Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez novack 2011-09-10, 1:23 pm

Nie odzywałem się do tej pory w temacie 1906 i nie zamierzam z nikim polemizować, napisze tylko tyle, że zmienić można żonę, zmienić można wiarę, ale matki i klubu któremu się kibicuje zmienić się nie da. To co się stało, przypomina mi sytuację w której ktoś wyrzekł się własnej matki, bo już stara i chora i pozwolił się adoptować innej bo nie jest schorowana i nie trzeba się nią opiekować.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2011-09-10, 1:23 pm

PawełK napisał(a):Oczywiście, że nie usunę tego posta. Zostawię go dla przykładu za co otrzymuje się bana (dla Ciebie w ramach bonusu na tydzień). Rozumiem, że ktoś może mieć inne zdanie, ale sposób jego wyrażania (nazywanie klubu gównianym, kastrowanie za inny pogląd na temat czy też nazywanie kogoś śmieciem etc.) jest i będzie tutaj odpowiednio nagradzane.

To ja chyba też będę musiał dostać bana. Bo pogląday Patriosa są mocno zbliżone do moich. I jak on uważam, najogólniej mówiąc, uważam sposób działania 1906 za mocno wątpliwy z zamieszaniem młodzieży w głowach włącznie. Język Patriosa można uznać za kontrowersyjny bo jest dość ostry, ale też równie wyrazisty. To co ja uznam za ambiwalentne on po prostu nazywa dosadniej. Ale nie uważam, aby nadawało się na bana, a co najwyżej na mocną reprymendę czy jak wolicie ostrzeżenie. I jeśli jak miałbym uwagi do koleżanek i kolegów wiernym Kresowej to o fakt iż niepotrzebnie ciągną temat, który na dzisiaj nalezy uznać za zamknięty bo nic nie zmieni. A wszystko to i tak zweryfikuje życie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2011-09-10, 1:35 pm

August napisał(a): To ja chyba też będę musiał dostać bana. Bo pogląday Patriosa są mocno zbliżone do moich. I jak on uważam, najogólniej mówiąc, uważam sposób działania 1906 za mocno wątpliwy z zamieszaniem młodzieży w głowach włącznie. Język Patriosa można uznać za kontrowersyjny bo jest dość ostry, ale też równie wyrazisty. To co ja uznam za ambiwalentne on po prostu nazywa dosadniej. Ale nie uważam, aby nadawało się na bana, a co najwyżej na mocną reprymendę czy jak wolicie ostrzeżenie. I jeśli jak miałbym uwagi do koleżanek i kolegów wiernym Kresowej to o fakt iż niepotrzebnie ciągną temat, który na dzisiaj nalezy uznać za zamknięty bo nic nie zmieni. A wszystko to i tak zweryfikuje życie.

Każdy adwokat zanim zabierze się za obronę powinien poznać również dowody. Patrios sobie poużywał wczoraj w temacie meczu b-klasowego Zagłębia 1906 i po prostu się nazbierało na tygodniowy odpoczynek na przemyślenia. Posty te usuwałem jak każde inne nie na temat. Kolejny raz odsyłam do regulaminu forum, w którym jasno pisze za co są rozdawane "nagrody". Nie jest dla mnie argumentem, że ktoś używa bardziej dosadnego języka - zasady obowiązują wszystkich. Swego czasu bardzo podobał mi się Twój apel o pohamowanie emocji, szkoda, że nie do wszystkich dotarł. Zapewne nie byłoby tu tyle niepotrzebnych działań (banowanie, ostrzeżenia).
PawełK
pyszałek

Postprzez Cygan 2011-09-10, 1:36 pm

PawełK napisał(a):
patrios91 napisał(a):Sedno sprawy,ktore poruszane w temacie B-klasy pozostawalo bez odpowiedzi z wiadomych przyczyn...trafiony zatopiony. Niestety do upadku naszego klubu potrzeba o wiele wiecej. Przyszłość waszego B-klasowego g*wna,to właśnie upadek. Narazie to zarabiacie na glupocie mlodych,ktorzy majac jeszcze duzo mlodzienczej werwy chca sobie pokibcowac w wiekszym gronie. Nie znaja waszego podlego celu,jakim jest wpiepszenie się na Ludowy oraz zarabianie pieniedzy zerujac na prawdziwym Zaglebiu(marce ktora sobie przez lata wyrobilo),ktore ledwo zipie.Za takie sk*wysynstwo powinno was sie wykastrowac. Niestety to forum nie dociera do wiekszosc mlodych,ktorzy chodzą na tą chińską podrobe. Także wasza zasrana przyszlosc to upadek,gdyz sponsorzy nie beda wolec okregowki,A czy B klasy tylko II ligę oczywiscie bez minusowego bilansu nad czym gora pracuje. Jak dla mnie jestescie smieciami i cenzurowal tego nie bede. Cieszcie się,ze administrator was popiera i robi wam reklame internetowa z niezrozumialych dla mnie przyczyn...moge sie tylko domyslac. Koncze z czytaniem jakichkolwiem postow dotyczacych chinskiej podroby,gdyz tylko podnosi mi sie cisnienie. Mam nadzieję,ze Pawel nie usunie tego posta tylko dlatego,ze popiera to g*wno oraz ze zawarte sa w nim ostre słowa. Najwazniejsze powinno byc jego przeslanie,a na jeden wybryk sobie pozwole...

Oczywiście, że nie usunę tego posta. Zostawię go dla przykładu za co otrzymuje się bana (dla Ciebie w ramach bonusu na tydzień). Rozumiem, że ktoś może mieć inne zdanie, ale sposób jego wyrażania (nazywanie klubu gównianym, kastrowanie za inny pogląd na temat czy też nazywanie kogoś śmieciem etc.) jest i będzie tutaj odpowiednio nagradzane.

Odnośnie riposty Cygana:
Powyższy post patriosa jest na miejscu, czyli wyzywanie osób z tej samej strony Brynicy, a już propozycja rozmowy w 4 oczy grożeniem? Troszkę obiektywizmu.

ZS1906ZS Ty też pohamuj swoje docinki!

Przepraszam, a gdzie tu widzisz "ripostę Cygana"....?????
Cygan

Postprzez PawełK 2011-09-10, 1:41 pm

Cygan napisał(a):Przepraszam, a gdzie tu widzisz "ripostę Cygana"....?????

Mea culpa... Sarmata. Już poprawiam.
PawełK
pyszałek

Postprzez LucasUSA 2011-09-10, 1:55 pm

Jak to mowia - kowal zawinil, a Cygana powiesili :lol:
Auguscie, moje poglady sa rownie zblizone do Twoich, patriosa i wielu innych kolegow z tej strony. Niestety, trzeba pracowac nad forma, bo potem fama niesie, ze "zle pikniki nas obrazaja ;-( " a skuteczne i wartosciowe pytania i argumenty sa przez to zamaitane pod dywan - tak bylo od poczatku dyskusji. Choc zgadzam sie, kara bardzo surowa. Moze jakas apelacja? ;-)
LucasUSA

Postprzez Sarmat 2011-09-10, 5:18 pm

PawełK napisał(a):Odnośnie riposty Sarmata:

Powyższy post patriosa jest na miejscu, czyli wyzywanie osób z tej samej strony Brynicy, a już propozycja rozmowy w 4 oczy grożeniem? Troszkę obiektywizmu.

Oczywiście Pawle masz 100% rację iż kol. Patios mocno przesadził pisząc ww. posta , nie wiem dlaczego , ale z coraz większym smutkiem oglądam wszelkie sprzeczki Zagłębiaków , to przykre że jesteśmy teraz tak bardzo podzieleni. Czy wrócą jeszcze takie mecze gdzie nie miałem miejsca do siedzenia...
Sarmat

Postprzez August 2011-09-10, 7:20 pm

PawełK napisał(a):Każdy adwokat zanim zabierze się za obronę powinien poznać również dowody. Patrios sobie poużywał wczoraj w temacie meczu b-klasowego Zagłębia 1906 i po prostu się nazbierało na tygodniowy odpoczynek na przemyślenia. Posty te usuwałem jak każde inne nie na temat. Kolejny raz odsyłam do regulaminu forum, w którym jasno pisze za co są rozdawane "nagrody". Nie jest dla mnie argumentem, że ktoś używa bardziej dosadnego języka - zasady obowiązują wszystkich. Swego czasu bardzo podobał mi się Twój apel o pohamowanie emocji, szkoda, że nie do wszystkich dotarł. Zapewne nie byłoby tu tyle niepotrzebnych działań (banowanie, ostrzeżenia).

ZS1906ZS napisał(a):ciekawe czy zająknąłbyś się chociaż na sekundkę przy spotkaniu w cztery oczy.

A to jest zgodne z regulaminem forum ? Bo dla mnie to jest groźba. Zresztą juz jakiś czas temu zwróciłem uwagę, że gozdek wyraźnie podjudza jak w tym powyżej. I ku sprawiedliwości to w pierwsze kolejności powinien dostać bana. Nie jestem i nie zamierzam być adwokatem Patriosa bo jak mniemam jest na tyle dorosły aby samemu się bronic. Natomiast powinien dostać solidny op...dol za to, że się daje podejść jak małe dziecko. I na tym skończyłem te kwestię tym bardziej, że temat - jak dla mnie - dotyczy klubu, z którym się identyfikuję. Zatem zapytam czy ktoś ma jakies informacje z Urzędu Miasta ?
August

Postprzez ZS1906ZS 2011-09-10, 7:29 pm

Przeczytaj może kolejnego posta z wytłumaczeniem tej rzekomej groźby, którą sobie wymyślacie. Widocznie wszędzie widzicie ogromne zagrożenie skoro odbieracie to w taki sposób. Nie ma to jak wyszukiwać na siłę argumentu żeby dokopać "przeciwnikom", których tak usilnie tu sami sobie tworzycie coraz to skuteczniej zresztą. Naprawdę macie talent.

Brawo "BRACIA" ! Czekam na kolejne epitety.
ZS1906ZS

Postprzez August 2011-09-10, 8:05 pm

August napisał(a):Zatem zapytam czy ktoś ma jakies informacje z Urzędu Miasta

Może powtórzę pytanie, jak mi się wydawało, w tym tygodniu miało dojśc do przekazania akcji Miastu. W temcie cisza, jak również w kwestii dofinansowania. A czas chyba nagli.
August

Postprzez Lars 2011-09-10, 11:57 pm

Tak sobie przejrzałem tabele 2 ligi gr. zachodniej.
To nie jest tak, że Zagłębie Sosnowiec nie spadnie, bo to Zagłębie z Sosnowca.
Tak naprawdę w tej chwili na papierze słabsi są od Nas Bytów i Wągrowiec. Rybnik stara się jak może i zainwestował w trenera. Teraz Miedz i Jarota, znowu moze skonczyc sie na 1ptk.
Jest naprawde nieciekawie, a jak spadniemy to ciekawe co ciekawego powie nam "Miasto" po spadku w 100% finansowanej drużyny z publicznych pieniedzy do 4 klasy rozgrywkowej.
Zaczyna być dramat i jesli okaże sie, ze tak nam przykro, zaczynamy jeszcze raz od nowa, to chyba nie ma to sensu. Gdzie jest Lechia, Śląsk, itd, a gdzie My?
Tracę optymizm myśląc o Zagłębiu...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez turku 2011-09-11, 1:52 am

To ja mam takie być może banalne pytanie ale chciałbym poznać na nie odpowiedź, jeśli Zagłębie Sosnowiec przestanie istnieć i zniknie z mapy Polski to co stanie się z grupami młodzieżowymi Zagłębia i tą cała infrastrukturą wokoło klubową?Bo na co komu stadion jak nie na kto grać. Co teraz będzie z dzieciakami grającymi w Zagłębiu? Dostaną plany lekcji od Z1906S na pocieszenie?
turku

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-09-11, 8:42 am

Szanowni Sympatycy Zaglebia z ul. Kresowej - bo teraz tak trzeba aby sytuacja była jasna
do kogo sie pisze. Mysle ze w najblizszych dniach dowiemy sie iz Miasto posiada 100%
akcji Zaglebia - mysle ze sprawy formalne moga chwile trwac.
Kol. August i wszyscy pozostali- oczywista sprawa ze jestem z Wami i poparcie
nalezy sie Kol. Patriosowi91 - wyłozył KAWE NA LAWE.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez RUDI 2011-09-11, 11:30 am

PawełK napisał(a):
novack napisał(a):Strona ta jak pamiętam powstała dla Zagłębia Sosnowiec z ul. Kresowej i nosi nazwę "100% Zagłębie Sosnowiec", pytam zatem ile % pozostało dla Zagłębia 1906 z Zagórza?

Nie "dla", a "o". Powstała dla kibiców Zagłębia Sosnowiec i uważam, że w pełni swoje zadanie spełnia, choć nie jest na poziomie dajmy na to legialive.pl. Oprócz piłki nożnej pojawiają się również informacje o koszykówce, hokeju i piłce ręcznej. Być może w przyszłości też będą informacje o sekcji kolarskiej Zagłębia Sosnowiec. Rozkład procentowy nazwy zatem możesz sobie ułożyć według własnej koncepcji.

No to według mnie sam zaprzeczasz idei stworzenia tej strony ,dla kibiców Zagłębia Sosnowiec ,a klub Zagłębie 1906 Sosnowiec jest innym klubem, innym,a że w swojej nazwie ma nazwę Zagłębie ?, co upoważnia Ciebie do działania i robienia tego co robisz ,naprawdę nie pojmuję tego ,co Ty będziesz porabiał jeżeli Zagłębie 1906 Sosnowiec stworzy swoją stronę (dziwne że jeszcze nie ma ,a była zapowiadana)piszesz o hokeju ,koszykówce itd.zgoda ,ale to są kluby o nazwie Zagłębie Sosnowiec ,bez wstawek .Pisałeś do mnie o nie zastrzeżeniu nazwy klubu ,prowadzisz stronę ,decydujesz tu o wielu sprawach ,a na dole na stronie głównej masz takie fajne info ,powinieneś je znać.Dalej -banujesz ,wyrzucasz posty ,to poczytaj sobie swoje ,obrzuciłeś błotem kogoś nie raz (zawsze się coś przylepi)może nie tyle błotem co oskarżeniami ,ja osobiście czekam na wyjaśnienie w sprawie tych sparingów (wiesz o co chodzi )miały być wyjaśnienia na drugim forum ,tak mi obiecałeś,pierwszy post o bębniarzu że jest kibicem GKS Katowice też wyszedł od Ciebie ,gość kiedyś przedstawił Ci sytuację z organizacją imprez masowych ,pojechałeś po nim ,nie miałeś racji i nie przyznałeś się do błędu (a to jest sztuka i naprawdę duża odwaga)
Ps 1.proszę nie odpowiadaj mi na pw.
Ps.2.jak byś był w porządku sam dałbyś sobie bana na co najmniej tydzień
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez pyla 2011-09-11, 12:01 pm

turku napisał(a):To ja mam takie być może banalne pytanie ale chciałbym poznać na nie odpowiedź, jeśli Zagłębie Sosnowiec przestanie istnieć i zniknie z mapy Polski to co stanie się z grupami młodzieżowymi Zagłębia i tą cała infrastrukturą wokoło klubową?Bo na co komu stadion jak nie na kto grać. Co teraz będzie z dzieciakami grającymi w Zagłębiu? Dostaną plany lekcji od Z1906S na pocieszenie?

Jak to co się stanie Gabryś z kompanami z projektu 1906 zasądzie w biurach na Kresowej jako jedyny słuszny i po lini spadkobierca / tradeycje już się starają zawłaszczać/ będzie promował Ludowy wśród okolicznych wiosek. Przecież ich Prezes powiedział w jakimś wywiadzie że ich celem jest gra na Ludowym.Do takiej sytuacji nigdy nie dojdzie, byłaby to kompromitacja Sosnowca , wystarczy jak co tydzień szarga się nazwe Zagłębie w B klasie. Mysle że nic w tym poście obrazliwego nie ma i Paweł K nie będzie musial go usuwać nie mowie już o banie.
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna