KalF92 napisał(a):Howard, Na wstępie,wybacz za literówkę w nicku:)
Ja nigdy nie napisałem że nie szanuję czyjegoś zdania czy poglądu,ale nie licz też na to że gdy ktoś ubliża mi od najgorszych albo równa z gównem to w co wierzę będę grzecznie tłumaczył, nie pozostanę dłużny. NIe obrażam tych którzy pozostali przy Zagłębiu z Kresowej, bo sam nie czuję się zdrajcą bo mam ten klub w sercu i będę miał nawet gdy upadnie, atakowałem tylko tych którzy ubliżali wszystkim w około,mówili co należy zrobić a jak ktos im napisał "idź i zrób" to nagle brakowało w nich zapału. Chyba zgodzisz sie ze mną że tacy ludzie są na tym forum i nie zasługują na pochwały za swoją postawę?
Byłem na meczach Zagłębia w tych lepszych i gorszych momentach, przychodziłem niezależnie od pogody i pozycji w tabeli, ale jak długo można patrzeć jak ktoś krzywdzi to co kochasz dla swoich interesów a potem twierdzi że robi co może i ze sie stara nie doceniając roli jaką odgrywają społecznie inni(kibice). Jak długo można patrzeć jak ktos to co kochasz niszczy? W koncu masz dość i przechodzisz do akcji i działasz.Dlatego wierzę w słuszność działan ZS1906.
To trochę tak jak z konstytucja 3maja.. jedni woleli zostać przy starym porządku,bo co z tego ze mamy bajzel w Rzeczypospolitej skoro nadaj jest... a inni mówili Zróbmy coś z tym bo stracimy wszystko.. Wiadomo wtedy zmiany nic nie dały,ale z pewnością miały sens i były słuszne.
pozdrawiam
Nie obraź się, ale brak szacunku do poglądów innych może nie był zapisany bezpośrednio, ale można było wyczuć ton twoich wypowiedzi. Nie tylko tu, ale i w życiu są ludzie z którymi nie powinno się dyskutować - jacy to ludzie, chyba wiesz. Nie będę Cię uczył komunikacji, ale zasugeruję tylko - bądź mądrzejszy. Człowiek obraża drugiego wtedy gdy czuje się bezradny lub po prostu chcę się poczuć lepiej. Dlatego powtórzę jeszcze raz, żyj ekologicznie - nie szkodź sobie ani innym.
To samo mógłbym zasugerować innym, zamiast się obrażać - zacznijmy rozmawiać i dyskutować, wypracujmy jakieś porozumienie bo czas działa na naszą niekorzyść. Nie dajmy sobie zabić tego co w nas jest najlepsze.
Nie twórzmy chorych podziałów, bo jaki jest tego cel dla jednej i drugiej strony?
RUDI napisał(a):Jednego tu nie rozumie ,wiele osób wypowiada się że dokładanie do kluby z kasy miasta (współwłaściciel)jest bardzo złe.
To ja może poproszę kogoś, kto byłby mi w stanie odpowiedzieć - dlaczego jest to złe? Może dla tego, że nikt nie pyta nas o zdanie, gdzie te pieniądze idą - bądź co bądź nasze pieniądze. Wtedy nam się nasuwa inny przykład, podobnego działa...
Wierzę, że jeszcze los się odwróci, wszystko wyjdzie na prostą i znów wspólnie zasiądziemy na trybunach dopingując naszą miłość, naszą wiarę.
EDIT////
Po przeczytaniu wypowiedzi KalF92, wycofuję pytanie gdyż poznałem już odpowiedź.
Do zobaczenia na Ludowym!
PS. A Ciebie kolego KalF92, zapraszam dzisiaj na Ludowy