Tak oto rodzą się podziały i samodestrukcja i tak słabego już kręgu aktywnych kibiców Zagłębia.
Brawo dla bandy tępych huji którzy atakują braci po szalu.Będziecie się kisić ale w własnym skromnym gronie!
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Anakin napisał(a):Ludzie mówią że Prezes strowarzyszenia został opluty i zastraszony dlatego teraz się boi cokolwiek powiedzieć, ale na ile w tym prawdy to nie wiem.
GrubyPerez napisał(a):NIE DA SIĘ rozmawiać w takiej formule w jakiej odbyło się rzeczone spotkanie ponieważ niemożliwą rzeczą jest wyłowienie merytoryki - i ważnych rzeczy wśród zalewu pytań " na ilu byłeś wyjazdach? " "biłeś się kiedyś za Zagłębie? "
Adam1906 napisał(a):GrubyPerez napisał(a):NIE DA SIĘ rozmawiać w takiej formule w jakiej odbyło się rzeczone spotkanie ponieważ niemożliwą rzeczą jest wyłowienie merytoryki - i ważnych rzeczy wśród zalewu pytań " na ilu byłeś wyjazdach? " "biłeś się kiedyś za Zagłębie? "
Ja pierdzieleOwszem, ja byłem na wielu wyjazdach z chłopakami m.in. z Brygady Zgredos i BB'97. Począwszy od pierwszego w roku 1985 a skończywszy na ostatnim w roku 2007. Wielokrotnie oberwałem też w zadymach po swojej mordzie za Zagłębie. To, że teraz już nie jeżdżę, mając 42 lata na karku i rodzinę, uprawnia kogokolwiek do rozkazywania mi, gdzie mam chodzić
Wątpię. Tym bardziej, że każdy kiedyś tak zaczynał jak ja i po pewnym czasie siadał na dupie. Was też czeka taka kolej rzeczy, tylko mając obecnie po 20-30 lat wydaje się Wam, że będzie tak do końca Waszego życia. Nic bardziej błędnego. Popytajcie starszych kolegów lub popatrzcie po swoich znajomych. Z biegiem czasu również stali się "piknikami", będącymi wszakże ludźmi nadal kochającymi Zagłębie...
Bez napinki. Pozdrawiam wszystkich Normalnych.
LucasUSA napisał(a):Kolego Gabrys, kazdemu z nas zalezy na przyszlosci Zaglebia. Rozumiem w takim razie, ze nie masz nic przeciwko dzialaniom Stowarzyszenia, Stowarzyszenie moze dzialac na rzecz przyszlosci klubu, nie masz nic przeciwko zakladce o Stowarzyszeniu na stronie glownej? Oczywiscie, Stowarzyszenie bedzie szanowac Wasza przewodnia role w stricte kibicowskiej sferze, takiej jak wyjazdy, oflagowanie stadionu itd.
W takim razie prosze Cie, potwierdz to glosno i wyraznie. I kto wie, moze obie grupy juz niedlugo polacza swe sily dla wspolnego dobra.
django napisał(a):Miejmy nadzieję, że tu na forum otrzymamy odpowiedź. Jednoznaczną. Bez propagandy, owijania w bawełnę i i pseudo PR-u.
LucasUSA napisał(a):Kolego Gabrys, kazdemu z nas zalezy na przyszlosci Zaglebia. Rozumiem w takim razie, ze nie masz nic przeciwko dzialaniom Stowarzyszenia, Stowarzyszenie moze dzialac na rzecz przyszlosci klubu, nie masz nic przeciwko zakladce o Stowarzyszeniu na stronie glownej? Oczywiscie, Stowarzyszenie bedzie szanowac Wasza przewodnia role w stricte kibicowskiej sferze, takiej jak wyjazdy, oflagowanie stadionu itd.
W takim razie prosze Cie, potwierdz to glosno i wyraznie. I kto wie, moze obie grupy juz niedlugo polacza swe sily dla wspolnego dobra.
W przyszłorocznym budżecie Sosnowca, piłkarskie Zagłębie może liczyć na 2,4 miliona, a hokejowe na 1 mln złotych. Dodatkowo obie spółki będą mogły wystartować na dofinansowanie w sprawie szkolenia dzieci i młodzieży.
Piłkarze jeszcze w tym roku powinni otrzymać 1 mln złotych, a w przyszłym kolejne środki w wysokości 2,4 mln. Jest to mniejsza kwota od tej, o którą prosił prezes Zagłębia, Leszek Baczyński (1,5 mln w roku 2011 i 4 mln w roku 2012 - przyp. red.). Na ostatnim posiedzeniu komisji budżetowej, radni zastanawiali się, czy te fundusze będą dla klubu wystarczające. Wcześniej bowiem, w trakcie sesje Rady Miejskiej, kilku wspominało, że dokapitalizowanie większą kwotą przyspieszyłoby spłatę długów. - Wyższe kwoty ułatwiają zadanie w postaci spłaty pilnych zobowiązań, ale jeśli nie ma tego co się lubi, to się lubi co się ma. Trzeba zakasać rękawy i pracować - powiedział prezes, Leszek Baczyński. Padło również pytanie, czy 4 miliony uwzględniają wzmocnienie składu. - My idziemy w stronę szkolenia dzieci i młodzieży, nie chcemy powtórki z poprzedniego sezonu. Zamiast 10 piłkarzy, potrzebujemy 2 konkretnych, od których młodzi będą się uczyć. Chcemy obserwować kluby z regionu i tutaj szukać wzmocnień, nie stać nas już na zaciągi - wyjaśnił prezes piłkarskiego Zagłębia.
Po wpłaceniu miliona złotych, gmina Sosnowiec stanie się właścicielem 73,6 % akcji, a aktualnie posiada 66 %.
Po podwyższeniu kapitału o 2,4 mln miasto przejmie kolejne udziały w spółce. Teoretycznie właścicielami pozostałych akcji jest Grzegorz Książek i Dariusz Kozielski, którzy są poręczycielami spłaty długu względem Krzysztofa Szatana (dług powinien zostać spłacony przez Książka i Kozielskiego, jednak zapewne za oddanie akcji, dług spłaci Gmina - red.). Radni liczą, że obie spółki do końca 2012 roku wyjdą na czysto i nie będą miały "garba" w postaci długów. klub piłkarski do spłacenia mają 3,6 mln, jednak po odjęciu od tej kwoty pożyczek długoterminowych od gminy, w wysokości 900 tysięcy złotych, do spłacenia pozostanie 2,7 miliona.
http://sportowezaglebie.pl/hokej-na-lod ... j,1,4,5097
Ludowiec napisał(a):Ty blajpios a ty filozof jestes, czy dopiero planunesz studiowacWiem ze masz dobre intencje ale pisz po ludzku bo strasznie glowa boli jak sie to czyta. Glupi nie jestes ale ja lubie z kims rozmawiac po ludzku a nie po profesorsku
django napisał(a):Miejmy nadzieję, że tu na forum otrzymamy odpowiedź. Jednoznaczną. Bez propagandy, owijania w bawełnę i i pseudo PR-u.
Brynic napisał(a):Ja tez tak jak i reszta kibicow czekam az odpowiesz, kolego "Gabrys"
Adam1906 napisał(a):LucasUSA napisał(a):Kolego Gabrys, kazdemu z nas zalezy na przyszlosci Zaglebia. Rozumiem w takim razie, ze nie masz nic przeciwko dzialaniom Stowarzyszenia, Stowarzyszenie moze dzialac na rzecz przyszlosci klubu, nie masz nic przeciwko zakladce o Stowarzyszeniu na stronie glownej? Oczywiscie, Stowarzyszenie bedzie szanowac Wasza przewodnia role w stricte kibicowskiej sferze, takiej jak wyjazdy, oflagowanie stadionu itd.
W takim razie prosze Cie, potwierdz to glosno i wyraznie. I kto wie, moze obie grupy juz niedlugo polacza swe sily dla wspolnego dobra.django napisał(a):Miejmy nadzieję, że tu na forum otrzymamy odpowiedź. Jednoznaczną. Bez propagandy, owijania w bawełnę i i pseudo PR-u.Brynic napisał(a):Ja tez tak jak i reszta kibicow czekam az odpowiesz, kolego "Gabrys"
My tu gadu gadu, a jakiejkolwiek odpowiedzi niestety brakKolego Gabryś, albo wywołany do tablicy masz ochotę odpowiedzieć na zadane Ci pytania, albo będziesz dalej milczał pokazując, gdzie tak naprawdę masz wszystkich tzw. "pikników", którzy są, tak jak i Ty, kibicami sosnowieckiego Zagłębia...
Bez napinki. Pozdrawiam.
GrubyPerez napisał(a):Kiedy jako młody chłopak wraz z ojcem i wujkiem ( oni zabierali mnie na Zagłębie) oraz starszymi kibicami byłem świadkiem topienia hanysów w Brynicy kolegi pewnie jeszcze na świecie nie było.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników