Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez Lars 2011-08-17, 8:46 pm

ja tylko po raz kolejny napisze, że to jest nienormalne by kilka osób zawłaszczyło sobie herb,
że kilka osób przysposabia sobie datę powstania i nazwę Naszego Zagłebia,
że kilka osób dysponuje flagami na które składaliśmy się jako kibice Zagłębia by wisiały na Ludowym.
Mam nadzieje, że od dziś liczba widzów z liczby 950 osób będzię się systematycznie pomniejszać, a widząc kibiców zielonych koszulek wracających z pod Dor Jan'a sądzę, że troszkę lepsze wyniki, troszkę PR i marketningu a wrócą na Ludowy. Mam nadzieje, że założyciele klubu zielonych koszulek już na Ludowy nigdy nie wrócą i do końca będą przy zielonych koszulkach i przywłaszczonym herbie oraz przysposobionej nazwie.
pozdrawiam kibiców z Ludowego...
i nawet jeśli by Zagłebie spadło z tej II ligi i nawet jeśli mielibyśmy ze wzglębdu na niewydoloność finansową rozpocząć również od B-klasy i tak zostanę na Ludowym przy moim Zagłębiu!!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-17, 9:02 pm

Klub Wszystkich Zagłębiaków ... wprowadzanie podziałów. Macie kolejną odpowiedź kto takowe wprowadza.

Po pierwsze zaktualizuj informacje. Nie wiem kogo obserwowałeś i w jakim celu. Ale kibiców Źródła Kromołów jeżeli byli tacy na meczu, przyciągnie atmosfera jaka panowała dzisiaj, a nie ta jaką "budujecie" Wy Jedyni Wierni na Ludowym obecnie.
ZS1906ZS

Postprzez kibic hools 2011-08-17, 9:13 pm

liczba przekroczyła grubo ponad 1000 osób i bez zabezpieczenia :!:
na takim stdionie :!:
:brawo: :brawo: wynik bardzo cieszy i atmosfera również
kibic hools

Postprzez swiezy52 2011-08-17, 9:17 pm

kibic hools napisał(a):liczba przekroczyła grubo ponad 1000 osób i bez zabezpieczenia :!:

rozumiem ze stales na gorce i liczyles glowy... :brawo: :brawo: :brawo:
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez damianeri zs 2011-08-17, 9:37 pm

ZS1906ZS napisał(a):Widzę, że ciśnienie po meczu jeszcze nie zeszło ...

Ale żeby pozostać w temacie !

Do zobaczenia w środę na Pucharze Polski ;-)

Obrazek

Dziady myślicie że` ktoś z ludowego będzie chodził na b klasę to się grubo pomyliliście :czerwona: :czerwona: :czerwona:
damianeri zs

Postprzez kibic hools 2011-08-17, 9:39 pm

swiezy52 ty mój przyjacielu z tej samej dzielnicy pochwal się gdzie ty stałeś bo cię nie widziałem
kibic hools

Postprzez kibic hools 2011-08-17, 9:47 pm

damianeri zs napisał(a):Dziady myślicie że` ktoś z ludowego będzie chodził na b klasę to się grubo pomyliliście

a jednak ci z ludowego będą chodzić a nawet (byli obecni) z Barra Bravas 8)

uzywaj shifta :zolta: / swiezy52
kibic hools

Postprzez damianeri zs 2011-08-17, 9:55 pm

kibic hools napisał(a):liczba przekroczyła grubo ponad 1000 osób i bez zabezpieczenia :!:

I co podnieciłeś się ze mieliście taka frekwencje bo graliście na stadionie ale przywłaszczonym bo swojego nie macie i nie będziecie mieli a krzesełka to sobie zrobicie z drewna bencwały :czerwona: :czerwona: :czerwona: myślicie że jak wygraliście z kromołowem to wielkie halo bo najlepiej grać ze słabeuszami ale he he ale jak byście trafili na jakiś mocniejszy zespół to piłkarzyki by płuca wypluli bo taka prawda :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
damianeri zs

Postprzez damianeri zs 2011-08-17, 9:58 pm

August napisał(a):Dymitr Samozwaniec

Stało się, secesja jest faktem. Myślałem, że przyjdzie opamiętanie i kuriozalny nowotwór o niezwykle dziwacznej nazwie Zagłębie 1906 Sosnowiec ostatecznie nie powstanie. Zawiodłem się. To paskudny policzek wymierzony piłkarskiej legendzie tego miasta. Paskudny policzek wymierzony samemu miastu. Bo ktoś nieprzychylny mógłby się przecież zastanowić - czy w ogóle w Sosnowcu uczą i wychowują? Przekazują co w ogóle znaczy tradycja? Nie każdy może być depozytariuszem tradycji. A depozytariuszem samozwańczym - to już w ogóle.

Wiem, że autorzy tego diabelskiego pomysłu, który niepostrzeżenie przepoczwarzył się w realną hydrę chcącą straszyć w sosnowieckiej B-klasie, nie naruszają prawa. Moim zdaniem ten przypadek powinien stać się jednak przyczynkiem do jakiegoś zapisu, przynajmniej w prawie związkowym. Bezczelny zabór konfiguracji dwóch słów, które razem złączone dla jakiejś społeczności (i nie tylko dla niej) są ważnym symbolem - powinien być najzwyczajniej zakazany. To przecież chamskie zawłaszczenie CUDZEJ WŁASNOŚCI w imię jakichś kuriozalnych wyimaginowanych... nie wiem czego, bo zasadami nie da się tego nazwać.

Na szczęście mieszkają w Sosnowcu również tacy ludzie jak Stanisław Czarny, którego mam przyjemność znać osobiście. Pan Czarny kibicuje piłkarzom na Stadionie Ludowym od 1956 roku i teraz serce mu się kraje. - To niepojęte jak tacy ludzie mogą mienić się ''wiarą, która przetrwała''. Młodziaki, bo idea tego klubu jest popularna wśród sosnowieckiej młodzieży, nie zdają sobie chyba sprawy z tego co robią, dla nich to zabawa. Im się wydaje, że jak założą na siebie zielone koszulki i dadzą z siebie wszystko z ''miłości do Zagłębia'' to już wystarczy. Dla mnie to strasznie przykre. Może im się w klubie wiele rzeczy nie podobać, mogą na wiele spraw inaczej patrzeć, mieć inne zdanie, ale zrobić coś takiego własnemu klubowi? Ludziom z mojego pokolenia w ogóle się to w głowie nie mieści! - denerwuje się pan Czarny.

Proszę się nie martwić panie Stanisławie. Każdy kolejny Dymitr Samozwaniec kończy tak samo... Mimo wszystko życzę jednak samozwańcom opamiętania. Życzę żeby klub, kiedy już wrócą do niego na kolanach, im jednak wybaczył. Jak dobry ojciec.

Bo że przyczołgają się kiedyś na kolanach - nie ulega dla mnie wątpliwości.

PS Wszystkich prawdziwych kibiców prawdziwego Zagłębia serdecznie pozdrawiam. Mogę Was zapewnić, że rubryczka ''Zagłębie 1906 Sosnowiec'' nigdy na Czadoblogu nie powstanie. Nigdy.

PS1 Generalnie sprawa jest z mojego punktu widzenia marginalna i jedynie egzotyczna, ale piszę o niej, bo istnieje jednak jeden ważny powód. Jeśli kiedyś zajrzy na Czadobloga jakiś potencjalny sponsor chcący zainwestować w sosnowiecką piłkę nożną to niech wie, że klubem którego warto wspierać jest Zagłębie Sosnowiec, a nie Zagłębie 1906 Sosnowiec. Proszę nie dać się nabrać, proszę nie dać się zwieść pozorom, szanowny sponsorze!

PS2 Tak się składa, że właśnie teraz ''Zagłębie 1906 Sosnowiec'' może stadionik na którym chce rozgrywać swoje mecze nawet kupić! Na szczęście to tylko teoria:-)
http://czado.blox.pl/2011/08/Dymitr-Samozwaniec.html

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: popieram taka inicjatywe he he
damianeri zs

Postprzez jondek 2011-08-17, 10:01 pm

Dla uczczenia dzisiejszego zwycięskiego meczu,i oszalamiającej jak na tę (bee)klase frekwencji,proponuje "nowemu" tworkowi nadać przydomek"Przerzuty 950".Gdzie 950,to ilość fanatycznie ponoć reagującej publiki. :niezle: Bez urazy ;-)
jondek

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-17, 10:04 pm

Niestety nie możemy bo liczba będzie stale rosła ;-)
Przyznaj ! ilość osób zaskoczyła i boli prawda ? :lol:

Damianeri obok Wojtasa_sc jesteś maskotką najwierniejszych !
ZS1906ZS

Postprzez Sarmat 2011-08-17, 10:08 pm

ZS1906ZS napisał(a):Niestety nie możemy bo liczba będzie stale rosła ;-)

Damianeri obok Wojtasa_sc jesteś maskotką najwierniejszych !

999max.
Sarmat

Postprzez Sonda 2011-08-17, 10:12 pm

ZS1906ZS napisał(a):Niestety nie możemy bo liczba będzie stale rosła ;-)

Dobry start chu.a wart
Sonda

Postprzez jondek 2011-08-17, 10:17 pm

Skończą się wakacje,zacznie się szkola....A prawdziwi profesjonaliści,zagraja świetny mecz nawet dla 20 osób.Jedni wolą hale koncertowe z decybelami,a inni kameralne klimaty.Dobrze,że się różnimy.
jondek

Postprzez Lars 2011-08-17, 10:17 pm

Oddajcie flagi złodzieje!!! zbieraliśćie na nie pod Ludowym na flagi mające wisiec na Ludowym dla Zaglłębia a nie dla zielonych koszulek!!!
złodzieje !!! złodzieje !!! złodzieje !!!
już więcej postaram się nie wypowiadać w temacie klubu i kibiców zielonych koszulek, niestety tym razem musiałem, gdy zobaczyłem na płocie pod Dor Janem flagi na które wszyscy do puszek wrzucaliśmy pieniądze!!! :twisted:
Ostatnio edytowano 2011-08-17, 10:21 pm przez Lars, łącznie edytowano 1 raz
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna