Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez LucasUSA 2011-09-11, 9:56 pm

Odswiezam temat - Lars, prosimy o szczegoly. Panowie, trzeba cos zrobic, bo wydaje mi sie, ze ludzie, ktorzy do tej pory stanowili sile napedowa ruchu kibicowskiego i mogli takie Stowarzyszenie utworzyc juz maja swoj nowy klub. Nam, ktorzy chyba nigdy nie mieli ambicji mowic o sobie jako o liderach i uwazac sie za godnych tworzyc Stowarzyszenie, chyba nie pozostaje nic innego jak zaczac dzialac. Dojdzie do zgody i polaczenia sil (na co z calego serca licze) - Stowarzyszenie bedzie gotowe i zdolne do dzialanie ze zwielokrotniona sila. Takze teraz wykonana praca nie powinna pojsc na marne.
LucasUSA

Postprzez Lars 2011-09-11, 10:23 pm

Szczegóły pojawią się niebawem.
Narazie pomoc od strony prawnej w organizacji przedsięwzięcia zapowiedział Dardawsz1.
Proszę wszystkich, którzy zamierzają w niedzielę uczestniczyć w spotkaniu o prv. Jesli okaże się, że jest Nas dużo, to Mc Donalds będzię zbyt małym miejscem spotkania.
Na niedzielę postaram się przygotować informacje odnosnie warunków założenia stowarzyszenia, kosztów jego działalności, oraz celu jego działalności.
Proszę również o ewentualne propozycje alternatywnego miejscaspotkania, jesli będzie Nas więcej.
Czas zacząć działać, każdy komu zależy na Zagłebiu i kto weekendu bez Kresowej 1 sobie nie wyobraża powinien przyjsc i uczestniczyc w tej dyskusji.
Pokażmy, że Nam też zależy na Zagłębiu i dla niego potrafimy się zorganizować! A nie tylko przekrzykiwać z kibicami 1906.
Na początek potrzebujemy co najmniej 15 osób. Rzeczą niewyobrażalną dla mnie jest by takiej ilości nie osiągnąć w celu założenia stowarzyszenia.
Następnie będziemy się martwić jak poszerzyć to grono i do tej piętnastki dopisać początkowo jedno a potem drugie i trzecie zero.
Czas pomóc Zagłębiu!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez dardawsz1 2011-09-11, 10:50 pm

Lars napisał(a):Narazie pomoc od strony prawnej w organizacji przedsięwzięcia zapowiedział Dardawsz1.

Nie, to nie tak.
Przekazałem Ci tylko informację ,że temat Stowarzyszenia nie umarł.
A przygotowaniem uchwał i statutu zajmuje się kto inny, napisałem Ci zresztą kto.(coby nie było,że że to moje zasługi)

W każdym bądź razie w temacie, mimo że cicho, coś sie jednak dzieje.Z tego co wiem to prawdopodobnie w tym tygodniu zainteresowani otrzymają projekty uchwał i statutu.

A chętnych do Stowarzyszenia Kibiców Zagłębia zapraszam do zgłaszania się poprzez PW do sprechena ew. do mnie.
Wymagana do rejestracji 15 stka juz jest ale drzwi otwarte i komu leży na sercu dobro naszego klubu to śmiało sie zgłaszać.
dardawsz1

Postprzez LucasUSA 2011-09-12, 12:20 am

Swietnie!

Proponuje podzial "rol" - zgloszenia i sprawy zwiazane ze spotkaniem - Priv do Larsa.

Z kolei chetni do Stowarzyszenia - Priv do Dardawsz1 lub Sprechen.

Proponuje tez, zebyscie napisali, jakie informacje potrzebujecie, zeby ktos mogl sie do Stowarzyszenia zapisac.

W temacie prosze o konkretne posty, zeby latwo bylo sie komunikowac w tej arcywaznej sprawie. Zajme sie odsiewaniem "ziarna od plew" 8)
LucasUSA

Postprzez bbartek 2011-09-12, 7:00 am

Jestem od ponad 50 lat kibicem Zagłebia Sosnowiec i deklaruje swoje uczestnictwo w Stowarzyszeniu.
bbartek

Postprzez Lars 2011-09-12, 10:42 am

jeszcze takie pytanie, co ze stowarzyszeniem "Zagłębie Sosnowiec - Wiara, która przetrwała" nr KRS: 178982,wpis do rejestru 2003-11-06, z siedzibą przy ul. Rodakowskiego 3/19 w Sosnowcu?
ono sobie jest w KRS-ie bo jest i tyle?
Lars

Postprzez gregor 2011-09-12, 7:33 pm

Zgłaszam mój akces do stowarzyszenia
gregor

Postprzez Lars 2011-09-13, 7:56 pm

Dzisiaj do końca dnia czekamy na osoby zainteresowane stowarzyszeniam. Kto jest zainteresowany proszę o wiadomość priv do mnie lub 'dardawsz1'. Osoby, które już się zgłosiły są brane pod uwagę, także prosimy o nie wysyłanie wiadomości powtórnie. Postaramy się najpóźniej w czwartek przekazać dalsze informacje.
Lars

Postprzez bbartek 2011-09-17, 10:42 am

Sytuacja jest nadzwyczajna i dlatego wymaga też specjalnych działań.
Chciałbym aby Stowarzyszenie było inicjatorem, aktywnym negocjatorem i jednym z notariuszy PAKTU DLA ZAGŁEBIA.
Pozostali notariusze to : Założyciele Zagłębie 1906 Sosnowiec,+ Prezydent Miasta działający z upoważnienia wszystkich klubów Radnych+Rada Nadzorcza ZS+przedstawiciele firm działających na terenie Zagłębia/Sosnowca.
Zadania dla Stowarzyszenia do stycznia 2012:
-rozmowy z Założycielami klubu Zagłębie1906 Sosnowiec w celu wypracowania wspólnego stanowiska i wspólnego Zespołu do rozmów z Radnymi i Prezydentem: do 15/10-2011,
-ustalenie wspólnie z Założycielami Zagłebie 1906 Sosnowiec planu działań marketingowych ( krótko i długo terminowych) które będzie dokumentem do rozmów z Radnymi/Prezydentem I RN ZS: do 01/12/2011,
-podjęcie rozmów z Właścicielem herbu Zagłębia zmierzające od odkupienia praw do historycznego herbu: 15/10-2011
-wypracowanie metody ( pozyskanie środków) koniecznych na odzyskanie herbu : do 15/11/2011
- w przypadku pozytywnego finału tej akcji bezpłatne przekazanie herbu Klubowi ,
-rozmowy z Klubami Radnych oraz przedstawicielami firm zmierzające do sformułowania PAKTU DLA ZAGŁĘBIA: do 31/12/2011,
-podpisanie PAKTU DLA ZAGŁĘBIA: do 31/01/2012.
To jest wstępna propozycja do dalszej dyskusji.
bbartek

Postprzez dardawsz1 2011-09-17, 3:35 pm

bbartek napisał(a):Sytuacja jest nadzwyczajna i dlatego wymaga też specjalnych działań.
Chciałbym aby Stowarzyszenie było inicjatorem, aktywnym negocjatorem i jednym z notariuszy PAKTU DLA ZAGŁEBIA.
Pozostali notariusze to : Założyciele Zagłębie 1906 Sosnowiec,+ Prezydent Miasta działający z upoważnienia wszystkich klubów Radnych+Rada Nadzorcza ZS+przedstawiciele firm działających na terenie Zagłębia/Sosnowca.
Zadania dla Stowarzyszenia do stycznia 2012:
-rozmowy z Założycielami klubu Zagłębie1906 Sosnowiec w celu wypracowania wspólnego stanowiska i wspólnego Zespołu do rozmów z Radnymi i Prezydentem: do 15/10-2011,
-ustalenie wspólnie z Założycielami Zagłebie 1906 Sosnowiec planu działań marketingowych ( krótko i długo terminowych) które będzie dokumentem do rozmów z Radnymi/Prezydentem I RN ZS: do 01/12/2011,
-podjęcie rozmów z Właścicielem herbu Zagłębia zmierzające od odkupienia praw do historycznego herbu: 15/10-2011
-wypracowanie metody ( pozyskanie środków) koniecznych na odzyskanie herbu : do 15/11/2011
- w przypadku pozytywnego finału tej akcji bezpłatne przekazanie herbu Klubowi ,
-rozmowy z Klubami Radnych oraz przedstawicielami firm zmierzające do sformułowania PAKTU DLA ZAGŁĘBIA: do 31/12/2011,
-podpisanie PAKTU DLA ZAGŁĘBIA: do 31/01/2012.
To jest wstępna propozycja do dalszej dyskusji.

Z tego co się orientuję, wiesz kiedy i gdzie ma być spotkanie i masz się na nim pojawić.Nie ma więc sensu na razie pisać o propozycjach,
Skoro już jednak wyszedłeś przed szereg to moim zdaniem :
- terminy nie do przejścia
-z 7 zadań jakie wymieniłeś co najmniej 5 jest nie do przyjęcia
dardawsz1

Postprzez bbartek 2011-09-17, 4:59 pm

Nic nie pisałem o spotkaniu a jestem zaskoczony , że że to jest jakieś zamkniete spotkanie ?
Im więcej bedzie osób w Stowarzyszeniu tym lepiej..
Uważam, że wcześniejsze propozycje uczestników Forum powinny być materiałem do dyskusji na ewentualnym spotkaniu.
bbartek

Postprzez dardawsz1 2011-09-17, 5:19 pm

bbartek napisał(a):Nic nie pisałem o spotkaniu a jestem zaskoczony , że że to jest jakieś zamkniete spotkanie ?
Im więcej bedzie osób w Stowarzyszeniu tym lepiej..
.

Korzystamy z uprzejmości jednego z forumowiczów i niestety z uwagi na wielkość pomieszczeń spotkanie musi być zamknięte choć wydaje mi się , że nawet gdyby było otwarte to tlumy niestety by nie waliły ....

A co do liczby osób w Stowarzyszeniu to oczywiście czym więcej tym lepiej.
dardawsz1

Postprzez eL-Grego 2011-09-20, 9:24 am

Witam wszystkich

W dniu wczorajszym odbyło się zgromadzenie założycielskie stowarzyszenia, na którym zebrała się grupa sympatyków Zagłębia, w liczbie pozwalającej na rejestrację w sądzie. Jako użyczający lokalu, pozwalam sobie wszystkim za udział i merytoryczną dyskusję podziękować.
Pozostałych Kibiców informuję, że na spotkaniu przyjęliśmy scenariusz pozwalający na możliwie szybką rejestrację w sądzie. Przyjęty został zaproponowany przez Sprechena statut, wybrane zostały organy niezbędne do rejestracji. Po zarejestrowaniu stowarzyszenia, na pierwszym walnym zgromadzeniu wybierzemy już skład zarządu i komisji rewizyjnej na pełną kadencję, wprowadzimy ewentualne zmiany do statutu stowarzyszenia, logo, nazwę itd.
Do tego czasu zachęcam wszystkich chętnych do zgłaszania się na priv do Sprechena, GrubegoPereza i ewentualnie do mnie (prześlemy wzór deklaracji i statut stowarzyszenia), wypełnienia deklaracji członkowskich i zapoznania się z projektem statutu, przesyłania ewentualnych do niego uwag tak, aby na pierwszym po zarejestrowaniu zgromadzeniu dyskusja przebiegła równie sprawnie jak wczoraj, mimo, mam nadzieję, już znacznie większego grona.

Uprzedzając trochę fakty, chciałbym podkreślić, że mamy świadomość, że nie reprezentujemy całego środowiska Kibiców Zagłębia, mało tego, dla niektórych jesteśmy piknikami i być może "kibicowsko nie istniejemy" ale z fanatykami z innego forum łączy nas miłość do Zagłębia, choć każdy ma swoją formę jej wyrażania, choćby stosowną do wieku, sytuacji rodzinnej i zawodowej.
eL-Grego

Postprzez bbartek 2011-09-20, 10:26 am

Byłem na spotkaniu i wiodącym tematem, oprócz spraw organizacyjnych, było dobro Zagłębia Sosnowiec z aktywnym udziałem Zagłębia 1906 Sosnowiec.
Kibicujemy obu zespołem i apeluje do założycieli ZS 1906 o spotkanie i wypracowanie wspólnego stanowiska w rozmowach z RN,Zarządem ZS i Miastem.
Tylko razem możemy być silni...i osiągnąć cel którym jest powrót naszego Klubu do Ekstraklasy.
bbartek

Postprzez August 2011-09-20, 2:23 pm

eL-Grego napisał(a):wybrane zostały organy niezbędne do rejestracji

Czy można dowiedzieć się nieco więcje, kto ma stanowić te organy?

bbartek napisał(a):z aktywnym udziałem Zagłębia 1906 Sosnowiec.

Czy można ściślej, co to oznacza ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna