Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez Darian 2011-08-02, 9:48 am

Gabryś_ napisał(a):1) Mieliśmy się nazwać Cośtam Sosnowiec? Zrobić sobie własny herb? Wtedy byłby wg mnie podział. Tak to kontynuujemy to co prawilne. Dzieciaki nie wychowają się w miłości do czegokolwiek, tylko niezaleznie od tego na jaki stadion będą uczeszczać nadal w sercu będzie Zagłębie.

Wystarczyło zrobić coś zgodnie ze stanem faktycznym i nazwać klub Klub Sportowy Kibiców Zagłębia Sosnowiec albo KSK Zagłębie Sosnowiec. Zachowalibyście w tym wypadku i nazwę i nie robilibyście głupst przez dodawanie na siłę daty 1906. Proste i skuteczne. Myślę że wiecej osób by połkneło haczyk bo przekaz byłby jasny w II lidze gra Zagłębie a oprócz tego mamy swój klub kibiców niezależny od urzędu miasta,nieudolnych działaczy i właścicieli ciągnacych kasę z klubu.
Darian

Postprzez Zagłębiakowy 2011-08-02, 10:01 am

Gabryś_ napisał(a):Sam Gabryś zagląda tu od tygodnia, bo lubi wiedzieć o czym mówi, a nie mówić o czymś czego nie wie. Dlatego też, najpierw czytam jak ktoś nazywa mnie judaszem, a później staram się dowiedzieć kim jest ten ktoś. Czysta ciekawość, jak daleko może posunąć się ludzka głupota w obrażaniu innych bez zaciągnięcia informacji dlaczego kogoś się obraża.

A skoro już tu jestem, to zapraszam do wspierania kibicowskiego Zagłębia Sosnowiec. Pokażmy działaczom III ligowca, że nie jesteśmy stadem owiec i potrafimy podejmować radykalne kroki. Tylko pusty stadion uzmysłowi im, że nie mają naszego przyzwolenia na bawienie się naszym kosztem.

Odwiedzajcie też forum kibicezaglebia.net/forum tam dowiecie się o bieżącej działalności kibicowskiego Zagłębia Sosnowiec.

Gabryś ja Ciebie rozumiem,ale działacze inni zarząd inny może należy dać też szanse Baczyńskiemu? Bo wyciąganie pochopnych wniosków do niczego nie prowadzi.Poza tym sam widzisz,że ta młodzież GRA , na pewno długo nie mieliśmy takiej drużyny jaką mamy teraz,chodzi mi o zaangażowanie i oddanie się na boisku,o przysłowiowe "gryzienie trawy" .Ja nikogo z Z1906S nie będę obrażał,bo i tak się z nimi kiedyś spotkam na ludowym na pewno ,ale W.G.M za wcześnie na tą drużynę,lecz z drugiej strony to dobre zajęcie dla kibiców poza meczami 2 ligowca i pracą :)
Zagłębiakowy

Postprzez mason 2011-08-02, 10:41 am

Darian napisał(a): Myślę że wiecej osób by połkneło haczyk bo przekaz byłby jasny w II lidze gra Zagłębie a oprócz tego mamy swój klub kibiców niezależny od urzędu miasta,nieudolnych działaczy i właścicieli ciągnacych kasę z klubu.

Wtedy poparcie byłoby pełne, a i nie jeden (ja także) wrzucał by kasę do puszek na utrzymanie B-klasowego klubu.

Pozostaje powtórzyć po raz kolejny: pomysł kapitalny ale beznadziejnie zrealizowany. Zamiast przynieść pożytek, co zapewne było intencją pomysłodawców przyczynił się do osłabienia i podziału środowiska które w swojej różnorodności powinno zawsze stanowić całość.
Jako Zagłębiak zawsze byłem dumny z Klubu Regionu i z Kibiców Klubu Regionu, z tego że jest ta jedność, z tego że każdy z nas kibicuje swojemu lokalnemu czy dzielnicowemu klubowi a wszyscy razem kibicujemy Zagłębiu będącego także symbolem regionu. Miałem także złośliwą satysfakcję że za Brynicą są podzieleni, że walczą pomiędzy sobą.
U nas była JEDNOŚĆ, ale się niestety skończyła bo w złym kierunku to wszystko zmierza :-(

Teraz to za Brynicą będą się ciszyć z tego co się u nas dzieje bo te deklaracje niby wsparcia (jak ta przyśpiewka ROW-u) dla B-klasy to tylko pozory gdyż hanys Zagłębiakowi nigdy nie będzie bratem. Trzeba być naiwnym aby wierzyć i co gorsza cieszyć się takim poparciem. Ich celem jest osłabienie Zagłębia bo wtedy będzie im łatwiej nasze tereny opanować co już miało kiedyś miejsce i trwa dotąd (choćby Sławków i nie tylko). Słabe i podzielone Zagłębie ułatwi hanysom ekspansję na nasze etniczne tereny. To będzie nie do odrobienia!
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Gabryś_ 2011-08-02, 11:19 am

Na stronie głównej pojawiła się zakładka Zagłębie 1906. Z biegiem czasu pojawiać się będą kolejne informacje, póki co znajdziecie terminarz naszej drużyny.

@ Darian
I dlatego, że w nazwie jest 1906, to nagle część osób uznaje nas za zdrajców? Od czasu spotkania w Warce zmieniło się kilka spraw. Odbyło się kilka spotkań, czy to z prezesem Baczyńskim, czy ludźmi z miasta. Prezes Baczyński podjął też starania, żeby nam umilić rozwijanie klubu, dlatego też zapadały późniejsze takie a nie inne decyzje.
Gabryś_

Postprzez LucasUSA 2011-08-02, 12:28 pm

Gabrysiowi dziekuje za odpowiedz, powtorze za masonem - kapitalny pomysl, ale beznadziejnie zrealizowany. W innej formie mielibyscie 1906% wsparcia.
Teraz pozostaje tylko pracowac nad tym, jak zalagodzic poczatkowe podzialy i nieporozumienia - ale to juz Wasze zadanie. Nie liczcie tylko, ze ktos Wam da kredyt zaufania za darmo.
I prosze Cie, odpusc sobie wreszcie to, ze w poczatkowym oburzeniu ludzie rzucali pochopne slowa i skup sie na konstruktywnej krytyce, jakiej tutaj znajdziesz wiele. Czlowiek uczy sie na wlasnych bledach.
Dalej licze, ze na Ludowy wroci doping i ludzie, ktorzy zostawili tam kawal zdrowia.

Pozdrawiam!
LucasUSA

Postprzez mario999 2011-08-02, 2:34 pm

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... y,1,4,4530

Wygląda na to że zespół Zagłębia 1906 nie został zgłoszony do rozgrywek.
Bo w Pucharze grają drużyny A i B klasy.
mario999

Postprzez Onyx 2011-08-02, 2:35 pm

Darian napisał(a):Wystarczyło zrobić coś zgodnie ze stanem faktycznym i nazwać klub Klub Sportowy Kibiców Zagłębia Sosnowiec albo KSK Zagłębie Sosnowiec. Zachowalibyście w tym wypadku i nazwę i nie robilibyście głupst przez dodawanie na siłę daty 1906. Proste i skuteczne. Myślę że wiecej osób by połkneło haczyk bo przekaz byłby jasny w II lidze gra Zagłębie a oprócz tego mamy swój klub kibiców niezależny od urzędu miasta,nieudolnych działaczy i właścicieli ciągnacych kasę z klubu.

Bardzo rozsądna propozycja. Szkoda, że więcej osób w ten sposób nie myślu. Inaczej by to wszytko wyglądało
Onyx

Postprzez Anakin 2011-08-02, 2:35 pm

Al się zrobiła atmosfera, nie ma co. Czegoś takiego nigdy nie było. To wszystko spada na psy
Anakin

Postprzez maniek-75-75 2011-08-02, 2:44 pm

przykre jest to że na "pastwisku" było głośniej aniżeli na Ludowym , jak nasza młodzież dawała lekcję futbolu Rybniczanom ...
maniek-75-75

Postprzez Serious 2011-08-02, 8:40 pm

Zagłębie 1906 Sosnowiec zostało zgłoszone do rozgrywek B klasy. Pierwszy mecz rozegra 21 sierpnia z Górnikiem Sosnowiec na własnym boisku.

A więc wychodzi na to, że formalności zostały dopełnione ze strony założycieli klubu :)
Serious

Postprzez gregor 2011-08-02, 9:04 pm

Na Ludowy przyszedłem pierwszy raz w sezonie 1971-1972 stanąłem przed wrotami Ludowego z razdziawioną gębą w grupie innych niedorostków bo to tu grało to słynne extraklasowe Zagłębie Sosnowiec . Jakiś facet zawołał na mnie Hej mały i wlazłem szcześliwy dziekując ze mnie LOS wybral a inni kolesie odprowadzali mnie zazdrosnym wzrokiem stojąc przed bramą Ludowego. Podzial na ZAGŁĘBIU stał się faktem . Panowie tworzący B-klasową drużynę uważają ze już w życiu nikt ich nie nabije w butelkę . Proszę się nie obrażać jesteście idealistami a takiego świata nie ma Odkąd żydzi -fenicjanie wynalezli podobno kase wszystkie sprawy świata kręcą się wokół mamony. Proszę popatrzeć na solidną ligę niemiecką jakie wałki wstrząsają niemieckim zdawałoby sie ordungiem.FiFy UEFy PZPNu nie uczynicie "prawilnymi" z powodu ludzi którzy grabie mają do sie . ZAGŁĘBIE jest jedno bo jedność w Zagłębiu Dąbrowskim to mit Górę wzielo nasze słowianskie ego lubimy zawsze wszystko spieprzyć . Zagłębiacy pokazali że umiemy się różnić do samozagłądy . Można to było inaczej uczynić a tak szlag wszystko trafił .
gregor

Postprzez Zaglebiak_1906_ZS 2011-08-02, 10:26 pm

Nie chciało mi sie zbytnio czytac tych wszystkich postów wieć mógłby mi ktoś z was powiedziec gdzie Z1906S będzie rozgrywało mecze ligowe?
Czy będą wynajmować jakieś Bosiko/Stadion?
Zaglebiak_1906_ZS

Postprzez Serious 2011-08-02, 11:27 pm

Z tego co było mówione na początku, to zapewne na stadionie Górnika Sosnowiec.
Serious

Postprzez Leżak 2011-08-03, 9:50 am

Śledziłem temat od wielu dni i postanowiłem napisac kilka słow, jedynym plusem z powstania Z1906S, jak ktoś wcześniej napisał będzie promocja Zagłębia w mniejszych miejscowościach innych plusów nie widzę o czym świadczy wczesniej zamieszczona polemika. Większy sens widziłbym gdyby "nowe" Zagłebia było w porozumieniu ze "starym" (czy jest, może tak ale nic o tym nie wiem) Powstał twór o którym nic nie wiadomo szerszej publiczności, a co z tego wyszło widzimy po wpisach na forum.
Leżak

Postprzez Cygan 2011-08-03, 10:57 am

A teraz zobaczcie ten link i wpis gościa HANYS: http://www.90minut.pl/news/164/news1640 ... karzy.html

Hanys - 2 sierpnia 2011, 19:29:39 - p5B094B13.dip.t-dialin.net
W Sosnowcu jest rozlam kibicow A to najlepsze dla nas Wrog sam sie niszczy od srodka, bo taka mentalnosc tych zza Brynicy
GURNY SLONSK!

I tak to widzą hanysy....
Cygan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna