Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez sprechen 2011-08-18, 9:07 pm

ZS1906ZS napisał(a):Mam pytanie do sympatyków, którzy to nie chcą uczestniczyć w integracji kibiców na meczach Zagłębia 1906 Sosnowiec.

Czy poza oskarżeniami i bluzganiem na część kibiców klubu wszystkich Zagłębiaków (?) macie zamiar robić coś więcej ... czy to cały Wasz wkład w "budowanie" marki ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC ?

Moim zdaniem generalizujesz, nie wszyscy sympatycy Zagłębia nie uczestniczący w projekcie Zagłębie 1906 bluzgają i wyzywają. Ja chodziłem na Ludowy i chodzić będę mimo, że urodziłem się i wychowałem daleko stąd. Zagłębie było dla mnie symbolem zwycięskiej walki o przetrwanie i odbudowę klubu, symbolem, że kibicowskie hasło "Wiara która przetrwała" nie jest pustym frazesem. Teraz wygląda to inaczej, ale mam nadzieję, że któregoś dnia wszyscy dzisiejsi antagoniści spotkają się na Ludowym i będą wspierać głośnym dopingiem ZAGŁĘBIE bo jest ono tylko jedno.
sprechen

Postprzez CZEKO22I16 2011-08-18, 9:29 pm

Coraz większy widzę rozłam w Zagłębiu.Widzą to też inne ekipy.Szczególnie te ze Śląska :kiepsko:
CZEKO22I16

Postprzez kibic hools 2011-08-18, 9:30 pm

swiezy52
k..wa zamknij ten post
a nie usuwaj bo co tu spojrzę to niema moich postów nawet tego Z1906S ZE DOSTAJE UPOMNIENIA
A NI JAKI WOJTAS SC BANANY może kolega z Z1906S ni jaki Gabriel .K to twój ziomek ale to już wasza Brocha
ale troszkę sprawiedliwości
swiezy52 napisał(a):nie usune tez 3/4 tego tematu bo po prostu nie chce mi sie, dlatego tak wlasnie postanowilem

a jednak to zrobiłeś :!: :!: :!:
kibic hools

Postprzez swiezy52 2011-08-18, 9:31 pm

kibic hools napisał(a):swiezy52
k..wa zamknij ten post
a nie usuwaj bo co tu spojrzę to niema moich postów nawet tego Z1906S ZE DOSTAJE UPOMNIENIA
A NI JAKI WOJTAS SC BANANY może kolega z Z1906S ni jaki Gabriel .K to twój ziomek ale to już wasza Brocha
ale troszkę sprawiedliwości
swiezy52 napisał(a):nie usune tez 3/4 tego tematu bo po prostu nie chce mi sie, dlatego tak wlasnie postanowilem

a jednak to zrobiłeś :!: :!: :!:

PW
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2011-08-18, 10:12 pm

ZS1906ZS napisał(a):
ZS1906ZS napisał(a):Mam pytanie do sympatyków, którzy to nie chcą uczestniczyć w integracji kibiców na meczach Zagłębia 1906 Sosnowiec.

Czy poza oskarżeniami i bluzganiem na część kibiców klubu wszystkich Zagłębiaków (?) macie zamiar robić coś więcej ... czy to cały Wasz wkład w "budowanie" marki ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC ?

Prosiłbym o odpowiedź na pytanie ...

Bo jeżeli to Wasza jedyna działalność jaką zamierzacie prowadzić to właściwie Pan tik-tak ma racje ! Zostańcie w swoim gronie +/- 20 ratlerków i szczekajcie, szczekajcie.

nie dolewaj :zolta: / swiezy52

Ja, jak najbardziej, nierasowy ratlerek ci odpowiem mądralo. Otóż, sens jakiegokolwiek działania w takim specyficznym miejscu jak nasz region i w przypadku sytuacji w jakiej znalazło się piłkarskie Zagłebie ma wtedy gdy osoby czy osoby mające szczere chęci mają za sobą przynajmniej jeden z atutów, a mianowicie: 1) mocne finanse; 2) układy polityczne; 3) ulady w srodowisku grup kibiców. Osoby tworzące 1906 przynajmniej jeden z tyh atów miały. A nie ma takowych wielu z nas. A wśród nas - kibiców - niewątpliwie jest sporo osób mających i określone doświadczenie i pewne pomysły. Ale pojedynczo nie jesteśmy w stanie dotrzeć z tym. Poda swój przykład. Na spotkaniu w Dąbrowie przekazałem bedąc eye - to - eye swoja propozycję odnośnie działania na rzecz ratowania klubu. Lepszy czy gorszy, ale dość konkretny. Owszem, wysłuchano mnie grzecznie. ale własciwie olano. Bo nikt nigdy nie był z tego grona niczym zainteresowany. A ja byłem sam.

kibic hools napisał(a):do administartorów co to jest któryś post taki z kolej jedni dostają banany a drudzy za analfabetyzm bo nie mieli czasu spojrzeć do słownika czytać się tego nie da traktujmy się równo a nie jeden banan drugi urlop

Ciekawe, jeszcze niedawno dużo do powiedzenia miał jeden delikwent z Bydgoszczy a teraz rzuca się gość z awatarem, jaki zrobiono dla kibiców Jagielloni. Nie masz kolego czasami jakiegoś deja vu ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2011-08-18, 10:23 pm

KalF92 napisał(a):Uwierz że wielu kibiców nawet zza Brynicy trzyma kciuki za sukces Zagłębia 1906

Kalf, jakbym wcześniej ne czytał wielu Towich naprawdę sensownych wypowiedzi, tobym pomyslał, że się nażłopałeś jakiejś paskudnej wódy.
W najlepszym przypadku to oni się w głowy pukają, słysząc o tej całej hucpie, z jaka mamy do czynienia. Natomiast nie dla ich klubów nic lepszego jak upadek piłkarskiego Zagłębia i podział wśród kibiców. Jakbym był marketingowcem od nich to bym tylko rece zacierał.
Zresztą kilkanascie dni temu, w związku z tym, że miałem wylot za granicę akurat z Poznania, miałem przy okazji mozliwość spotkania się z moimi poznańskimi znajomymi związanymi z ichniejszym klubem z Bułgarskiej. I w prywatnych rozmowach wydźwięk zwiazany z nowym klubem - może nie odbył się jakimś szczególnie wysokim echem, bo mało kogo piłkarskie Zagłębie ineteresuje (chyba, że z Lubina takie czasy) - to jednak jego odbiór był pejoratywny.
August

Postprzez czerny 2011-08-18, 10:30 pm

Panowie "kibice" to zrobiliście wszystkich w ch..a zbierajac kase na flagi a teraz sobie wszystko zabieracie. Ok chcecie to róbcie sobie ten klub zabierzcie herb, ale rzeczy na które wszyscy sie skladali a nie tylko WY zostawcie w spokoju. Duzo ludzi co wrzucalo do puszki pieniadze nie podziela waszej inicjatywy, wiec sie pytam dlaczego mamy zostac pozbawieni flag itp. To tak jakbysmy wrzucali do puszek Owsiakowi a on na drugi dzien zmienil plany i zamiast na remont szpitali pojdzie na remont domow publicznych , jednym sie to spodooba a drugim nie. dlaczego kilka osob ma decydowac za pol miliona Zagłębiaków. A o doping na Ludowym sie nie martwcie , jak nie bedziecie sie wtracac i przeszkadzac to bedzie dobrze.
czerny

Postprzez RUDI 2011-08-18, 10:39 pm

czerny napisał(a):Panowie "kibice" to zrobiliście wszystkich w ch..a zbierajac kase na flagi a teraz sobie wszystko zabieracie. Ok chcecie to róbcie sobie ten klub zabierzcie herb, ale rzeczy na które wszyscy sie skladali a nie tylko WY zostawcie w spokoju. Duzo ludzi co wrzucalo do puszki pieniadze nie podziela waszej inicjatywy, wiec sie pytam dlaczego mamy zostac pozbawieni flag itp. To tak jakbysmy wrzucali do puszek Owsiakowi a on na drugi dzien zmienil plany i zamiast na remont szpitali pojdzie na remont domow publicznych , jednym sie to spodooba a drugim nie. dlaczego kilka osob ma decydowac za pol miliona Zagłębiaków. A o doping na Ludowym sie nie martwcie , jak nie bedziecie sie wtracac i przeszkadzac to bedzie dobrze.

To ja Ci napiszę tak ,wejdź na to drugie forum (przez niektórych uważane za właściwe )i tam masz odpowiedź na nurtujące Cię pytanie w sprawie flag ,a udzielił je ktoś mocno zaangażowany w nowy klub,tylko za bardzo się nie obrażaj.(temat Kibice -Zagłębie 1906 Sosnowiec)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-18, 10:52 pm

Flagę nie tylko się wywiesza ... flagę trzeba umieć tez obronić w razie pojawienia się jakiegoś niezidentyfikowanego obiektu. Co za tym idzie odpowiedzialność za flagi spoczywa w głównej mierze na grupach kibicowskich. Bo większość zapewne nie ryzykowała by kontaktu z przeciwnikiem w celu obrony tejże flagi ...

A tak czysto informacyjnie:
Finansowanie flag, które wisiały na meczu ...

BB- Wiadomo jakie osoby
UZ- flaga finansowana przez naszą grupę
MW-flaga finansowana przez Ultrasów i młodych
Fanatycy-flaga odnowiona przez Ultrasów z własnych środków!
Wojkowice-flaga ogarniana przez miejscowych
Zagórze-flaga ogarniana przez miejscowych
ZD-flaga ogarniana przez Krawca, wisi często na kadrze

----
August napisał(a):Ja, jak najbardziej, nierasowy ratlerek ci odpowiem mądralo. Otóż, sens jakiegokolwiek działania w takim specyficznym miejscu jak nasz region i w przypadku sytuacji w jakiej znalazło się piłkarskie Zagłebie ma wtedy gdy osoby czy osoby mające szczere chęci mają za sobą przynajmniej jeden z atutów, a mianowicie: 1) mocne finanse; 2) układy polityczne; 3) ulady w srodowisku grup kibiców. Osoby tworzące 1906 przynajmniej jeden z tyh atów miały. A nie ma takowych wielu z nas. A wśród nas - kibiców - niewątpliwie jest sporo osób mających i określone doświadczenie i pewne pomysły. Ale pojedynczo nie jesteśmy w stanie dotrzeć z tym. Poda swój przykład. Na spotkaniu w Dąbrowie przekazałem bedąc eye - to - eye swoja propozycję odnośnie działania na rzecz ratowania klubu. Lepszy czy gorszy, ale dość konkretny. Owszem, wysłuchano mnie grzecznie. ale własciwie olano. Bo nikt nigdy nie był z tego grona niczym zainteresowany. A ja byłem sam.

Kolego August akurat Ciebie w najmniejszym stopniu jak przypuszczam tyczyła się ta wiadomość ;-) i zapewne nie jest to najszczęśliwsze określenie jakiego użyłem, nie mniej jednak czytając tu niektórych odnoszę właśnie takie wrażenie. Bo są tu osoby, które bluzgają tylko i wyłącznie, ewentualnie piszą niezrozumiale (jak dla mnie).
ZS1906ZS

Postprzez RUDI 2011-08-18, 11:02 pm

Ludzi bluzgających znajdziesz wszędzie ,mogłeś dodać komentarz do tej listy flag ,całość posta .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez dardawsz1 2011-08-18, 11:08 pm

Zagłębiaczek napisał(a):
Frogo76 napisał(a):na meczu było 500-600 a nie jakieś wymyślone 950, a rodziny z dziećmi zawsze tam się kręcą zwłaszcza jak się coś dzieje na stadionie.W b klasie będzie trudniej niż myślicie.

Liczyłeś głowy? Wszystkie bilety zostały sprzedane, a wiadomo ile ich było także Twoje wypociny są gówno warte.
Rodziny z dziećmi przyszły nie dlatego, że jak to napisałeś 'coś się działo' - jedno jest pewne - napewno tego nie żałują.

I po co po piszesz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia?

Tak dla rozluźnienia aby ostudzić gorące głowy po obu stronach barykady.

Pewnie większość tego nie wie ale nasze jedyne słuszne Zagłębie gościło na zagórskim stadionie w drugiej połowie lat siedemdziesiątych.Była to mocna ekipa wraz z nieodżałowanym W.Mazurem i Dworczykiem na szpicy.Mecz z ówczesnym Górnikiem miał charakter towarzyski a na zatłoczonych trybunach,górce i przejściach zasiadło 5 tys (!!!) nieskłóconych,zjednoczonych sympatyków sosnowieckiej piłki nożnej.
Więc te 950 czy 600 tak czy siak wrażenia nie robi.
Jakby kogoś interesowało to wynik 5:1 dla Zagłębia.
dardawsz1

Postprzez Sonda 2011-08-18, 11:10 pm

A całość posta to ja dodam bo nie każdy tam wchodzi
musztra napisał(a):Ja napiszę tutaj bo na cwelowni się nie udzielam która z flag wieszanych wczoraj była finansowana ze zbiórek już naświetlam .
BB- Wiadomo jakie osoby
UZ- flaga finansowana przez naszą grupę
MW-flaga finansowana przez Ultrasów i młodych
Fanatycy-flaga odnowiona przez Ultrasów z własnych środków!
Wojkowice-flaga ogarniana przez miejscowych
Zagórze-flaga ogarniana przez miejscowych
ZD-flaga ogarniana przez Krawca, wisi często na kadrze

Więc niech parówy nie pierdolą bzdur, wrzucali kasę na oprawy które powstały ,dodatkowo zbiórki to około 30% budżetu Ultrasów , więc serdecznie pozdrawiam lamusów którzy na nas szczekają. Zróbcie po lasce Leszkowi B
Później jeden pajac z drugim napiszą o podziale ,którzy sami tworzą.

Zostawię to bez komentarza
Sonda

Postprzez August 2011-08-18, 11:16 pm

musztra napisał(a):Więc niech parówy nie pierdolą bzdur, wrzucali kasę na oprawy które powstały ,dodatkowo zbiórki to około 30% budżetu Ultrasów , więc serdecznie pozdrawiam lamusów którzy na nas szczekają. Zróbcie po lasce Leszkowi B
Później jeden pajac z drugim napiszą o podziale ,którzy sami tworzą.

Nie powiem, wyjątkowe w swoim rodzaju. Przy okazji dowiedziałem się, że skoro wrzucałem do puszek - jak rozumiem - swoje "nędzne" grosze - to jestem parówa. ;-)
Ostatnio edytowano 2011-08-18, 11:26 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez django 2011-08-18, 11:23 pm

musztra napisał(a):Więc niech parówy nie pierdolą bzdur, wrzucali kasę na oprawy które powstały ,dodatkowo zbiórki to około 30% budżetu Ultrasów , więc serdecznie pozdrawiam lamusów którzy na nas szczekają. Zróbcie po lasce Leszkowi B

(...)Chcemy podkreślić, iż akcja ta nie jest skierowana przeciwko piłkarzom - chociaż, Ci ostatnio nas nie rozpieszczają. Z przykrością musimy poinformować, iż promocja meczu z Rakowem, która miała być realizowana, a której zaplanowanie kosztowało nas wiele czasu musiała zostać anulowana. Również kilka tysięcy złotych, które Państwo sukcesywnie wrzucali do 'puszki na oprawy' na pewien czas zostanie zamrożonych, bowiem dopóki władze naszego kraju nie zaczną Nas Kibiców traktować z pełną paletą przysługujących nam praw, grupy kibicowskie zaprzestają prowadzić dopingu, wieszać flag klubowych, a także prezentować opraw meczowych (...)

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/2,5672 ... owiec.html
django

Postprzez August 2011-08-18, 11:28 pm

No proszę, jak wychodzi na wierzch to, że ktoś tu jest kłamczuszkiem.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna