Darian napisał(a): Myślę że wiecej osób by połkneło haczyk bo przekaz byłby jasny w II lidze gra Zagłębie a oprócz tego mamy swój klub kibiców niezależny od urzędu miasta,nieudolnych działaczy i właścicieli ciągnacych kasę z klubu.
Wtedy poparcie byłoby pełne, a i nie jeden (ja także) wrzucał by kasę do puszek na utrzymanie B-klasowego klubu.
Pozostaje powtórzyć po raz kolejny: pomysł kapitalny ale beznadziejnie zrealizowany. Zamiast przynieść pożytek, co zapewne było intencją pomysłodawców przyczynił się do osłabienia i podziału środowiska które w swojej różnorodności powinno zawsze stanowić całość.
Jako Zagłębiak zawsze byłem dumny z Klubu Regionu i z Kibiców Klubu Regionu, z tego że jest ta jedność, z tego że każdy z nas kibicuje swojemu lokalnemu czy dzielnicowemu klubowi a wszyscy razem kibicujemy Zagłębiu będącego także symbolem regionu. Miałem także złośliwą satysfakcję że za Brynicą są podzieleni, że walczą pomiędzy sobą.
U nas była JEDNOŚĆ, ale się niestety skończyła bo w złym kierunku to wszystko zmierza
Teraz to za Brynicą będą się ciszyć z tego co się u nas dzieje bo te deklaracje niby wsparcia (jak ta przyśpiewka ROW-u) dla B-klasy to tylko pozory gdyż hanys Zagłębiakowi nigdy nie będzie bratem. Trzeba być naiwnym aby wierzyć i co gorsza cieszyć się takim poparciem. Ich celem jest osłabienie Zagłębia bo wtedy będzie im łatwiej nasze tereny opanować co już miało kiedyś miejsce i trwa dotąd (choćby Sławków i nie tylko). Słabe i podzielone Zagłębie ułatwi hanysom ekspansję na nasze etniczne tereny. To będzie nie do odrobienia!