Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez August 2011-09-20, 8:00 pm

KalF92 napisał(a):Duża część z Was obrażała tych ludzi,uznała ich za niegodnych podania ręki a teraz chcecie z nimi dialogu?

Nic na siłę, Kalf
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2011-09-20, 8:09 pm

jondek napisał(a):Przypomina mi to wojne polsko-polską,gdzie wszyscy chcą dobrze.Tylko że nie ma dobrych wojen.Nawet ta o pokój.Spotkać się i porozmawiać,wcale nie jest takie trudne.I zawsze można powiedzieć,że próbowaliśmy.

No to ja Ci coś przypomnę:

jondek napisał(a):Według mnie,to jest burza w szklance wody.Głupie,naiwne i nierealne :redface: Przypomina mi to zagrywke jednej z opozycyjnych partii.Kto za tym stoi ?-mogłoby wiele wyjaśnić :redface:

jondek napisał(a):Kiepsko widze to zorganizowanie,gdy sobie przypomne próby powołania Stowarzyszenia Kibiców :kiepsko: Ale coś się widocznie zmienilo sądząc po dużej ilości nowych forumowiczów,skorych do pouczania.Jeżeli moge coś podpowiedzieć to "dość gadania-ZRÓB TO ! I nic na siłe ;-)

jondek napisał(a):A mnie cały czas chodzi po glowie, że ci co teraz robią ten ferment chcą przy tej okazji coś dla siebie ugrać.Co????Mogę się tylko domyślać,ale już samo spotkanie z nowym prezesem i to sztucznie wywołane zainteresowanie,coś dla nich znaczy.I niech mi nikt nie próbuje wmawiać,że robią to dla dobra klubu :redface: Bujać to my,panowie szlachta :czerwona:

jondek napisał(a):Ale ktoś to zainspirował i ktoś tym pokierował.I podejrzewam że nie byli to prawdziwi kibice Zagłębia ale zwykłe sprzedawczyki.A kto był motorem tego"dziadostwa",dowiemy się już wkrótce. :czerwona:

jondek napisał(a):Im szybciej pójdą w niebyt,tym szybciej przestaną mącić w UM :kiepsko: Bo nie chce mi się wierzyć,że nie będą "łazić" po jałmużne do Miasta,osłabiając prawdziwe i jedyne ZAGŁĘBIE!!!

jondek napisał(a):MaRZenia się spełniają-jak mówi jeden wieszcz.A drugi dodaje-jak nie pada.Zadajecie kłam twierdzeniu,że w Polsce kiepsko z wolontariatem :-) i optymizmem w Sosnowcu(przedostatnie miejsce w kraju).I tylko prośba do"innowierców".Jeżeli straciliście wiare w Zagłębie,to przynajmniej,nie przeszkadzajcie.A na razie przypominacie krokodyla.Wielka paszca i krótkie "łapki" do roboty :redface:

jondek napisał(a):Doskonały pomysł z ochroniarzami na sektorach i policją na terenie stadionu."Jedynie słuszni kibice"już nie będą kozaczyć,i nie grozi nam zamknięcie stadionu za petardy ;-) Wrócą dawni kibice i wytworzy się nowy model kibicowania.A wszystkie zgody,sztamy i układy wrocą pod strzechy,gdzie ich miejsce.Kiedyś tego nie było a Ludowy pękał w szwach :niezle:

jondek napisał(a):Czekam jeszcze oprócz gratulacji ze strony Ruchu i GKS-y,na propozycje sztamy lub zgody,z ich strony.Oni mają wielki ubaw z tego co się dzieje w naszym "grajdole" :redface: To jest mój ostatni wpis na ten temat,bo uważam że nie jesteście warci mojej uwagi i czasu.Rozumiem,że z wzajemnością. :czerwona:

jondek napisał(a):Dla uczczenia dzisiejszego zwycięskiego meczu,i oszalamiającej jak na tę (bee)klase frekwencji,proponuje "nowemu" tworkowi nadać przydomek"Przerzuty 950".Gdzie 950,to ilość fanatycznie ponoć reagującej publiki. :niezle: Bez urazy ;-)

To są Twoje posty wobec inicjatywy powstania i działalności Zagłębia 1906 Sosnowiec, wyrywkowo same "perełki".

Wobec powyższego...

jondek napisał(a):NIE-dla oszołomów :czerwona:

... moja pełna zgoda!

I taki bonus na sam koniec:

jondek napisał(a):Już sama myśl o zamknięciu trybuny,dyskredytuje tego pana jako prezesa.Nie myśli w jaki sposob zapełnić a nawet powiększyć stadion,tylko co zrobić,żeby jak najmniej osób przychodzilo na mecze.Podpowiem w tej drugiej kwestii.Niech prezio na pierwszym ligowym meczu,rzuci petarde na boisko albo wywiesi transparent "wielbiący" innego prezesa np.pzpn.Powtarzać cyklicznie :niezle:

I teraz pytanie, byłeś z petardami w klubie?
PawełK
pyszałek

Postprzez Howard 2011-09-20, 8:20 pm

KalF92 napisał(a):Duża część z Was obrażała tych ludzi,uznała ich za niegodnych podania ręki a teraz chcecie z nimi dialogu?

Jak rozumiem, znasz listę członków stowarzyszenia i na tym opierasz swoją wypowiedź?

KalF92 napisał(a):Po co chcecie gadać z Judaszami,zdrajcami i łobuzami? Nie widzicie tej hipokryzji?

Nie obraź się, bo mógł bym sobie tak Ciebie cytować i komentować, ale jeśli dojdzie do rozmów między dwoma stronami to całe szczęście, że nie będą one prowadzone (mam nadzieję) z takimi ludźmi jak ty. Może inaczej bo to już podchodzi pod obrażanie, będą prowadzone z ludźmi którzy mają zdrowe spojrzenie na to co się dzieje.
My wyciągamy rękę, od 1906 zależy czy razem stworzymy coś wielkiego - coś co od lat było naszym snem. Bo razem jesteśmy w stanie dokonać wielkich rzeczy, a przed nikim żaden z nas drzwi nie zamyka.
Jedno jest pewne, zrobiliśmy krok do przodu i na pewno zapiszemy się w kartach historii Zagłębia Dąbrowskiego, podobnie jak założyciele 1906. Fajnie by było jakby udało nam się dojść do porozumienia i razem obralibyśmy jeden kierunek - bo przecież łączy nas jedno.

KalF92 napisał(a):Mimo wszelakich różnic gratuluję inicjatywy i chęci działania..

Dziękujemy i pozdrawiamy
Howard

Postprzez k1962 2011-09-21, 12:18 am

Howard napisał(a):

Jak rozumiem, znasz listę członków stowarzyszenia i na tym opierasz swoją wypowiedź?

A do czego Ci jest potrzebna lista czlonkow stowarzyszenia? Kazdy co byl ZA powstaniem ZS1906 byl w taki czy inny sposob atakowany/obrazany.
KalF92 napisał(a):Po co chcecie gadać z Judaszami,zdrajcami i łobuzami? Nie widzicie tej hipokryzji?
Nie obraź się, bo mógł bym sobie tak Ciebie cytować i komentować, ale jeśli dojdzie do rozmów między dwoma stronami to całe szczęście, że nie będą one prowadzone (mam nadzieję) z takimi ludźmi jak ty.

"Ty" jak już.
KalF92 prezentuje normalna postawę osoby ktora zostala nie raz, nie 10 w mocny, albo bardzo mocny skrytkowana/obrazona za popieranie inicjatywy ZS1906. Chyba dosc logicznym jest jego zdziwienie ze ludzie nie zgadzajacy sie z pomyslami zarzadu ZS1906 nagle chca rozmawiac a nie tak jak byo poki co obrazac/atakowac.
k1962

Postprzez mario1 2011-09-21, 12:47 am

pomyslcie tez o ludziach z emigracji aktywnymi czlonkami oczywscie nie bedziemy ale Barca ma swoich socios nawet w chrl zglaszam swoj akces oczywiście a co do wyciagania reki bluzgow itd to moim zdaniem obie strony powinny posypac glowy popiolem bo epitetow nie brakowalo z obu stron wiec niech nikt nie mowi ze tylko tutejsi forumowicze sa z kultura na bakier mam nadzieje ze tym razem sie uda :brawo:
mario1

Postprzez dardawsz1 2011-09-21, 12:58 am

k1962 - To ,że Stowarzyszenie chce rozmów wcale nie oznacza ,że nagle popiera inicjatywę i pomysły założycieli 1906, w tej kwestii nic się nie zmieniło i zapewne nic się nie zmieni.
Dlatego też wyciągnięcie ręki przez raczkujące Stowarzyszenie nie jest żadną hipokryzją lecz próbą załagodzenia ostatnich zatargów,kłótni itd
Czas pokaże czy 1906 tę rękę uściska czy odrzuci, w każdym bądź razie jest to na pewno szansa dla nich na wyjście z zaistniałej sytuacji z twarzą.
dardawsz1

Postprzez Howard 2011-09-21, 1:44 pm

Muszę się ustosunkować do swojej wcześniejszej wypowiedzi, więc podzielę ją na części, aby uniknąć nieporozumień.
1) Nie popieram działania 1906
2) Jestem za stworzeniem paktu pokroju - My nie wchodzimy im w drogę, oni nie wchodzą nam w drogę
3) Pisząc "My wyciągamy rękę, od 1906 zależy czy stworzymy coś wielkiego" - Mam na myśli kibiców, nie założycieli. Nie widzę tego, aby ludzie o odmiennych poglądach mieli współpracować.
4) Pisząc "a przed nikim żaden z nas drzwi nie zamyka" - Mam na myśli, aby dać kibicom wybór i przekonać ich do tego, że mają możliwość wrócić na Ludowy bez konsekwencji w postaci epitetów - Choć teraz to przewrotnie brzmi bo przecież żyjemy w "wolnym" kraju.
5) Pisząc "Fajnie by było jakby udało nam się dojść do porozumienia i razem obralibyśmy jeden kierunek - bo przecież łączy nas jedno." - Miałem tu na myśli, że wszyscy zajemiemy się tym co uważamy za słuszne. Dosadniej mówiąc i "my" i "wy" zajmiemy się swoimi drużynami i nie będziemy sobie wzajemnie przeszkadzać.

To jest moje prywatne zdanie.

k1962 napisał(a):
Howard napisał(a):

A do czego Ci jest potrzebna lista czlonkow stowarzyszenia? Kazdy co byl ZA powstaniem ZS1906 byl w taki czy inny sposob atakowany/obrazany.

A no do tego, że ja sobie nie przypominam abym kogoś publicznie obrażał/atakował. Podobnie nie przypominam sobie (możliwe że się mylę), aby ktoś ze stowarzyszenia publicznie kogoś atakował/obrażał. Nie wrzucaj proszę wszystkich do jednego wora.

k1962 napisał(a):
Nie obraź się, bo mógł bym sobie tak Ciebie cytować i komentować, ale jeśli dojdzie do rozmów między dwoma stronami to całe szczęście, że nie będą one prowadzone (mam nadzieję) z takimi ludźmi jak ty.

"Ty" jak już.

Czepiasz się, to czy napiszę z małej czy dużej nie zmienia kontekstu wypowiedzi.

k1962 napisał(a):KalF92 prezentuje normalna postawę osoby ktora zostala nie raz, nie 10 w mocny, albo bardzo mocny skrytkowana/obrazona za popieranie inicjatywy ZS1906. Chyba dosc logicznym jest jego zdziwienie ze ludzie nie zgadzajacy sie z pomyslami zarzadu ZS1906 nagle chca rozmawiac a nie tak jak byo poki co obrazac/atakowac.

Troszeczkę nie rozumiem co ma piernik do wiatraka w tym momencie. Ja może odpowiem w ten sposób: nie ma dymu bez ognia - inaczej mówiąc, w swoich wypowiedziach musiał kogoś urazić bo nie wierzę aby ktoś kogoś atakował bez przyczyny.
Tak jak wcześniej już pisałem w innym temacie - nie popieram jego wyboru, ale go szanuję. Jednak chciałbym, aby to działało w dwie strony. Nie podoba mi się jego wypowiedź, więc ją komentuję.
Dla przykładu: Jak mniej lubiany znajomy składa Ci życzenia urodzinowe to też mu w tym momencie wytykasz?
Howard

Postprzez django 2011-09-21, 2:45 pm

Grupy kibicowskie są w stanie solidaryzować się z kibicami klubów, z którymi na co dzień jest kosa i lecą nie takie epitety, jeżeli w grę wchodzą interesy środowiska kibicowskiego. Nie sądzę więc, żeby z powodu tego, że ktoś kogoś obraził na forum, nie można było działać wspólnie w celu ratowania Zagłębia. Potrzebna jest tylko wola i chęć do takiego działania. Z jednej strony taka chęć jest, mam nadzieję, że pojawi się też z drugiej, bo to już chyba ostatni dzwonek, żeby podjąć próby ratowania klubu. Dlatego nie podoba mi się to, że pojawiają się znowu posty rozpalające konflikt. Za chwilę znowu ktoś kogoś obrazi i zamiast zająć się tym, co jest naprawdę ważne, będzie wyzywanie od Judaszy i straszenie obiciem mordy.

Mam wrażenie, że rozmowa schodzi nie na te tory, na których powinna być. Jeżeli grupy kibicowskie będą chciały pomóc w ratowaniu Zagłębia, to bardzo dobrze. Jeżeli nie - trudno. Nie zmienia to faktu, że w tej chwili nie powinniśmy się zajmować nowym klubem, tylko przyszłością Zagłębia. Stąd pytanie do osób chcących stworzyć stowarzyszenie: W jaki sposób stowarzyszenie zamierza się włączyć w misję ratowania klubu? Dobrze by było, gdybyście przedstawili w miarę dokładny plan działań.
django

Postprzez PawełK 2011-09-21, 6:06 pm

django napisał(a):Grupy kibicowskie są w stanie solidaryzować się z kibicami klubów, z którymi na co dzień jest kosa i lecą nie takie epitety, jeżeli w grę wchodzą interesy środowiska kibicowskiego. Nie sądzę więc, żeby z powodu tego, że ktoś kogoś obraził na forum, nie można było działać wspólnie w celu ratowania Zagłębia. Potrzebna jest tylko wola i chęć do takiego działania. Z jednej strony taka chęć jest, mam nadzieję, że pojawi się też z drugiej, bo to już chyba ostatni dzwonek, żeby podjąć próby ratowania klubu. Dlatego nie podoba mi się to, że pojawiają się znowu posty rozpalające konflikt. Za chwilę znowu ktoś kogoś obrazi i zamiast zająć się tym, co jest naprawdę ważne, będzie wyzywanie od Judaszy i straszenie obiciem mordy.

Rozumie, że jak Ci ktoś pluje w twarz, a za chwilę uważa, że nic się nie stało, to odbierasz to jako padający deszcz? Nie byłoby wytykania, gdyby nie było bluzgania - proste. Szkoda, że nikt z opluwających nie potrafi napisać - tak to były niezdrowe emocje i sorry, poniosło mnie, odszczekuje, z ta inicjatywą się nigdy nie zgodzę etc. Nikt się nie wkurwiał na to, że ktoś miał inne zdanie na ten temat, tylko właśnie na rynsztokowy sposób jego przedstawiania i za to też kilka osób już na forum nie pisze. Inaczej by to wyglądało niż teraz. Szansa na dialog jest zawsze, ale uważam że, deklaracja chęci podjęcia rozmów nie powinna się odbyć w sposób taki, że ktoś napisał posta na forum...
PawełK
pyszałek

Postprzez Adam1906 2011-09-21, 6:17 pm

PawełK napisał(a):Rozumie, że jak Ci ktoś pluje w twarz, a za chwilę uważa, że nic się nie stało, to odbierasz to jako padający deszcz? Nie byłoby wytykania, gdyby nie było bluzgania - proste. Szkoda, że nikt z opluwających nie potrafi napisać - tak to były niezdrowe emocje i sorry, poniosło mnie, odszczekuje, z ta inicjatywą się nigdy nie zgodzę etc. Nikt się nie wkurwiał na to, że ktoś miał inne zdanie na ten temat, tylko właśnie na rynsztokowy sposób jego przedstawiania i za to też kilka osób już na forum nie pisze. Inaczej by to wyglądało niż teraz. Szansa na dialog jest zawsze, ale uważam że, deklaracja chęci podjęcia rozmów nie powinna się odbyć w sposób taki, że ktoś napisał posta na forum...

Mówisz, masz: Tak to były niezdrowe emocje i sorry, poniosło mnie, odszczekuje... Tylko czy zagorzałych zwolenników "nowego" Z1906S stać na to samo? Na Boga :!: :!: :!: Musimy wszyscy, powtórzę: WSZYSCY! zrozumieć, że rozłam kompletnie NIC nam nie da :!: :!: :!: :!: Zagłębie jest jedno: to W SERCU...
Adam1906

Postprzez gregor 2011-09-21, 7:08 pm

Wielu z Nas robiło sprawy małe i duze dla tego klubu ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC W chwili gdy idzie o sprawe Świętą dla kazdego Zagłebiaka tego który mówi że jest tutaj KRZAKIEM i tego o którym się mówi że jest PTAKIEM nie umiemy wziąśc sie w garść , zapomnieć o krzywdach skakamy sobie małowtkowo do gardeł kto ma rację . Miejcie to BRACIA po szalu w dupie ratujmy ZAGŁĘBIE nie dochodzmy tak błachych spraw teraz ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC potrzebuje Nas natychmiast , Pokażmy że ZAGŁĘBIACY to Brać ducha i krwi i w takiej chwili gdy wzywa Nas konający jesteśmy i niesiemy pomoc .
Jeśli chcecie trwać przy swoim trudno ZAGŁĘBIE z Kresowej da BÓG nie zniknie z piłkarskiej mapy POLSKI a stowarzyszenie w jakiś cud-sposób uratuje klub z opresji Czy My i Wy będziemy mieli do czego wrócić jeśli zmarnujemy dorobek poprzedników. Odpowiedż przyniesie czas ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC go nie ma .Bywajcie Panie , Panowie.
gregor

Postprzez Gabbygirl 2011-09-21, 8:05 pm

Uważam Pawle że jesteś tutaj po to tylko by dzielić obydwa kluby i jesteś bardzo stronniczy. Czytam forum od dawna, ale nie wytrzymałam!! Zbanuj mnie jak pozostałych którym tutaj grozisz, strasz, ale wybacz nie rusza mnie to , bo z tego co widzę to tylko to potrafisz.

Po co siać zamęt? Jestem jednym z członków stowarzyszenia i zrobię wszystko by pomóc swojemu klubowi.Celem jest łączyć się w pasji a nie dzielić.

Nie mogę znieść ludzi którzy w ten sposób starają się doprowadzić do jeszcze większego rozgoryczenia i jeszcze większej wojny pomiędzy obydwoma klubami, to tak jakbyś chciał utopić wszystkich inaczej myślących w łyżce wody. Zastanów się czy warto, i czy nie będziesz żałował "wywlekania" starych spraw. Opamiętaj się człowieku. Nie można ciągle wracać do czegoś co było, wytykać innym błędy.

"Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień". Nie wierzę by ktokolwiek był w 100% czysty, każdy popełnia błędy, ale nie każdy potrafi się do nich przyznać. Wiele postów tutaj na forum, pisze się w emocjach, grunt to się przyznać do błędu i przede wszystkim szanować net etykietę.

Nie twórzmy kolejnej wojny i offtopicu, apeluję do osób które chcą wracać do przeszłych spraw. Spytajcie siebie czy warto???

Nie o to tutaj walczymy!!

Liczę na to że wielu z Nas Zagłębiaków, dołączy do stowarzyszenia w niedługim czasie.
Gabbygirl

Postprzez PawełK 2011-09-21, 8:22 pm

Gabbygirl, a czy ja zacząłem komuś wrzucać od judaszy? Zastanów się co piszesz. Zbanowani zostali Ci co przegięli pałę i złamali tym samym regulamin forum. (Na prośbę kilku osób z forum jeden z użytkowników dostał drugą szansę i co zrobił? Czytasz forum to wiesz). Jestem tutaj widziany przez userów niezbyt miło, gdyż mam inny pogląd na sprawę. Nie przeszkadza mi to. Gdybym nadawał jak reszta na "tych samych falach" pewnie sposób postrzegania mojej osoby byłby inny. Forum jest po to by wyrażać swoje zdanie i poglądy trzymając się regulaminu. Jeżeli ktoś po fakcie komuś ubliża, a za jakiś czas nie widzi problemu, aby z tym kimś, komu się ubliżało rozmawiać, to jest to dla mnie rzecz dziwna.

Mimo wszystko Twoja rozkmina z tym, że jestem tu po to aby dzielić jest śmieszna. Tak, czekałem 8 lat na tę chwilę... :lol: Proszę Cię!
PawełK
pyszałek

Postprzez asert 2011-09-21, 8:58 pm

bbartek napisał(a):Jestem od ponad 50 lat kibicem Zagłebia Sosnowiec i deklaruje swoje uczestnictwo w Stowarzyszeniu.

Także kibicuje Zagłębiu Sosnowiec prawie 50 lat. Zgłaszam swój akces do Stowarzyszenia.
asert

Postprzez Pyotreck 2011-09-21, 9:08 pm

Niektórym wydaje się, że cały świat obraca się wokół internetu i tegoż forum.
Pamiętajcie, że to tylko forum i deklaracje składane, są i pozostaną tylko wirtualne.
Jeśli ktoś uważa inaczej to niech szybko przejrzy na oczy. Pomimo ery internetu rzeczywistość kreowana jest gdzie indziej.
Pozdrawiam. I zapraszam w niedzielę na 16:)
Pyotreck

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna