Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez PawełK 2011-08-27, 8:44 am

Cygan napisał(a):Baczyński nie chciał objąć posady prezesa - już kiedys pisałem to na forum - ale dostał "polecenie służbowe" - jako pracownik MOSiR - więc przestańcie pieprzyć, że objął ot tak sobie, nie miał planu działania itd.....

A pytanie do Ciebie było bardzo zasadne: co byś zrobił, jako Prezes przy takim długu? Bo krytykujesz bardzo łatwo, ale konstruktywnego nic nie odpowiedziałeś....

Myślę, że ten post nieco rozjaśni sytuację braku działań w klubie. Bo jest różnica w tym jak się coś chce, a jak się coś musi...

Pewnie, że możemy się bawić w co byś zrobił, gdyby... Ale to chyba nie o to chodzi, ba zaraz się okaże, że jak ktoś nie ma pomysłu to niech nie pisze i nie krytykuje i trzeba będzie zamknąć forum.
PawełK
pyszałek

Postprzez eL-Grego 2011-08-27, 9:30 am

A pytanie do Ciebie było bardzo zasadne: co byś zrobił, jako Prezes przy takim długu? Bo krytykujesz bardzo łatwo, ale konstruktywnego nic nie odpowiedziałeś....[/quote]

Myślę, że ten post nieco rozjaśni sytuację braku działań w klubie. Bo jest różnica w tym jak się coś chce, a jak się coś musi...

Pewnie, że możemy się bawić w co byś zrobił, gdyby... Ale to chyba nie o to chodzi, ba zaraz się okaże, że jak ktoś nie ma pomysłu to niech nie pisze i nie krytykuje i trzeba będzie zamknąć forum.[/quote]

Błaźnisz się Pawełku. Twoi pupile z 1906 też znaleźli podobno sponsora, który nie zgodził się zainwestować w zadłużony klub a wymagasz tego od Baczyńskiego po 2 miesiącach z komornikami na kontach? Co w tym dziwnego, że oczekuje pomocy od miasta - właściciela spółki by wyprowadzić klub na prostą. Drobni sponsorzy też czekają co zrobi miasto bo nie ma sensu dawać pieniędzy komornikowi. Inna sprawa czy Baczyński to człowiek odpowiedni na spokojniejsze czasy budowy profesjonalnej spółki.
eL-Grego

Postprzez PawełK 2011-08-27, 9:42 am

eL-Grego napisał(a):Błaźnisz się Pawełku. Twoi pupile z 1906 też znaleźli podobno sponsora, który nie zgodził się zainwestować w zadłużony klub a wymagasz tego od Baczyńskiego po 2 miesiącach z komornikami na kontach? Co w tym dziwnego, że oczekuje pomocy od miasta - właściciela spółki by wyprowadzić klub na prostą. Drobni sponsorzy też czekają co zrobi miasto bo nie ma sensu dawać pieniędzy komornikowi. Inna sprawa czy Baczyński to człowiek odpowiedni na spokojniejsze czasy budowy profesjonalnej spółki.

Od pewnego czasu używając argumentów kilku forumowiczów chce mi dojebać :-) no ale cóż takie życie, widać się błaźnie :-) Założyciele Zagłębia 1906 Sosnowiec nie są moimi pupilami. Od prezesa Baczyńskiego nie wymagam czegokolwiek, bo świadectwo sam sobie wystawił kilka dni temu. Miasto jest współwłaścicielem spółki, jeszcze przynajmniej kilka dni. Drobni sponsorzy tak mogą czekać i czekać bo komornik tak szybko z konta nie zejdzie. Jak miasto da, jak pisał prezes, 1,5 mln zł w tym roku i kolejne 4 w przyszłym to prezesem klubu mogę być ja, Ty czy większość osób z tego forum.
PawełK
pyszałek

Postprzez RUDI 2011-08-27, 10:09 am

Jednego tu nie rozumie ,wiele osób wypowiada się że dokładanie do kluby z kasy miasta (współwłaściciel)jest bardzo złe.Czy Zagłębie jest jedynym klubem w Polsce na którego łoży miasto? jest przynajmniej kilka ,ratowanie klubów, chociaż do lepszych czasów jest w wielu miastach ,może z założenia tak jest że najpierw pomoc a potem się sponsor znajdzie (Śląsk Wrocław-miasto łożyło na klub,Piast Gliwice to tylko niektóre)więc może pisanie że ktoś miał rację i wyprzedził nieuniknione (upadłość)jest może na wyrost ,a miasto jeżeli powiedziało A ,to i powinno powiedzieć B (bez skojarzeń)
Ps.Miasta pomagają nie tylko biedniejszym klubom ,przykład Pepsi Arena ,miejski stadion a kasę bierze Legia.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez KalF92 2011-08-27, 11:30 am

RUDI, Zauważ proszę to że w każdym z wymienionych przez Ciebie klubów widać było że łożona kasa jest wydawana z sensem. Legia- tylko w tamtym sezonie-PP, a w tym "sukcesy" na arenie europejskiej. Śląsk- vice mistrz kraju, udział w europejskich pucharach. Piast-grał w ekstraklasie przez kilka lat. Tam wyłożona kasa powodowała rozwój klubów a u nas :
-Szatan kupuje klub z niezłym budżetem po włochach +kasa z canal+ po chwili kasy już nie ma wiec na co poszła?
-miasto wchodzi do klubu,daje kasę i nagle... kasy nie ma więc na co poszła?
-w Sosnowcu Grają nożownicy, Zagłębie dostaje kasę za ich gre na naszym stadionie, pojawiają się artykuły jak to fajnie w naszym klubie nie jest a potem nagle bach kasy nie ma, na co poszła?
Owszem w tym przypadku można by mówić że krakusy wycofały się wczesniej i klub przeliczył się z wydatkami..Tylko co za imbecyl doporwadził do tego że umowy były podpisane tak żeby oba kluby mogły się z niej wycofać bez jakichkolwiek konsekwencji?

jak widzicie nie ważne kto i ile kasy dał w ten klub efektów nie było, nie działał marketing, do klubu nie przychodził gwiazdy, nie było awansów,sukcesów ani nowego stadionu.. DLATEGO PYTAM NA CO KASA POSZŁA? Otóż zniknęła.. Dlatego ja już nie wierzę że będzie dobrze w klubie nawet jeśli miasto ureguluje wszystkie zobowiązania Zagłębia,a dlaczego? bo gdy tylko wyjdziemy na prostą znowu pieniądze znikną..

Zadano pytanie" co byś zrobił gdybyś był prezesem Zagłębia?" Owszem ja też nie mam pomysłu, pan Baczyński też nie ma, nikt nie ma.. Mają tylko kibice-założyć Zagłębie i zacząć od zera, bez długów, zobowiązań i bez krętaczy w zarządzie.
Ktoś powie że są nieprzygotowani do prowadzenia klubu-owszem, za to przygotowani byli działacze IIligowca i dlatego mamy takie a nie inne problemy..
Działacze z zs1906 zobowiązali się pracować za darmo,to kolejny dowód na to że robią to z serca.
KalF92

Postprzez Howard 2011-08-27, 11:32 am

KalF92 napisał(a):Howard, Na wstępie,wybacz za literówkę w nicku:)
Ja nigdy nie napisałem że nie szanuję czyjegoś zdania czy poglądu,ale nie licz też na to że gdy ktoś ubliża mi od najgorszych albo równa z gównem to w co wierzę będę grzecznie tłumaczył, nie pozostanę dłużny. NIe obrażam tych którzy pozostali przy Zagłębiu z Kresowej, bo sam nie czuję się zdrajcą bo mam ten klub w sercu i będę miał nawet gdy upadnie, atakowałem tylko tych którzy ubliżali wszystkim w około,mówili co należy zrobić a jak ktos im napisał "idź i zrób" to nagle brakowało w nich zapału. Chyba zgodzisz sie ze mną że tacy ludzie są na tym forum i nie zasługują na pochwały za swoją postawę?
Byłem na meczach Zagłębia w tych lepszych i gorszych momentach, przychodziłem niezależnie od pogody i pozycji w tabeli, ale jak długo można patrzeć jak ktoś krzywdzi to co kochasz dla swoich interesów a potem twierdzi że robi co może i ze sie stara nie doceniając roli jaką odgrywają społecznie inni(kibice). Jak długo można patrzeć jak ktos to co kochasz niszczy? W koncu masz dość i przechodzisz do akcji i działasz.Dlatego wierzę w słuszność działan ZS1906.

To trochę tak jak z konstytucja 3maja.. jedni woleli zostać przy starym porządku,bo co z tego ze mamy bajzel w Rzeczypospolitej skoro nadaj jest... a inni mówili Zróbmy coś z tym bo stracimy wszystko.. Wiadomo wtedy zmiany nic nie dały,ale z pewnością miały sens i były słuszne.

pozdrawiam

Nie obraź się, ale brak szacunku do poglądów innych może nie był zapisany bezpośrednio, ale można było wyczuć ton twoich wypowiedzi. Nie tylko tu, ale i w życiu są ludzie z którymi nie powinno się dyskutować - jacy to ludzie, chyba wiesz. Nie będę Cię uczył komunikacji, ale zasugeruję tylko - bądź mądrzejszy. Człowiek obraża drugiego wtedy gdy czuje się bezradny lub po prostu chcę się poczuć lepiej. Dlatego powtórzę jeszcze raz, żyj ekologicznie - nie szkodź sobie ani innym.
To samo mógłbym zasugerować innym, zamiast się obrażać - zacznijmy rozmawiać i dyskutować, wypracujmy jakieś porozumienie bo czas działa na naszą niekorzyść. Nie dajmy sobie zabić tego co w nas jest najlepsze.
Nie twórzmy chorych podziałów, bo jaki jest tego cel dla jednej i drugiej strony?
RUDI napisał(a):Jednego tu nie rozumie ,wiele osób wypowiada się że dokładanie do kluby z kasy miasta (współwłaściciel)jest bardzo złe.

To ja może poproszę kogoś, kto byłby mi w stanie odpowiedzieć - dlaczego jest to złe? Może dla tego, że nikt nie pyta nas o zdanie, gdzie te pieniądze idą - bądź co bądź nasze pieniądze. Wtedy nam się nasuwa inny przykład, podobnego działa...
Wierzę, że jeszcze los się odwróci, wszystko wyjdzie na prostą i znów wspólnie zasiądziemy na trybunach dopingując naszą miłość, naszą wiarę.
EDIT////
Po przeczytaniu wypowiedzi KalF92, wycofuję pytanie gdyż poznałem już odpowiedź.

Do zobaczenia na Ludowym!
PS. A Ciebie kolego KalF92, zapraszam dzisiaj na Ludowy :-)
Howard

Postprzez Fazi 2011-08-27, 11:48 am

Aż mnie się serce kraja co się dzieje z naszym klubem tak przed chwilą popatrzyłem na tabele wszech czasów ligi polskiej 12 miejsce a jak dojdzie do ewentualnego rozpadu ( oby nie !!!!!!) i trzeba będzie zaczynać od początku to nawet Szombierki Bytom i Stal Mielec będą w wyższej klasie rozgrywkowej od Nas gdzie te kluby tułają się od już parę ładnych lat po niższych klasach rozgrywkowych...
Fazi

Postprzez patrios91 2011-08-27, 11:54 am

PawełK napisał(a):[Od prezesa Baczyńskiego nie wymagam czegokolwiek, bo świadectwo sam sobie wystawił kilka dni temu. Miasto jest współwłaścicielem spółki, jeszcze przynajmniej kilka dni. Drobni sponsorzy tak mogą czekać i czekać bo komornik tak szybko z konta nie zejdzie. Jak miasto da, jak pisał prezes, 1,5 mln zł w tym roku i kolejne 4 w przyszłym to prezesem klubu mogę być ja, Ty czy większość osób z tego forum.

Jakie on swiadectwo wystawil? Po prostu mowi jak jest,a nie pierd*li,ze jest bogato,a na koncie 3 banki w plecy. Przyklad KSZO pokazuje,ze w ciagu jednego dnia mozna odbic sie od dna na sam szczyt. Po zastrzyku takiej gotowki..pewnie kazdy moze byc prezesem,ale nie kazdy bedzie wiedzial jak tymi pieniedzmi zagospodarowac,by znowu nie byc w plecy. Od prezesa Baczynskiego oczekuje by klub wreszcie zaczal na siebie zarabiac i spokojnie utrzymal sie w tej II lidze. Niech miasto splaci dlugi,ktore samo sobie stworzylo dajac pieniadze w ciemno idiotom i zlodziejom,by Baczynski mogl spokojnie dzialac.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez PawełK 2011-08-27, 12:07 pm

patrios91 napisał(a):Jakie on swiadectwo wystawil? Po prostu mowi jak jest,a nie pierd*li,ze jest bogato,a na koncie 3 banki w plecy.

Ano takie, że gdyby na sosnowiec.info.pl nie wyszedł fakt o dramatycznym liście prezesa do miasta to każdy miałby przekłamanie z wyborczej, że jest wszystko okej.
PawełK
pyszałek

Postprzez RUDI 2011-08-27, 12:12 pm

Do KalF92-
O Śląsku pisałem nie w czasie teraźniejszym ,ale poprzednie lata (teraz ma bogatego sponsora)
Piast, nie ekstraklasa tylko dzień dzisiejszy .
Legia -naprawdę potrzebowała takiego zastrzyku od miasta ?
Teraz sprawa zagubionych pieniędzy,dlaczego ktoś tak zorientowany w tej materii nie zadawał kiedyś tych pytań,dlaczego ktoś zorientowany w tym temacie (a z nie których postów wynika że wielu wie kto jest złodziejem)nie zgłosił tego do jakiś instytucji ,to jest chyba karalne że wiedząc o przestępstwie nie zgłasza się tego.Pisze się wszędzie że media to władza ,może tam był odpowiedni odbiorca .(wiem że można mi zarzucić że mogłem to np.ja zgłosić ,ale ja nikogo nie oskarżam o złodziejstwo i marnotrawstwo bo nie mam dowodów)i moje osobiste zdanie jest takie że owszem byli tam złodzieje ,ale okradli mnie z marzeń ,i na to mam dowody ,chodziłem na mecze.(zaznaczam że dalej będę chodził ,bo a nuż złodziej się zresocjalizował ,albo go już tam nie ma)
Ps.do pewnego pana -napisał że praca wykonana na polecenia przełożonego musi być złą pracą ?tak to zrozumiałem ,Ty jesteś pracobiorcą czy pracodawcą ?jeżeli pracownikiem ,to mam nadzieję że nie składasz samochodów .
Kalf92 ja też zapraszam dzisiaj na Ludowy :-)
RUDI

Postprzez Cygan 2011-08-27, 12:14 pm

A ja się zastaniawiam, czy nie można tak zrobić jak bodajże Widzew parę lat temu. Zostawił klub "stary" z długami i reaktywował się w tej samej lidze na miejsce starego klubu... To było wówczas w tamtych czasach bardzo częste: klub nie zmieniał za bardzo nazwy, długi zostawały w "starym" klubie - a nowy działał na zasadach starego...

Nie wiem, czy tak teraz jeszcze można? Może ktoś wie?
Cygan

Postprzez PawełK 2011-08-27, 12:17 pm

RUDI napisał(a):Ps.do pewnego pana -napisał że praca wykonana na polecenia przełożonego musi być złą pracą ?tak to zrozumiałem ,Ty jesteś pracobiorcą czy pracodawcą ?jeżeli pracownikiem ,to mam nadzieję że nie składasz samochodów .
Kalf92 ja też zapraszam dzisiaj na Ludowy :-)

To znowu do mnie :) przeczytaj co napisał Cygan. Nie chciał, ale mu kazali. Nie widzisz różnicy?
PawełK
pyszałek

Postprzez tigers96 2011-08-27, 12:19 pm

patrios91 napisał(a):
PawełK napisał(a):[Od prezesa Baczyńskiego nie wymagam czegokolwiek, bo świadectwo sam sobie wystawił kilka dni temu. Miasto jest współwłaścicielem spółki, jeszcze przynajmniej kilka dni. Drobni sponsorzy tak mogą czekać i czekać bo komornik tak szybko z konta nie zejdzie. Jak miasto da, jak pisał prezes, 1,5 mln zł w tym roku i kolejne 4 w przyszłym to prezesem klubu mogę być ja, Ty czy większość osób z tego forum.

Jakie on swiadectwo wystawil? Po prostu mowi jak jest,a nie pierd*li,ze jest bogato,a na koncie 3 banki w plecy. Przyklad KSZO pokazuje,ze w ciagu jednego dnia mozna odbic sie od dna na sam szczyt. Po zastrzyku takiej gotowki..pewnie kazdy moze byc prezesem,ale nie kazdy bedzie wiedzial jak tymi pieniedzmi zagospodarowac,by znowu nie byc w plecy. Od prezesa Baczynskiego oczekuje by klub wreszcie zaczal na siebie zarabiac i spokojnie utrzymal sie w tej II lidze. Niech miasto splaci dlugi,ktore samo sobie stworzylo dajac pieniadze w ciemno idiotom i zlodziejom,by Baczynski mogl spokojnie dzialac.

a czy kolega wie, że Adamczyka popierał cudotwórca Baczyńśki? :lol: Baczyński w klubie nie jest z własnej woli, jemu tylko kazali posprzątać długi, bo Adamczyku ;)
tigers96

Postprzez RUDI 2011-08-27, 12:25 pm

Tak Paweł widzę tą różnicę ,i ją widziałem ,ale chcieć to każdy może sobie w domu ,a to jest jednak praca ,i nie mów mi że ty w pracy nie raz zaciskałeś zęby i robiłeś coś z czym się akurat nie zgadzałeś ,jak najlepiej potrafiłeś?ja przynajmniej tego oczekuję po panu Baczyńskim ,a wierzę że dołoży do tego też trochę serca.
RUDI

Postprzez dardawsz1 2011-08-27, 2:58 pm

PawełK - cytujesz każdego wypowiedzi ,potem komentujesz tak jak Ci wygodnie najczęściej bez żadnych przekonywujących argumentów. Mam wrażenie że nie do końca rozumiesz cytowane teksty.Tym bardziej wyrwane z kontekstu.Postaraj się czytać dwukrotnie może łatwiej Ci będzie zrozumieć przesłanie niektórych postów.

np.
w komentarzu mojego posta już na samym początku zarzucasz mi nietrafione porównanie do Anglii.Tylko że ja ANI RAZU nie porównałem Anglików do nas natomiast Ty zrobiłeś to dwukrotnie.

Nie będę więcej Twoich gaf wywlekał bo nie o to chodzi ale naprawdę Cie bardzo proszę czytaj ze zrozumieniem i odpowiadaj rzeczowo a nie lej wody.

A teraz powoli czas zbierać się na Ludowy.
Wesprzeć swoją obecnością naszych chłopaków, oni teraz najbardziej cierpią a CÓŻ ONI SĄ WINNI ?
dardawsz1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna