parcypowali w kosztach serwisu, np po połowie: i tak - dla mnie - te wszystkie wyzwiska na nich byłyby żenujące.
Powoli, powoli. Nie znaczy to, że przyznałem rację jedynie "stuprocentowcom" a za zero racji i obrazę - "odrzucam atakującyc". Powyższe akapity - nie oznaczają oceny całości. Tak więc, tak Właściciele i Admini - jak i druga strona; albo szerzej: Zwolennicy Zagłębia 1962 jak i Zwolennicy Zagłębia "Zagórskiego": dla rozsupłania problemu, powinni iść jeszcze dalej. Tu już poskracam. Właściciele serwisu - bynajmniej nie są z natury właścicielami użytkowników, wolni od wszelkich zobowiązań, mają obowiązek stronniczości itd. Choćby - jeżeli odnoszą się do regulaminu, z uczciwości winni wykazać wręcz modelową zgodność z regulaminem, odrzucić pozór "oceny wg widzimisię"; regulamin, skoro go wprowadzili - powinien być nadrządny. Jeżeli wcześniej stosowali go z bezstronnością - powinni trzymać się tego standardu albo zapowiedzieć wcześniej, że odchodzą. W ogóle - powinna być przejrzystość, co do preferencji - ale i szanowanie swobody wypowiedzi, skoro wprowadza się Forum itd. Może warto, by Admini się zastanowili, czy te - fakt, że przekraczające normy - wyzwiska na nich nie wypływają nie tylko z przywiązania do Zagłębia, ale i z bezsilności wobec Właścicieli Forum? I to samo, co krytykują u zawłaszczających Zagłębie postkomunistycznych aparatczyków - uznali Właściciele Strony za naturalne dla klasy posiadaczy i tak samo traktują "biedaków z Forum", kibiców gorszego gatunku? Choćby to - a można by jeszcze "parę ładnych spraw" tu rozważyć. Skończę "wnioskiem najdalej idącym": Do pewnego stopnia zachowanie bezstronności przez Właściciela Forum jest obowiązkiem z kolei jego (przy zachowaniu tego wszystkiego, co przypomniałem Użytkownikom na początku), niemniej i pójście dalej: jak najbardziej świadczy choćby o wiarygodności. Jeżeli bowiem otwiera się Forum dla ludzi emocjonalnie zaangażowanych w Zagłębie, to szanujmy i ich, nie tylko siebie. Ta puenta byłaby chyba tu podsumowaniem tak dla jednych, jak i drugich.
Co do przyszłości więc - wciąż te same apele musi się wznosić. Oby obie strony też zauważył - nie drugiego ale własne faule! Tak Zagłębie Zagórskie, jak 1962: niech zaczną dostrzegać, że naprawdę rzucają bluzgi, obelgi na drugiego - i to trzeba przerwać. To pierwszy krok. Drugi - to pytanie, czy uda się w te parę miesięcy doprowadzić do takiego wzajemnego zrozumienia, by zachować jakąś jedność kibicowską, na bazie której dopiero po pewnym czasie się będzie decydować, czy może jednak jest wciąż jeden Klub, ale z silnymi rezerwami - czy też są dwa, jak przed wojną przed fuzją. Niemniej - nie decydować teraz, dopiero za czas jakiś. Tym bardziej, że co rusz będzie wychodzić: a to, że rację mieli np. jedni albo drudzy. Cóż, do Kibiców 1962 trzeba byłoby, by dotarło, że przecież ludzie, którzy latami ich oszukiwali, mówiąc, że prowadzą klub sportowy a uczestniczyli w systemie korupcji: żadnego przepraszam nie powiedzieli a chcą uznania od oszukanych kibiców i chcą zawłaszczenia stuletniej tradycji. A Kibice "Zagórskiego": też niech zauważą, że lepiej niż wyzywać siebie, faktycznie zapytać się, czy w tych małych środowiskach B-Klasowych, do którą jeżdżą są ambasadrami jednoczenia regionu Zagłębia i budowania drużyny naprawdę godnej dziedzictwa stuletniego, czy może raczej niosą zniszczenie, nie daj Boże przestępczość czy pychę i butę, którą dodają do autentycznego zaangażowania w klub? I czy - rzeczywiście już budują klub wolny od układów personalnych, przemocy układami, inny niż ci, których krytykują, godny stuletniej tradycji? To nie są łatwe sprawy - dlatego lepiej dać sobie na nie czas, budować pozytywy zarazem - a nie pomiatać sobą nawzajem... Panowie, z obu stron: czy wiecie, co jest dobra wola? Czy wiecie, co jest szacunek dla drugiego, zwłaszcza w tej samej grupie? Czy nie lepiej tak budować?
Niestety, wciąż muszę sobie mówić, że ta sprawa Przyszłości Zagłębia - nie wygląda za dobrze.

PS. Na koniec zostawiłem, by nie zniknęło w całości. Mam nadzieję, że nie piszą o tym na Forum Admini, ale w trybie wiadomości prywatnej już odpowiedzieli Kol. Tadeuszowi Wiśniewskiemu? Bo byłoby naprawdę bardzo, bardzo przykrym, delikatnie ujmując, gdyby ten głos, prośba jednego z bardziej zasłużonych, najstarszych użytkowników, który może trochę czasem coś z tą współczesną techniką mieć na bakier, ale przecież jest jednym z najbardziej cenionych: utknął bez odpowiedzi i właściwej reakcji pośród tych wszystkich wzajemnych połajanek.
Pozdrawiam - oczywiście wszystkie strony. Jak by nie było, dzięki temu wpisowi ;-) mniej zwaśnione, bo pewnie po jednej i po drugiej stronie solidarnie będzie "buczenie na Blajpiosa, co też wypisuje" ;-) :-)
Blajpios

Postprzez zaglebie76 2011-11-25, 3:15 pm

To może ja pierwszy pobuczę.
O co Ci kolego chodzi ,jak piszesz o "Zagłębiu1962 ,kibicach 1962 itp." ?
Raz piszesz o 1962 ,a zaraz później o stuletniej tradycji...Coś tu jest nie tak.
zaglebie76

Postprzez RUDI 2011-11-25, 4:42 pm

Mnie też trochę dziwi szafowanie nazwą Zagłębie 1962 ,kibice 1962 (dla leniwych ;-)i troszkę mniej zorientowanych ;-) , w roku pańskim 1962 klub nasz przyjął nawę GKS Zagłębie Sosnowiec).

Co się tyczy strony ,chwała za to co robią ,ale kolego Blajpios ,strony takie jak te działają chyba trochę inaczej ,a na opinię ,czy dobrą ,czy zła ,pracuje tutaj cały zespół ,i dobrze wiesz że jeden zepsuty owoc może zepsuć wszystkie zdrowe w koszyku, i zdaniem co nie których tak się stało (nie znaczy że ja tak uważam )wyrażają opinię ,i od tego są admini strony. czy wytłumaczą niektóre zarzuty ,czy zbanują co bardziej agresywnych ,ale to jest forum o tematyce która budzi emocje ,jedni je okazują bardzo emocjonalnie ,a inni tak jak Ty .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez swiezy52 2011-11-25, 8:41 pm

Brynic napisał(a):Do swiezy52
Moze gdybys dal sobie na pare tygodni spokoj z moderowaniem tego forum to by to bylo zarowno zyskiem dla samego forum jak i dla ciebie. Ty bys sie nie denerwowal i nie byl bys przez nikogo obrazany a forumowicze mogliby spokojnie prowadzic dyskusje bez odgórnej cenzury i ostrzezen.
Nie mam zamiaru cie obrazac bo to nic nie wnosi, ale najswiezszy przyklad to byl temat ktory zalozylem "Scouting". Ostatnio bylismy na czacie i rozmawialismy z paroma kolegami tutaj z forum o tym czy kibice powinni pomoc klubowi w scoutingu. Najprostrzym bylo zalozyc taki temat i dyskutowac o wolnych zawodnikach. Temat po 4 postach zostal zamkniety przez Ciebie.
To ja sie teraz pytam: Robisz na zlosc klubowi, czy forumowiczom.
Pozatym wiele osob tutaj ma dziwne uczucie ze jestes stronniczy i wspierasz b-klasowych kibiców. Nie udowodnimy Ci tego moze nigdy, ale taki negatywny smaczek wisi w powietrzu.
Moze byloby jednak lepiej gdybys spojrzal na siebie a nie tylko na innych, i dal sobie przez jakis czas spokoj z moderowaniem. Jest tu jeszcze paru innych "oficjalnych" i to forum napewno nie eksploduje z brakow jakosci jezeli przez jakis czas ty nie bedziesz sie naszymi postami zajmowal. Taka przyjacielska rada z mojej strony dla Ciebie swiezy52
PS: mam nadzieje ze nie czujesz sie zaatakowany przezemnie tym wpisem, i ze nie zarobie bana za mowienie prawdy

otoz kolego Brynic nie wiem czy czujesz sie urazony tym ze usunalem Twoj temat czy tez tym ze zagrozilem Ci banem za ewidentne lamanie regulaminu... ktorego de facto nie otrzymales
to czy jestem stronniczy czy nie zostawiam dla Twojej oceny i Twoich kolegow.
moj staz na forum jest naprawde krotki ale zdazylem zauwazyc ze tematy ktore sie powtarzaja sa usuwane z racji tego ze nie ma sensu ich powielac. gdybys mial troche ochoty to poczytal bys posty z tematu "kogo kupic kogo sprzedac" i zauwazyl bys ze w tym temacie pojawiaja sie nazwiska grajkow ktorych wylapali forumowicze i nikt ich nie usuwa ba nawet pisze sie opinie na temat tych propozycji.
niestety nie dam Ci tej p[rzyjemnosci mianowicioe mojego odpoczynku i nie pozwole Ci na jak to nazwales "spokojnie prowadzic dyskusje bez odgórnej cenzury i ostrzezen" chociazby dlatego ze Ci "oficjalni" musieli by Ci podziekowac za korzystanie z forum bo skoro nie sa stronniczy to pewnie przestrzegaja regulaminu i karmia wszystkich rowno.
na tym bym juz w zasadzie konczyl sie "tlumaczyc" i mam nadzieje ze w jakis sposob Cie usatysfakcjonowalem

P.S.
tak wracajac jeszcze do tematu "oficjalnych" (moderatorow jak dobrze zrozumialem)jak to nazwales - gdzie oni sa ?? ciesz sie czlowieku ze mam jeszcze ochote moderowac to forum bo w innym przypadku siedzial bys w gnoju reklamowym spamowym czy jak to inaczej nazwac a nie wsrod postow forumowiczow.
swiezy52
100% Zagłębie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna