Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
kibic hools napisał(a):liczba przekroczyła grubo ponad 1000 osób i bez zabezpieczenia![]()
na takim stdionie
![]()
wynik bardzo cieszy i atmosfera również
ZS1906ZS napisał(a):Widzę, że ciśnienie po meczu jeszcze nie zeszło ...
Ale żeby pozostać w temacie !
Do zobaczenia w środę na Pucharze Polski![]()
damianeri zs napisał(a):Dziady myślicie że` ktoś z ludowego będzie chodził na b klasę to się grubo pomyliliście
kibic hools napisał(a):liczba przekroczyła grubo ponad 1000 osób i bez zabezpieczenia![]()
na takim stdionie
![]()
wynik bardzo cieszy i atmosfera również
August napisał(a):Dymitr Samozwaniec
Stało się, secesja jest faktem. Myślałem, że przyjdzie opamiętanie i kuriozalny nowotwór o niezwykle dziwacznej nazwie Zagłębie 1906 Sosnowiec ostatecznie nie powstanie. Zawiodłem się. To paskudny policzek wymierzony piłkarskiej legendzie tego miasta. Paskudny policzek wymierzony samemu miastu. Bo ktoś nieprzychylny mógłby się przecież zastanowić - czy w ogóle w Sosnowcu uczą i wychowują? Przekazują co w ogóle znaczy tradycja? Nie każdy może być depozytariuszem tradycji. A depozytariuszem samozwańczym - to już w ogóle.
Wiem, że autorzy tego diabelskiego pomysłu, który niepostrzeżenie przepoczwarzył się w realną hydrę chcącą straszyć w sosnowieckiej B-klasie, nie naruszają prawa. Moim zdaniem ten przypadek powinien stać się jednak przyczynkiem do jakiegoś zapisu, przynajmniej w prawie związkowym. Bezczelny zabór konfiguracji dwóch słów, które razem złączone dla jakiejś społeczności (i nie tylko dla niej) są ważnym symbolem - powinien być najzwyczajniej zakazany. To przecież chamskie zawłaszczenie CUDZEJ WŁASNOŚCI w imię jakichś kuriozalnych wyimaginowanych... nie wiem czego, bo zasadami nie da się tego nazwać.
Na szczęście mieszkają w Sosnowcu również tacy ludzie jak Stanisław Czarny, którego mam przyjemność znać osobiście. Pan Czarny kibicuje piłkarzom na Stadionie Ludowym od 1956 roku i teraz serce mu się kraje. - To niepojęte jak tacy ludzie mogą mienić się ''wiarą, która przetrwała''. Młodziaki, bo idea tego klubu jest popularna wśród sosnowieckiej młodzieży, nie zdają sobie chyba sprawy z tego co robią, dla nich to zabawa. Im się wydaje, że jak założą na siebie zielone koszulki i dadzą z siebie wszystko z ''miłości do Zagłębia'' to już wystarczy. Dla mnie to strasznie przykre. Może im się w klubie wiele rzeczy nie podobać, mogą na wiele spraw inaczej patrzeć, mieć inne zdanie, ale zrobić coś takiego własnemu klubowi? Ludziom z mojego pokolenia w ogóle się to w głowie nie mieści! - denerwuje się pan Czarny.
Proszę się nie martwić panie Stanisławie. Każdy kolejny Dymitr Samozwaniec kończy tak samo... Mimo wszystko życzę jednak samozwańcom opamiętania. Życzę żeby klub, kiedy już wrócą do niego na kolanach, im jednak wybaczył. Jak dobry ojciec.
Bo że przyczołgają się kiedyś na kolanach - nie ulega dla mnie wątpliwości.
PS Wszystkich prawdziwych kibiców prawdziwego Zagłębia serdecznie pozdrawiam. Mogę Was zapewnić, że rubryczka ''Zagłębie 1906 Sosnowiec'' nigdy na Czadoblogu nie powstanie. Nigdy.
PS1 Generalnie sprawa jest z mojego punktu widzenia marginalna i jedynie egzotyczna, ale piszę o niej, bo istnieje jednak jeden ważny powód. Jeśli kiedyś zajrzy na Czadobloga jakiś potencjalny sponsor chcący zainwestować w sosnowiecką piłkę nożną to niech wie, że klubem którego warto wspierać jest Zagłębie Sosnowiec, a nie Zagłębie 1906 Sosnowiec. Proszę nie dać się nabrać, proszę nie dać się zwieść pozorom, szanowny sponsorze!
PS2 Tak się składa, że właśnie teraz ''Zagłębie 1906 Sosnowiec'' może stadionik na którym chce rozgrywać swoje mecze nawet kupić! Na szczęście to tylko teoria:-)
http://czado.blox.pl/2011/08/Dymitr-Samozwaniec.html
ZS1906ZS napisał(a):Niestety nie możemy bo liczba będzie stale rosła![]()
Przyznaj ! ilość osób zaskoczyła i boli prawda![]()
![]()
Damianeri obok Wojtasa_sc jesteś maskotką najwierniejszych !
ZS1906ZS napisał(a):Niestety nie możemy bo liczba będzie stale rosła
Przyznaj ! ilość osób zaskoczyła i boli prawda![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników