Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez RUDI 2011-11-08, 9:47 pm

KalF92 napisał(a):Brynic, Ja Cię nie prowokuję, prosiłem o odpowiedź na pytanie a Ty bez jakiejkolwiek argumentacji uznałeś że mi nie odpowiesz bo tak będzie fajniej,zatem gdy uznałem że widocznie nie wiesz jak to wygląda to zacząłeś rzucać groźbami i wszystkim innym tylko po to by się ostatecznie ośmieszyć.. Tyle ode mnie.

RUDI, na kibicezaglebia.net jest krótka notka na temat spotkania przedstawicieli Stowarzyszenia z ludźmi z 1906, nie mam niestety czasu jej szukać.. znajdziesz ją bez trudu, jeśli nie to postaram Ci się ją podesłać na priv.

Myślisz o notatce Gabrysia ? to z pełną świadomością odpowiadam Ci prawda jest inna .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez gregor 2011-11-08, 10:10 pm

KALI ZABIĆ KROWE TO DOBRE , KALEMU ZABIĆ KROWE TO DUŻE ZŁE . Panowie Wy oczekujecie ze w sile wieku męższczyżni pobiegną do Mamy na skargę że X czy Y otrzymał propozycję wjazdu na chatę ?
Wy powiadacie myśmy nie byli, myśmy nie słyszeli , myśmy nie widzieli .Panowie stowarzyszenie jest otwarte DLA WSZYSTKICH CHĘTNYCH, działajcie w nim , a doświadczycie od Braci po szalu bratniej miłości , wówczas uwierzycie jak niewierny Tomasz wrażający palucha w rany CHRYSTUSOWE w to co i Ja mówię półgębkiem .
SEMPRE FIDELIS.
gregor

Postprzez Howard 2011-11-08, 10:15 pm

KalF92 napisał(a):RUDI, na kibicezaglebia.net jest krótka notka na temat spotkania przedstawicieli Stowarzyszenia z ludźmi z 1906, nie mam niestety czasu jej szukać.. znajdziesz ją bez trudu, jeśli nie to postaram Ci się ją podesłać na priv.

Czy chodzi Tobie może o to?
Gabryś napisał(a):Dzisiaj doszło do spotkania osób próbujących organizować życie na Ludowym i przedstawicieli grup kibicowskich. Obie strony doszły do consensusu i uznały, iż kibicowskie życie na Ludowym zostało wstrzymane i nieobecność owych grup kibicowskich, nie jest przyzwoleniem na kreowanie się owego świata bez samych zainteresowanych. Pomysłodawcy Stowarzyszenia przyznali, iż nie mieli świadomości o założeniu stowarzyszenia przez grupy kibicowskie, oraz, że faktycznie błędem jest tworzenie 'flag', wyjazdów, czy inny sposób organizacji, uznają oni bowiem sposób w jaki wykreowały się osoby decyzyjne, akceptują je i szanują ten wybór.

Droga, która została obrana przez najaktywniejszych kibiców, może się niektórym niepodobać, jednak jak wyniknęło z rozmowy i jak zadeklarowali przedstawiciele Stowarzyszenia kibice z Ludowego będą oczekiwać na powrót grup kibicowskich i to im pozostawiają monopol w regionie na tworzenie flag, wyjazdów, dopingu etc. Jednocześnie tymczasowy prezes Stowarzyszenia stwierdził, iż ze strony osób zaangażowanych w SKZS jest pełna akceptacja dla poczynań grup kibicowskich, albowiem wieloletnie działania ww pozwalają ze spokojem i zaufaniem spoglądać na ich poczynania, bowiem wierzyć należy w to, iż dobro Zagłębia jest celem nadrzędnym.

Gabryś napisał(a):Nie, osoby z nazwijmy to SKZS w końcu zrozumiały, iż fakt założenia B'klasowej drużyny, jest robiony dla dobra Zagłębia w końcowym rozrachunku, a nie przeciwko. Tak samo, uświadomiły sobie, iż nie działają w próżni i jak się np. robi flagę, to jeszcze trzeba być w stanie ją obronić. Ogólnie dosyć pozytywna rozmowa, chyba chłopaki skumali o co w tym wszystkim chodzi.

Jeśli tak, zauważ, że Gabryś nie napisał wprost jak spotkanie przebiegało - dla mnie jasne dlaczego. Tak samo nikt z naszej strony nie zabrał do tej pory głosu w tej sprawie otwarcie i podejrzewam, że nie zabierze - dlaczego? To po prostu nasza sprawa.
Sam z relacji na "gorąco" inaczej zapamiętałem to "spotkanie", ale opisywać go nie będę. Czemu? j/w.
Jeśli jesteś na tyle zainteresowany tym tematem, to jestem przekonany że zasięgniesz prawdziwej informacji w swoim otoczeniu zamiast pisać "szczerze wątpię" i temat będzie dla Ciebie jasny.
Howard

Postprzez rossoneri come back 2011-11-08, 10:19 pm

jigaboo napisał(a):Powiem tak rossoneri jeżeli wiesz tylko że dzwonią w kościele a nie wiesz dokładnie w którym, to może się nie udzielaj w pewnych tematach.

Napisać tak samo mogę jak rossoneri że x, y sytuacja zaszła i ogłosić to a być pewnym tylko na podstawie swoich domysłów i okrojonych informacji.

Nie wypowiadam się już, bo nie da się prowadzić w miarę normalnej dyskusji.. mając argumenty bo i tak zostaną pominięte a będzie trzeba się na siłę dowalić do nowej wymyślonej rzeczy.

Koniec z mojej strony udzielania się i na darmo tracenia swego czasu.
Pozdrawiam

jestem ze stowarzyszenia,takze wiadomosci z pierwszej reki,niestety
wstyd ,ze mamy takich kibicow ,dla mnie to jest poczatek podzialow w Sosnowcu ,tak kiedys zrobiono w Warszawie,Krakowie i innych miastach,chyba nam taki podzial nie jest potrzebny ,szkoda wielka szkoda ,ze kibice wbijaja noz w plecy naszym pilkarzom,tym bardziej teraz ,ze gramy praktycznie wychowankami i mlodzieza,ktora potrzebuje wsparcia,szkoda,ze opamietacie sie jak bedziemy w III LIDZE
nie dziwne ,ze chlopaki ze stowarzyszenia sie wystraszyli bo maja rodziny ,domy i inne ,nie warto poswiecac tego nawet za Zaglebie

1906 bandyci powinno chyba tak brzmiec
rossoneri come back

Postprzez Będzin1977 2011-11-08, 11:00 pm

Witam Wszystkich Kibiców Naszego Zagłębia Dąbrowskiego!!!!!
Proszę Was o pomoc!!!
Kibicuję Zagłębiu od ponad 20 lat!!!!!
W dniu wczorajszym pod marketem M1 w Czeladzi około godz 19:20 został skradziony samochód marki Peugeot Tepee z rejestracją RZ ..... rejestracja (rzeszowska) mojej bliskiej znajomej - auto służbowe, sprawcy tej kradzieży udali się w kierunku lotniska Pyrzowice. W Mierzęcicach spowodowali wypadek, w którym zginęła kobieta z Sosnowca, żona kibica jednego z Nas. Zostawiła 6 letnią córeczkę i wspomnianego kibica w żałobie. Proszę Was wszystkich o jedno.
Czy jest w naszym środowisku osoba, która mogłaby udzielić wszelkich informacji dotyczących tego wydarzenia (może ktoś coś słyszał na ten temat)i czy mógłbym liczyć na wasze wsparcie w tej sprawie. Kibicu, jeżeli czytasz tą informację i mógłbyś Nam Wszystkim pomóc w tej sprawie proszę o telefon kontaktowy pod numerem tel.+48532629968 lub pod numerem Policji w Będzinie +48323680255. Bardzo proszę Was o pomoc. Zróbmy to dla tego dziecka i Naszego Kibica!!!!! W późniejszym czasie chciałbym zorganizować zbiórkę pieniędzy dla tej rodziny.
http://insilesia.pl/aktualnosci/artykul ... erzecicach
Pozdrawiam
Kibic Zagłębia!!!
Będzin1977

Postprzez Będzin1977 2011-11-08, 11:12 pm

Witam Wszystkich Kibiców Naszego Zagłębia Dąbrowskiego!!!!!
Proszę Was o pomoc!!!
Kibicuję Zagłębiu od ponad 20 lat!!!!!
W dniu wczorajszym pod marketem M1 w Czeladzi około godz 19:20 został skradziony samochód marki Peugeot Tepee z rejestracją RZ ..... rejestracja (rzeszowska) mojej bliskiej znajomej - auto służbowe, sprawcy tej kradzieży udali się w kierunku lotniska Pyrzowice. W Mierzęcicach spowodowali wypadek, w którym zginęła kobieta z Sosnowca, żona kibica jednego z Nas. Zostawiła 6 letnią córeczkę i wspomnianego kibica w żałobie. Proszę Was wszystkich o jedno.
Czy jest w naszym środowisku osoba, która mogłaby udzielić wszelkich informacji dotyczących tego wydarzenia (może ktoś coś słyszał na ten temat)i czy mógłbym liczyć na wasze wsparcie w tej sprawie. Kibicu, jeżeli czytasz tą informację i mógłbyś Nam Wszystkim pomóc w tej sprawie proszę o telefon kontaktowy pod numerem +48532629968 lub pod numerem Policji w Będzinie +48323680255. Bardzo proszę Was o pomoc. Zróbmy to dla tego dziecka i Naszego Kibica!!!!! W późniejszym czasie chciałbym zorganizować zbiórkę pieniędzy dla tej rodziny.
http://insilesia.pl/aktualnosci/artykul ... erzecicach
Pozdrawiam
Kibic Zagłębia!!!
Będzin1977

Postprzez Gabryś_ 2011-11-09, 12:22 am

Po pierwsze to nieprawdą jest, iż nikt ze strony Stowarzyszenia nie komentował spotkania. Obecnym tam był Grzesiek - vice prezes, który napisał:

Panowie Brynic, miszczu.. i inni. Miałem się już nie logować ale proszę Was, zbastujcie. Nie było Was na spotkaniu więc nie podgrzewajcie atmosfery. Jeżeli Was rozczarowujemy, że nie jedziemy do Rybnika po uświadomieniu nam ewentualnych po drodze zagrożeń to przepraszam ale w imię jedności kibiców Zagłębia przestańcie! Niedługo będzie przerwa w rozgrywkach i czas na ochłonięcie, dialog trwa i zobaczymy co będzie dalej.

Jak widzę większość woli tej notki nie zauważać, a snuć domysły, insynuować, czy stawiać niektórych w jakimś kryminalnym świetle. Żenujące są wpisy ludzi, którzy razem z moim zdjęciem i danymi osobowymi pomawiają mnie publicznie. Spotkania opisywał szczegółowo nie będę, bo nie mam w zwyczaju uchylać prywatnych rozmów, nawet w publicznej sprawie. Jednak jeżeli streściłem wnioski po spotkaniu, a Grzesiek ustosunkował się do tego wszystkiego, to niech każdy sobie odpowie, czy rację mają dwie osoby uczestniczące w spotkaniu (z dwóch różnych stron barykady, że tak to nazwę), czy może ktoś, kto słyszał coś od kogoś.

Pisanie tutaj o tym iż wyprowadzam pieniądze z klubu zbierając cegiełki to w ogóle jakaś błazenada, którą żal komentować. Tak samo posty w których rzekomo jestem uzurpatorem i uważam się za Boga. Panowie... Bądźmy dorośli, jeżeli ktoś uważa, że jestem złodziejem niech przekaże mi to w twarz. Nigdy nie uciekałem od dyskusji i zawsze jeśli spotykam się z dobrą wola adwersarza to dyskusję podejmuję. Tak było w przypadku wielu z was na początku wdrażania projektu, tak było na spotkaniu w Dąbrowie, gdzie dyskutowałem z Augustem i tak było ostatnio na rozmowie z Grześkiem, tej na żywo i tej internetowej.

Jeżeli ktoś ma chęć personalizować dyskusję i sprowadzać wszystko co złe do mojej osoby, droga wolna. Liczyłem się z tym od samego początku, zrywając przykrywkę anonimowości i podpisując się pod przedstawianymi poglądami swoim imieniem i nazwiskiem.

Materia, której dotykamy, czyli jedność kibicowskiej braci Zagłebia Dąbrowskiego jest materią żywą. Reprezentantem strony, która optowała, za pozostaniem na Ludowym stało się nieformalne Stowarzyszenie, z drugiej zaś strony grupy kibicowskie. Takie jątrzenie na forach jest wyrazem bezsilności każdej ze stron, wzajemne bezpodstawne oskarżenie w niczym nie pomagają, tym bardziej, jeżeli na celu mają wprowadzenie fermentu i daleko im od dobrych intencji.
Gabryś_

Postprzez LucasUSA 2011-11-09, 12:44 am

jigaboo napisał(a):
django z całym szacunkiem, ale byłeś na spotkaniu ? widziałeś ? czy tylko snujesz domysły z postu rossoneriego, sami zainteresowani ze strony SKZS się nie wypowiedzieli na ten temat ani go nie poruszyli nawet więc nawet nic nie jest na rzeczy, chyba że uznać rossoneri za wszechwiedzącego który swoje info czerpie siedząc przed monitorem

Kończę swoje udzielanie się.

Moja odpowiedz kieruje rowniez do KalF92. Nie pomysleliscie, ze ludzie "ze strony SKZS" to ludzie honoru, ktorzy nie poleca na forum jedno czy drugie i nie beda plakac i uzalac sie, ze ktos ich potraktowal tak, a nie inaczej? Wprost przeciwnie, ludzi Ci dalej probuja szukac porozumienia i prawdziwego kompromisu z wszystkimi kibicami naszego klubu - i za to wielki szacunek, bo ja nie mialbym osobiscie tyle cierpliwosci.

Wyznajecie zasade, ze skoro "nie pisalo na necie, to sie nie wydarzylo?". Posluchajcie dobrej rady i pogadajcie z kolegami, ktorzy wiedza wiecej. Bo jak widze nie macie o niczym pojecia. I nie dziwie sie, ze "watpicie", bo ja tez dlugo nie moglem uwierzyc.

Puzon (ktorego szanuje, podobnie jak wielu ludzi z drugiego fourm) pisal niedawno: "Byłem na zebraniu założycielskim nowego przedsięwzięcia, figuruje w protokole, nawet w jakiejś komisji zasiadam, hyhy. Zacznijmy więc od najważniejszej sprawy, której niektórzy nie mogą zrozumieć - to, że powstał nowy klub nie znaczy że ja, czy kilku innych kolegów współzałożycieli, nie będziemy pojawiali się na Ludowym. Ba, mamy zamiar nawet na wyjazdy pojeździć w miarę możliwości. Nikt nikomu nie ma zamiaru zabraniać, prowadzić dopingu na estadio Ludowy. NIE MA ŻADNEGO PODZIAŁU !!!" (pogrubienie ode mnie).

Ciekawi mnie tylko, czy ostatnio takie podejscie jest juz nieaktualne? Czy WSZYSTKIE osoby zwiazane z Z1906S identyfikuja sie z haniebnymi dzialaniami grupy osob, mieniacych sie kibicami Zaglebia? Bo i ja w to nie uwierze, ze WSZYSCY zalozyciele Z1906S popieraja takie dzialania. I nie chodzi tu o kontrowersyjny pomysl wyjazdu piknikow na ROW - wystarczyloby kulturalne - "panowie, nie jest to dobry pomysl" i sprawa zalatwiona. Tu chodzilo o wiecej - o sam fakt istnienia Stowarzyszenia. Stowarzyszenia, ktore w zamierzeniu bylo uniwersalne i moglo zjednoczyc wszystkich wokol Zaglebia. Tego niektorzy nie mogli przebolec.

Zaznaczam, ze powyzsze przemyslenia reprezentuja moja prywatna opinie i nie zabieram glosu w imieniu Stowarzyszenia.
LucasUSA

Postprzez LucasUSA 2011-11-09, 12:55 am

Gabryś_ napisał(a):Materia, której dotykamy, czyli jedność kibicowskiej braci Zagłebia Dąbrowskiego jest materią żywą. Reprezentantem strony, która optowała, za pozostaniem na Ludowym stało się nieformalne Stowarzyszenie, z drugiej zaś strony grupy kibicowskie. Takie jątrzenie na forach jest wyrazem bezsilności każdej ze stron, wzajemne bezpodstawne oskarżenie w niczym nie pomagają, tym bardziej, jeżeli na celu mają wprowadzenie fermentu i daleko im od dobrych intencji.

Przepraszam, ze post pod postem, mam nadzieje, ze wybaczycie :)

Kolego Gabrys, kazdemu z nas zalezy na przyszlosci Zaglebia. Rozumiem w takim razie, ze nie masz nic przeciwko dzialaniom Stowarzyszenia, Stowarzyszenie moze dzialac na rzecz przyszlosci klubu, nie masz nic przeciwko zakladce o Stowarzyszeniu na stronie glownej? Oczywiscie, Stowarzyszenie bedzie szanowac Wasza przewodnia role w stricte kibicowskiej sferze, takiej jak wyjazdy, oflagowanie stadionu itd.

W takim razie prosze Cie, potwierdz to glosno i wyraznie. I kto wie, moze obie grupy juz niedlugo polacza swe sily dla wspolnego dobra.
LucasUSA

Postprzez August 2011-11-09, 9:24 am

Ja myslę, że w ogóle dobrze by było aby kolega Gabryś zaprezentował oficjalnie swój stosunek jak i 1906 do Stowarzyszenia jak i możliwości współpracy i wspólnych działań na rzecz jedności wśród wszystkich - nie tylko grup kibicowskich - kibiców Zagłębia.
Chciałbym podkreślić, że racji swej dotychczasowej kolega Gabryś wymaga szacunku. Jednak jako uczestnik życia kibicowskiego podlega krytyce społecznej i nie może się z tego tytułu na nikogo obrażać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez saster 2011-11-09, 10:08 am

Oczywiście, Gabryś wytłumaczył kolegom ze stowarzyszenia, ze błądzą. A że zrobił to przy pomocy swoich kolegów z Dąbrowskiego Klubu Bokserskiego, który przypadkiem na to spotkanie się trafili, to tylko dlatego, żeby pokazać siłę argumentów, które stoją po stronie prawdziwych kibiców. :lol:
I nie pisze do mnie na PW o dostęp do ukrytych for na drugim forum, tylko pogówkujcie sami. tam wszystko macie podane na tacy.
saster

Postprzez Howard 2011-11-09, 10:45 am

Gabryś_ napisał(a):Po pierwsze to nieprawdą jest, iż nikt ze strony Stowarzyszenia nie komentował spotkania.

Gabryś, napisałem że nikt nie zabrał głosu w tej sprawie otwarcie - tzn. nikt nie opisywał go szczegółowo, czego dotyczyło itp. Może przeoczyłeś słowo "otwarcie", nie wnikam.

Gabryś_ napisał(a):czy rację mają dwie osoby uczestniczące w spotkaniu (z dwóch różnych stron barykady, że tak to nazwę), czy może ktoś, kto słyszał coś od kogoś.

Sugerujesz, że informacje otrzymane z pierwszej ręki są nieprawdziwe?
Howard

Postprzez kibicznizin 2011-11-10, 10:02 am

Macie ważny mecz,wspaniałych kibiców.Zgoda buduje,niezgoda......
Zespół,żeby dobrze grał/ ma potencjał / musi mieć dobrą atmosferę.
To Wy,kibice ją tworzycie.Przestańcie mówić,zabierzcie się do roboty.

Krzysztof
Sympatyk Zagłębia Sosnowiec
kibicznizin

Postprzez prawdziwy_kibic77 2011-11-10, 11:07 am

Od zawsze wiadomo że w społeczności kibicowskiej są kibice zwykli ( pikniki ), ci bardziej zagorzali ( ultra ) i bojówkarze. Więc nie rozumiem kłótni " ten obserwator , ten taki owaki a tamten bandyta " . Wszyscy jesteśmy braćmi jednej wiary tej najwyższej którą jest Zagłębie Sosnowiec .Skończmy więc z kłótniami , podziałami i zabierzmy się wszyscy do roboty dla dobra nadrzędnego jakim jest dla nas wszystkich Zagłębie
Sosnowiec .
prawdziwy_kibic77

Postprzez Anakin 2011-11-10, 6:04 pm

Ludzie mówią że Prezes strowarzyszenia został opluty i zastraszony dlatego teraz się boi cokolwiek powiedzieć, ale na ile w tym prawdy to nie wiem.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna