RUDI napisał(a):Adam 1906 -ja to przytoczyłem jako ciekawostkęwypowiedź Iwana
Ty mnie cytujesz ,a to był wycinek z artykułu na Weszło

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
RUDI napisał(a):Adam 1906 -ja to przytoczyłem jako ciekawostkęwypowiedź Iwana
Adam1906 napisał(a):RUDI napisał(a):Adam 1906 -ja to przytoczyłem jako ciekawostkęwypowiedź Iwana
Mimo wszystko nadal twierdzę, że w przypadku Ojrzyńskiego trafiło się, jak ślepej kurze ziarno i wyleci stamtąd prędzej czy później, jak tylko Korona zacznie dołować. A zacznie
django napisał(a):Jestem bardzo ciekawy, kiedy rzeczywiście rozpoczęły się rozmowy Korony z Ojrzyńskim. W maju zwolnili Sasala i drużynę objął trener tymczasowy. Również w maju Adamczyk zapytany o przedłużenie kontraktu z Ojrzyńskim, odpowiadał, że być może sam trener nie będzie chciał go przedłużać. Jeżeli w maju, kiedy jeszcze były szanse na awans, Ojrzyński dogadywał się już z Koroną , to coś tu jest nie tak. Zastanawiam się, czy Zagłębie nie było dla niego po prostu sposobem na popracowanie sobie za niezłe pieniądze w oczekiwaniu na lepszą ofertę, przy okazji dając zarobić kilku kolegom, tak jak robili to Adamczyk z Ogielą .
django napisał(a):Ojrzyński ustawia Koronę defensywnie. Kielczanie w meczach z większością ligi nie są faworytami, nie muszą atakować, więc grają z kontry. Ostry pressing, odbiór piłki, szybkie rozegranie, dogranie do napastnika i bramka. Tylko, że to co sprawdza się w grającej o utrzymanie Koronie, nie mogło się sprawdzić w Zagłębiu. My byliśmy jednymi z faworytów ligi, to my musieliśmy rozgrywać piłkę, grać atak pozycyjny, z czym nasprowadzane przez Ojrzyńskiego "niepopierdółki" nie dawały sobie rady. Zobaczymy co będzie, jak dostanie do trenowania drużynę z górnej półki ekstraklasy, taką wobec której są duże oczekiwania i która będzie walczyć o coś więcej niż utrzymanie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników