Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez jondek 2011-09-21, 9:25 pm

PawełK-Post,który nie wnosi nic nowego do tematu.Takie teksty nadają sie na PW,GG,telefon lub Abadaba na Patelni.P.s.Pyszałek to nazwisko czy próba samooceny?Miliony ludzi na świecie codziennie sobie ubliżają a jednak żyją między sobą,pracują ze sobą,odpoczywają i bawią się.Jeżeli sąsiad mnie(nawet niesłusznie)obraził,to znaczy że mam się na niego gniewać do końca moich czy jego dni?Mógłbym napisać,że dialog jest zawsze lepszy od "wet za wet" ale to tak jakbym chciał przekonać Kargula do racji Pawlaka.Mnie też w pewnych postaćh ponioslo ale to co zrobiło "1906",odebrałem jako zamach na mój ukochany klub,któremu kibicuje(w ten czy inny sposób)od prawie 50 lat.I nie ważne czy byłoby to "1906",prezydent,dzielnicowy,proboszcz itd,itp-wszystkich potraktowałbym w podobny sposób.Dlatego aby nie przeszkadzać,tym postem kończe moje wywody w tym temacie,zgłaszając oczywiście swój akces do Stowarzyszenia Kibiców.
jondek

Postprzez mario1 2011-09-21, 10:11 pm

Szansa na dialog jest zawsze, ale uważam że, deklaracja chęci podjęcia rozmów nie powinna się odbyć w sposób taki, że ktoś napisał posta na forum...
sorry pawle ale wlasnie w ten a nie inny sposob 70% z nas dowiedziala sie o odejsciu z ludowego grup kibicowskich aha sorry tamto nie bylo przez posta tylko przez info na glownej
mario1

Postprzez alisamyyen 2011-09-21, 10:36 pm

PawelKTo może oświecisz mnie w jaki sposób mamy się dogadać z ludzmi z Zagłębia 1906.Nie wiem wysłać kartki świąteczne z życzeniami
Widzę że stoisz po stronie zwolenników Zagłębia 1906,mieszasz piszesz ciągle o judaszach , zdrajcach , opluwaniu.Pytam się PO CO.
alisamyyen

Postprzez dardawsz1 2011-09-21, 10:58 pm

PawełK napisał(a):uważam że, deklaracja chęci podjęcia rozmów nie powinna się odbyć w sposób taki, że ktoś napisał posta na forum...

Stowarzyszenie Kibiców Zagłębia jest dopiero 48 godzin po zebraniu założycielskim.
W niedługim czasie zostanie przedstawiona ,między innymi władzom 1906, propozycja rozmów na temat przyszłości Zagłębia Sosnowiec.Wyznaczone osoby nad tym pracują.
Jak to ladnie nazwał jeden z nestorów kibiców naszego klubu bbartek będzie to Pakt Dla Zagłębia.

Póki jeszcze jednak nie wpłynęło zaproszenie do rozmów to właśnie forum jest odpowiednim miejscem do wymiany poglądów, przedstawienia swoich racji.

Szkoda ,że tak mało wnoszących coś ciekawego wpisów ze strony sympatyków 1906,pomijając dwóch prowodyrów i Pawła ,który zaognia sytuację.
Ciekawe byłoby ich spojrzenie na planowaną propozycję Stowarzyszenia.
dardawsz1

Postprzez pyla 2011-09-21, 11:27 pm

Moim zdaniem propozycja podjęcia rozmów z 1906 mija się z celem a dokładniej z ich władzami, zarząd 1906 ma na celu przejąć schede po ZAGŁĘBIU i to jest ich główny cel i zawsze wszystkie próby zrobienia wspólnie stowarzyszenia będą torpedowane, zresztą już to się dzieje. Bardzo chcałbym się mylić bo marzy mi się silne ZAGŁĘBIE zarówno sportowo jak i kibicowsko. Oczywiście składam akces do stowarzyszenia.
pyla

Postprzez August 2011-09-22, 8:35 am

PawełK napisał(a):Szkoda, że nikt z opluwających nie potrafi napisać - tak to były niezdrowe emocje i sorry, poniosło mnie, odszczekuje, z ta inicjatywą się nigdy nie zgodzę etc.

Jeżeli miałoby to pomóc w obopólnej zgodzie to ja niniejszym odszczekuję i przepraszam wszystkich razem i każdego symaptyka 1906 z osobna za jakąkolwiek moją wypowiedź , która te osoby mogła urazić.

django napisał(a):Stąd pytanie do osób chcących stworzyć stowarzyszenie: W jaki sposób stowarzyszenie zamierza się włączyć w misję ratowania klubu? Dobrze by było, gdybyście przedstawili w miarę dokładny plan działań.

To jest bardzo ważne pytanie, na które odpowiedź jest podstawą i sensem jakichkolwiek działań.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez saster 2011-09-22, 9:50 am

pyla napisał(a):Moim zdaniem propozycja podjęcia rozmów z 1906 mija się z celem a dokładniej z ich władzami, zarząd 1906 ma na celu przejąć schede po ZAGŁĘBIU i to jest ich główny cel i zawsze wszystkie próby zrobienia wspólnie stowarzyszenia będą torpedowane, zresztą już to się dzieje. Bardzo chcałbym się mylić bo marzy mi się silne ZAGŁĘBIE zarówno sportowo jak i kibicowsko. Oczywiście składam akces do stowarzyszenia.

Dokładnie tak. Jesteśmy dla nich śmiertelną konkurencją, bo nie ma miejsca dla dwóch klubów. Albo my albo oni. Podejrzewam, że osoby namawiające do rozmów z nimi nie znają nikogo z ich "władz" poza Kisielem, jeżeli dojdzie do takiego spotkania to sami zobaczycie co to za ludzie. Ja podtrzymuje wszystko to co o nich napisałem, a szczególnie to, że rozłam to biznesowa rozgrywka, a nie troska o Zagłębie.
saster

Postprzez xenon 2011-09-22, 7:46 pm

moim skromnym zdaniem to trzeba zwyczajnie olać tych kibiców podwórkowych z 1906 i cisnąć na zarząd klubu,zeby tworzyli drużynę,która zacznie wygrywać i tym samym przyciągać kibiców.to 1906 nic wspólnego z Zagłębiem ni ma i nie będzie mieć.mają kilka stadionów i orlików w Sosnowcu to troszkę wyjazdów sobie wpiszą w CV kibica..
xenon

Postprzez MuMiN 2011-09-22, 8:40 pm

saster napisał(a):Dokładnie tak. Jesteśmy dla nich śmiertelną konkurencją, bo nie ma miejsca dla dwóch klubów. Albo my albo oni. Podejrzewam, że osoby namawiające do rozmów z nimi nie znają nikogo z ich "władz" poza Kisielem, jeżeli dojdzie do takiego spotkania to sami zobaczycie co to za ludzie. Ja podtrzymuje wszystko to co o nich napisałem, a szczególnie to, że rozłam to biznesowa rozgrywka, a nie troska o Zagłębie.

Ciekawe rzeczy kolego opowiadasz. Hasła propagandowe wypisywane przez Twoją osobę, podobne są do tych z poprzedniego ustroju. A i widzę że internetowe brylowanie na Zagłębiowskich forach to Twój życiowy cel i wielka pasja.

xenon napisał(a):moim skromnym zdaniem to trzeba zwyczajnie olać tych kibiców podwórkowych z 1906 i cisnąć na zarząd klubu,zeby tworzyli drużynę,która zacznie wygrywać i tym samym przyciągać kibiców.to 1906 nic wspólnego z Zagłębiem ni ma i nie będzie mieć.mają kilka stadionów i orlików w Sosnowcu to troszkę wyjazdów sobie wpiszą w CV kibica..

Podwórkowych kibiców szukaj przed lustrem. Wiem że internet daje jakąś barierę bezpieczeństwa, ale i ona kiedyś pęknie.

----------------------------------

A tak ponadto mam pytanie czy w najbliższym czasie inicjatorzy stowarzyszenia mają zamiar zorganizować spotkanie w związku z tematem ? Z pewnością wiele osób chciałoby poznać pomysły i realny plan działania na najbliższe miesiące a także samych pomysłodawców i inicjatorów.
MuMiN
Kuba Wojewódzki

Postprzez KalF92 2011-09-22, 8:46 pm

saster, Śmiertelną konkurencją? Wszystko co ukrywa się pod słowem "kibicowanie" łatwiej znaleźć na Zagórzu niż na kresowej..więc o jakiej konkurencji mowa?
Albo my albo oni.
Niby nic strasznego nie napisałeś,ale to Ci z1906 tworzą podział;p Poza tym jestem przekonany że takową rywalizację wygrałoby Zagłębie 1906..
xenon, To olewajcie sobie, nikt się tym nie przejmie,bo garść forumowych krzykaczy to mało potrzebne "wsparcie"
Prawda jest taka że gdyby nie te osoby z Zagłebia 1906 to marka jaką jest Zagłębie już dawno by nie istniała..
Howard Kilka stron temu pisałeś ze chciałbyś umowy między Zagłębiami, ażeby nie wchodziły sobie w drogę.. Czyżby teraz wchodził sobie w drogę? Jeśli tak to w jaki sposób?

PS. Mam nadzieję że odbędzie sie spotkanie stowarzyszenia z kibicami, chętnie sie na nim zjawię, bo internet to nie miejsce do ogłaszania takowych idei...
KalF92

Postprzez Lars 2011-09-22, 10:09 pm

Chcemy porozumienia i niedługo taka propozycja padnie ze strony Nas, kibiców z ul. Kresowej 1 i ze strony Stowarzyszenia Kibiców Naszego Zagłębia.
Kibice z Zagłębia! Zastanówcie się komu kibicujecie, z kim stanowicie siłę?! Czy z zespołem ze stawików, gdzie od "wieki wieków" gromadzili sie kibice - wasi dziadkowie, ojcowie, koledzy, wy!
Gdzie widzicie swoją przyszłość i kibicowskie powołanie? na meczach z Tychami, Częstochowa, Katowicami, Pogonią, Lechcią czy Ruchem? Albo może Wasza przyszłośc to rywalizacja nowo powstałego klubu z Zagórza z Rokitnem Szlacheckim, Iską Psary, Tęczą Błędów, Pionerem Ujejscie, a może to zespół z Ząbkowic czy Byczyny jest tak atrakcyjny?!

Dajmy temu spokój, gdy jest jeszcze czas na wielkie Zagłębie!!!
Pozostańmy kibicami Zagłębia Sosnowiec, nie twórzmy nowych pasji, nowych priorytetów, nowych tradycji!!!
Zastanówcie się i zrozumcie co wy robicie i dokąd zmierzacie Wy - kibice nowego klubu z Zagórza.

Do organizatorów i zarządzających klubem z b-klasy również mam prośbę. Spotkajmy się i porozmawiajmy o losach piłki, Sosnowca i kibiców z regionu Zagłebia Dąbrowskiego. Nam zalezy na losach Zagłebia Sosnowiec. Wam również - z tym wyjątkiem, że znudziliście się marazmem poziomu rozgrywek jak i poziomem zarządzania Waszym kochanym klubem - tak przynajmniej zrozumiałem inicjatywę 1906 i mecze na Zagórzu.
Ani Wy w kilkaset osób nie jesteście w stanie zbudowac nowego Zagłebia, ani My w podobnej ilosci wiernych na zawsze kibiców nie jesteśmy wstanie odbudować starego dobrego Zagłebia. Dlatego uważam, że jedynym rozwiązaniem jest współudział w tworzeniu nowej jakości, powoli stającego na nogi, naszego 105-letniego Zagłebia Sosnowiec!!!

Z wielkim zaciekawieniem czekam na posty, reakcje, odpowiedzi, Was kibiców Zagłebia, którzy pod wpływem impulsu zamienili tradycję i historie, na ekstrawertyzm i inność.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez KalF92 2011-09-22, 10:36 pm

Lars, Z połową wymienionych przez Ciebie drużyn Zagłębie nie grało od lat..więc argument bez sensu.. Natomiast tego czy mecze z Błędowem,Psarami etc są atrakcyjne.. c*** z tym.... Na mecz przychodzimy dla ZAGŁĘBIA a nie dla przeciwnika,więc to nie ważne z kim grają!
Co do ilości grupy z Kresowej i tej z Zagórza.. jestem pewny że przewaga ilościowa jak i jakościowa jest po stronie Zagłębia 1906, nie wiem skąd teza o podobnej ilości. Co do tego czy są w stanie zbudować nowe Zagłębie- TAK SĄ! Udało się Lechii gdansk,Olimpi Elbląg, czemu w Sosnowcu ma się nie udać?

Kolejna sprawa nie wydaje Wam się śmieszne pisanie do "nikogo" SPOTKAJMY SIĘ,albo niech jakiś przedstawiciel Stowarzyszenia skontaktuje się z Władzami Zagłębia 1906,albo zamilknie bo jeśli anonimowa osoba zaprasza do dialogu nie mówiąc z kim chce rozmawiać to nie ma szans na owy dialog. Mam nadzieje ze jasno napisalem o co mi chodzi.
Pozdrawiam.
KalF92

Postprzez Lars 2011-09-22, 10:56 pm

KalF92 napisał(a):Lars, Z połową wymienionych przez Ciebie drużyn Zagłębie nie grało od lat..więc argument bez sensu.. Natomiast tego czy mecze z Błędowem,Psarami etc są atrakcyjne.. c*** z tym.... Na mecz przychodzimy dla ZAGŁĘBIA a nie dla przeciwnika,więc to nie ważne z kim grają!
Co do ilości grupy z Kresowej i tej z Zagórza.. jestem pewny że przewaga ilościowa jak i jakościowa jest po stronie Zagłębia 1906, nie wiem skąd teza o podobnej ilości. Co do tego czy są w stanie zbudować nowe Zagłębie- TAK SĄ! Udało się Lechii gdansk,Olimpi Elbląg, czemu w Sosnowcu ma się nie udać?

Kolejna sprawa nie wydaje Wam się śmieszne pisanie do "nikogo" SPOTKAJMY SIĘ,albo niech jakiś przedstawiciel Stowarzyszenia skontaktuje się z Władzami Zagłębia 1906,albo zamilknie bo jeśli anonimowa osoba zaprasza do dialogu nie mówiąc z kim chce rozmawiać to nie ma szans na owy dialog. Mam nadzieje ze jasno napisalem o co mi chodzi.
Pozdrawiam.

Wymieniłem drużyny z którymi Zagłebie lub Zagłebie 1906 może zagrać w niedalekiej przyszłości. Są to drużyny grające najdalej dwie klasy rozgrywkowe wyżej niż grają drużyny z Sosnowca - Zagłębie i Zagłębie kibicowskie.
Mnie takie posty jak Twój, nie ukrywam, trochę męczą. Nie chcę tutaj się wymądrzać czy obrażać Twoją osobę. Jednak po prostu na tą chwilę zamilknę nt. 1906, bo nie mam nic więcej do dodania. Wyżej napisałem, o komentarze pozostałych kibiców, którzy dziś jeżdżą na zagórski stadion. Przywołujesz moje porównanie ilości sympatyków Zagłebia i Zagłębia 1906 - fakt, faktem, nikt nie zna prawdziwej ilości kibiców, którzy pozostali, a którzy odeszli - a sam zupełnie bezpodstawnie dokonujesz porówniania Zagłebia 1906 do czasów, gdy zaczęto odbudowywać potęgę Lechii czy tworzyć w zasadzie na nowo piłkę w Elblągu.
Bez sensu, w temacie 1906 nie mam nic więcej do dodania na forum.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez pyla 2011-09-22, 11:03 pm

Lars widzisz że nie ma najmniejszego sensu cokolwiek proponować. Zawsze znajdą odpowiedż w stylu,, A w Ameryce biją murzynów,, :-)
pyla

Postprzez k1962 2011-09-23, 12:08 am

Przy takich dlugach jak narobil zarzadzik to predzej Polska bedzie mistrzem swiata niz Zaglebie awansuje i bedzie moglo rywalizowac z czolowymi ekipami w PL.
A temat ilosci i jakosci kibicow/sympatykow bałaganu na Kresowej bym przemilczałm, bo jedyny slad jaki jest po "Was" to ten w internecie.
Tu sie "sporo" dzieje. A w "realu" juz niebardzo.
k1962

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna