Energetyk ROW Rybnik - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Energetyk ROW Rybnik - Zagłębie Sosnowiec

Postprzez Cygan 2011-11-13, 1:09 pm

jackie57 napisał(a):Do Ludowiec: Zmiana trenera nic tu nie da. Tu byłaby potrzebna natychmiastowa zmiana ZAWODNIKÓW.

Dokładnie.

Ludowiec napisał(a):Klub ma dostac od miasta 2,4 miliona w przerwie zimowej z tego co wiem. Trzeba olac splacanie dlugu i zainwestowac w 4-5 dobrych graczy bo inaczej spadniemy panowie. A trenera zwolnic od zaraz i zatrudnic fachowca.

Ludowiec, tu akurat teraz nie nowy trener jest potrzebny, a lepsi zawodnicy...
Cygan

Postprzez bbartek 2011-11-13, 1:10 pm

Miałem już nie pisać na tym Forum.., ale to co się dzieje to ..brak słów.
Totalna nieodpowiedzialność zawodników ( Zielinski na Ludowym, Stefanski w Rybniku...).
Czy potrzebujemy takich zawodników i którzy kasują, teraz lub później, dobra kasę.?
Trener: kawalarz na treningach: nie chce juz czytać wypowiedzi, ze zawodnicy grali ambitnie.
Zarząd: istnieje ?
Marketing/nowi sponsorzy: zero.
Kibice: pozdrowienia (!!!) dla 1906, jesteście z NAMI !!!!!
Zawodnicy: brak przygotowania fizycznego, brak determinacji+ proponuje w rundzie rewanżowej zagrać juniorami i wyprowadzić KLUB z długów i budując prawie od podstaw AMBITNE ZAGŁĘBIE

Stowarzyszenie Kibiców Zagłębia Sosnowiec
Informacja: informacja.skzs@gmail.com
Rekrutacja: rekrutacja.skzs@gmail.com
bbartek

Postprzez janki915 2011-11-13, 1:13 pm

janki915

Postprzez Lars 2011-11-13, 1:34 pm

bbartek napisał(a):proponuje w rundzie rewanżowej zagrać juniorami i wyprowadzić KLUB z długów i budując prawie od podstaw AMBITNE ZAGŁĘBIE

Prawie od podstaw? To niemożliwe, wiele razy już budowaliśmy prawie od podstaw, na wychowankach, ludziach związanych z regionem. Musimy zbudować nie od początku, lecz z pewnym kręgosłupem tej obecnej drużyny drużyny (Szlakotin, Cyganek, Stefański, Marek - napastnik a nie stoper, Mójta, Jankowski), ekipę która nie tyle co jest związana z regionem, ale ma umiejętności. Potrzebujemy piłkarzy, młodych, tanich, a dobrych. Mogą być najemnikami, wtedy będzie możliwość zarobić na transferze.
Nie można po raz kolejny rzucać haseł - od podstaw, na ludziach z regionu itp., bo to się nie sprawdziło.

Odnośnie gry juniorami na wiosnę - jestem za, bo trzeba spłacić dług aby było normalnie. Wtedy spłacimy go szybciej.
Poprzednio pisałem, że należy walczyć do końca, dopóki piłka w grze. Walczmy więc juniorami, skoro szanse coraz mniejsze a pieniędzy na bieżące funkcjonowanie klubu co raz mniej, gdyż pierszeństwo, z oczywistych prawnych względów, mają wierzyciele spółki.

Koncepcja warta przemyślenia. Na wiosnę juniorami i w lato budowa zespołu na III ligę, a sezon 2013/2014 awans do II ligi, bez długów, z perspektywą sponsoringu przez organizacje, które wspomogą naszą gminę w finansowaniu spółki. Pytanie, czy masowy kibic, przeżyje spadek o kolejną klase rozgrywkową i pozostanie przy Zagłębiu?
Ostatnio edytowano 2011-11-13, 1:50 pm przez Lars, łącznie edytowano 2 razy
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez jackie57 2011-11-13, 1:37 pm

Do Lars: popieram. Cóż nam po zawodnikach "z regionu", którzy staczają drużynę do III ligi, i robią to od samego początku rozgrywek, co widac, słychac i czuć?
jackie57

Postprzez Darian 2011-11-13, 2:01 pm

No cóż klubu nie stać na transfery. Jedynie można sciagać wolnych zawodników a tych jest mało i są czasami nie w pełno wartościowi jako wzmocnienia (tzw. odpady).

Sponsora też nie będzie. Nikt nie będzie spłacał cudzych długów.

Jedyne co należy na pewno zrobić to należy zmniejszyć kontrakty obecnej kadrze albo wysokość uzależnić od korzystnych wyników. Jak ktoś się nie zgodzi to dowidzena.

Nadeszły czarne czasy dla sosnowieckiego sportu.Najpierw kosz,siatka a teraz piłka i hokej dogasają. O ile w hokeju jest jakaś iskierka że będzie lepiej o tyle w piłce nie widać żadnych dobrych prognoz na lepszą przyszłosć.

p.s. jak przynajmniej uda sie wystartować w przyszłym sezonie to będą mecze z BKS-em.
Darian

Postprzez patrios91 2011-11-13, 2:40 pm

Darian napisał(a):No cóż klubu nie stać na transfery. Jedynie można sciagać wolnych zawodników a tych jest mało i są czasami nie w pełno wartościowi jako wzmocnienia (tzw. odpady).

Nie zgodze sie. Zawsze jest wiele wolnych zawodnikow do sciagniecia. Lecz trzeba ruszyc dupsko,zaprosic i przetestowac w bardzo szybkim tempie. Tak samo jest z zawodnikami,ktorym wygasaja kontrakty. Trzeba obserwowac rynek bardzo uwaznie,lecz w tym klubie to od 3 lat jest tragedia. Na zawodnikow nie ma pieniedzy,na scouting nie ma pieniedzy,na splate zadluzenia nie ma pieniedzy. Na cos k*wa musza sie znalezc,woz albo przewoz-4 liga.

Krekoslup druzyny..nam sie polamal. Wypadl Wijas,Lacha. Dwaj zawodnicy kreujacy gre.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Ludowiec 2011-11-13, 2:54 pm

Powiem tak: Mozna szukac zawodnikow na wolnym rynku lub takich co im dogasaja kontrakty. W samych III ligach (8 lig) jest mniej wiecej 120 klubów, wiec mozna wybierac. A gracze z III ligi to nie zawsze odpady, wielu to nieoszlifowane, albo nie odkryte diamenty.
Tylko w klubie nie ma scoutingu. Kibice musieli by sie tym zajac (marzenie ze by NAM zezwolili ! ;-) )
Pytanie zasadnicze brzmi: ILE TAKI NOWY ZAWODNIK MOZE MAXYMALNIE ZARABIAC? I ILE MOGA WSZYSCY ZAWODNICY RAZEM ZARABIAC?
Tzn. Na jakie wyplaty stac klub?
Gdybysmy wiedzieli ile zarabiaja nasi gracze aktualnie to mozna by robic jakies wyliczenia. Ale kto to wie z nas kibicow? Chyba nikt :-(
Ludowiec

Postprzez janki915 2011-11-13, 2:58 pm

Ludowiec napisał(a):Powiem tak: Mozna szukac zawodnikow na wolnym rynku lub takich co im dogasaja kontrakty. W samych III ligach (8 lig) jest mniej wiecej 120 klubów, wiec mozna wybierac. A gracze z III ligi to nie zawsze odpady, wielu to nieoszlifowane, albo nie odkryte diamenty.
Tylko w klubie nie ma scoutingu. Kibice musieli by sie tym zajac (marzenie ze by NAM zezwolili ! ;-) )
Pytanie zasadnicze brzmi: ILE TAKI NOWY ZAWODNIK MOZE MAXYMALNIE ZARABIAC? I ILE MOGA WSZYSCY ZAWODNICY RAZEM ZARABIAC?
Tzn. Na jakie wyplaty stac klub?
Gdybysmy wiedzieli ile zarabiaja nasi gracze aktualnie to mozna by robic jakies wyliczenia. Ale kto to wie z nas kibicow? Chyba nikt :-(

Jeżeli byśmy wiedzieli ile zarabiają to moglibyśmy pomódz klubowi .
Poszukiwaliśmy zawodników i wpisywaliśmy ich na forum . Klub by obmyślał te plany i by było dobrze ! :!:
janki915

Postprzez marcelino 2011-11-13, 3:15 pm

Właśnie przed chwilą wróciłem z meczu w Rybniku, strasznie wkurzony. Tak naprawdę nie byliśmy dzisiaj gorsi od ROW. Równie dobrze to my mogliśmy wyjechać z 3 punktami. Wydaje mi się że zespół został źle przygotowany do sezonu pod względem wytrzymałościowym i kondycyjnym. O ile mecz był wyrównany to w ostatnich minutach nasi dosłownie "oddychali rękawami" i dali się zepchnąć do głębokiej defensywy. Przez to ta francowata bramka stracona w doliczonym czasie. Myślałem że szlag mnie trafi.
Trudno tym chłopakom odmówić ambicji i chęci walki, ale wystarczy na cały mecz jeden albo dwa głupie błędy i cały wysiłek idzie na marne. W odróżnieniu do większości z Was jestem jednak optymistą. Uważam też Wyrobka za solidnego trenera. Jak z zespołem porządnie przepracuje okres przygotowawczy to utrzymamy się w II lidze. Nawet z tym składem. Najgorsze co mogłoby nas teraz spotkać to jakieś nerwowe ruchy kadrowe. Pewnie pojawią się zaraz pomysły aby zwolnić trenera i 3/4 zespołu. Jednak po pierwsze nie stać nas na to, a po drugie przerabialiśmy to już kilkakrotnie z wiadomym efektem.
Ponadto tak jak kolega bbartek zastanawiam się czy zarząd jeszcze istnieje. Czy leci z nami pilot?Jeśli czyjś czas w Zagłębiu minął to chyba właśnie prezesa Baczyńskiego. Mam szacunek do niego za to co zrobił w przeszłości, lecz teraz facet wyraźnie się pogubił i delikatnie rzecz ujmując "nie radzi sobie". Jego metody sprzed lat teraz są anachronizmem. Z drugiej jednak strony, jeśli nie on to kto?
marcelino

Postprzez Ludowiec 2011-11-13, 3:23 pm

marcelino odpowiedz mi, jak oddychaja rekawami w 93. minucie to ok. Ale jak mozna puscic w pierwszej polowie po prowadzeniu 2 gole? Chyba na 45 minut to kondycja powinna byc nie? Wedlug mnie to dekoncentracja, a trener tez musi wziasc czesc winy na siebie, bo on odpowiada za ustawienie i motywowanie zespolu
Ludowiec

Postprzez django 2011-11-13, 6:31 pm

Tak tu piszecie, że nie byliśmy gorsi. W ekstraklasie też od wielu drużyn nie byliśmy gorsi w bezpośrednich meczach, ale przegrywaliśmy i spadliśmy. Taki truizm, że punktów się nie daje za wrażenia artystyczne. W meczu z nami jedna z najsłabszych drużyn w tej lidze stwarza sobie 4-5 setek. I dobrze wiemy, że to nie był wypadek przy pracy, bo tak było przez całą rundę. To świadczy o tym, że do wypierdolenia jest cała obrona. Te wszystkie Jarczyki, Marki, Madeje. Jeżeli mamy się utrzymać, to na wiosnę będą potrzebne bardzo poważne wzmocnienia, na które nie będzie pieniędzy. Już wiemy, że Górski ich nie da. Baczyński pewnie nie ruszy zimą dupy w poszukiwaniu sponsora, bo już zapowiada, że będziemy grali młodzieżą. Owszem, to jest jakieś wyjście, ale nie wierzę, że ktoś w tym klubie będzie potrafił znaleźć na Śląsku, czy w Zagłębiu naprawdę dobrych piłkarzy.

Osobny temat to trener Jureczek. Chyba można tak napisać, skoro po meczu gratulował Rysiowi, a po wcześniejszych meczach różnym Zbysiom i Władziom. Fajnie, że mamy wesołego trenera, który wszystkich lubi, zna dużo kawałów i jest zawsze uprzejmy względem swoich uczniów, od których co tydzień jego drużyna zbiera wpierdol. Tylko czy jak taki trener wejdzie do szatni, to będzie potrafił zmotywować zawodników? Czy po przegranym meczu będzie ich potrafił zdrowo opierdolić i nimi jakoś wstrząsnąć? I czy w końcu w ogóle mu się chce i czy nie traktuje pracy w Zagłębiu jako hobby i sposobu na dorobienie do emerytury? Nigdy, powtarzam, nigdy nie widziałem po nim jakiegokolwiek przejęcia czy wkurwienia na to co wyprawia prowadzona przez niego drużyna. Mi to wygląda na to, że niektórzy na emeryturze lubią sobie połowić ryby, a inni poprowadzić klub w III lidze.

No i wreszcie kasa. Grajki zarabiają nieszczególnie dobrze, ale to akurat tyle, ile powinni zarabiać trzecioligowi kopacze. Problemem jest to, że nie mają regularnie wypłacanych pieniędzy. A komu się chce robić, jak pracuje za darmo?

A na zdjęciach z meczu widzę Kozielskiego i Ogielę. Że tym chujom nie jest wstyd pojawiać się na meczach klubu, który swoimi działaniami pomogli doprowadzić do ruiny.
django

Postprzez janki915 2011-11-13, 8:34 pm

Możliwe , że zmiana trenera by poskutkowała . Ale czy napewno ?? Tego nie wiemy . :kiepsko:
Czy zechcielibyście aby kibice byli skautami Zagłębia ?? Ja chciałbym żeby tak było .
Dlaczego dzisiaj w kadrze Zagłębia było 17 graczy ?? W każdej chwili trener mógł wziąść zawodnika z juniorów . Prawda ?? Nie rozumiem . :zolta: Krótki komentarz :
Dla mnie Wyrobek dostaje żółtą kartkę i jeżeli Zagłębie przegra z Calisią pożegnał bym trenera .
Pozdrawiam .
janki915

Postprzez Cygan 2011-11-13, 10:24 pm

django napisał(a):W meczu z nami jedna z najsłabszych drużyn w tej lidze stwarza sobie 4-5 setek. I dobrze wiemy, że to nie był wypadek przy pracy, bo tak było przez całą rundę. To świadczy o tym, że do wypierdolenia jest cała obrona. Te wszystkie Jarczyki, Marki, Madeje.

100% racji. Najsłabsza formacja nasza i zawsze to podkreślałem - obrona dziurawa jak szwajcarski ser.

django napisał(a):Osobny temat to trener Jureczek. Chyba można tak napisać, skoro po meczu gratulował Rysiowi, a po wcześniejszych meczach różnym Zbysiom i Władziom. Fajnie, że mamy wesołego trenera, który wszystkich lubi, zna dużo kawałów i jest zawsze uprzejmy względem swoich uczniów, od których co tydzień jego drużyna zbiera wpierdol. Tylko czy jak taki trener wejdzie do szatni, to będzie potrafił zmotywować zawodników? Czy po przegranym meczu będzie ich potrafił zdrowo opierdolić i nimi jakoś wstrząsnąć? I czy w końcu w ogóle mu się chce i czy nie traktuje pracy w Zagłębiu jako hobby i sposobu na dorobienie do emerytury? Nigdy, powtarzam, nigdy nie widziałem po nim jakiegokolwiek przejęcia czy wkurwienia na to co wyprawia prowadzona przez niego drużyna. Mi to wygląda na to, że niektórzy na emeryturze lubią sobie połowić ryby, a inni poprowadzić klub w III lidze.

Niestety nie znam dobrze J. Wyrobka, aby forować tu o nim zdanie - ale ze względu na jego doświadczenie, zostawiłbym go - aby mógł przygotowac zespół w przerwie zimowej (bardziej bym się tu składniał do zmiany asystenta- Stanleya ;-) ) . Może ktoś ze "statystyków" tego forum pokusi się, jak druzyny prowadzone przez J.Wyrobka grały po przygotowawczym okresie zimowym - przepracowanym pod okiem tego trenera? DOBREGO TRENERA POZNAJE SIE PONOĆ PO TYM< JAK PRZYGOTOWAŁ ZESPÓŁ W ZIMOWYM OKRESIE DO NASTĘPNEJ RUNDY!

django napisał(a):A na zdjęciach z meczu widzę Kozielskiego i Ogielę. Że tym chujom nie jest wstyd pojawiać się na meczach klubu, który swoimi działaniami pomogli doprowadzić do ruiny.

Dokładnie. Tylko, że taki Kozielski ma zryty beret na tyle, ze gotów on jest jawić się, jako ówczesny zbawca naszego klubu. A od Ogieli zaraz pewnie usłyszymy, jak od Ojrzyńskiego, że za jego czasów, to była walka o awans.... A gdzie jest teraz Zaglebie, każdy widzi (że taki z niego niby super treneiro!)
Tylko, że w Ojrzyńskiego wypowiedziach, nie było już zawarte - jakie wtedy cele były obrane przed startem rozgrywek i jakie środki na ich wykonanie były... No ale przecież to taki drobny szczegół.... 8)
Ostatnio edytowano 2011-11-14, 12:51 am przez Cygan, łącznie edytowano 1 raz
Cygan

Postprzez legionista1984 2011-11-13, 11:27 pm

szkoda panowie tego wyniku ale niestety ten mecz jak i wszystkie te spotkania pokazaly ze bedziemy walczyc do samego konca o utrzymanie...mam nadzieje ze sie utrzymamy PANY glowa do gory to nie byl ostatni mecz w tym sezonie jeszcze sporo meczy przed nami

pozdrawiam JA WIERNY KIBIC ZAGŁĘBIA I LEGI z Rybnika
legionista1984

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna